WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też puchną kostki ale myślę że to przez upał bo w chłodniejsze dni tego nie mam :) no chyba że pochodzę po sklepach czy coś, ale jak odpoczywam to nic się nie dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 21:45

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Kas, a bolą Cię łydki przy tym?
    Nie,żadnego bólu nie mam.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrączka jeszcze wchodzi,a obrzęk mam nieduży,idę jutro do rodzinnego zapytam co sądzi.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• picollina Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam zdjac juz obrączkę bo ciagle mam pidpuchniete palce, mimo iz biore magnez to zdarzaja mi sie mrowieniei drętwienie dloni. Podobno to jakiś ucisk na kręgosłup. Poza tym bardzo juz odczuwam cala obręcz miednicy boli spojenie i wogole jak dluzej i szybciej muszę gdzieś podejsc to mam wrazenie ze maluch zaraz wyjdzie. Naprawde robi sie coraz ciężej.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wypralam pierwsza partie ubran i pieluch. Jutro prasuje. Chcectez kupic pare rzeczy na allegro. Na razie szukam sprzedawcy u ktorego moge kupic duzo rzeczy w dobrej cenie. Polecacie kogos? Wstepnie patrzylam i wyszly mi zakupy na ok 300 zl ale w tym jest pare rzeczy dla corki. Lozeczo kupuje jednak koncem wrzesnia.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Jeśli chodzi o obrzęki to z przykrością stwierdzam że te nie zeszły całkowicie w chłodniejsze dni... Przy większych obrzekach bolą łydki. Nie wiem co z tym fantem. Kiedy będę miała następną wizytę, jeszcze raz zrobię badanie moczu. Trochę zaczynam się niepokoić. Jeśli chodzi o ciuszki to mam ich pełno, ale jednak trzeba będzie ich jeszcze do szpitala dokupić. Nie wiem jeszcze kiedy uprać te które już mam. Myślimy już o kupnie wózka. Czeka się ok miesiąca. Macie już jakieś upatrzone?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy robicie badania na krzepliwosc w ciąży? Same lub z polecenia lekarza?

Ja ciuszki będę prać i szykować poczatkiem października. Teraz kupię rzeczy poporodowe dla nas w Gemini.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• _polin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę dziwię, że nie puchnę bo i ciśnieniowcem jestem i moja mama ma skłonności do puchnięcia. Ale za to mam inny problem - cukry mi szaleją, zaczynam wyczuwać insulinę :(
    Badań na krzepliwość nie robię. A płytki krwi nie są jakimś małym wyznacznikiem krzepliwości?

Czuję się jak picollina - mam wrażenie, że zaraz urodzę. Może dlatego tak wzięłam się za pranie, że chyba w tym tygodniu ogarnę wszystko. :)

aphrodita dziewczyny na innych forach polecają HubiWorld http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=34435930.

Witaj Lena - u nas już stoi nasz x-lander. Żartuje sobie do męża, że wezmę sobie wózek i pojadę z nim na zakupy :P a tata podsunął mi jeszcze lepszy pomysł - wezmę lalkę i będę ją wozić - może ludzie się nie zorientują :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 08:52

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin biore tego sprzedawce pod uwage. Chociaz znalazlam tez innego co ma nizsze ceny. Dzieki.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze słyszałam o flaming24 - mojego męża brat robił tam zakupy i polecali cenowo, a są też na allegro http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21469799

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 gdybyś mogła mi trochę napisać na temat tych badań byłabym wdzięczna... Póki co nic o nich nie mówiła moja gin. Na czym te badania polegają, są płatne?

_polin mam okazję odkupić X landera ale jakoś chyba wolałabym kupić dla małej nowy wózek... Póki co podoba nam się Bebetto Torino, czy któraś jeszcze stawia na Bebetto??? Warto?

W zasadzie ciuszków nie muszę kupować już na allegro bo wszystko mam od znajomych. Leży tego sterta i mam wrażenie że jest już zbyt dużo. Zakupy to kwestia w sumie kilku nowych żeby mała miała w szpitalu.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 ja w ciąży na samym początku oznaczalam poziom białka s i przeciwciala antyfosfolipidowe,biorę acard profilaktycznie po 2poronieniach (7tc i biochemiczna). Idę zaraz do rodzinnego po receptę na euthyrox to zapytam czy nie da mi na krzepliwisc: Aptt,Inr i fibrynogen. Podobno w 3trymestrze zmniejsza się krzeplieosc i trzeba kontrolować.
    Te badania mialam też w 10tc w szpitalu,gdzie wyladowalam z powodu krwiaka.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wreszcie wzięłam się za zrobienie literek nad łóżeczko.
    Może nie jest to jakieś arcydzieło,ale zrobione z serca dla synka.Każda literka miała być z inna ale z braku ciekawych materiałów cały napis jest dwukolorowy a wyszło to tak :

url=https://naforum.zapodaj.net/a92be05054c0.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a92be05054c0.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:44

_polin, Wirginia, Lena19938, małamama, Kagura, klauuudia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpionelka super :) Możesz zdradzić jak to robiłaś? Ja w sumie chętnie bym coś takiego zrobiła, ale ja jestem totalnym beztalenciem do takich rzeczy. Narysowanie prostej linii to dla mnie wyzwanie :P
    A tak serio zszywałaś materiał ręcznie, czym wypełniałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:53

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na następnej wizycie zapytam o tą krzepliwość bo czasem leciała mi krew z nosa ale to raczej były zatoki. Ogólnie jak się zranię czy zedre strupek długo leci mi krew.

Lena my mamy zamówiony i już tylko do odbioru w każdej chwili Adamex barletta :) bardzo nam się podobał a z racji że to nasze pierwsze dziecko chcieliśmy też nowy :) bo jak oglądaliśmy używane to niestety ludzie nic nie dbają i były w kiepskim stanie a ceny duże.

Byłam wczoraj z Mężem zobaczyć porodowke w jednym z pobliskich szpitali. I akurat tam nie trzeba żadnych ciuszkow dla dziecka, dopiero na wyjście :) ale jeszcze chcemy odwiedzić 2 inne, porównać i się zdecydować gdzie pojedziemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:45

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Scorpionelka super :) Możesz zdradzić jak to robiłaś? Ja w sumie chętnie bym coś takiego zrobiła, ale ja jestem totalnym beztalenciem do takich rzeczy. Narysowanie prostej linii to dla mnie wyzwanie :P
    A tak serio zszywałaś materiał ręcznie, czym wypełniałaś?

Robiłam z intstrukcji z tej strony:
    http://www.urzadzamy.pl/filmy/zrob-sam/jak-zrobic-literki-z-materialu,0_zdcj19my/

Nic nie zszywałam,wszystko kleiłam na zwykły klej Vicol,a wypełnienie to ocieplina (watolina),można ją dostać w zwykłej pasmenterii.
    Ja kupiłam na Allegro (koszt 1m2 to 5zł z przesyłką) http://allegro.pl/wloknina-wysokopuszysta-watolina-silikonowa-120g-m-i6230626439.html?snapshot=MjAxNi0wOC0xMFQyMTowMzozMVo7YnV5ZXI7MWFlZWE1MTVhYTc1OWMxMDkzMDNjYTkzZGE5MTY2ZGI0YmVjZWRmZGI5MTE0ZGJjOWI1ZTZhZjkyZDU3NzExOA==

Jest to trochę pracochłonne, ale do wykonania przez każdego. :)

_polin lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyznam że miałam m.in. problemy z jedzeniem przed ciążą. Depresja. Kiedy zaszłam w ciążę byłam już w lepszym stanie. Trafiłam na terapię itp.ale nadal pasowało mi nie jedzenie ;-) dopiero w ciąży zaczęłam normalnie jeść. Miałam lepsze wyniki krwi itp. No i trochę przytyłam. Nie wyglądam źle. Mam tylko duży brzuszek. Widać taka już moja uroda. Nie objadam się, staram się jeść zdrowo a jednak tyje.

Moje obrzęki zeszły. Nie robiłam badań na chorobę zakrzepową, ale zapytam o te badania mojej lekarki. Póki co muszę kontrolować ciśnienie i patrzeć na wagę. No ale ta ostatnia skacze bardzo. Nie mam białka w moczu, nie mam bólów głowy, zaburzeń widzenia... Narazie nic nie wskazuje na preeklepsje. No ale badania się przydadzą jeszcze.
    19.09 idziemy na badania prenatalne w III trymestrze. Zobaczymy jak Oleńka urosła. Miłego dnia dziewczyny!

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka śliczne!!!!!!!!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemanko;)

rzadko t bywam ale was czytam wieczorami na tel.Szykuje po mału dzieci do przedszkola ;)

Od tamtego tyg łapia mnie skurcze,bóle jak na okres i twardnienia brzucha a dziś juz 2 skurcze takie mega silne ;((( tez tak macie??

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ