X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka super :-) czyli też parka :-)

Ja ostatnio też mam wiekszy apetyt:/hm

radiszka lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przez pogodę mam mniejszy właśnie. No, chyba że mówimy o lodach... :P

AKUxp2.png
  • Angelika_max Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny też dawno mnie nie było. Ja już po połówkowym dzidzia 335 g z usg z 5 dni młodsza - będzie dziewcynka więc będę miała dwie laleczki w domu;)_

małamama lubi tę wiadomość

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Radiszka :)

radiszka lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dawno nie pisałam, a u mnie dużo się działo przez ten czas. Tydzień temu miałam plamienie, oczywiście od razu zadzwoniłam do gina, po zbadaniu stwierdził żemam twardą macicę i przy jednoczesnym plamieniu jest zagrożenie poronieniem i skierował mnie do szpitala :( Leżałam 2 dni, na szczęście po zrobieniu USG okazało się że z dzidzią wszystko ok i z moją macicą w sumie też. Nie wiadome były przyczyny tego plamienia, lekarz który mnie badał powiedział, że prawdopodobnie uszkodzenie mechaniczne. Bardzo mnie to zdziwiło, bo seks uprawiałam ok. 1,5 tyg przed tym plamieniem a inaczej chyba nie mogłam sobie uszkodzić macicy no ale cóż... Przepisali mi tylko nospę i kazali dużo odpoczywać. Jakoś od tego czasu dziwnie się czułam, po wyjściu ze szpitala w piątek miałam jeszcze co jakiś czas różowy śluz, ale nie dzwoniłam już do lekarza, bo uznałam że jak dzień wcześniej sprawdzali i było wszystko ok to nie będę mu głowy zawracać. Dziś natomiast byłam na badaniu połówkowym i jestem zadowolona bo dzidzia zdrowo rośnie i się rozwija, ma 529g i jest o tydzień starsza niż pokazuje OM :) Ale doktor zmierzył mi też szyjkę i ma 3cm długości, mówił że to tak na granicy... Ale żeby się nie martwić, bo na szczęście jest zamknięta. Nie wiem co teraz myśleć, co mi wolno a co nie, wizytę u mojego lekarza prowadzącego mam dopiero za tydzień w czwartek.

Z takich trochę dziwnych pytań jeszcze: czy to możliwe żeby na tym etapie ciąży dziecko miało włosy? :D Bo dostałam od lekarza zdjęcie twarzy mojego maleństwa i wydaje mi się, że ma na nim ciemną czuprynkę, ale nie wiem czy to w ogóle jest możliwe tak wcześnie :P

klauuudia, _polin lubią tę wiadomość

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia uważaj na siebie, odpoczywaj ile wlezie, i nie podnoś nic ciężkiego, wogóle unikaj schylania i obciążeń. Na pewno dalej będzie wszystko dobrze:)
    co do włosów to nie mam zielonego pojęcia:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama, no mówię Ci jak to śmiesznie wygląda :D jak mi się uda to wrzucę tu fotkę, to same ocenicie. chociaż u mnie w domu wszyscy mówią, że to włosy :D ale aż mi się nie chce wierzyć, żeby było ich tyle na tak wczesnym etapie

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiadomo może będzie jakiś mały buszmenik :D z bujną, piękną czuprynką:)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam mala schize, bo od 2 dni praktycznie przestalam czyc ruchy, albo byly tak slabe ze nie wiedziałam czy mi sie tylko wydaje ze czuje malenstwo. I dzis pojechalam do mojego gin. I sprawdzil co i jak. Naxszczescie z dzidzia wszystko ok serduszko bije ale co sie najadlam strachu to moje. Na dodatek zaczyna mi stawiac mi sie brzuch. Jednak wychodze z założenia ze lepiej 2 razy sprawdzic niż 1 raz nie.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też chodziłam zestresowana, bo mały jakiś taki nieśmiały w ruchach ostatnio, a dzisiaj prawie w ogóle... Mąż mnie namówił, żebym puściła brzusiowi jakąś piosenkę - znalazłam na you tubie jakąś muzykę dla brzuszka i takich fikołków jeszcze nigdy nie czułam :P zobaczymy czy regularnie będzie reagował czy to tylko przypadek.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja mam połówkowe dopiero za 6 dni. Nie mogę się doczekac, zobaczę swoją cóeczkę. Ostatnio pobolewa mnie brzuch i chyba zaczyna rozchodzic się spojenie łonowe. Za 2 tyg zaczynamy szykować sypialnie dla naszego dzidziusia, powoli kompletuję wyprawkę :)

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wczoraj rano miałam połówkowe. Wszystko ok. Na 90% dziewczynka <3. Waży ok 450gr i jest tydzień młodsza niż mówi OM.

Po usg miałam wizytę u gina, po raz 1 zmierzył mi szyjkę (na samolocie) i powiedział że 2cm i jest w normie... Trochę dziwne bo wiem że dziewczyny panikują przy takim wymiarze. Na usg w 8tc wyszło 34mm i to powiedziałam ginowi skąd taka różnica. Powiedział że usg mierzy dużo dokładniej i mam się nie martwić....

Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to ja z moimi 3 cm w ogóle nie powinnam się martwić :) Zobaczymy, co mój powie na wizycie za tydzień. Gratuluję pomyślnego badania Twojej córeczki:)

Posti77 lubi tę wiadomość

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3cm mierzone przez usg czy na oko na samolocie?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szyjke od poczatku 38-42mm,powyżej 3cm jest ok mierzona przez usg oczywiście.
    Ważne jest jaka długość była na początku żeby mieć jakiś punkt odniesienia :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• eunice. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:41

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kokosowym smażę już od dawna, bo nie widzę żadnej różnicy a zdrowiej :)

Dziewczyny, które są na zwolnieniu - wiecie na ile lekarz może wystawić maksymalnie zwolnienie? Kiedyś słyszałam, że na miesiąc później, że po prostu od wizyty do wizyty, ale nie wiem czy może być dłużej niż miesiąc... Trochę mi się wizyty nie zgrywają z urlopem mojej ginki, no ale jutro się dokładnie dowiem :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz gin wystawil na 32dni.

W zeszlym tygodniu przytylam 0,6kg, niby powinno się pół kg.też muszę ograniczyć słodycze,jeszcze krzywa za tydzień przede mną:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 w 8tc szyjkę wg usg miałam 34mm teraz "na oko 20mm" wydaje mi się że równie dobrze w rzeczywistości może być 25mm.
    Natomiast skierowania na transwaginalne nie dostane bo nie ma podstaw.....

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti a twój lekarz nie ma u siebie usg??

Co do zwolnienia to ja mam do kolejnej wizyty. Czyli tak na 3 tyg. Myślę, że można więcej, a lekarz na pewno wie na ile. Zawsze można się umówić, że zaraz przed urlopem zaglądnie się tylko po l4. Wszystko zlależy od lekarza wiadomo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ