X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bóle brzucha trochę też się zmniejszyły ale ja ciągle leżę i mi się wydaje ze to od tego. A mdłości tez tak ze jednego dnia masakra totalna, a drugiego dnia lajcik

Mnie się wydaje ze to nic zlego, ja cie z tego ciesze bo mogę chwile odpocząć.

Fajnie ze toxo przechorowane teraz jesteś bezpieczna.

Ja mam ujemne niestety wolałbym tez juz dawno przechorowac i mieć to z głowy. A tak to ciągle myślę a może brudne owoce a może zwierzęta i takie tam inne głupie mysli

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Siedzę w robocie u klienta 80 km od domu i odliczam minuty. Nie dam rady nic robić. Nie wiem jak dojadę spowrotem. masakra!
    senność i ból głowy.

Senność... Mam to samo :(
    Ja już wróciłam z pracy. Ledwo weszłam do domu momentalnie wskoczyłam w dres i leżę pod kocem. Nie jestem w stanie nic zrobić, żadna aktywność nie jest możliwa :(
    Mam tak od kilku dni i wydaje mi się że to się pogłębia... A dziś jakoś mi dodatkowo dziwnie- produkuję tyle śliny że nie daje rady tego połykać (sorry za szczegóły) aż mi niedobrze :( Może to są właśnie mdłości?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że dziś zaczynamy 8 tydzień (7t 0d) :)

Karolka14, megimeg, Jolcia1985 lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-*

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi- od tego mi sie zaczynało. Taki posmak zolci żołądkowej mialam. A dzis w nocy. Caly czas wymioty, 8 rano dalej. 13 znów, a teraz czekamy co dalej. Jesli będzie gorzej mam skierowanie do szpitala.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Senność... Mam to samo :(
    Ja już wróciłam z pracy. Ledwo weszłam do domu momentalnie wskoczyłam w dres i leżę pod kocem. Nie jestem w stanie nic zrobić, żadna aktywność nie jest możliwa :(
    Mam tak od kilku dni i wydaje mi się że to się pogłębia... A dziś jakoś mi dodatkowo dziwnie- produkuję tyle śliny że nie daje rady tego połykać (sorry za szczegóły) aż mi niedobrze :( Może to są właśnie mdłości?
    Ślinotok to jeden z pierwszych objawów ciąży ;-) gdzieś to ostatnio wyczytalam

7u22s65gmika7d3f.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Ślinotok to jeden z pierwszych objawów ciąży ;-) gdzieś to ostatnio wyczytalam

Możliwe bo ja już jakiś czas temu miałam ślinotok, potem odpuściło a teraz powraca, ale tym razem jest tak intensywny że aż mi niedobrze :/
    Zxc,
    Moźe u mnie też to zwiastuje początek wymiotów :(
    Wolałabym tego jednak uniknąć.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę dzisiaj jak błysk ;-) ale to pewnie ekscytacja przed wyjazdem ..nic mnie nie boli, super się czuje i tak trzymać a za 4 dni pierwsze USG nie mogę się doczekać będę w 6 tyg 1 dzień i jestem ciekawa czy może będzie już serduszko co myślicie?

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    A ja chodzę dzisiaj jak błysk ;-) ale to pewnie ekscytacja przed wyjazdem ..nic mnie nie boli, super się czuje i tak trzymać a za 4 dni pierwsze USG nie mogę się doczekać będę w 6 tyg 1 dzień i jestem ciekawa czy może będzie już serduszko co myślicie?
    Z pewnością:) jeśli ciąża nie jest młodsza:))

Karolka14 lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Ja usg miałam w 6t 4d- serce było :)
    Liczę na to że Ty też zobaczysz serduszko :) Ale to kwestia indywidualna więc musisz czekać. Trzymam kciuki :)

Karolka14 lubi tę wiadomość

• rudi Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wy chodzicie na wizyty prywatnie czy na nfz?

A czy można i prywatnie i na nfz? Tylko jak mam to powiedzieć lekarzowi, do którego chodzę prywatnie? I co mam powiedzieć lekarzowi na nfz, że co - że przychodzę do niego tylko ze wzg. na bezpłatne badania?

Za same wstępne badania czeka mnie wydatek ok 520 zł plus płatne wizyty.
    A na nfz można część badań mieć bezpłatnie.
    Już sama nie wiem co robić...:/

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja następną wizytę mam 7.04- już się na nią cieszę :) i nie mogę się doczekać!

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Hmm ja nie mam żadnych ale spokojnie to nie jedyny wyznacznik. Oj mamuśki ile my nerwów mamy...mnie dziś ciągnie podbrzusze nie fajne uczucie:((
    Pytałaś o plamienie... teraz juz jest brązowe, ale rano normalnie podtarłam czerwoną rzadką krew :/
    Kochana masz dopiero 4+5 Ty dopiero bedziesz miała objawy :D nie martw się... zazwyczaj w tak wczesnej ciazy nie ma ich wcale... choć ja już miałam od samego początku :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Z pewnością:) jeśli ciąża nie jest młodsza:))
    Kurczę z mężem celowalismy w chłopca tak więc seksik tylko w owulację, robilam testy owu pik miałam pierwszego marca of wyznaczył owulację na 2 marca liczę, liczę i wyliczyć nie mogę ile ten mój fasolek już ma :-) 7 dnia po owu miałam spadek tempki jak na implantacje a dwa dni później pierwszy pozytywny test mhh ciekawe jak to będzie

Ellasi, magdaa lubią tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Możliwe bo ja już jakiś czas temu miałam ślinotok, potem odpuściło a teraz powraca, ale tym razem jest tak intensywny że aż mi niedobrze :/
    Zxc,
    Moźe u mnie też to zwiastuje początek wymiotów :(
    Wolałabym tego jednak uniknąć.
    Podobno jest to spowodowane zwiększona produkcja kwasu w żołądku i pewnie prędzej Cię zgaga dopadnie niż rzyganko ;-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Dziewczyny, wy chodzicie na wizyty prywatnie czy na nfz?

A czy można i prywatnie i na nfz? Tylko jak mam to powiedzieć lekarzowi, do którego chodzę prywatnie? I co mam powiedzieć lekarzowi na nfz, że co - że przychodzę do niego tylko ze wzg. na bezpłatne badania?

Za same wstępne badania czeka mnie wydatek ok 520 zł plus płatne wizyty.
    A na nfz można część badań mieć bezpłatnie.
    Już sama nie wiem co robić...:/

Ja zaczęłam od prywatnych wizyt u gin do której chodzę od kilku lat. Ona pracuje w jednym ze szpitali w moim mieście. Na ostatniej wizycie zapytałam ją czy nie ma nic przeciwko temu źe zapisze się do przychodni przyszpitalnej w jej szpitalu żeby badania mieć w części refundowane- nie miała nic przeciwko temu. Jeszcze mi podpowiedziała jak szybko i sprawnie to załatwić i kiedy ona będzie w tej przychodni przyjmowała :) Dziś się zapisałam i mam wizytę u mojej gin, dostanę skierowania na badania bezpłatne :) Ale prywatnie też będę do niej chodziła żeby się nie obraziła bo bardzo ją sobie cenię :)

• rudi Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Ja zaczęłam od prywatnych wizyt u gin do której chodzę od kilku lat. Ona pracuje w jednym ze szpitali w moim mieście. Na ostatniej wizycie zapytałam ją czy nie ma nic przeciwko temu źe zapisze się do przychodni przyszpitalnej w jej szpitalu żeby badania mieć w części refundowane- nie miała nic przeciwko temu. Jeszcze mi podpowiedziała jak szybko i sprawnie to załatwić i kiedy ona będzie w tej przychodni przyjmowała :) Dziś się zapisałam i mam wizytę u mojej gin, dostanę skierowania na badania bezpłatne :) Ale prywatnie też będę do niej chodziła żeby się nie obraziła bo bardzo ją sobie cenię :)

No to ładnie załatwiłaś sprawę.
    Mnie będzie prowadził ordynator szpitala, pierwszą wizytę prywatną mam u niego 6.04. i tak się zastanawiam czy już nie zapisywać się do jakiegoś lekarza na nfz.
    Sam koszt wizyty to 400 zł :(
    A i pewnie jeszcze badania mi zleci

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Podobno jest to spowodowane zwiększona produkcja kwasu w żołądku i pewnie prędzej Cię zgaga dopadnie niż rzyganko ;-)

Hmm... Zgaga- też ciekawie ;)
    Dla mnie sam ślinotok jest wystarczający ;)
    Serio to wymiotów obawiam się najbardziej bo z tym nie dam rady pracować i będę zmuszona w pracy powiedzieć wcześniej niż planowałam :( Ale jak będzie mus to trudno.

Swoją drogą u mnie w pracy poza mną 2 dziewczyny są w ciązy aktualnie i obie właściwie od początku, tj. ok 5 tc są na L4 i ja tak sobie myśle że ja to jednak frajerka jestem ;)

Na takim L4 u mnie w pracy podobno lepiej niż na chodzeniu do pracy się wychodzi bo wypłata jest liczona jako średnia o ostatnich 12 miesięcy a u nas były trzynastki i kilka premii i nagród wiec to dodatkowo powiększa wypłatę za zwolnienie ciążowe :)
    A ja latam do tej roboty! Rozsądne to to nie jest ;)

• rudi Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na L4 od samego początku. Pracują w szkole z małymi dziećmi, więc to w moim środowisku jest normalne.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    No to ładnie załatwiłaś sprawę.
    Mnie będzie prowadził ordynator szpitala, pierwszą wizytę prywatną mam u niego 6.04. i tak się zastanawiam czy już nie zapisywać się do jakiegoś lekarza na nfz.
    Sam koszt wizyty to 400 zł :(
    A i pewnie jeszcze badania mi zleci

Moja dr też jest ordynatorem wiec zależy mi na niej bardzo :)
    Ale na spokojnie powiedziałam o co chodzi i nie było żadnego problemu, sama powiedziała że miała mi to zaproponować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2016, 14:47

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ