Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja mam wogole jakies okrojone te badania. Krzywą robilam juz kilka tyg. temu, a na pytanie czy nie za wczesnie? gin. odpow. że mozna wczesniej. Wizyty mam co 3 tyg. i ani razu nie badal mi szyjki, zreszta ten lekarz jest zdania ze jesli nie ma potrzeby to w ciazy u "dolu" sie nie gmera niepotrzebnie. W ostatniej ciazy pamietam ze szyjke mierzyl mi dopiero pod sam koniec ciąży.
-
Przed badaniem obciazenia glukoza warto zrobic diete wysokoweglanowa zeby organizm byl przyzwyczajony. Moj lekarz tak mowil. Po prostu na kilka dni przed jesc makarony, bulki itd.
Moj lekarz tez nie gmera na dole bez potrzeby. Badal mnie tylko jak mialam bole.
Ostatnio mam glupie sny. Snilo mi sie ze zaczelam rodzic i bylam juz w sali pirodowej mialam rozwarcie na 2,5 cm. A to jeszcze bylo za wczesnie. Potem bylam u lekarza i dziwne metody mial. Wizyta trwala chyba kilka godzin. A ja nie moglam sie doczekac az zrobi mi usg zeby szyjke sprawdzic. Chory sen. -
Mój ginekolog też nie jest "ksiązkowy" nie robil mi nigdy czystości pochwy, raz zbadał szyjkę, raz wypisał macmiror w sumie badał mnie na samolocie tylko 2 razy. Ale nie chce być mądrzejsza od niego.
Co do snu może za często myślisz o porodzie. Ja jeszcze w ogóle o tym nie myślałam. Nawet nie wybrałam szpitala, pewnie pojadę tam gdzie najbliżej czyli do Praskiego
Wy myślicie już o takich rzeczach jak szpital? Zapisałyście się do szkoły rodzenia? Ja nie mam czasu na zajęcia niestety. Położna też do mnie nie przychodzi bo mam u gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 09:17
-
To moja ginka co wizytę robi mi posiew,mierzy szyjke recznie i na usg i usg dziecka,wizyta trwa min.30minut.
Ja do szkoły rodzenia chodzilam w 1ciąży. W sumie fajna sprawa. Ja póki co tak daleko żeby myśleć o porodzie i szpitalu to nie wybiegam. -
To ja posiew miałam raz, ale z kanału szyjki. Co wizytę jestem na samolocie i mam badaną szyjkę ręcznie, USG teraz co wizytę. Ostatnio byłam 45 min, ale chyba dlatego, że miałyśmy dużo czasu i chciała nam ładnie buźkę uchwycić
dzięki internetowi teraz możemy sobie porównywać...
Co do szpitala, ja już raczej mam wybrany. Byłam nawet z położną na porodówce, sami mnie zaprosili, bo akurat nikt nie rodziłno ale w praniu wyjdzie czy uda nam się tam urodzić.
A co do szkoły rodzenia, cały czas się zastanawiam. Może w przyszłym tyg zadzwonię i się zapytam jak to organizacyjnie wygląda i może się zdecyduję.
Dziewczyny pisałyście wcześniej coś o kości udowej. O co z nią chodzi?U Nas dość długa, ale ginka mówi, że wszystko w porządku i najczęściej występuje u długich dzieci. W sumie internety mało mówią na ten temat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 10:08
-
Cześć mamuśki:)
dzis zakupiliśmy wózek dla naszej pociechy, mam nadzieję, że będzie sie dobrze sprawował.
Malutka od dwóch dni coraz częściej się wierci:) Super sprawa, jak razem z mężem okupujemy brzuszek i sie cieszymy jak poczujemy ruch:)
Martwię się tylko takim uczuciem jakby co jakiś czas wypływał ze mnie płyn, nie wiem czy to mocz, czy upławy, czy co gorsza wody płodowe. Niby mnie nic jakoś bardziej niż zwykle nie boli, ale już kilka razy zauważyłam, "że robi sie mokro" i nie wiem czy sie zgłaszać na sor, czy poczekać. Wyczytałam o jakichs testach z apteki, ale nie wiem czy u nas znajde coś takiego. -
Czy ja mysle duzo o porodzie? Raczej nie. Ja prawdopidobnie bede miala cc. Nie chce przechodzic po raz drugi porodu 2 w1. Aczkolwiek jak sobie pomysle co mnie czeka po cc to juz mam ciarki.
Szpital mam wybrany, ten sam co wczesniej. Z reszta moj lekarz tam pracuje, polozna ktora jest kuzynka tesciowej no i sale po remoncie. Tylko zeby miejsce bylo ale mysle ze nie bede miec z tym problemu.
Wracajac do snu to chyba bardziej boje sie porodu przed terminem. Mysle ze to siedzi w mojej glowie. Teraz chcialabym zeby bylo normalnie i miec synka przy sobie po porodzie. -
Malamama ja bym sprawdzila czy to jednak nie plyn owodniowy, bo odplywanie wod jest bardzo niebezpieczne dla dzidzi. Mi w straconej ciazy odplynely wody i ani test ani badanie ginekologiczne tego nie potwierdzily, dopiero po zrobionym usg lekarz powiedzial, ze wod nie ma wcale. Lepiej dmuchac na zimne i jechac na IP
-
Może być też zwiekszona wydzielina ale lepiej sprawdzić.
Pati Ty mialas niewydolność szyjki,że wody odeszły?
Odnośnie sluzu to ja mam tylko przy podcieraniu,bielizna zawsze czysta. -
MłodaDama wrote:Slask okolice Rybnika.
ja również polecam jas medica w jastrzębiu
Tam dr Babula robi te badania na nfz, bardzo przyjemny lekarz, mimo ze badanie mam za darmo wszystko mi i mężowi tłumaczył i pokazywał a nawet żartowałw środę znowu do niego idziemy i juz sie bardzo cieszymy bo mamy nadzieję ze ładnie zobaczymy naszego bobaska i wreszcie potwierdzi sie płeć