👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kalinok wrote:Ja ostatnio tylko cichaczem czytam i lajkuje wasze posty ale się nie udzielam, jakoś mam gorszy czas psychicznie. Chyba mnie podłamała ta spłaszczona główka Olinka no i uświadomiłam sobie że bardzo mało ćwiczyliśmy na macie/podłodze i miałam wyrzuty sumienia że robie z dziecka leniwą kluskę... tym bardziej jak porównuje do waszych dzieci jak piszecie że łapią zabawki czy zaczynają się przekręcać.
No i ostatni tydzień miałam "fantastyczny", mój mąż po powrocie z pracy jednego dnia poszedł sobie na siłowanie i saune, drugiego do drugiej pracy, następnego do kina na 4h wydarzenie, a jeszcze następnego miał 24h dyżur. Był w domu wieczorem tylko w poniedziałek a tak to wracał jak ja i Oli już spaliśmy 🤡 i on się mnie jeszcze pyta w sobotę rano czy jestem na niego zła 🤡🤯
W każdym razie wracam z polecajką kremu spf - u nas ostatnio taka pogoda że szukam parasolki do wózka i zamówiłam spf dla Olinka. Padło na dermedic sunbrella 50spf mleczko (jest jeszcze krem ale nie był dostępny więc nie testowałam) - fajny skład, pan tabletka poleca, bieli tylko podczas rozsmarowywania a potem całkiem szybko się wchłania no i przede wszystkim nie zostawia takiej paskudnej tłustej warstwy. Smarujemy się dziś trzeci dzień i ja jestem zadowolona.
Cierpliwości dla tych co mają gorszy czas i nieśpiące dzieci 🫂❤
Dokładnie, nie rob sobie tego, nie porównuj z innymi dziecmi, bo to najgorsze co można zrobić dla swojego matczynego mozgu 🙌
Moja nadal nie umie leżeć synetrycznie i nie umie obracać głowy na lewo. 🤡 u fizjo jesteśmy regularnie co tydzień.
A ty jestes super mama, zauwazylas problem i zabralas malego do specjalisty, wiesz ze potrzebuje malej pomocy z ta poduszka. Zaczniecie szybko dzialac i bedzie lepiej. 🫶 -
Melusia też raczej z leniuszkow:) no i dziś spalysmy obok siebie ponad 2 godziny w południe:) super było 😆
flowery, Bećka lubią tę wiadomość
-
Kalinok ja dziś do męża to samo mówiłam co Ty piszesz. Że jestem złą matką że nie ćwiczę rowerków systematycznie i bioderek i że nie chwyta zabawek, ze nie przekręca się na brzuch albo nie robi tego co inne dzieci, tylko cały czas płacze tylko ręce mnie ratują tylko moje już ciągnę po podłodze... a mój stary dziad "może to przez zęby?!" A ja tak od 14 listopada 25r mu zęby idą 🤯
Się popłakałam z tej bezsilności. I mam dość dzisiejszego dnia i ogólnie nie mam siły za bardzo. Ale na pytanie koleżanki jak tam to odpowiedziałam zajebiście 😅😎Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:23
-
Co do kremów z filtrem to podobno ten the best według kosmetolog
https://zapodaj.net/plik-84wSVuRxW6
-
U nas też bywają akcje z wożeniem wózka. Dwa razy byłam już pytana czy potrzebuje pomocy. A w sobotę, jak wg. męża miał spać na spacerze, to musiał być cały czas noszony, inaczej ryk i dziecko nie zmrużyło oka .
Też mało się udzielam, poczytam kilka postów i czas mi się kończy 😅 W nocy nie chcę już bardziej się rozbudzać, ostatnio dwie noce wstawaliśmy co godzinę na cyca 😵💫 a normalnie co dwie. Jakoś jeszcze nieźle funkcjonuję, chyba nie wyglądam jak zombie, mąż czasami marudzi, ale jeszcze śpimy razem.
Dzisiaj pojechałam do endokrynolog. Tsh mi spadło, z wyregulowanej niedoczynności przechodzi w nadczynność, ciut zmniejszam dawkę. Zeszło mi godzinę, bo jeszcze weszłam do pepco - szaleństwo 🤣 Jak wróciłam do domu i wzięłam malucha na ręce to tak pięknie się śmiał na głos 😍
Kalinok myślałam jak u Was. Ja też walczę z główką i pewnie czytałaś mój post, a Przemuś ma 4,5 miesiąca. Im wcześniej, tym lepiej, a z czasem ćwiczenia idą łatwiej, wszyscy łapią wprawę. Trzymaj się 🫂 -
https://www.instagram.com/reel/DT3KAJVD7EK/?igsh=MXNqMDh4d2Z3dXU5ZQ== ta presja wolnego czasu
-