X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok wrote:
    Ja ostatnio tylko cichaczem czytam i lajkuje wasze posty ale się nie udzielam, jakoś mam gorszy czas psychicznie. Chyba mnie podłamała ta spłaszczona główka Olinka no i uświadomiłam sobie że bardzo mało ćwiczyliśmy na macie/podłodze i miałam wyrzuty sumienia że robie z dziecka leniwą kluskę... tym bardziej jak porównuje do waszych dzieci jak piszecie że łapią zabawki czy zaczynają się przekręcać.
    No i ostatni tydzień miałam "fantastyczny", mój mąż po powrocie z pracy jednego dnia poszedł sobie na siłowanie i saune, drugiego do drugiej pracy, następnego do kina na 4h wydarzenie, a jeszcze następnego miał 24h dyżur. Był w domu wieczorem tylko w poniedziałek a tak to wracał jak ja i Oli już spaliśmy 🤡 i on się mnie jeszcze pyta w sobotę rano czy jestem na niego zła 🤡🤯

W każdym razie wracam z polecajką kremu spf - u nas ostatnio taka pogoda że szukam parasolki do wózka i zamówiłam spf dla Olinka. Padło na dermedic sunbrella 50spf mleczko (jest jeszcze krem ale nie był dostępny więc nie testowałam) - fajny skład, pan tabletka poleca, bieli tylko podczas rozsmarowywania a potem całkiem szybko się wchłania no i przede wszystkim nie zostawia takiej paskudnej tłustej warstwy. Smarujemy się dziś trzeci dzień i ja jestem zadowolona.

Cierpliwości dla tych co mają gorszy czas i nieśpiące dzieci 🫂❤

Dokładnie, nie rob sobie tego, nie porównuj z innymi dziecmi, bo to najgorsze co można zrobić dla swojego matczynego mozgu 🙌
    Moja nadal nie umie leżeć synetrycznie i nie umie obracać głowy na lewo. 🤡 u fizjo jesteśmy regularnie co tydzień.
    A ty jestes super mama, zauwazylas problem i zabralas malego do specjalisty, wiesz ze potrzebuje malej pomocy z ta poduszka. Zaczniecie szybko dzialac i bedzie lepiej. 🫶

kalinok lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melusia też raczej z leniuszkow:) no i dziś spalysmy obok siebie ponad 2 godziny w południe:) super było 😆

flowery, Bećka, Mmagda389, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinok ja dziś do męża to samo mówiłam co Ty piszesz. Że jestem złą matką że nie ćwiczę rowerków systematycznie i bioderek i że nie chwyta zabawek, ze nie przekręca się na brzuch albo nie robi tego co inne dzieci, tylko cały czas płacze tylko ręce mnie ratują tylko moje już ciągnę po podłodze... a mój stary dziad "może to przez zęby?!" A ja tak od 14 listopada 25r mu zęby idą 🤯
    Się popłakałam z tej bezsilności. I mam dość dzisiejszego dnia i ogólnie nie mam siły za bardzo. Ale na pytanie koleżanki jak tam to odpowiedziałam zajebiście 😅😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 19:23

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kremów z filtrem to podobno ten the best według kosmetolog
    30e3717f75ee1.pnghttps://zapodaj.net/plik-84wSVuRxW6

Zumi lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bywają akcje z wożeniem wózka. Dwa razy byłam już pytana czy potrzebuje pomocy. A w sobotę, jak wg. męża miał spać na spacerze, to musiał być cały czas noszony, inaczej ryk i dziecko nie zmrużyło oka .

Też mało się udzielam, poczytam kilka postów i czas mi się kończy 😅 W nocy nie chcę już bardziej się rozbudzać, ostatnio dwie noce wstawaliśmy co godzinę na cyca 😵‍💫 a normalnie co dwie. Jakoś jeszcze nieźle funkcjonuję, chyba nie wyglądam jak zombie, mąż czasami marudzi, ale jeszcze śpimy razem.

Dzisiaj pojechałam do endokrynolog. Tsh mi spadło, z wyregulowanej niedoczynności przechodzi w nadczynność, ciut zmniejszam dawkę. Zeszło mi godzinę, bo jeszcze weszłam do pepco - szaleństwo 🤣 Jak wróciłam do domu i wzięłam malucha na ręce to tak pięknie się śmiał na głos 😍

Kalinok myślałam jak u Was. Ja też walczę z główką i pewnie czytałaś mój post, a Przemuś ma 4,5 miesiąca. Im wcześniej, tym lepiej, a z czasem ćwiczenia idą łatwiej, wszyscy łapią wprawę. Trzymaj się 🫂

Foxy96 lubi tę wiadomość

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.instagram.com/reel/DT3KAJVD7EK/?igsh=MXNqMDh4d2Z3dXU5ZQ== ta presja wolnego czasu

Zumi lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinok, nie wyrzucaj sobie nic. Niektóre dzieci patrzą cały czas w jedną stronę i mają dobry kształt główki, a inne spojrzą kilka razy i już głowa wypłaszczona. Nic nie zaniedbałaś tylko odpowiednio zareagowałaś, byłaś z Olim u specjalisty i wdrożyłaś jego zalecenia. Ty jesteś mamą, a nie fizjoterapeutą czy lekarzem, zrobiłaś wszystko to co powinnaś zrobić jako mama. A jesteś najlepszą mamą dla Olisia ❤️
    Dodatkowo, pisałam to już wcześniej, dzieci do 3-4 miesiąca życia najbardziej potrzebują bliskości i kontaktu z mamą. Przytulania, uśmiechów, "rozmów". Nie potrzebują pudła zabawek i ciągłej stymulacji. Układ nerwowy tak małych dzieci bardzo szybko się przebodźcowuje i wbrew pozorom, im więcej atrakcji w oknach aktywności, tym ciężej potem się takim maluchom wyciszyć.
    Dziecko po skończeniu 3 miesiąca życia powinno leżeć symetrycznie na plecach, potrafić unieść rączki i nóżki nad podłoże, łapać kontakt wzrokowy, reagować uśmiechem na uśmiech, w leżeniu na brzuchu powinno umieć podeprzeć się na przedramionach. Jeśli którejś umiejętności nie osiągnie w tym wieku, a 2-3-4 tygodnie później to też się nic nie dzieje złego, pod warunkiem, że robi jakieś postępy w rozwoju :)

I tak od siebie dodam, ja też z Tosią nie spędzam na macie tyle czasu ile powinnyśmy, mimo mojego zawodu i wiedzy, którą posiadam. Dopiero gdzieś od tygodnia udaje nam się "poćwiczyć" trochę więcej. Jak była malutka to głównie się tuliłyśmy, bo dużo spała, potem nie zawsze udało się mi się tak zorganizować, nawet w zeszłym tygodniu zdarzył się dzień, że na macie nie byłyśmy w ogóle. Nie ma co się porównywać, każda z nas ma inne dziecko, inne zasoby, inny poziom wsparcia w mężu czy rodzinie. Dzieci ze zdrowym układem nerwowym będą szły w rozwoju do przodu niezależnie od tego czy będą leżeć na macie codziennie książkową ilość czasu czy nie. Też sobie wyrzucałam, że jak mogę być fizjo i nie wyrabiać się z odpowiednią ilością czasu na macie, ale potem spojrzałam na Tosię i rozwija się prawidłowo, jest szczęśliwym bobasem. Często dziecku więcej da odpuszczenie i poprzytulanie się, jeśli nie mamy sił i chęci my lub dziecko, niż ciśnięcie na siłę, bo "musi poleżeć 60 minut dziennie na brzuchu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 20:54

kalinok, Anilorak88, Fabregasowa, TBK, Klekotka, Zumi, Bećka, Foxy96 lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • kalinok Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤
    @nadzieja jak dobrze Cię mieć na wątku, akurat te umiejętności które wymieniłaś to potrafi, więc chyba faktycznie muszę wyluzować i po porostu dać mu się rozwijać.
    Niestety zmęczenie całodobową opieką tylko nakręca u mnie takie myśli że coś robię nie tak 😕
    @bećka trzymam kciuki za Przemusia! u nas ćwiczenia z fizjo pomogły i Oli przekręca głowę na obie strony, no ale niestety musiała też wjechać poduszka headcare.
    @Asia faceci to czasami są naprawdę z innej planety 😖 i współczuję że zostajesz sama na tyle czasu, wytrwałości!!

Bećka lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melusia już całkiem ładnie chwyta zabawki i pakuje wszystko co się uda do buzi . Najfajniejsze są pieluszki 😆 coraz dłużej jest w stanie leżeć na brzuszku. Zaczyna się się na głos :) i w ogóle to taki śmieszek że szok :) mało co płacze w ciągu dnia. No chyba że jest głodna i za długo cyca nie ma :) poza tym na spacerach też super:) te pogody zachęcają do działania na podwórku. Muszę pomyśleć tez o ogródku 😆😁

Foxy96 lubi tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozłożyło jakieś przeziębienie 😣 i chyba czeka nas wizyta u pediatry, bo to jak on ulewa po szczepieniu na rota (a w piątek minął tydzień), to na pewno nie jest normalne 😳

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinok jesteś najlepszą mamą dla swojego Olisia, pamiętaj ♥️ u nas też zdarzają się dni, że brakuje tego treningu na macie, wszystko idealnie to jest tylko na instagramie 😅 jako mama zauważyłaś problem, zasięgnęłaś porady specjalisty i realizujesz zalecenia, wiec zrobiłaś wszystko żeby było lepiej 🫶🏻 po to dzieciaki są pod opieką lekarza, żeby szybko wyłapywać nieprawidłowości, żadna mama nie jest wszechwiedząca

kalinok, flowery, Foxy96 lubią tę wiadomość

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Mamasitta Autorytet

Wysłany: 3 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nieprzytomna. Maluszka wstawala co godzine przez cala noc a od 5 rano.juz się jej nie dali odłożyć do lezeczka tylko na mnie chciała spać próbowałam kilka podejść po 6 sie udalo, ale dala pospać tylko do 6.40. Także juz od tej godziny koniec spania dla mnie oczywiście, bo ona spi na mnie🙂 to juz 3 taka nicka z rzędu, a mnie wraca ochira na ciastja w nocy ze zmęczenia. Juz porzycilam te ciasteczka nocą, bo tyle od nich przytyłam po porodzie, ale faktycznie bylo to spowodowane mega zmęczeniem.

Powiem Wam, że tak czytakam co piszecie (Kalinok głównie o Tobie myślę) i myślałam sobie po co te biedne dziewczyny sobie tak wrzucaja do głowy i się zadręczają skoro robią co mogą nie zaniedbują dzieci skoro noszą je ciągle na rękach i napewno stają na rzęsach, aby dać radę i być dla tych dzieci, ta sie martwi ćwiczeniami, tamta główką że trzeba korygować, kolejna odparzeniem na szyi. I nie moglam sie nadziwić dlaczego tak to do siebie bierzecie to wszystko i sie katujecie. Rano wstałam o tej wspomnianej 6.40 niewyspana totalnie pomyślałam sprawdzę dziąsła córci, bo ona znowu ręce trzymała w buzi (wiem, że dzieci wkładają je do buzi niekoniecznie z głodu ale u nas jakos po karmieniu ich nie wkłada do buźki tylko jak chce jeść je wkłada). A wiec sprawdzam te dziąsła czy nie ma tam może już zęba a tam na dziąśle jakaś biała kropka wypukla. I co ja na to? Zaczęłam sobie wmawiać natychmiastowo, że to ja coś zaniedbałam, że nie zauwazylan tego wcześniej, że nie wiadomo jak długo to ma, co to w ogóle jest i milion myśli negujących mnie jakos dobrą matkę. Także głowy do góry tak sie staramy, robimy tam dużo, a zawsze sie koniec końców obwiniamy👍🙂

• Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie nie biczowac za takie gorsze dni, gdy mala leży na brzuszku 5min tylko, gdy nie pomasuje jej kanalika, ze nie ma bajek. Niestety jak nie śpi to często jej okna aktywności muszę wykorzystać na wc, posiłek czy nastawienie prania. Proza życia 😒

Staram sie jak mogę ale mam takie zasoby jakie mam, szczególnie ze nie moge liczyć na dziadków na co dzień i nikt mi chaty nie sprząta. I tak dobrze ze maz większość czasu pracuje zdalnie

Kto dzisiaj zaliczył poranny kupogedon? Nowy śpiworek cały sponiewierany, pajacyk, pościel, Ochraniacz i materac 🤡🤡🤡 złote dady chyba pojda do śmieci, dobrze ze to gratisowa paczka była

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Mamasitta Autorytet

Wysłany: 3 marca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odparzeń to u nas pod pachami od urodzenia co chwile i mimo suszenia smarowania to ciągle to wraca i nie mam sposobu na te pachy, bo raczki ciagle ma blisko ciała i paszki zaciśnięte

• kalinok Autorytet

Wysłany: 3 marca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Kto dzisiaj zaliczył poranny kupogedon? Nowy śpiworek cały sponiewierany, pajacyk, pościel, Ochraniacz i materac 🤡🤡🤡 złote dady chyba pojda do śmieci, dobrze ze to gratisowa paczka była

😂
    Ja dzisiaj nad ranem przebierałam Oliwera w łóżku, bo zrobił bardzo głośną i dużą kupę, mąż też się przebudził i go głaskał po głowie. Więc otwieram pampersa, myje dupcie, a on ulewa jak szalony ile razy mu podniosę nogi i mąż mówi "z każdej strony leci, to tylko brakuje żebyś się jeszcze na nas zsikał". Nie zgadniecie co się wydarzyło sekundę później 😂😂

Paulivvv, Anilorak88, Fabregasowa, Domisiek, Kropka89, flowery, Foksik 🦊, Asia091, Klekotka lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 👶🏻 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinok czasami jak się trafi takie kombo to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Potwierdzam zlote dady są ujowe. Nie dziwię się, że co chwilę sa w promocji 😉 kalinok nie można się tak porównywać jeden do jednego. Każda z Nas robi wszystko najlepiej jak potrafi i dla jednej sukcesem będzie, że przebrała się z piżamy a dla drugiej, ze zrobiła obiad. Reagujesz i to jest najważniejsze !

kalinok, AnaPyza lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 3 marca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te złote Dady to się nadają chyba tylko na dzień i to jak wiesz, że często to dziecko będzie przebierane. U nas 3 razy się zdarzyło że miał właśnie te złote Dady dłużej niż 1,5h i za każdym razem przemokły 😅 także używamy ich w ciągu dnia, ale tylko jak wiem, że max za 1-1,5h napewno tego pampersa zmienimy.

Z Dady to lepiej nam się sprawdzają te w błękitnej paczce, chyba Soft Care się nazywają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 11:30

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po szczepieniu Pentaxim 5w1 i Rotarix (ostatnia dawka), Ignaś był dzielny do podania kropelek potem zaczął płakać a po podaniu zastrzyku to moje uszy zaczęły krwawić a serce pękło na pół, niby był ze mną mąż ale te facety to takie ciapy i cip... że szok. Zaczął patrzeć na mnie błagalnym wzrokiem jak trzymał Ignasia kiedy płakał ...i to był ten wzrok "POMÓŻ" ale się wkurzyłam, plączą się te chłopy pod nogami zawadzają tylko czasem.
    A więc:
    Ignaś ma skierowanie do poradni neurologicznej bo słabo skupia wzrok 😩 nie zauważyłam tego wcześniej, wydawało mi że to wszystko w porządku jest. Czuję się podle.. po 2 ma asymetrię i trzeba jak najszybciej wypracować bo robi tzw kołyskę(jak leży na brzuszku) i ma jakieś niedociągnięcie w stopach. Termin oczekiwania tu i tu to 2 tyg! Kurwa co za kraj.
    Waży 5490, wzrost 59,5cm, co do przyrostów to powiedziała że ładnie to wygląda ale muszę sama policzyć i sprawdzić bo coś nie wierzę. Dostaliśmy też receptę na hydroksyzynę jakby go męczyło coś, kupa po kropelkach może być różna to wiadomo ale brzuszek nie powinien boleć (zobaczymy) póki co je cycka i się uśmiecha pod nosem, oby było dobrze bo dzisiejsza noc była tragiczna, wstał o 1:40 i do 4 bajlando 🤡
    A mąż jutro wyjeżdża i zostaje z tą rehabilitacją sama. 🤯🔫

Kasiek7 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu narazie wszystko ok, noc przespał tak ładnie że się z mężem śmialiśmy, że chyba go będziemy codziennie wozić na szczepienie 😅 rano tylko zaprotestował na 1 drzemkę i spał 20min a zasypiał na nią 50min 🤦🏼‍♀️ teraz zaczynamy spacer i już mi tu przysypia to może coś się prześpi.

flowery, Asia091, Foxy96, kalinok lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    U nas po szczepieniu narazie wszystko ok, noc przespał tak ładnie że się z mężem śmialiśmy, że chyba go będziemy codziennie wozić na szczepienie 😅 rano tylko zaprotestował na 1 drzemkę i spał 20min a zasypiał na nią 50min 🤦🏼‍♀️ teraz zaczynamy spacer i już mi tu przysypia to może coś się prześpi.

Nie chciałam ostatnio komentować twojego strachu przed szczepieniem ale ja to sie nawet "cieszę "na kolejne bo mala po nich ładnie spi 😂 ujowa matka ze mnie

Asia, 2tyg oczekiwania to IMO całkiem przyzwoity czas 🙃 my w grudniu tyle czekaliśmy do chirurga z małą. A jak ja dostalam skierowanie do poradni genetyxznej po ciazy w 2024 to w większości miejsc 2027 także tak 🙃 w sumie to zaluje ze sie nie zapisalam,juz bym sie prawie doczekala😜

Paulivvv lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ