👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mel tez tak noszę i to jest wygodne. Asia ja też nie ważę Wojtka jedynie na wizytach u lekarza.
Wojtek najlepiej i najdłużej śpi na brzuszku ale na noc go tak nie zostawię.
Oo dziewczyny moja tesciowa kupuje duze (większe od dziecka) pluszaki żeby Wojtek mial się do czego przytulać 🤣 juz ma psa, pande i niedzwiadka. Można mówić i prosić. Dostał tez ogrodniczki. Metka ucięta więc nie wiem jaki rozmiar ale smiejemy sie z mężem, ze pójdzie w nich na rozpoczęcie przedszkola. Wiadomo to miłe, ze ktoś chce coś kupić ale pod łóżkiem juz 4 pudła z ubrankami na kiedyś.
Wojtuś tez nie chwyta , czasami cos złapie przez przypadek. Włosy mam zawsze przy nim związane bo i tak mam mało 🤣
Myślę, ze nie ma się co biczować, ze ta gotuje obiad a ta sprzata bo to nie świadczy, że ktoś jest lepszą matką. Kazda z Nas jest najlepsza i wyjątkowa dla swojego dziecka. Bo z drugiej strony jak np. Wojtek lezy sam w łóżeczku i gapi się na karuzelę a ja np. odkurzam to mam wyrzuty sumienia, że nie poświęcam mu czasu i sam leży. Tak więc chyba tak zle i tak. Ktoś kiedyś powiedział, że macierzyństwo to ciągłe wyrzuty sumienia i coś w tym jest.
Tak jak wellwellwell napisała byle bilans się zgadzał ❤️
kalinok, Fabregasowa, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Mel 456 wrote:Psaj, zobacz sobie
https://www.facebook.com/share/r/1KrWyDJ3Ze/
To się tak wydaje, że jedną ręką jest ciężej. Mnie jest dużo lżej w ten sposób nosić, a jak trzymam fasolkę na dwóch rękach do usypiania, to mi ręce prawie odpadają. Tu się ten ciężar się inaczej rozkłada, a jak tak noszę to mogę na przykład umyć zęby 😀
Poza tym moje dziecko kocha jak je tak noszę, bo nagle tyyyyle widzi 😊
Próbowałam, ale jestem tak niezdarna, że nie ma opcji żeby mi się jakoś nie wyślizgnęła 😅🔫Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
My też sie tak nosimy i polecamy, wtedy sobie gadamy, zwiedzamy i często usypiamy, ale nasza główki nie trzyma a i tak fizjo właśnie taki sposób nam pokqzala .
U nas od 3tyg mloda jest bardziej samodzielna- poleży na macie czy w lozeczku a ja dalej jestem w proszku. Jest pierdyliard rzeczy do ogarnięcia- tu kropelki, tu wit d, tu brzuszek, masaże od fizjo, zdążyć majtki na dupe założyć i tak w kółko cos. często jem śniadanie o 12 a co mówić o obiedzie. Dochodzi juz Przerzucenie ubranek, pranie, nastawienie zmywarki- czyli taki totalny basic, nikt tu nie mowi o szorowaniu fug na kolanach.
Mam non stop poczucie niedoczau, nie jestem w stanie zostawić chaty w totalnym syfie, chce poświęcać malej jak najwięcej czasu jednocześnie nie zapominając o sobie - a zapominam bo cwiczenia od fizjo leżą i kwicza, myje sie raz na 3dni- ale nie da sie tego pogodzić i to chyba powoduje u mnie większy stres niz ta mala istotka.
Anyway, mloda zasypia tylko na rękach lub cycu a potem jest walka by ja odłożyć, najczęściej bezskuteczna.- czy u którejś z Was dziecko serio samo zasypia odłożone do lozeczka od tak? Poza Paulinavv😀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:09
-