Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czy któraś z Was nie robila badan polowkowych? ??? Ja nie moglam zrobic I boje sie bo dowiedzialam sie wlasnie ze synek kolezanki bliskiej ktora tez ma termin na listopad ma chore serduszko I jest skierowana do jakies kliniki
a ja badan nie moge zrobic z szczegolowa ocena narzadow I nie bede tego wiedziec I panikuje
-
Posti77 wrote:glukoza 75g
Kas dlaczego tak wcześnie?
Młoda damo Z tego co wiem usg polowkowe jest najwazniejszym badaniem w ciąży i warto go zrobić. Skoro nie mogłaś,trudno,w którym tc jesteś? -
Dziewczyny to chore ale na nfz nikt zadna klinika nawet ze skierowaniem od lekarza nie chce mi tego badania zrobic mowia ze nie mam wskazan do objecia nfz I mam placic a mnie nie bylo stac ,bo to koszt po ok 300zl plus dojazd ehh .
Kas dzis 20 tydzien 5 dzien -
Slask okolice Rybnika.
-
A co miałaś na tym skierowaniu napisane?
Ja mam : Proszę o badanie prenatalne ciąża II 18 tydz,2 dzien ciąży
Obciążony wywiad genetyczny,matka z wadą serca.
Bo ja mam niedomykalność zastawek mam nawet skopiowaną historie karty od kardiologa gdzie jest to napisane no ale już druga klinika mnie wysłała do odmu twierdząc,że wada musi być wrodzona i nie kwalifikuje się na nfz -
W Żorach i Gliwicach mnie wysłali do domu
-
Ahh narzekalam mojej siostrze I postanowila mi zafundowac te badania. Wiem to glupota powinnam walczyc ehh. Takze ide w nastepny czwartek do Rybnika do prywatnej kliniki na prenatalne . Ulzylo mi chce wiedziec czy z moim dzidziusiem wszystko dobrze I wreszcie poznam plec !
I podejrzymy dzidziusia w 4D hehe
Posti77 lubi tę wiadomość
-
haj ja po wizycie 453 g córka waży szyjka 4,85 cm i skierowanie na krzywą cukrowąMłodaDama wrote:Ahh narzekalam mojej siostrze I postanowila mi zafundowac te badania. Wiem to glupota powinnam walczyc ehh. Takze ide w nastepny czwartek do Rybnika do prywatnej kliniki na prenatalne . Ulzylo mi chce wiedziec czy z moim dzidziusiem wszystko dobrze I wreszcie poznam plec !
I podejrzymy dzidziusia w 4D hehe
ja ze względu na wiek mam za darmo ale mój lekarz prowadzący prywanie też ma takie uprawnienia FMF i sprzęt więc robiłam u niegoPosti77 lubi tę wiadomość
-
Wg usg szyjka 33mm! Co za ulga! W 8tc miałam 34mm wiec jest zajebiście. Gin powiedział że mogę normalnie funkcjonować. Przy okazji zrobił zwykle usg. Wyniki różnią się niż te z połówkowego które było we wtorek. Ale to raczej zasługa sprzętu - lepszy niż w luxmedzie. Normalnie dzisiaj widziałam córcie
we worek widziałam nic. Rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, jest cudownie
kicia 123, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
MłodaDama wrote:A co miałaś na tym skierowaniu napisane?
Ja mam : Proszę o badanie prenatalne ciąża II 18 tydz,2 dzien ciąży
Obciążony wywiad genetyczny,matka z wadą serca.
Bo ja mam niedomykalność zastawek mam nawet skopiowaną historie karty od kardiologa gdzie jest to napisane no ale już druga klinika mnie wysłała do odmu twierdząc,że wada musi być wrodzona i nie kwalifikuje się na nfz
http://www.nfz-katowice.pl/?a=newsy_pobierz&k0=dla-pacjenta&k1=programy-profilaktyczne&id_l=212
a ja bym zadzwoniła i tak do nfz i zapytała czy mają prawo ci odmówić
u mnie kość udowa 3,58 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 21:29
-
Warto zadzwonic do nfz ja tak wywalczylam szczepionke na pneumokoki dla corki. Przyslugiwala jej darmowa a wg pediatry nie. I juz malo brakowalo a zaplacilabym 300 zl za jedna dawke. Zadzwonilusmy do nfz aby sie upewnic i tam pani pitwierdzila ze sie nalezy, wskazala paragraf w rozporzadzeniu i jeszcze dodala ze jesli dalej beda problemy to mamy im to zglosic i sie zajma pania doktor.
Takze lepiej sie upewnic. Na pewno nie zaszkodzi.kicia 123 lubi tę wiadomość