👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
To jest właśnie ciekawe zjawisko. Czasem wystarczy stać obok dziecka i juz zaraz człowiek czuje, że mleko zaczyna się sączyć. Jakoś ta podświadomość tak działa.Ania 89 wrote:Dziewczyny czy Wy też macie takie uczucie gdy dziecko wydaje jakieś dźwięki że w cycach rusza produkcja mleka ? Gdzie w chuj mleka a cyce jeszcze wzmocnić produkcję 😏
-
Kalinok Ja daję jedną pierś przed kąpielą. Nawet jak przysnie to przebudze. Na glodomorka bym nie próbowała bo będzie mega krzyk . A i tak po kąpieli nagle głód łapie 😆
A właśnie jak często kąpiecie bobasy
?
-
Ale ten czas leci dziś minęła 14 doba życia mojej coreczki. Każdy dzień podobny i tak szybko uciekają te dni. Jutro niespodziewanie muszę starszą córkę odstawić do szkoły z maluszkiem. Rano drapanie szyb ogarnąć sniadanie jedzenie do szkoły itp. Mial mąż zawozić, ale nie da rady. Ciekawe jak nam to pojdzie🙂 najwyżej pojdzie na 2/3 lekcję 😉
-
kalinok wrote:Dziewczyny, jak kąpiecie malucha? Chodzi mi o logistykę - wiadomo że najpierw rozebrać i ogarnąć pupę, ale to przed jedzeniem czy po? Oliś po jedzeniu jest mega senny i idzie na drzemkę więc nie chciałabym go już rozbudzać, z drugiej strony jak będzie głodny to będzie się wydzierał jak szalony... No chyba że nakarmić go trochę, a po kąpieli dokończyć 😅 sama nie wiem, poradzicie coś bo to nasza pierwsza kąpiel 😀
My go kąpiemy takiego nie całkiem głodnego 😅 czyli powiedzmy, że u nas kąpiel wypada w takim momencie gdzie do jego planowanego jedzenie jest jeszcze np 1h - jak zaczynamy go szykować do mycia to się przebudza ale jeszcze nie głodny więc jest spokojnie, no i wystarczająco żeby wszystko porobić i gotowy, wykąpany dostaje już jedzonko.12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
My będziemy kąpać 2-3 razy w tygodniu. Z tym, że dupkę po kupie zawsze myję płatkami bawełnianymi zamoczonymi w wodzie, a nie chusteczkami nawilżanymi.
Moje sutki już mają się lepiej, ale jednak nadal bolą. Mam ochotę odciągnąć i oddać jakieś karmienie mężowi, ale z drugiej strony szkoda mi, bo udaje mi się karmić tylko z piersi i trochę zaczyna się to stabilizować wszystko.
Wczoraj wieczorem znowu myślałam, że głowa mi wybuchnie przez ciśnienie, a w nocy po 1 jak wstawałam do Tosi to miałam takie dreszcze, że nie mogłam wyjść spod kołdry. Mąż musiał mi najpierw bluzę i spodnie przynieść, za to teraz jak wstawałam po 4 to byłam całkowicie mokra, jakby ktoś wiadro wody na mnie wylał 🙈 połóg jest równie trudny, jak nie gorszy niż ciąża 🥴 a miało być już dobrze. Najbardziej dojeżdża mnie to ciśnienie, wieczorem nawet ciężko mi oczy skupić jak czuję ten ucisk w głowie. Ciśnienie skurczowe jest w miarę ok lub w normie, ale rozkurczowe często powyżej 90👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
A bobasy wam robią kupy/ kleksy w nocy? Czy raczej siuski jak juz?
@Rudka, chętnie poczytam jak wasze pierwsze dni z wielopielo 🙏 co sie sprawdziło a co nie
Rudka, Zumi lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:A bobasy wam robią kupy/ kleksy w nocy? Czy raczej siuski jak juz?
@Rudka, chętnie poczytam jak wasze pierwsze dni z wielopielo 🙏 co sie sprawdziło a co nie
Robi 🥲 aktualnie jesteśmy po przebraniu takiego kupska, że sobie nie umiem wyobrazić jak ten mały tyłek to z siebie wypuścił…
Zumi lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Kalinok - my kąpiemy jakoś pół godziny po jedzeniu około, tak mówiła położna mamaga na szkole rodzenia z yt i na razie to się sprawdza ☺️
Nadzieja - Młody swojego czasu ulewał dość mocno i mamy materac w dostawce ustawiony na skos. Nie wiem czy to pomaga w czymś, ale jestem spokojniejsza. Teraz po miesiącu (i pierwszym skoku) na szczęście ulewań jest o wiele mniej 😄
Ania89 - kąpiemy jakoś 2-3 razy w tygodniu, położna tak zalecała. Chciałabym coś podziałać z wprowadzaniem rutyny, ale mamy na tyle małą łazienkę, że bie wyobrażam sobie kąpać w pojedynkę, a mąż pracuje na zmiany (i już jutro wraca do pracy 🥲), więc zastanawiam sie, jak to rozegramy
U nas z jednej strony bobas podczas spania rozkopuje się z rożka, a z drugiej temperaturę wody podczas kąpieli woli tak 38-39 stopni, przy 37 strasznie się denerwował 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2025, 07:14
-
U mnie lepsza noc choć wiadomo że pobudki na jedzonko były co maks 2-1,5 godziny ale potem szła dalej lulu😌
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Kalinok ja karmię przed kąpielą, nie chce jej dawać na głodnego, bo będzie wrzask. Jak nakarmię, mąż przygotowyje kąpiel, akuratvjej się w brzuszku ułoży. A po kąpieli znów mleko.
My ze względu na treningi chlopcow kąpiemy 4x w tygodniu. Wolałabym codziennie, właśnie ze względu na rutynę, ale nie da rady. W dni bez kąpieli robimy jej "pielegnację" wieczorem tylko. Nie mamy ustalonej godziny, bo młoda budzi się jak chce. Zero regularności 🙈
Ania89 też mam takie spięcie, jak byłam w pracy złożyć wniosek o macierzynski itp. to mąż czekał w aucie mlodą. Czułam w cyckach, kiedy płacze. To niesamowite.
Młodej w nocy odpadł kikut. W końcu, bo już mnie denerwował.
Od dzisiaj zostaje sama, mąż wraca do pracy. Ten tydzień w domu zdecydowanie za szybko zleciał.
Na Little Frog promki na BW. Ja wczoraj zamówiłam chustę.
Nadzieja32 moja sporo ulewa, kładę ja na bok.
-
Fabregasowa wrote:A bobasy wam robią kupy/ kleksy w nocy? Czy raczej siuski jak juz?
Robi, mam wrażenie, że w każdym pampersie jest kupa. A wczoraj jeszcze w trakcie przebierania, jak miała nogi do brzuszka, bo czyściłam pupkę, nagle postanowiła dalej robić kupę i tak wystrzeliła, że w kupie byłam ja, podłoga i kawałek łóżka, które stoi na przeciwko 🙈 jakby z karabinu strzelała 😆
Fabregasowa, Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Mój Ignaś wczoraj koło 23 zrobił takie kupsko że strach było podejść.. mąż go przebierał bo był pewny że to tylko bączki a ja otworzył pieluchę to wołał mnie przerażony że to coś nie tak, że to coś za dużo 🤣 sikałam ze śmiechu. I jeszcze wsadził w to palce to zamarł na moment 😂
Ja mam coś takiego z sutkami, że zaczynają szczypać i nie mija 10 minut i Ignaś się budzi 😅 dziś w nocy też dostał do ciumkania cyca oczywiście lewego, bo prawy fuuuj. Dzisiaj jakaś padnięta się czuję bardziej niewyspana niż jak wstawałam ostatniej nocy co 2-3h..
u mnie pogoda jakaś pod psem.. szaroburo ale na plusie 6 stopni. Marzą mi się białe święta a tu coś czuję że będzie tak jak zwykle..
My kąpaliśmy pół godziny po jedzonku i obyło się bez darcia..🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2025, 08:30
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
TBK ja na noc boję się dać na bok, to jednak niestabilna pozycja
A czy Wasze bobasy też tak sapią i charczą? Ja już się zaczynam martwić czy Tosia sobie z tym poradzi, bo słychać, że ciężko jej się oddycha i słychać, że w tym nosie ciągle coś jest i nie wiem czy to nadal jakaś maź płodowa czy katar czy co👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Nadzieja32 wrote:TBK ja na noc boję się dać na bok, to jednak niestabilna pozycja
A czy Wasze bobasy też tak sapią i charczą? Ja już się zaczynam martwić czy Tosia sobie z tym poradzi, bo słychać, że ciężko jej się oddycha i słychać, że w tym nosie ciągle coś jest i nie wiem czy to nadal jakaś maź płodowa czy katar czy co
Podkładam zwinięty kocyk pod plecki. U nas się sprawdza. Przy starszym ulewaczu też tak robiłam. Poduszka klin się nie sprawdziła. No i obowiązkowo spanie na klacie rodzica, jak było niefajnie.
Poza tym młoda w nocy budzi się tak często, że bez różnicy dla mnie czy dzień czy noc. Jak się uda zdrzemnąć na 1.5 godziny to cud.
Kasiek7, Kanola, izzou97 lubią tę wiadomość