X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się dzieje z forum, jakoś później mi się posty wyświetlają :(

Porobilam sobie porządki w szafkach w kuchni i jestem taka szczęśliwa że mam malutka kuchnie! Bo się zmeczylam :D

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Was też tak wykańczają te upały? No kurcze wrzesień już powinien się na jesień przygotowywać a nie lato przedłużać :P

Ja dzisiaj zalatana, bo rano na ekg byłam a popołudniu na echo serca. Z tej strony nie mam żadnych przeciwwskazań to porodu SN.

Co do tematu mężów - ja mam najlepszego na świecie i na nic bym nie zamieniła. Nigdy nie rozumiałam koleżanek, które twierdziły, że faceci są z innej planety bo mój jest akurat z mojej. Chyba, że ja jestem z tej męskiej, bo od dziecka wolałam męskie towarzystwo :P

Właśnie - ja już na karcie ciąży mam zmieniony termin porodu na 28.10 i muszę obczaić te znaki zodiaku. Najbardziej mnie cieszy, że już mam zwolnienie raczej do końca ciąży i nie będę się musiała z nim bujać co 3 tyg. Co do Waszych wcześniejszych obaw też je mam - boje się trochę pojawienia tego małego członka rodziny w naszym życiu, ale chyba zawsze jest strach przed nowym doświadczeniem, a każda z Nas sobie świetnie poradzi. :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Ja też Skorpion i czekam na Skorpiona a cudnie by było,jakby tak synuś wyskoczył w moje urodziny.To bym miała najlepszy prezent.Tak po cichu na to liczę bo TP zbliżony,więc może a się uda :)
    Moja córka też scorpion :-) syn również będzie :-)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę z ciekawości i u nas przez cc też pojawi się skorpionek :) może normalnie też by tak było :) także mieszanka wybuchowa bo ja waga, Mąż koziorożec a córka będzie skorpionek :)

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli szykują się nam Skorpiony albo Strzelce.Same silne i trochę trudne charaktery (wiem po sobie i mojej siostrze Strzecu),ale to akurat chyba plus w dzisiejszych czasach :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy nasze skorpionki dadza nam w kosc :) hehe

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też będzie skorpionkiem albo strzelcem... Ja jestem bykiem, mój mąż wodnikiem.

My już po szkole rodzenia. Pierwsze pytanie położnej:

A Pani to już chyba przed samym porodem prawda?

Czyli jednak snorlaks w 8 miesiącu... A gdzie jeszcze pozostałe dwa???
    Dziś o porodzie była rozmowa. Czy brać ZZ, kiedy do szpitala i o prysznicach.
    4 fazy porodu, masaże przed itp.

Zxc szyjka bardzo krótka, musisz się teraz oszczędzać kochana! Mi szyjke bada na każdym spotkaniu i póki co nieznacznie się skróciła w wyniku fizjologii ciąży. Ola szaleje w brzusiu a mi nogi zaraz chyba pękną z bólu. Obrzęki po dzisiejszym dniu straszne.
    Mąż znowu pojechał na zlecenie... Miał bardzo mało czasu ale jeszcze mi pomógł przy wchodzeniu na to 4 piętro.
    No i teraz tak myślę o tych porodach i dzidziusiach...

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - ja też byczek :P mąż ryby a dzidzia albo waga albo skorpion :) Boje się skorpiona, bo moja mama jest skorpionem i nie powiem ciężko mi się dogadać czasem :P

Mi po szkole rodzenia dotyczącej porodu całą noc śniły się dziwne rzeczy z tym związane, więc trochę nam to na psychikę wchodzi.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wizyty na pewno będę się maksymalnie oszczędzać. A tyle roboty jeszcze przede mną. Po szkole rodzenia kupie suszarkę na pranie i może juz wrzucę ciuszki do prania. Różnie może być

Z mojej perspektywy jako skorpion to z rakiem, bliźniakami oraz znakami wodnymi nie mogę się dogadać.

Polin- a co z waga Twojej dzidzi ? Nie za wysoka? Nie za duża dzidzia? Nie boisz się 4 kg ?

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dość wybuchowa, szybko się denerwuje i czasem mam adhd. Mąż jest skryty, spokojny, małomówny ale konkretny. Jest też bezpośredni. Nasza maleńka będzie skorpionkiem i będzie Olą ;-) myślę że damy popalić tatusiowi ;-)

zxc, Kagura lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem waga maz strzelec. Zawsze mialam dobry kontakt ze strzelcami. Przyjaciolka ze studiow skorpion ale z tej poczatkowej fazy. Podobno te z drugiej gorsze:) za to ciezko dogaduje sie z rakami. U mnie raczej cc to pewnie znak zodiaku sie nie zmieni, chyba ze sie pospieszy synek.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dzisiaj rozmawialam ze szwagierka ,ktora w naszym szpitalu miala cesarke z powodu ulozenia synka I jestem przerazona. Co prawda bylo to 3,5 roku temu wiec duzo moglo sie zmienic . Opowiadala ,ze pionizacja dopiero po 24h od operacji . Na sale nikt nawet maz przez ta dobe nie moze wejsc. Niby pielegniarki maja pomagac w opiece nad dzieckiem przystawiac itd a ona mowila ,ze mimo ze miala lezec sama musiala wstawac brac malego itd :( koszmar ja tak nie chce lezec sama dobe bez nikogo bez ruchu z jakimis pielegniarami siksami :(

Mam wielka nadzieje ,ze mala fiknie ma jeszcze czas. Ale ciagle czuje jej lepek po lewej na gorze przy zebrze ehh ale co ciekawe czkawke czuje nisko na dole na lini majtek po lewej ehh obracaj sie dziecko obracaj ,bo swira dostane :(

Tak poza tym dzis pierwsze skromne zakupki. Reczniki dwa ,tetry biale ,komplecik z hm na swieta I bodziaki. Dzis zamowie jeszcze fasolke do karmienia z motherhood :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • _polin Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Do wizyty na pewno będę się maksymalnie oszczędzać. A tyle roboty jeszcze przede mną. Po szkole rodzenia kupie suszarkę na pranie i może juz wrzucę ciuszki do prania. Różnie może być

Z mojej perspektywy jako skorpion to z rakiem, bliźniakami oraz znakami wodnymi nie mogę się dogadać.

Polin- a co z waga Twojej dzidzi ? Nie za wysoka? Nie za duża dzidzia? Nie boisz się 4 kg ?

Wg siatki centylowej od gina jesteśmy gdzieś tak w 75 centylu - moja ginka twierdzi, że waga jest idealna, bo i ja nie jestem mała więc kruszynki nie urodzę, a dodatku jestem mamą z cukrzycą...

U mnie też jest tak, że na ostatniej wizycie miałam przegląd wszystkich USG od początku i zawsze mały był większy o tydzień - stąd mam w karcie ciąży zmienioną datę porodu na 28.10 z 03.11 a z USG 15.10 :P

Strasznie bałam się wagi synusia na ostatniej wizycie, bo przedostatnio przybyło mu się prawie 1 kg i myślałam, że będzie 3 ważył, ale teraz przybywa książkowo czyli ok 200g tygodniowo - może trochę wyhamuje na końcówce. Ginka mnie bardzo uspokajała, ja się boje ze względu na moją cukrzycę, ale nie mam ogromnych skoków, więc raczej takie ma już chyba predyspozycje.

4 kg się boję :P ale jestem z ginką umówiona, że jak zacznie się robić niebezpiecznie to wywołujemy poród wcześniej ze względu na cukrzycę i nadciśnienie. Staram się pozytywnie nastawić :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to pozytywne nastawienie! :)

Ja wiem że będzie ciężko po cc i że w niektórych szpitalach faktycznie wstaje się dopiero na drugi dzień :( ale będę cierpliwie czekała i leżała z nadzieją że jednak trafi mi się jakaś fajna zmiana położnych :) i ogólnie że jakoś to będzie. Pewnie będę miała wrażenie że to wieczność, ale trudno.. damy radę!

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Hej hej dzisiaj rozmawialam ze szwagierka ,ktora w naszym szpitalu miala cesarke z powodu ulozenia synka I jestem przerazona. Co prawda bylo to 3,5 roku temu wiec duzo moglo sie zmienic . Opowiadala ,ze pionizacja dopiero po 24h od operacji . Na sale nikt nawet maz przez ta dobe nie moze wejsc. Niby pielegniarki maja pomagac w opiece nad dzieckiem przystawiac itd a ona mowila ,ze mimo ze miala lezec sama musiala wstawac brac malego itd :( koszmar ja tak nie chce lezec sama dobe bez nikogo bez ruchu z jakimis pielegniarami siksami :(

Mam wielka nadzieje ,ze mala fiknie ma jeszcze czas. Ale ciagle czuje jej lepek po lewej na gorze przy zebrze ehh ale co ciekawe czkawke czuje nisko na dole na lini majtek po lewej ehh obracaj sie dziecko obracaj ,bo swira dostane :(

Tak poza tym dzis pierwsze skromne zakupki. Reczniki dwa ,tetry biale ,komplecik z hm na swieta I bodziaki. Dzis zamowie jeszcze fasolke do karmienia z motherhood :)

MłodaDama proszę nie sugeruj się tym... Nie słuchaj za dużo! Bo okaże się że będziesz miała cc i pójdziesz na operację mega zastosowana. Po co Ci to??? 3 lata to przepaść... Skąd wiesz że coś się nie zmieniło? Możesz odwiedzić oddział, zapytać jak to jest w tym szpitalu. To jest najgorsze kiedy się nasłuchamy... Sama to oceń jak tam jest.

Byłam w 22 tygodniu kiedy pewna życzliwa zaczęła gadać o poronieniach, zatrzymaniu akcji serca itp itd. Myślałam że ją rozszarpię!!! Fajnie jest straszyć przyszłe mamy. Ale my na tym cierpimy a zmartwienia są nam teraz najmniej potrzebne.
    Głowa do góry!!! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu pionizacja po 12 godzinach. Dziwi mnie ze nawet ojciec nie moze byc w pokoju. Rozumuem ze w nocy nie ale w ciagu dnia? Dziwny ten szpital. To na OIOMie juz jest inaczej nawet.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie kobiety nawet po cc wychodzą ze szpitala po 48 godzinach chyba że coś się dzieje z dzieckiem albo matką. Matka po 6 h idzie z pooperacyjnej na oddział. W tym czasie normalnie dostaje dziecko. Ojciec jest normalnie przy dziecku. Tylko w jednym szpitalu nie może uczestniczyć w cc. Ale co szpital to obyczaj...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u nas dłużej się leży. Po normalnym porodzie wychodzisz na 3 dzień a po cc jak wszystko oki to na 4 albo 5 dopiero :) no ale u nas nawet nie można jechać na IP sprawdzić czy wszystko oki bo ciężarną od razu kładą na oddział. A dopiero potem badają. I leżysz 3 dni nawet jak wszystko ok.

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza Szczecinem też tak jest normalnie że po 5 dniach po cc się wychodzi. W Szczecinie bardzo szybko każą wstawać i jak już jest ok to do domu. Ponoć im szybciej tym lepiej.
    Znam takie szpitale gdzie trzymają na siłę nawet jak Ci nic nie jest ;-) Szczecin to nie ten adres. Na IP można zawsze przyjść choćby na ktg a zatrzymują dopiero wtedy gdy coś się naprawdę dzieje.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ