Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga188990 u mnie też pierwsza ciąża, także piątka.
Nie ukrywam, że jestem trochę skołowana czy sobie poradzę. Póki co to nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty. Odliczamy z mężem
Mam nadzieję, że usłyszymy serduszko.
Supergirl, mam to samo z perfumami. Jak zawsze uwielbiałam perfumy i pachnących ludzi, tak teraz sama przestałam używać, a męża poprosiłam, żeby przy mnie nie używał. Ostatnio spryskał się przed wyjściem do pracy, ja jeszcze leżałam w łóżku, podszedł do mnie z buziakiem na dzień dobry, a jak poczułam ten zapach to aż mnie skręciło.. Blee. Tak samo jak otwieram lodówkę, nie mogę znieść tego zapachu..Better_togother lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
kurcze a mi papierosy pachną
tak stosuję otrivin dla dzieci, ale na ogólny ból wszystkiego dziś dopiero wzięłam apap, tu niestety nic za bardzo mi nie pomoże.
Zaraz jeszcze zrobię sobie inhalację z soli, zapodam sterimar i rhinoargent do nosa. Kupiłam czosnek w kapsułkach,
Czekam na wyniki bety.
Jaki dziś grafik wizyt?Better_togother, oyeykova lubią tę wiadomość
-
aria40 wrote:kurcze a mi papierosy pachną
tak stosuję otrivin dla dzieci, ale na ogólny ból wszystkiego dziś dopiero wzięłam apap, tu niestety nic za bardzo mi nie pomoże.
Zaraz jeszcze zrobię sobie inhalację z soli, zapodam sterimar i rhinoargent do nosa. Kupiłam czosnek w kapsułkach,
Czekam na wyniki bety.
Jaki dziś grafik wizyt?
Sloneczko1990
Truskawka_oli 10.30
Plemniczka 17.45
Better-together 17.00
Joanna_blondi
Ana.
Aleksander - 19/08/2015
Miłosz - 09/11/2018 -
U mnie dziś jakiś słabszy dzień .. chyba delikatnie mnie mdli.. i wszystko śmierci ... siedzę na kubkiem cappuccino i nie wiem czy go wypije ...
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Iza_86 wrote:A dzis mialam kropna noc, ech... myslalam, ze jak dziecko ma dwa lata, to juz sie nie budzi w nocy. Ladnie przesypiala noce, a od dwoch tygodni noce znow sa okropne. Jestem nieprzytomna i musze sie zmuszac, zeby byc dla wszystkich mila
Uroki macierzynstwa
dziewczyny, jak wy sobie dajecie rade z kilkorgiem dzieci? Czy to prawda, ze z kolejnymi dziecmi jest juz latwiej?
My wczoraj spedzilismy aktywny dzien, a wieczorem i teraz ciagna mnie plecy:( trzeba zwolnic -
Nie zlacze sie z Wami w bolu dziewczyny bo moje przesypialy cale noce od skonczonych 8 tyg. Karmilam piersia nie na zadanie.
I latwiej mi bylo bo roznica wieku jest 3 lata. Moje dzieci to spiochy jak ja ale konsekwencja tez jest wazna.
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny!!!!
Milego dnia:) -
Lolipop wrote:Nie zlacze sie z Wami w bolu dziewczyny bo moje przesypialy cale noce od skonczonych 8 tyg. Karmilam piersia nie na zadanie.
I latwiej mi bylo bo roznica wieku jest 3 lata. Moje dzieci to spiochy jak ja ale konsekwencja tez jest wazna.
Milego dnia:)
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Supergirl- ja mam takie okropne mdłości od kilku dni. Normalnie wychodzę z siebie już, nie mam nawet 5 minut spokoju..
Dzisiaj rano miałam zrobić badani krwi i moczu na jutrzejszą wizytę i taka byłam rano skupiona żeby nie zwymiotować idąc do łazienki, i będąc już tam, za na śmierć zapomniałam nasikac do pojemnika i tyle z mojego badania moczu
Zaniose jutro, może do 13:45 będzie juz wynik.
Ale taka byłam zła.. Zorientowałam się po pół godzinie bo tak mnie ciągle mdlilo ze skupiałam się tylko na tym żeby np nie zwymiotować zapinając stanik, myjąc zęby czy schodząc po schodach do dół do kuchni.
Tragedia
Dziewczyny kciuki za wizyty! I czekamy na relacje!
Loretka lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Littlegirl wrote:Jest to szósty tydzień
Wczoraj czytałam o tym u mamyginekolg.
Pokazała różnice między ciąża ma 6 tygodni a jestem w 7 tyg.
Źle zrozumiałaś Kochana
6t5d to:
Skończony szósty tydzień, rozpoczęty siódmy tydzień.
Ciąża ma 6 tygodni ale jest w siódmym tygodniu ciąży
O to chodzi mamie ginekolog
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Lolipop wrote:Nie zlacze sie z Wami w bolu dziewczyny bo moje przesypialy cale noce od skonczonych 8 tyg. Karmilam piersia nie na zadanie.
Milego dnia:) -
MartaBS wrote:Źle zrozumiałaś Kochana
6t5d to:
A zasadniczo 6, bo u mnie wszystko o tydzien w tyl. -
MartaBS wrote:Źle zrozumiałaś Kochana
6t5d to:
To chyba dokładnie tak napisałam
https://www.mamaginekolog.pl/czy-ciaza-trwa-9-miesiecy/ -
Ana. wrote:Wg mojego lekarza 6+5 to 6 tydzien, on operuje tez skonczonymi. Ja mam wizyte w 7+2 czyli 7 tygodni.
A zasadniczo 6, bo u mnie wszystko o tydzien w tyl.
Dziewczyny to jest to samo, tylko zależy ci się powie:
Skończyłam siódmy tydzień - czy:
JESTEM w ósmym tygodniu.
Ciąża ma siedem tygodni skończonych w tym przypadku, to przecież nie mozesz być w siódmym tygodniu, bo się skończył, jesteś w ósmym rozpoczętym. Chyba, że się mówi: Skończyłam siódmy tydzień dwa dni temu. Dla mnie to za długo, łatwiej powiedzieć: jestem w ósmym.
Marta
A wiesz, że w ciąży ogólnie też się jest bardziej rozkojarzonym? ja się łapię, że wyciągam portfel, kładę na ladzie w sklepie a przy płaceniu panika, bo zgubiłam portfel! Zapomniałam, że już wyciągnęłam. I całe czas takie dziwne zapominajki:)
Happywife
Myślę, że możesz liczyć na serduszko:)Skończyłaś siódmy tydzień, więc jak najbardziej:)
happywife lubi tę wiadomość
-
Ojj tak ja tez się łapie na różnych rzeczach
nawet witaminy musiałam sobie na nich napisac daty
bo zjadała
rano a później było .. brałam dzisiaj tabletkę czy nie ? No szokalbo mąż coś mi wysłał i pyta czy fajne ? A ja eee o co chodzi ? Mówi koszulka i ja sobie przypomniałam faktycznie widziałam koszulkę ale co ona miała za rysunek ?
tak wiec to chyba normalne w ciąży ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 12:01
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️