X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam jeszcze jedno pytanie, jesteście z różnych stron Polski. Czy na Śląsku (Katowice, Bytom) robią cesarke i usuwają jednocześnie polipy lub torbiele z pochwy? Chodzi o to żeby to było za jednym razem. Jeśli macie jakieś informacje, albo znacie takie przypadki czy nawet możecie popytać swoich lekarzy to bede wdzięczna! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:52

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze konflikt grupowy o ktorym malo sie mowi. Mozna zrobic bezplatne badanie w diagnostyce. Wypelnia sie tylko jakies papierki bo to jest dofinansowane z funduszy unijnych. Bardzo maly procent kobiet to moze miec ale warto zbadac.

Ja w pracy jakos daje rade ale jest ciezko bo mam mdlosci caly dzien a wieczorem masakra. Jednak dzisiaj obylo sie bez wymiotow.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia najlepiej popytaj swojego lekarza. On najlepiej bedzie wiedzial moze ci pokieruje do kogos w tej sprawie jesli sam nie robi takich rzeczy.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Asia-HA Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia - ja przy pierwszym porodzie leżałam z kobietą, która miała wycinaną torbiel. Ale szczegółów nie znam. W sumie wiem tylko stąd, że kobiecie nic nie odpowiadało i wszystko miała gorsze, bardziej ją bolało, leki słabiej na nią działały, po znieczuleniu głowa bolała ja mocniej. No ogólnie ciężko z nią było wytrzymać. Przy tym wszystkim powiedziała, że jej cesarka była gorsza od naszych, bo jej przy jednej okazji jeszcze torbiele wycinali. Ja niespecjalnie słuchałam, ale druga dziewczyna zapytała czy takie łączone zabiegi się często robi, to jej odpowiedziała, że nie są normą. Ale że jej prowadzący ginekolog sam go zrobił aby jej podwójnie nie męczyć. Rodziłam w starym szpitalu w Zabrzu. Nie polecam, chociaż w nowym podobno jest lepiej i zaryzykuję prawdopodobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:03

Wirginia lubi tę wiadomość

Amelka [*] 12.05.2016 - 13 tydz.
    tb732n0at8s23due.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    demi_01 wrote:
    Eh, wiem te sieciówki, niby tak pięknie się reklamują, a wieczne nie ma terminów u nich. Zadzwoń, może coś się zwolniło ;). Bezsensu trochę masz, teraz czekasz, a potem i tak zaraz na kolejne będziesz musiała iść (może sobie już termin zajmij tam), na pierwsze genetyczne.

Ja też mam pakiet prowadzenia ciąży w medicover, ale ja mam swojego lekarza płacę i mam. Fajne jest to, że nie muszę dwa razy chodzić i do lekarza i do usg, a w tych sieciach to tak jest niestety. Nie lubię medicoveru, luxmedu, ewentualnie centrum damiana jeszcze do czegoś się nadaje.

Wydaje mi sie, że to drugie USG na które jestem zapisana na 29.04 to będzie prenatalne... przecież to będzie już 12/13 tydzień..

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe mnie dzisiaj mdli! Fuuu! :/

Moje starsze dziecko kończy dzisiaj rok! Kiedy to zleciało?!

tomania2806, katuni lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też mdli ledwo wstałam i juz mnie mdli, a badania prenatalne mam 11.05

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Dziewczyny -3kg i martwi mnie to :-( Nie wiem czy dzisiaj nie skuszę się na wizytę u lekarza z usg bo po tym wtorkowym zatruciu chciałabym sprawdzić, że z maluszkiem wszystko ok.

Zjadłam śniadanie i musiałam się położyć bo mi się słabo zrobiło. Może cholerka jakaś anemia mi się przyplątała :-(

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam sie lepiej. Nos sie zatyka ale juz coraz lepiej. Kaszel lekki bez zmian.
    I jak juz przeziebienie odpuszcza to mdlosci wrocily bleeeeh :( do tego bola mnie piersi masakra a to dziwne ,bo od porodu stracilam w nich czucie hehe maly wyssal mi wszystkie nerwy z nich. Zawsze przed okresem mnie bolaly a teraz brak czucia totalnie az tu nagle od wczoraj mnie bola przy dotyku ,sa wrazliwe. :P

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • aher Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! u mnie juz dwa dni bez wymiotów takze sukces :) manu jednak mam ubogie. Na sniadanie zwykle chleb z zoltym serem i herbata, obiady nadal na szybko np gzik i ziemniaki, zupy i moęsa najlepiej gotowe bo nie daję rady gotować. Z owoców dobrze wchodzi mi winogrono. Wczoraj wiczorem miałam mega ochotę na zupkę chińską, ale w domu brak bo zwykle nie jadam, dziś muszę kupić :) Jak tylko przestałam oddawać tak mam kg na plusie :(

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn latających do ubikacji co chwilę. Ja to odczuwam jako parcie na pęcherz po czym oddaje małe ilości moczu. Nic mnie nie boli i nic nie piecze. Przechodziłam kilka razy w życiu zapalenie dróg moczowych i wiem, z jakim bólem się to wiąże. Mimo wszystko teraz się martwię, czy to też nie jakaś infekcja tylko bez bólu bo te parcie na pęcherz jest mi bardzo znajome. I czasami następuje zaraz po wizycie w toalecie! Też tak macie, czy raczej powinnam iść do lekarza?

dqprj44jms8c8veb.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca idz do internisty po skierowanie na badanie ogolne moczu. Najlepszy sposob żeby miec pewność :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picollina wrote:
    W Pierwszej ciąży położenie miednicowe, wiec nie bardzo było pole do dyskusji, przy pierwszej ciazy nie pozwalają generalnie rodzić naturalnie, gdy dziecko jest pupą na dół, przy drugim bardzo chciałam naturalnie, wszystko było na dobrej drodze, tj. ułożenie główkowe, ale nie następowała akcja, ja byłam po terminie i zgodziłam się na cesarkę, chyba na moje szczęście bo "maluch" miał 4170 g i 60 cm więc chyba byłoby cięzko

Dziekuje za odp .a powiedz jaka odległość miedzy pierwsza a druga?a trzeci poród jak bedzie to juz chyba zalecają Cc ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;)

długo mnie nie było...brak czasu ;P

dzis byłam na badaniach, wyniki beda wieczorem....

dziewczyny, Wy w Zabrzu macie piekne i nowoczesne Centrum Matki i Dziecka z porodami w wodzie ;) ;) i pracują tam profesjonaliści.

Jesli chodzi o usuwanie cyt, polipów z macicy przy c.c, to mysle ze raczej sie to wykonuje, o ile dostep i warunki są dobre. Szkoda po raz kolejny "otwierać" brzuch za jakiś czas.

Ja mam grupę krwi "-", a mój maż "+", czyli konflikt- nie było zadnych problemów w I ciązy. Po porodzie podają tylko immunoglobuline anty Rh D i wszystko jest ok ;) zabezpieczenie dla kolejnych ciąż.

nzjds65g957f1nq9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja ja pracowałam do 7 mce ciazy i byłam
    Tylko bardzo zmęczona a tak to ok.
    Teraz "siedze "z
    Małym w domu ale w pracy było lżej ...

Pistacja lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada to widzę że masz takie same doświadczenie jak ja - po stokroć bardziej wolałabym wstac, pójść do pracy odwalić swoje i wrócić do domu i miec spokój do następnego poranka :D a tak to tylko w nocy mam spokój a dzisiaj to nawet i nie w nocy.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk no u mnie dzis noc łaskawa bo bez pobudki oby to sie powtórzyło ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Dziekuje za odp .a powiedz jaka odległość miedzy pierwsza a druga?a trzeci poród jak bedzie to juz chyba zalecają Cc ?

Między I cc a IIcc było 4 lata róznicy, teraz nawet nie pytam, bo jest to oczywiste ze bedzie III cc

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do długości pracy w ciąży, w I poszłam na L4 6 tyg. przed porodem, a w II 8 tyg. przed, ale rzeczywiście w 3 trymestrze jest juz mało komfortowo, człowiek marzy żeby się położyć na płasko choć na chwilkę, a ja w pracy nie mam gdzie:(

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta!! Witam się w 13!!! tyg. Jeszcze tydz do II trymestru. Rzeczywiście smutno tu sie zrobiło ostatnio i mam wrażenie że pusto..
    Wyrazy współczucia dla Madgda-lenki, Elasi i Karoli. Ja przechodziłam biochemiczną i dlatego tymbardziej tulę....

Wiecie co wczoraj trafiłam na IP ze stawiającym się brzuchem, skurcze nie bolesne ale to nie 20 tydzień tylko 12!!!
    Wyszedl mi zły mocz. Tylko najlepsze że wczoraj z rana robiłam sama bo odczuwałam jakieś swędzenie i był wzorowy. I bądź tu mądry. CRP niskie więc lekarz powiedział że nie trzeba antybiotyku tylko urosept ale o co chodzi? Czy możliwe że ten mocz mógł wyjść żle przez jakąś intymną infekcję. Nie wiem co robić. Wizytę mam w poniedziałek. Na tej izbie siedziałam 3,5 godz i nawet już później o nic nie wypytałam i ulżyło mi że mogę wracać do domu....
    A co u Was piszcie..
    Może jutro wstawię swój bebzonek bo już coś tam jest....

Paju lubi tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ