Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też podoba się Olga i sama trochę nad tym imieniem myślałam
Wybór imion należy do nas (rodziców) i nikt nie powinien się stawiać tylko się ucieszyc. Ale już sama się przekonałam co można usłyszeć... Dlatego zostawimy wszystkich w niewiedzy
Lena odpoczywaj! :* Chociaż ja sama dziś po wycieczce do lekarza średnio się czuje. Chyba miałam jakieś skurcze i boli brzuch.. jutro leżę
Dogadalam się z doktorkiem. Był bardzo miły, zbadał nogi, poruszał nimi i wypisał zaświadczenie. Będę miała cc. I powiem Wam kochane że jestem szczęśliwa że już wreszcie wiem co mnie czeka.Boję się później rekonwalescencji i jak to będzie, ale myślę że pozytywne nastawienie mi pomoże
Lena19938, _polin, małamama, Kagura lubią tę wiadomość
-
Wirginia wrote:Mi też podoba się Olga i sama trochę nad tym imieniem myślałam
Wybór imion należy do nas (rodziców) i nikt nie powinien się stawiać tylko się ucieszyc. Ale już sama się przekonałam co można usłyszeć... Dlatego zostawimy wszystkich w niewiedzy
Lena odpoczywaj! :* Chociaż ja sama dziś po wycieczce do lekarza średnio się czuje. Chyba miałam jakieś skurcze i boli brzuch.. jutro leżę
Dogadalam się z doktorkiem. Był bardzo miły, zbadał nogi, poruszał nimi i wypisał zaświadczenie. Będę miała cc. I powiem Wam kochane że jestem szczęśliwa że już wreszcie wiem co mnie czeka.Boję się później rekonwalescencji i jak to będzie, ale myślę że pozytywne nastawienie mi pomoże
Bardzo się cieszę że wypisał to zaświadczenie!!! :-* Nie ma co ryzykować... Jakoś przebrniemy przez poród. Warto się pomęczyć żeby potem to małe słodkie stworzenie przytulić i kochać do końca świata
Dziś trochę przesadziłam. Latałam z góry na dół bo sprzątałam i się potknęłam. Teściowej nie było więc sobie pozwoliłam na sprzątanie bo wiem że by mi tego nie pozwoliła zrobić. Ma wieeeelki dom
Ważne że malutka aktywna i już w tej chwili nic się złego nie dzieje. Ty też leż ile wlezie :-*Wirginia lubi tę wiadomość
-
Mnie wczoraj jak sprzatalam klatke schodowa cos sie stalo , zle stanelam i dostalam Taki dziwny bol tak jakby w srodku pochwy (szyjka macicy) nie wiem tak na srodku i nie moglam chodzic jak lezalam to wszystko bylo ok niby, gorzej jak musialam isc siku bolalo jak Cholera.
Dzis juz jest troche lepiej ale dalej to troche czuje i teraz nie wiem czy do pracy czy do lekarza eehh... Normalnie Termin mam na piatek to chyba poczekam jeszcze te 2 dni... -
Hej dziewczyny! Nie odzywam się bo mam w pracy urwanie głowy. Nie dość ze mam na głowie obowiązki 3 osób (bo są targi ) to jeszcze uczę nową osobę wyliczeń i nazw technicznych co jest nie lada wyczynem. Wieczorami prosto po pracy śmigam do szkoły rodzenia (2 razy w tygodniu ) czyli dość często jestem poza domem ok 13 godzin. Szybko spać i rano spowrotem do pracy i jeszcze pracujące soboty... a mam jeszcze masę rzeczy do kupienia wiec nie wiem kiedy to ogarnę
Co do szkoły rodzenia - 1 zajęcia nuda o sposobie odżywiania w ciąży - fajnie dowiedziec się podstaw pod koniec ciąży
A i przeraził mnie fakt ze miesiąc przed porodem powinnam wziąć miesiące wolnegotak powiedziała połozna. Zwariuje w domu. Ale dla dobra dziecka wezmę może 2 tygodnie
Miałam już ostatnie(!) usg ciąży, tydzień temu - waga Dzidzi 1750gr
Reszta wygląda prawidłowowg usg termin porodu przechodzi na październik ale nie wierze w to
usg w 13 tc jest najbardziej miarodajne jeśli chodzi o termin porodu a tam miałam tydzień później niż wg OM.
P.S wczoraj moja koleżanka urodziła córkę 3 tygodnie przed terminem. 2600, 54cm 10/10Wiem ze pisze dość chaotycznie ale dlatego że jestem w drodze do biura :*
_polin lubi tę wiadomość
-
Scorpiolenka wrote:Mnie dziś w nocy obudził potworny skurcz i to w obu nogach.Biorę magnez ale najwyraźniej nie działa,albo dawka za mała.Bierze któraś z Was magnez i jak tak to jaki?
Magnez z potasem - Aspargin. Kosztuje jakieś 5 zł 50 tabletek. Ale zapytaj lekarza o dawkowanie. Ja biorę dwa razy dziennie. Bóle mięśniowe i skurcze się zmniejszyły. Rzadko kiedy są teraz -
klauuudia wrote:Mnie wczoraj jak sprzatalam klatke schodowa cos sie stalo , zle stanelam i dostalam Taki dziwny bol tak jakby w srodku pochwy (szyjka macicy) nie wiem tak na srodku i nie moglam chodzic jak lezalam to wszystko bylo ok niby, gorzej jak musialam isc siku bolalo jak Cholera.
Dzis juz jest troche lepiej ale dalej to troche czuje i teraz nie wiem czy do pracy czy do lekarza eehh... Normalnie Termin mam na piatek to chyba poczekam jeszcze te 2 dni...
Koniecznie powiedz lekarzowi o tym. Też czułam taki ból w szyjce i nie wiem o co chodzi. Nie wiem czy ma to jakiś związek z tym ale potem poszłam na wizytę i szyjka się skróciła. Na szczęście nie do patologicznych rozmiarów. Nadal jest długa. Albo ból spojenia łonowego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 08:53
-
Scorpiolenka wrote:Mnie dziś w nocy obudził potworny skurcz i to w obu nogach.Biorę magnez ale najwyraźniej nie działa,albo dawka za mała.Bierze któraś z Was magnez i jak tak to jaki?
Mnie też łapały takie skurcze i lekarz powiedział, że magnez może załagodzić skurcze ale musiałabym brać 6- 8 tabletek dziennie, żeby cokolwiek mi to dało i co więcej efekty będzi widać dopiero po 2- 3 tygodniach stosowania. Kupiłam sobie taki -> Medicaline - Chelato Magnez 560 mg + Wit. B6 - 100 kap
z dużą zawartością "magnezu w magnezie" ; i łykam 3 dziennie i po około 2 tygodniach faktycznie skurcze są już albo dużo łagodniejsze albo ich wcale nie ma. -
dzastmi wrote:Mnie też łapały takie skurcze i lekarz powiedział, że magnez może załagodzić skurcze ale musiałabym brać 6- 8 tabletek dziennie, żeby cokolwiek mi to dało i co więcej efekty będzi widać dopiero po 2- 3 tygodniach stosowania. Kupiłam sobie taki -> Medicaline - Chelato Magnez 560 mg + Wit. B6 - 100 kap
z dużą zawartością "magnezu w magnezie" ; i łykam 3 dziennie i po około 2 tygodniach faktycznie skurcze są już albo dużo łagodniejsze albo ich wcale nie ma.
Dzastmi jesteś ze Szczecina??? -
Ja wczoraj (to był 30tc + 3 dni) miałam ostatnie USG prenatalne, dzieć już leży główką w dół i niestety przy chodzeniu ucisk już czuję całkiem silny a zginanie się w pół jest nawet bolesne
.
Na zdjęciu okazał piękne pućki, brzuszek ma zaokrąglony. Wszystkie wyniki pośrodku normy. Przepływy i stan łozyska też eleganckie, natomiast mam nadal łożysko brzeżnie przodujące wg tej lekarki, bo tylko 7 mm od ujścia szyjki.
Mam więc nadzieję że jak mój gin prowadzący z Krakowa ten wynik zobaczy to też już nie bedzie kręcił nosem tylko zdecyduje wreszcie wszem i wobec, że sam zrobi planowane cc... Do tej pory mówił że łożysko będzie się rozciągać i podnosić więc żebym próbowała SN i dopiero jak nic z tego nie wyjdzie to zrobi cc.
Ech, ja też już bym chciała wiedzieć co mnie czeka i się nastawić na to wszystko psychicznie.
-
Lena19938 wrote:Koniecznie powiedz lekarzowi o tym. Też czułam taki ból w szyjce i nie wiem o co chodzi. Nie wiem czy ma to jakiś związek z tym ale potem poszłam na wizytę i szyjka się skróciła. Na szczęście nie do patologicznych rozmiarów. Nadal jest długa. Albo ból spojenia łonowego...
Nie poszlam jednak do pracy tylko do lekarza od razu, na szczescie szyjka sie nie skraca o to sie najbardziej balam , boli mnie taka kosc w pochwie ktorej tkanki przygotowujac sie do porodu rozciagaja sie (mowila mi jak sie to nazywa ale po niemiecku takze niestety dalej nie wiem do konca) i u niektorych kobiet przebiega to bezbolesnie a u niektorych, ktore za duzo sie ruszaja i forsuja ma to takie skutki.
Dostalam recepte na Jakis pas ortopedyczny, ktory ma mi usmiezyc bol przy chodzeniu, przyjdzie najprawdopodobniej dopiero w piatek... EEEHhh
Dostalam w koncu zwolnienie i mam lezec i sie obijac jak najwiecej. Nastepna wizyta za 2 tyg.
A Nikolas fikal jak szalony hehei przybral troche ma 1500g
Lena19938, małamama lubią tę wiadomość
-
Klaudia dobrze że poszlas do lekarza
lepiej być spokojną więc teraz odpoczywaj
Scorpiolenka ja też miałam takie mocne skurcze to dostałam dodatkowo do magnezu 2 razy potas. I magnez i potas w formie leków a nie suplementów. Jest lepiej
Ja się już nastawiam na cc. Już mi się śniły jakieś straszne rzeczy ale to chyba tylko taki pierwszy szok
-
Klauuudia dobrze ze nie poszłaś do pracy...organizm zawsze wysyła jakieś sygnały że ma dość. U mnie nastąpiło to bardzo szybko. A kiedy przechodziło to znowu folgowałam i się powtarzała sytuacja. Więc teraz jest czas dla Was. Odpoczywaj ile wlezie i oszczędzaj się:-*
U mnie znowu opuchlizna na nogach. Do tego ból pachwin i kręgosłupa. Ale to ciąza -
Wirginia wrote:Klaudia dobrze że poszlas do lekarza
lepiej być spokojną więc teraz odpoczywaj
Scorpiolenka ja też miałam takie mocne skurcze to dostałam dodatkowo do magnezu 2 razy potas. I magnez i potas w formie leków a nie suplementów. Jest lepiej
Ja się już nastawiam na cc. Już mi się śniły jakieś straszne rzeczy ale to chyba tylko taki pierwszy szok
Spokojnie kochana będzie dobrze :-* jakoś przez to przebrniemy. Choć ja nie wiem czy to będzie sn czy cc. Ale co by nie było mam nadzieję że jakoś to przetrwam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 14:19
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Ja też już mam sny... wczoraj prawie 3h słuchaliśmy o porodzie na szkole rodzenia i całą noc mi się śnił poród - a głownie oczekiwanie na poród, wielka panika i strach przed bólem, a wydaje mi się że podchodzę do tego dosyć spokojnie. Jak to wczoraj położna nam wpajała - dobry poród jest w głowie
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Dokładnie
ja mam jutro szkole rodzenia z "porodem"
nie będzie mnie to dotyczyć, ale wybiore się za te zajęcia
ach mi się śniło że zabrali mi Dzieciątko do jakiegoś innego szpitala
głupoty na Maksa. A też właśnie jestem dobrze nastawiona do tego wszystkiego
liczę że już na drugą dobę będę umiała sie opiekować naszym Bobo