X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti super wieści :-)

Młoda Damo walcz o swoje,skoro masz skierowanie to powinnas mieć usg za darmo na usg.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• picollina Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam wogole jakies okrojone te badania. Krzywą robilam juz kilka tyg. temu, a na pytanie czy nie za wczesnie? gin. odpow. że mozna wczesniej. Wizyty mam co 3 tyg. i ani razu nie badal mi szyjki, zreszta ten lekarz jest zdania ze jesli nie ma potrzeby to w ciazy u "dolu" sie nie gmera niepotrzebnie. W ostatniej ciazy pamietam ze szyjke mierzyl mi dopiero pod sam koniec ciąży.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wcześniejsze krzywe robi się zazwyczaj przy podwyższonej glukozie na czczo - nie wiem jak to u Was było :)
    A co do szyjek to widzę, że co gin to obyczaj :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nigdy nie mialam problemów z cukrem, za kazdym razem wyniki mam idealne. Mam wrazenie ze po prostu trzeba odhaczyc to badanie i tyle, a kiedy to nie ma dla gin. wiejszego znaczenia skoro nie ma problemy z cukrem

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cukier na czczo 88-95,więc górna granica:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed badaniem obciazenia glukoza warto zrobic diete wysokoweglanowa zeby organizm byl przyzwyczajony. Moj lekarz tak mowil. Po prostu na kilka dni przed jesc makarony, bulki itd.

Moj lekarz tez nie gmera na dole bez potrzeby. Badal mnie tylko jak mialam bole.

Ostatnio mam glupie sny. Snilo mi sie ze zaczelam rodzic i bylam juz w sali pirodowej mialam rozwarcie na 2,5 cm. A to jeszcze bylo za wczesnie. Potem bylam u lekarza i dziwne metody mial. Wizyta trwala chyba kilka godzin. A ja nie moglam sie doczekac az zrobi mi usg zeby szyjke sprawdzic. Chory sen.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog też nie jest "ksiązkowy" nie robil mi nigdy czystości pochwy, raz zbadał szyjkę, raz wypisał macmiror w sumie badał mnie na samolocie tylko 2 razy. Ale nie chce być mądrzejsza od niego.

Co do snu może za często myślisz o porodzie. Ja jeszcze w ogóle o tym nie myślałam. Nawet nie wybrałam szpitala, pewnie pojadę tam gdzie najbliżej czyli do Praskiego ;)
    Wy myślicie już o takich rzeczach jak szpital? Zapisałyście się do szkoły rodzenia? Ja nie mam czasu na zajęcia niestety. Położna też do mnie nie przychodzi bo mam u gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:17

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja ginka co wizytę robi mi posiew,mierzy szyjke recznie i na usg i usg dziecka,wizyta trwa min.30minut.

Ja do szkoły rodzenia chodzilam w 1ciąży. W sumie fajna sprawa. Ja póki co tak daleko żeby myśleć o porodzie i szpitalu to nie wybiegam.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• _polin Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja posiew miałam raz, ale z kanału szyjki. Co wizytę jestem na samolocie i mam badaną szyjkę ręcznie, USG teraz co wizytę. Ostatnio byłam 45 min, ale chyba dlatego, że miałyśmy dużo czasu i chciała nam ładnie buźkę uchwycić :) dzięki internetowi teraz możemy sobie porównywać...

Co do szpitala, ja już raczej mam wybrany. Byłam nawet z położną na porodówce, sami mnie zaprosili, bo akurat nikt nie rodził :) no ale w praniu wyjdzie czy uda nam się tam urodzić.
    A co do szkoły rodzenia, cały czas się zastanawiam. Może w przyszłym tyg zadzwonię i się zapytam jak to organizacyjnie wygląda i może się zdecyduję.

Dziewczyny pisałyście wcześniej coś o kości udowej. O co z nią chodzi? :) U Nas dość długa, ale ginka mówi, że wszystko w porządku i najczęściej występuje u długich dzieci. W sumie internety mało mówią na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 10:08

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:41

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 23tc 38mm - nie dużo ale jeszcze w normie.
    Za krótka kość może świadczyć o zespole downa ale to musi być spora różnica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 10:20

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było 33mm w 20+4.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• małamama Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki:)
    dzis zakupiliśmy wózek dla naszej pociechy, mam nadzieję, że będzie sie dobrze sprawował.
    Malutka od dwóch dni coraz częściej się wierci:) Super sprawa, jak razem z mężem okupujemy brzuszek i sie cieszymy jak poczujemy ruch:)
    Martwię się tylko takim uczuciem jakby co jakiś czas wypływał ze mnie płyn, nie wiem czy to mocz, czy upławy, czy co gorsza wody płodowe. Niby mnie nic jakoś bardziej niż zwykle nie boli, ale już kilka razy zauważyłam, "że robi sie mokro" i nie wiem czy sie zgłaszać na sor, czy poczekać. Wyczytałam o jakichs testach z apteki, ale nie wiem czy u nas znajde coś takiego. :/

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja mysle duzo o porodzie? Raczej nie. Ja prawdopidobnie bede miala cc. Nie chce przechodzic po raz drugi porodu 2 w1. Aczkolwiek jak sobie pomysle co mnie czeka po cc to juz mam ciarki.
    Szpital mam wybrany, ten sam co wczesniej. Z reszta moj lekarz tam pracuje, polozna ktora jest kuzynka tesciowej no i sale po remoncie. Tylko zeby miejsce bylo ale mysle ze nie bede miec z tym problemu.

Wracajac do snu to chyba bardziej boje sie porodu przed terminem. Mysle ze to siedzi w mojej glowie. Teraz chcialabym zeby bylo normalnie i miec synka przy sobie po porodzie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamama ja bym sprawdzila czy to jednak nie plyn owodniowy, bo odplywanie wod jest bardzo niebezpieczne dla dzidzi. Mi w straconej ciazy odplynely wody i ani test ani badanie ginekologiczne tego nie potwierdzily, dopiero po zrobionym usg lekarz powiedzial, ze wod nie ma wcale. Lepiej dmuchac na zimne i jechac na IP

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być też zwiekszona wydzielina ale lepiej sprawdzić.
    Pati Ty mialas niewydolność szyjki,że wody odeszły?
    Odnośnie sluzu to ja mam tylko przy podcieraniu,bielizna zawsze czysta.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Slask okolice Rybnika.

ja również polecam jas medica w jastrzębiu :)
    Tam dr Babula robi te badania na nfz, bardzo przyjemny lekarz, mimo ze badanie mam za darmo wszystko mi i mężowi tłumaczył i pokazywał a nawet żartował :) w środę znowu do niego idziemy i juz sie bardzo cieszymy bo mamy nadzieję ze ładnie zobaczymy naszego bobaska i wreszcie potwierdzi sie płeć :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50, dostalam infekcji grzybiczej i ona doprowadzila do odplyniecia wod :-( z szyjka bylo wszystko ok.

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Angelika_max Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dokładnie Pati85 w którym tygodniu odpłynęły Ci wody przez tą infekcję i miałaś jakieś inne objawy tej infekcji?

Córeczka Igunia;)
    3jgxw1d3fde922xf.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:41

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ