X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś udało wsadzić Stasiowi i prawą piers do dzióbka aaaale dla odmiany jak zaczął zaciskać szczękę to masakra. Bolą mnie tak piersi że aż ciągną. Na noc juz mam naszykowane odciągnięte swoje mleko żeby trochę odpocząć…
    U Was problemy z ulewaniem a u mnie zupełnie w druga stronę, Stasio mega dużo śpi a jak je to takie 15 min to jest maks i odlatuje. Dzis pierwszy raz się zdarzyło że poprawiał w sensie ze po odpoczynku niby chciał znowu po 15 min. Dawałam, ale wolałabym aby ciągiem powisiał na mnie nawet te 40 min. A on odpada albo wręcz wypluwa pierś i już na siłę nie wsadzisz.
    Odpaliliśmy dziś kominek, starszaki się ładnie bawili (w miarę) i jakoś tak spokojne popołudnie strasznie mnie rozczuliło. Taka jestem wdzieczna za te moje chłopaki. ❤️

Co do spania to moj Stasio to jakos sobie upodobał bluzy z kapturami - mamy takie mięciutkie w misia albo w taki milusi materiał i jemu sie idealnie śpi właśnie w kapturach 😁 u nas niby jest jakieś 20 stopni ale on jest stanowczo ciepłolubny. Kąpiel wczoraj też była cieplutka i meeega mu się podobało.

Dziwnie było dziś wyjechać z domu na te 2h aż prowadziłam auto turbo ostrożnie, bo i pogoda kiepska i jakoś się bałam że jeszcze jednak człowiek słaby. Ale bardzo spoko poszło i dało mi to trochę oddechu.

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie takie uczucie gdy dziecko wydaje jakieś dźwięki że w cycach rusza produkcja mleka ? Gdzie w chuj mleka a cyce jeszcze wzmocnić produkcję 😏
    To jest właśnie ciekawe zjawisko. Czasem wystarczy stać obok dziecka i juz zaraz człowiek czuje, że mleko zaczyna się sączyć. Jakoś ta podświadomość tak działa.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Dziewczyny, których dzieci ulewają. Dajecie jakiś klin pod materac? Czy bobasy śpią normalnie na płasko?

Ja kupiłam specjalną poduszkę/klin pod materac i nie zauważyłam, by młodej spało się lepiej.
    Zanim zamówisz i wydasz pieniążki możesz wypróbować podłożenie książek pod jedną stronę nóżek łóżeczka.

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

20.10.2025 🌹
    2630 g 50 cm 16:30
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinok Ja daję jedną pierś przed kąpielą. Nawet jak przysnie to przebudze. Na glodomorka bym nie próbowała bo będzie mega krzyk . A i tak po kąpieli nagle głód łapie 😆
    A właśnie jak często kąpiecie bobasy :)?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    age.png
    MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci dziś minęła 14 doba życia mojej coreczki. Każdy dzień podobny i tak szybko uciekają te dni. Jutro niespodziewanie muszę starszą córkę odstawić do szkoły z maluszkiem. Rano drapanie szyb ogarnąć sniadanie jedzenie do szkoły itp. Mial mąż zawozić, ale nie da rady. Ciekawe jak nam to pojdzie🙂 najwyżej pojdzie na 2/3 lekcję 😉

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok wrote:
    Dziewczyny, jak kąpiecie malucha? Chodzi mi o logistykę - wiadomo że najpierw rozebrać i ogarnąć pupę, ale to przed jedzeniem czy po? Oliś po jedzeniu jest mega senny i idzie na drzemkę więc nie chciałabym go już rozbudzać, z drugiej strony jak będzie głodny to będzie się wydzierał jak szalony... No chyba że nakarmić go trochę, a po kąpieli dokończyć 😅 sama nie wiem, poradzicie coś bo to nasza pierwsza kąpiel 😀

My go kąpiemy takiego nie całkiem głodnego 😅 czyli powiedzmy, że u nas kąpiel wypada w takim momencie gdzie do jego planowanego jedzenie jest jeszcze np 1h - jak zaczynamy go szykować do mycia to się przebudza ale jeszcze nie głodny więc jest spokojnie, no i wystarczająco żeby wszystko porobić i gotowy, wykąpany dostaje już jedzonko.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiemy co drugi dzień około godziny 18 i potem jedzonko. Chyba zaczynam gubić wodę bo od dwóch dni budzę się w wilgotnej piżamie.

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
‹‹ 867 868 869 870 871
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ