X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest Posti,dla dobra Maleństwa trzeba zrobić wszystko,a poza tym do porodu jednak bliżej niż dalej. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze robisz. Lepiej zrobic dodatkowo usg i sie uspokoic niz byc w niepewnosci. Ja na nastepnej wizycie tez poprosze o sorawdzenie szyjki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku. To na pewno błąd pomiaru albo coś :).

Ja też się stresuję, bo wczoraj mąż wrócił z wiadomością, że dziewczyna od niego z pracy trafiła do szpitala z zapaleniem opon, podobno była w poważnym stanie... Niestety nie wiedział nic więcej, ale mam nadzieję, że nikt się nie zarazi. Okres wylęgu choroby trwa do 10 dni, więc zobaczymy. Oby szybko wyzdrowiała, bidulka :|.

AKUxp2.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    mam termin na 13 listopada
    też martwię się szyjką mimo iż na ostatniej wizycie było 4,75 cm ale ja strasznie panikuje, mi lekarz robił usg przezpochwowe i w ten sposób mierzył długość a recznie to tylko sprawdzał czy twarda i takie tam
    ogólnie teraz to często czuję kłucie na wysokości pępka i po bokach mnie ciągnie tak od piersi w dół jakby mi skóry brakowało moja stąd moja panika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:44

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia no co Ty ! ale się wkręcasz. To co ja mam powiedzieć kiedy lekarz powiedział mi że szyjka ma 2cm! O 4,75cm nawet nie marze. Mając 3-4cm będę bardzo szczęśliwa. Kłucie może wiązać się z powiększającą się macicą. Wiązadła na pewno się rozciągają. Nie panikuj i nie stresuj się. Urodziłaś dwójkę dzieci i teraz też wszystko skończy się dobrze. Głowa do góry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 08:11

kicia 123 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chore ale ja dziewczyny od poczatku nie wiem jak sie ma tzn ile cm ma moja szyjka I tylko badanie na fotelu lekarz utwierdzal ,ze jest dobrze bez zmian itd I tyle. Wiem tylko ze koncem czerwca byla miekka /zamknieta I lekarke nic nie niepokoilo I mnie w sumie tez :P w pierwszej ciazy tez tylko raz dowiedzialam sie w 23 tyg jak wyladowalam w szpitalu z powodu rzekomo skracajacej sie szyjki bo mialam bole I twardnienia ze nic sie nie dzieje I ma 4cm :) takze masakra z jednej strony ,bo to troszke wydaje sie dzis podstawa wiedziec cos o szyjce wiecej niz tylko z badanka na fotelu a jednak . Jesli np mialabym jakies bole czy cos mega by mnie nie pokoilo nie wiem klucia czy cos to meczylabym lekarza o zmierzenie a tak po prostu jest jak jest.

No wlasnie a propo twardnien brzucha. W pierwszej ciazy zaczely sie te twardnienia rowno z 20 tyg I teraz chyba tez , bo wczoraj mialam dlugi spacer I po powrocie po prostu brzuch mialam jak kamien. Masakra ale staram sie nie panikowac mam magnez w razie w nospe takze luz. A wizytuje juz w nastepny piatek:)
    Pozdrawiam

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnej wizycie - myślałam, że nie będzie USG, bo niedawno było połówkowe, a jednak :)
    Moje szczęście ma już 682g i ma śliczny nosek - już się w nim zakochałam :)

Z dzidziolkiem wszystko okej, a u mamusi różnie - wyszły mi bakterie w moczu, muszę powtórzyć, bo nie mam objawów. Czy to w jakiś sposób może zaszkodzić dzidzi, nawet jeśli przebiega bezobjawowo?
    I u mnie nie obejdzie się bez żelaza w tabletkach. Niby to nie są jakieś ogromne spadki (hemoglobina 11,6 norma 12, hematokryt 35 norma 37) a odczuwam to ogromnie, najchętniej spałabym cały dzień, a i apetyt mi spada. No cóż trzeba jeść więcej mięska na które w ogóle nie mam ochoty...

A i co do szyjki, ja teraz też mam badaną tylko na samolocie, wcześniej miałam kilka razy mierzoną.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga zadam głupie pytanie :
    po co kupuje się butelki dla niemowlaków? skoro karmimy piersią?
    bo bolą sutki czy jak nie będzie nas w domu czy jak jest problem z pokarmem?

pytanie 2- też powinnam kupić?
    pytanie 3 - muszę kupić specjalistyczny sterylizator do butli czy wystarczy garnek z wrzątkiem?

Ja twardnień brzucha chyba nie mam, zresztą mam dużo sadła to może po prostu nie mogę "wykryć"..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:00

kicia 123, małamama lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kupila siostra komplet butelek Avent I bardzo sie przydalo choc wiedzialam ,ze od poczatku chce karmic piersia I nie ma mowy o niczym innym. Jednak duzo razy musialam wyjsc z mezem rozne sprawy pozalwtwiac czy chocby zakupy sam na sam odetchnac wiec butelka byla w razie w na moje odciagniete mleko. Tylko trzeba bardzo uwazac z podawaniem butelki byleby nie za czesto ,bo np moj synek przez czeste podawanie butli po 3 miesiacu zaczal odrzucac piers mleka robilo sie coraz mniej I lipa. Takze tylko sytuacje awaryjne. Ja przy tej dzidzi zaopatruje sie znowu w nowy komplet butelek mimo wszystko.
    Co do ich mycia ja zawsze do gara woda wrzatek I wyparzalam ale przyznam nie codziennie . Codziennie to poprostu mylam je w plynie I cieplej wodzie a wyparzalam hmm raz w tygodniu. Zadne tam sprzety do mycia nic.

Takze nie musisz kupowac od razu mozesz gdy maluch sie urodzi I jednak stwierdzisz ze Ci sie przyda tym bardziej ,ze te butelki mozna w roznych sklepach dostac czy aptece takze luz ale ja z swojego doswiadczenia wole je juz miec w domciu :)

Na herbatki potem tez sie przyda np koperek na kolki czy cos choc po 4 miesiacu to zamiast butli mowia ze fajnie takie napoje podawac w doidy cup ale ja z tego nie korzystalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:22

Posti77 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin w ciąży czasem wystepuje bakteriomocz bezobjawowy,wtedy gin daje jakiś antybiotyk na bakterie :-) robisz posiew moczu?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszłym tygodniu idę powtórzyć badanie ogólne moczu i może oddam na posiew. To może być z tego samego moczu czy to musi być jakiś specjalny? :) nigdy nie oddawałam na posiew :P Ogólnie dostałam instrukcję pobierania moczu z dezynfekcją cewki moczowej octeniseptem i zakryciem ujścia pochwy. Jeszcze tego mi brakuje do kolekcji w ciąży... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:48

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • anian90 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin mi też wyszły bakterie w moczu, na początku gdy było mało leukocytów to brałam żuravit, a potem wyszło prócz licznych bakterii sporo leukocytów, więc zrobiłam posiew i okazało się że w moczu mam paciorkowca. Moja ginka mnie uspokoiła, że to nie zagraża, paciorkowce zagrażają jak są w pochwie gdy maluszek przechodzi przez kanał rodny a tak to niby nie ma tragedii. Ja dostałam furaginę, mam brać 3x2 tabletki i w czystości mi wyszły jakieś grzyby to dostałam macmiror. Także nie martw się :) dla spokoju możesz zrobić posiew i będziesz wiedziała co i jak :)

Pojemnik jałowy musisz kupić :) zapytaj w sumie w swoim lab bo są też takie specjalne pojemniki z płytką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 10:54

_polin lubi tę wiadomość

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat wczoraj podjechałam do internisty po skierowanie na posiew. W przeszłości miałam przygody z bakteriami dlatego teraz warto sprawdzić. Lepiej późno niż wcale.
    Jutro rano oddam do analizy.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super te pytania o butelki ;) sama zaczęłam się rozglądać za sterylizatorem i podgrzewaczem. U mnie raczej moze się sprawdzić, bo do kuchni mam daleko. A dziecko będę zostawiać mężowi pod opieką. W sumie ten avent mi się podoba.

Mam pytanie odnośnie glukozy, a nie chce juz dzwonić do laboratorium. Musiałam w aptece kupić ten proszek.
    To oni mi go jakoś rozrobią z woda ?
    W razie czego kupiłam cytrynę, nie wiem czy pozwolą użyć. I siedzi sie tam 2 h, zgadza się? Czy może wiecej. A nie ma problemu jak bym chciała zrobić toksoplazmozę i morfologię, tak?

_polin- gratulacje.;) dzidzia rośnie.

_polin lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam butelki avent i sterylizator parowy do mikrofalowki. Ten sterylizator polecam wlasnie przy butelkach czy laktatorze. Smoczki tez na poczatku nim wyparzalam przy okazji. 3 min i po wszystkim. Ale kazdy sam decyduje co chce. Butelki avent natural sprawdzaja sie przy laczeniu karmienia. Ja musialam swoje mleko sciagac i dawac butelka potem i tak corka ladnie ssala ale pokarmu mialam malo.
    Mysle ze jedna butelke awaryjnie dobrze miec.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc morfologię i tokso zrobią Ci przy pierwszym pobraniu (przed wypiciem).
    Co do rozpuszczenia weź ze sobą małą wodę na wszelki wypadek. Ale powinni oni to już ogarnąć.
    Czytałam ,że cytryna fałszuje wynik i w wielu labo jest zabroniona :/
    1 badanie jak przyjdziesz, drugie po godzinie i trzecie po następnej godzinie.

Ja glukozę zrobię tak jak gin mi zalecił w 24/25tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:04

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:51

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na glukoze już za tydzień :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi raz w tej ciąży będę robić krzywą cukrową i mam nadzieję ,że ostatni.Pierwszą miałam w 12 tyg i wyszła ok.Też macie zlecenie na obciążenie 75g glukozy czy 50g?

qb3ce6yd4c3es2kf.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ