X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza jest i będzie malutka, nie mam się co łudzić że będzie miała dobrą wagę. Po prostu taki urok i taka kruszynka :) boję się tylko że nawet te 56 będzie miała za duże :(

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasuja mi się posty....

Co do wcześniejszych 'rozpakowań' to rzeczywiście może nam się to zdarzyć. Najbardziej bym nie chciała 01.11.....
    Ja sama jestem wcześniakiem. Urodziliśmy się z bratem (ciąża bliźniacza) w 33 tygodniu. Ważyłam niecałe 1500 g. Ale takie rozpakowania zdarzają się w ciążach mnogich.
    Mam nadzieję że wszystko jednak pójdzie według planu i jeśli już wcześniej miałoby się którejś z nas zdarzyć to w 37 tygodniu, nie wcześniej.

Tego każdej z nas życzę :-*

Wirginia jak tam Twoje sprawy? Lepiej czy dalej tak samo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:27

Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bez zmian dlatego ta wizyta już we wtorek. Na prenatalnych dowiedziałam się że te bóle brzucha już mogę mieć bo Mała cały czas ciśnie główką w dół. Ruchy czuję coraz mocniejsze, ale zbytnio nie nadgonila wagowo. Za to ja mam kolejny kg na plusie więc już razem 7 :) zostały nam niecałe 2 miesiące więc mam nadzieję że jeszcze troszkę ciałka nabierze i urodzi się ponad 2 kg :) na 3 nie mam co liczyć ale będę się modlić o 2,5 kg szczęścia :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• _polin Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani w aptece też mi poleciła Prenalen, więc kupiłam sobie w tabletkach.

Ja znowu modlę się, żeby moja dzidzia nie miała ponad 4 kg :P Wizytę mam 28.09 i prawdopodobnie dowiem się kiedy poród, bo u nas jest plan wcześniejszego wywoływania.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia czasem dzieci nabierają pod koniec ciąży... 2,5 na pewno będzie miała!
    Trzymamy dziewczyny za Was kciuki :-)
    Moja też trochę mniejsza jest. Jutro zobaczymy wszystko.

Od wczoraj boli mnie trochę brzuch jak przed okresem. Ale przechodzi. Tylko czasem mam takie odczucie.
    Wzięliśmy się za pokój. Jest tyle roboty a mąż oczywiście telefon z pracy i musiał jechać... I znowu same z Olą. Moje dziecię kręci się kiedy za dużo robię. Myślę że wtedy musi być jej niewygodnie.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne tak drugie tak :D zobaczymy na koniec jakie rokowania się sprawdzą :)

My właśnie wróciliśmy z kościoła i nasza też cała mszę się kulała :)

Lena to sobie rób odpoczynek co chwilę :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam u poloznej (rodzinka meza) i powiedziala ze jesli bedzie duzy chlopak to lepiej cc. Tym bardziej jak mnie to spojenie boli. Takze zobaczymy. W czwartek mam wizyte :)

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście może ostatnio jakieś nerwowe albo rozdrażnione? Bo mnie chyba dopiero teraz dopadają humory ciążowe :D

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Bardzo. Wszystko mnie irytuje. No i płacze bez powodu.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Dziwne wirgina z tym wstawaniem i pobytem. Wszedzie pisza ze lepiej wczesniej wstac. Moze jakies komplikacje miala? Tak samo pobyt w szpitalu moze sie przedluzyc ze wzgledu na stan mamy czy tez dziecka jak np. Zoltaczka.
    W naszym szpitalu tez jest praktykowane ze po cc wychodzi sie w 5 dobie, przy czym dzień cc to doba zerowa. A pionizuja tez późno, ja mialam cc tuz po poludniu to pionizowali dopiero rano po nocy. Ale mimo to dziecko przynosza zeby przystawiac do piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 22:13

Wirginia, Kagura lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie orientujecie się czy starszr rodzeństwo może odwiedzic w szpitalu noworodka czy dla dzieci jest zakaz?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam cc o 18 40 to tez bylam pionizowana dopiero na nastepny dzien rano. Takze po 12 godzinach a w zasadzie nawet po 14 jak byl moj maz. Zdziwilam sie ze po 24 h bo z tym nigdy sie nie spotkalam. No ale rozne szpitale maja swoje praktyki.

Ja miewam czasami humorki ale ostatnio nawet nie jest zle.

Za to dzisiaj meczy mnie zgaga.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mi teraz tez wyszło na 31 października termin. Ale to lipa liczy się termin wskazany w usg między 10 a 14 tc. Zresztą czas pokaże ost moja koleżanka urodziła zdrowa kruszynke w 37tc.

Jak moja mama była ze mną w ciąży to termin miała na 30 października 1 listopada obskoczyla jeszcze 2 największe cmentarze w Warszawie a 2 była normalnie w pracy :) Ja wyskoczyłam jednak 4 listopada. Wg ost miesiączki termin mam właśnie ma 4 listopada :) przekornosc losu.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy od szpitala i wieku dziecka. Jak bylam na patologii to moj lekarz wkurzyl sie na kolezanke z sali bo odwiedzila ja 3 letnia corka. Opieprzyl ze takie dzieci z przedszkola nie powinny przebywac na takim oddziale ze wzgledu na choroby jakie moga przenosic. Zawsze mozna zapytac. Moja corka raczej mnie nie odwiedzi. Nie chodzi do przedszkola ale wydaje mi sie ze to nie miejsce dla niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 22:43

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że najlepiej zapytać jak z tymi odwiedzinami. Ja jak leżałam na patologii to leżała też dziewczyna, do której przychodzili rodzice z malutka siostrą i nikt nie miał pretensji :) ale też dużo zależy jakie przypadki są na sali.

A ja mam humory dopiero teraz, denerwuje się o głupoty...

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia u mnie było tak że jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży to mąż podejrzewał że znowu mam problemy takie jak rok temu. Płakałam bez powodu, nie mogłam wstać z łóżka i ciągle spałam ;-) byłam na lekach, chodziłam na terapię i myślałam że znowu coś się dzieje.

No ale po paru dniach zrobiłam test i wyszło że to nie to co myślałam.

U Ciebie może być to związane z tym że to już w sumie ostatnia prosta. W każdym razie trzymam kciuki za wtorek

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirginia mam to samo, takie skoki nastrojowe z euforii do konkretnej irytacjii, ale to chyba normalne ;) staram sie nad tym panowac ale chyba mi to nie wychodzi :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:42

Lena19938, zxc, Wirginia lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • _polin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że w ogóle nie mam humorów typowych dla kobiet w ciąży, ale pewnie trzeba by mojego męża zapytać :P Mam za to stany związane z jedzeniem - np wczoraj wieczorem miałam na coś ochotę, ale nie wiedziałam na co i przez to nie mogłam się niczym najeść.

Eunice może też mam syndrom samicy w gnieździe :) bo też jestem uczulona ale na teściową tylko, teść i moi rodzice mnie tak nie denerwują. Teścia bardzo lubię, a rodzicom powiem prosto z mostu co mam powiedzieć i nie ma problemu. Z teściową się cackam - ciekawe ile czasu jeszcze :P no ale, że tak powiem od pewnego momentu trzymam dystans i jest lepiej.

kas50 to wszystko zależy od szpitala - u nas wołami przy wejściu na oddział jest napisane, że dzieci nie mogą i odwiedziny ograniczają do 2 osób.

Lena19938, zxc lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja się teściów nie boję. Bardziej boję o relacje z ojcem i jego kobietą. Ona kiedyś powiedziała że będzie się starała traktować mnie jak swoją córkę. Dla taty to oczywiście było takie szlachetne z jej strony a ja myślałam że coś mnie strzeli bo od razu widziałam ich razem na spacerze z moją córką..... Brrrr!!!
    Mamę miałam tylko jedną a po ślubie to właśnie teściowa bez deklaracji i fałszywych uśmiechów przyjęła mnie jak córkę. Nigdy nie mówiła że będzie mi zastępować matkę. Ona to po prostu zrobiła w taki niezobowiązujący sposób. W jakiś sposób chciała mi pomóc po stracie mamy.

No i niestety zawsze jak mój ojciec dzwoni do mnie to dostaję takiego jakiegoś focha na niego...
    Ostatnio wkurza mnie wszystko.
    Wczoraj bolał mnie ząb i do tego cała głowa i już się wkurzylam że ja tego wytrzymać nie mogę a co to będzie z porodem??? No i płacz itp itd...

Hormony naprawdę robią swoje. Humorki są tak różne że czuję się jak obłąkana.

Dziewczyny zastanawiam się czy miałyście tak np przed @? Bo ja tak miałam bardzo często. Złość totalna i płacz z byle powodu i już mąż wiedział że to te dni się zbliżają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:17

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ