👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się dziś udało wsadzić Stasiowi i prawą piers do dzióbka aaaale dla odmiany jak zaczął zaciskać szczękę to masakra. Bolą mnie tak piersi że aż ciągną. Na noc juz mam naszykowane odciągnięte swoje mleko żeby trochę odpocząć…
U Was problemy z ulewaniem a u mnie zupełnie w druga stronę, Stasio mega dużo śpi a jak je to takie 15 min to jest maks i odlatuje. Dzis pierwszy raz się zdarzyło że poprawiał w sensie ze po odpoczynku niby chciał znowu po 15 min. Dawałam, ale wolałabym aby ciągiem powisiał na mnie nawet te 40 min. A on odpada albo wręcz wypluwa pierś i już na siłę nie wsadzisz.
Odpaliliśmy dziś kominek, starszaki się ładnie bawili (w miarę) i jakoś tak spokojne popołudnie strasznie mnie rozczuliło. Taka jestem wdzieczna za te moje chłopaki. ❤️
Co do spania to moj Stasio to jakos sobie upodobał bluzy z kapturami - mamy takie mięciutkie w misia albo w taki milusi materiał i jemu sie idealnie śpi właśnie w kapturach 😁 u nas niby jest jakieś 20 stopni ale on jest stanowczo ciepłolubny. Kąpiel wczoraj też była cieplutka i meeega mu się podobało.
Dziwnie było dziś wyjechać z domu na te 2h aż prowadziłam auto turbo ostrożnie, bo i pogoda kiepska i jakoś się bałam że jeszcze jednak człowiek słaby. Ale bardzo spoko poszło i dało mi to trochę oddechu.
Asia091, Foxy96, Bećka, Zumi lubią tę wiadomość
-
To jest właśnie ciekawe zjawisko. Czasem wystarczy stać obok dziecka i juz zaraz człowiek czuje, że mleko zaczyna się sączyć. Jakoś ta podświadomość tak działa.Ania 89 wrote:Dziewczyny czy Wy też macie takie uczucie gdy dziecko wydaje jakieś dźwięki że w cycach rusza produkcja mleka ? Gdzie w chuj mleka a cyce jeszcze wzmocnić produkcję 😏
-
Nadzieja32 wrote:Dziewczyny, których dzieci ulewają. Dajecie jakiś klin pod materac? Czy bobasy śpią normalnie na płasko?
Ja kupiłam specjalną poduszkę/klin pod materac i nie zauważyłam, by młodej spało się lepiej.
Zanim zamówisz i wydasz pieniążki możesz wypróbować podłożenie książek pod jedną stronę nóżek łóżeczka.
izzou97 lubi tę wiadomość
-
Kalinok Ja daję jedną pierś przed kąpielą. Nawet jak przysnie to przebudze. Na glodomorka bym nie próbowała bo będzie mega krzyk . A i tak po kąpieli nagle głód łapie 😆
A właśnie jak często kąpiecie bobasy
?
-
Ale ten czas leci dziś minęła 14 doba życia mojej coreczki. Każdy dzień podobny i tak szybko uciekają te dni. Jutro niespodziewanie muszę starszą córkę odstawić do szkoły z maluszkiem. Rano drapanie szyb ogarnąć sniadanie jedzenie do szkoły itp. Mial mąż zawozić, ale nie da rady. Ciekawe jak nam to pojdzie🙂 najwyżej pojdzie na 2/3 lekcję 😉
-
kalinok wrote:Dziewczyny, jak kąpiecie malucha? Chodzi mi o logistykę - wiadomo że najpierw rozebrać i ogarnąć pupę, ale to przed jedzeniem czy po? Oliś po jedzeniu jest mega senny i idzie na drzemkę więc nie chciałabym go już rozbudzać, z drugiej strony jak będzie głodny to będzie się wydzierał jak szalony... No chyba że nakarmić go trochę, a po kąpieli dokończyć 😅 sama nie wiem, poradzicie coś bo to nasza pierwsza kąpiel 😀
My go kąpiemy takiego nie całkiem głodnego 😅 czyli powiedzmy, że u nas kąpiel wypada w takim momencie gdzie do jego planowanego jedzenie jest jeszcze np 1h - jak zaczynamy go szykować do mycia to się przebudza ale jeszcze nie głodny więc jest spokojnie, no i wystarczająco żeby wszystko porobić i gotowy, wykąpany dostaje już jedzonko. -
My będziemy kąpać 2-3 razy w tygodniu. Z tym, że dupkę po kupie zawsze myję płatkami bawełnianymi zamoczonymi w wodzie, a nie chusteczkami nawilżanymi.
Moje sutki już mają się lepiej, ale jednak nadal bolą. Mam ochotę odciągnąć i oddać jakieś karmienie mężowi, ale z drugiej strony szkoda mi, bo udaje mi się karmić tylko z piersi i trochę zaczyna się to stabilizować wszystko.
Wczoraj wieczorem znowu myślałam, że głowa mi wybuchnie przez ciśnienie, a w nocy po 1 jak wstawałam do Tosi to miałam takie dreszcze, że nie mogłam wyjść spod kołdry. Mąż musiał mi najpierw bluzę i spodnie przynieść, za to teraz jak wstawałam po 4 to byłam całkowicie mokra, jakby ktoś wiadro wody na mnie wylał 🙈 połóg jest równie trudny, jak nie gorszy niż ciąża 🥴 a miało być już dobrze. Najbardziej dojeżdża mnie to ciśnienie, wieczorem nawet ciężko mi oczy skupić jak czuję ten ucisk w głowie. Ciśnienie skurczowe jest w miarę ok lub w normie, ale rozkurczowe często powyżej 90👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
A bobasy wam robią kupy/ kleksy w nocy? Czy raczej siuski jak juz?
@Rudka, chętnie poczytam jak wasze pierwsze dni z wielopielo 🙏 co sie sprawdziło a co nie
Rudka, Zumi lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:A bobasy wam robią kupy/ kleksy w nocy? Czy raczej siuski jak juz?
@Rudka, chętnie poczytam jak wasze pierwsze dni z wielopielo 🙏 co sie sprawdziło a co nie
Robi 🥲 aktualnie jesteśmy po przebraniu takiego kupska, że sobie nie umiem wyobrazić jak ten mały tyłek to z siebie wypuścił…
Zumi lubi tę wiadomość
-
Kalinok - my kąpiemy jakoś pół godziny po jedzeniu około, tak mówiła położna mamaga na szkole rodzenia z yt i na razie to się sprawdza ☺️
Nadzieja - Młody swojego czasu ulewał dość mocno i mamy materac w dostawce ustawiony na skos. Nie wiem czy to pomaga w czymś, ale jestem spokojniejsza. Teraz po miesiącu (i pierwszym skoku) na szczęście ulewań jest o wiele mniej 😄
Ania89 - kąpiemy jakoś 2-3 razy w tygodniu, położna tak zalecała. Chciałabym coś podziałać z wprowadzaniem rutyny, ale mamy na tyle małą łazienkę, że bie wyobrażam sobie kąpać w pojedynkę, a mąż pracuje na zmiany (i już jutro wraca do pracy 🥲), więc zastanawiam sie, jak to rozegramy
U nas z jednej strony bobas podczas spania rozkopuje się z rożka, a z drugiej temperaturę wody podczas kąpieli woli tak 38-39 stopni, przy 37 strasznie się denerwował 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2025, 07:14
-
U mnie lepsza noc choć wiadomo że pobudki na jedzonko były co maks 2-1,5 godziny ale potem szła dalej lulu😌
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Kalinok ja karmię przed kąpielą, nie chce jej dawać na głodnego, bo będzie wrzask. Jak nakarmię, mąż przygotowyje kąpiel, akuratvjej się w brzuszku ułoży. A po kąpieli znów mleko.
My ze względu na treningi chlopcow kąpiemy 4x w tygodniu. Wolałabym codziennie, właśnie ze względu na rutynę, ale nie da rady. W dni bez kąpieli robimy jej "pielegnację" wieczorem tylko. Nie mamy ustalonej godziny, bo młoda budzi się jak chce. Zero regularności 🙈
Ania89 też mam takie spięcie, jak byłam w pracy złożyć wniosek o macierzynski itp. to mąż czekał w aucie mlodą. Czułam w cyckach, kiedy płacze. To niesamowite.
Młodej w nocy odpadł kikut. W końcu, bo już mnie denerwował.
Od dzisiaj zostaje sama, mąż wraca do pracy. Ten tydzień w domu zdecydowanie za szybko zleciał.
Na Little Frog promki na BW. Ja wczoraj zamówiłam chustę.
Nadzieja32 moja sporo ulewa, kładę ja na bok.
-
Fabregasowa wrote:A bobasy wam robią kupy/ kleksy w nocy? Czy raczej siuski jak juz?
Robi, mam wrażenie, że w każdym pampersie jest kupa. A wczoraj jeszcze w trakcie przebierania, jak miała nogi do brzuszka, bo czyściłam pupkę, nagle postanowiła dalej robić kupę i tak wystrzeliła, że w kupie byłam ja, podłoga i kawałek łóżka, które stoi na przeciwko 🙈 jakby z karabinu strzelała 😆
Fabregasowa, Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Mój Ignaś wczoraj koło 23 zrobił takie kupsko że strach było podejść.. mąż go przebierał bo był pewny że to tylko bączki a ja otworzył pieluchę to wołał mnie przerażony że to coś nie tak, że to coś za dużo 🤣 sikałam ze śmiechu. I jeszcze wsadził w to palce to zamarł na moment 😂
Ja mam coś takiego z sutkami, że zaczynają szczypać i nie mija 10 minut i Ignaś się budzi 😅 dziś w nocy też dostał do ciumkania cyca oczywiście lewego, bo prawy fuuuj. Dzisiaj jakaś padnięta się czuję bardziej niewyspana niż jak wstawałam ostatniej nocy co 2-3h..
u mnie pogoda jakaś pod psem.. szaroburo ale na plusie 6 stopni. Marzą mi się białe święta a tu coś czuję że będzie tak jak zwykle..
My kąpaliśmy pół godziny po jedzonku i obyło się bez darcia..🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2025, 08:30
-
TBK ja na noc boję się dać na bok, to jednak niestabilna pozycja
A czy Wasze bobasy też tak sapią i charczą? Ja już się zaczynam martwić czy Tosia sobie z tym poradzi, bo słychać, że ciężko jej się oddycha i słychać, że w tym nosie ciągle coś jest i nie wiem czy to nadal jakaś maź płodowa czy katar czy co👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
My kąpiemy małą dwa razy w tygodniu, w resztę dni myjemy jej miejsca strategiczne. Staram się ją nakarmić przed kąpielą, jest wtedy spokojniejsza.Ogólnie często czuję, jak rusza produkcja mleka. Jakby ktoś mnie prądem lekko po piersiach raził, dziwnie uczucie.Ania 89 wrote:Dziewczyny czy Wy też macie takie uczucie gdy dziecko wydaje jakieś dźwięki że w cycach rusza produkcja mleka ? Gdzie w chuj mleka a cyce jeszcze wzmocnić produkcję 😏
Ja się dzisiaj będę zapisywać do gina. Już się cieszyłam, że koniec krwawienia, a od dwóch dni znowu pojawiła się jasnoczerwona krew.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2025, 14:34
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH