X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2023 🤰🏻

Oceń ten wątek:
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny objawy? Pojawiło się u Was coś nowego?

Ja zaliczyłam dzisiaj pierwsze mdłości w tej ciąży - zjadłam na śniadanie rosół i był dramat. Wcześniej często zdarzało mi się jadąc zupy na śniadanie, ale w ciąży mi to chyba nie służy.

age.png

preg.png
  • Nella96 Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie nie czuję się "ciążowo".
    Jedynie piersi bolą pod wpływem dotyku ale to byłoby na tyle. Czasami coś zakuje w podbrzuszu ale tak szybko znika, że się zastanawiam czy w ogóle kuło. W sumie dopiero 4tyd i 4 dni więc chyba trochę wcześnie na inne objawy 🤔 Kiedyś słyszałam, że predyspozycje ma się po mamach. Moja zero objawów. Ciekawe czy się sprawdzi...

🍆starania od półtorej roku, od grudnia 2022 w klinice niepłodności
    🦠♀️WPN postaci nieklasycznej, PCO, niedoczynność tarczycy
    🦠♂️ przewlekła białaczka szpikowa
    💊 2Aromek+suplementacja Fertistim+ Euthyrox 25
    W 3 cyklu dodatkowo NAC
    7.03- ⏸️

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Chciałam dołączyć dopiero jak u lekarza się okaże wszystko ok ale im bliżej wizyty to nerwy mnie zjadają więc może razem będzie łatwiej czekać;)

Mam już synka. Ma 17 miesiecy

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, lekarka powiedziała, że piękna ciąża ☺️Uspokoiłam się🙂Choć myślałam, że jestem już w 7 tygodniu, okazało się, że dopiero 6. Trzymam kciuki za Wasze ciąże🤞

Angelka93, ToJa2, Darkness, AgataAgatka lubią tę wiadomość

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:
    Ja już po wizycie, lekarka powiedziała, że piękna ciąża ☺️Uspokoiłam się🙂Choć myślałam, że jestem już w 7 tygodniu, okazało się, że dopiero 6. Trzymam kciuki za Wasze ciąże🤞
    Jeśli masz 6 + kilka dni to jest 7 tydzien

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam 6 + zero dni 😉

age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:
    No właśnie mam 6 + zero dni 😉
    Czyli zaczęłaś 7 tydzień;) ale lekarze zawsze liczą skończone tygodnie czyli wg nich 6 tydzien

KatrinaG lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • Darkness Znajoma

Wysłany: 15 marca 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie, widziałam serduszko bijące ❤️ 4,5mm ale każdy 1 mm tak cieszy❤️ według USG 6+3

ToJa2, AgataAgatka, KatrinaG lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas także po wizycie i .... mamy 3 mm małego człowieka z bijącym serduszkiem 🥰 Lekarka powiedziała, że wszystko wygląda idealnie, tak jak powinno byč na tym etapie ciąży.

Darkness, AgataAgatka, KatrinaG lubią tę wiadomość

• Darkness Znajoma

Wysłany: 15 marca 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę was zazdroszczę tych lekarzy, mój jest dziwny, nic takiego nie powiedział, tylko że coś tam jest i opowiadał o babce która przyszła w 9 tyg z poronieniem. Ale to lekarz na NFZ mam jeszcze prywatnego, mam nadzieję że też usłyszę takie miłe słowa jak wy.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkness wrote:
    Trochę was zazdroszczę tych lekarzy, mój jest dziwny, nic takiego nie powiedział, tylko że coś tam jest i opowiadał o babce która przyszła w 9 tyg z poronieniem. Ale to lekarz na NFZ mam jeszcze prywatnego, mam nadzieję że też usłyszę takie miłe słowa jak wy.
    My prywatnie jeździmy, ale mam porównanie do lekarzy na nfz i widać jak kasa zmienia podejście. Moja lekarka najpierw sprawdziła czy jest ok, potem obróciła mi monitor i po kolei pokazywała pęcherzyk, pęcherzyk żółtkowy, maleństwo a na koniec serduszko. Nie włączała dźwięku, bo mówiła że na tym etapie nie powinno się tego robić. Fajnie też opowiadała jak się można czuć, przy czym nie panikować. Kolejna wizyta za 2 tyg.

Darkness lubi tę wiadomość

• palinnka Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę, że już jesteście po wizytach... gratulacje dla wszystkich 😘 ja mam dopiero o 18:45, nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że też usłyszę dobre nowiny ☺️

Darkness, KatrinaG, ToJa2 lubią tę wiadomość

• AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści! Gratulacje dziewczyny! Czekam na więcej dobrych 😘

Darkness, KatrinaG, ToJa2 lubią tę wiadomość

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Olcia98 Nowa

Wysłany: 15 marca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać 🙂

OM - 28 stycznia, ku mojej radości zobaczyłam dwie kreski kilka dni przed spodziewanym okresem.
    To moja druga ciąża, niestety 1 poroniłam (puste jajo płodowe)
    Jestem pełna nadziei ze tym razem wszystko będzie dobrze! Nie byłam w stanie długo czekać na wizytę wiec już się zgłosiłam według apki było to 5+5 narazie ukazał się pęcherzyk ( mogło być za wcześnie na więcej)
    Czekam na następną wizytę 30.marca

Gratuluje Wam udanych wizyty, życzę zdrówka i dobrego nastroju ❤️

ToJa2, AgataAgatka lubią tę wiadomość

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny :) gratuluję :)

start lipiec 2013
  • palinnka Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja po wizycie ☺️ 4,5 mm zarodek z bijącym serduszkiem ❤️ 6+2 wg USG (to by się zgadzało z owulacją), na ten moment wszystko dobrze ☺️
    Mam przyjść na wizytę za 2 tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży, w tym czasie mam porobić kilka badań. Uffff, ale mi ulżyło 😁😍

ToJa2, Olcia98, Darkness, AgataAgatka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palinnka wrote:
    Jestem i ja po wizycie ☺️ 4,5 mm zarodek z bijącym serduszkiem ❤️ 6+2 wg USG (to by się zgadzało z owulacją), na ten moment wszystko dobrze ☺️
    Mam przyjść na wizytę za 2 tygodnie i wtedy założymy kartę ciąży, w tym czasie mam porobić kilka badań. Uffff, ale mi ulżyło 😁😍

Super wieści :) Gratuluję :)

palinnka lubi tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 253, przyrost w normie, ale nadal się martwię, że jest bardzo niska. Jutro umówiłam się do ginekologa, ciągle boli mnie podbrzusze i kłują jajniki.

iv096iyenbdfaarq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie beta, a to najwazniejsze. :) Mnie kłuje w podbrzuszu, ale dzis lekarka mi powiedziała, że to normalne bo macica się rozciąga.

• Darkness Znajoma

Wysłany: 15 marca 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)

ToJa2 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ