X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem robie chrzciny w restauracji albo zamawiam catering. Prawdopodobnie wybierzemy 1 opcję. Nic nie trzeba robić. Córce pieklam torta, dekorowałam masa cukrową, gotowałam obiad plus zimna płyta. No i teraz mówie nigdy więcej na takiej imprezie. Za dużo tego wszystkiego przy małym dziecku a teraz jeszcze przy dwójce. Corka miała pół roku i ciężko było w kosciele bo już nie usiedziala w jednym miejscu. Takze tez się zastanawiam czy nie zrobię chrzcin w sobotę na spokojnie. Na razie nie planuje kiedy. Chrzestna mieszka w Anglii, moja siostra tez za granicą i ciężko na razie przewidzieć dobry termin dla wszystkich. Myslałam o styczniu, lutym ale zobaczymy.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiątko życzę zdrówka! :) Odpoczywaj i dbaj o Was :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

My bedziemy chrzciny odprawiac razem z drugimi urodzinami synka a wiec koniec marca :).

Jakie macie foteliki/nosidelka samochodowe?? Mi ma siostra sprezentowac tylko mam dac znac jaki a wiec poszukuje jakiegos dobrego a nie drogiego do ok 400zl . I na razie moim typem jest Maxi Cosi Citi czerwony ciemny . Widzialam go na zywo dzis w sklepie I podoba nam sie. A wy jakie macie? Popularny jest cabriofix ale drozszy a nie chce przesadzac z cena.

Amc lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy na prenatalne... Żeby wszystko było ok!
    Trzymajcie kciuki!

_polin, Wirginia, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Asiątko Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wrote:
    Asiątko życzę zdrówka! :) Odpoczywaj i dbaj o Was :)
    Dziękuję kochana tobie i maleństwo również.

Ja z chrzcinami czekam aż będzie ciepło by zrobić na ogrodzie za domem

Wikusia -24.04.2006(10lat)
    Ignacy-15.11.2010( 6lat)
    Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
    Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d)
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiątko wielkie dzięki :* we wtorek się dowiem czy wszystko oki, najbardziej się boję pobytu w szpitalu znowu.. ale mam nadzieję ze obejdzie się bez tego :)

A nosidełko będę miała z wózka bo kupujemy 3w1 i dopiero później kupimy jakiś fotelik :) dużo wycieczek nie będziemy planować wiec jakoś przezimujemy :D ośrodek zdrowia mam w bloku na przeciw swojego więc nawet wózka nie będę znosić tylko z nosidelkiem damy radę zrobić te pięć kroków :)

• małamama Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki:-)
    U mnie też z napadami złości różnie bywa, czasem o bele co się wydre na M, ale jakoś szybko mi przechodzi i jestem spokojna. Dziś jesteśmy bardzo zadowoleni bo w końcu architekt zaczął pracę nad naszym projektem domu. Byłam w sklepie z rzeczami dla dzieci i dokupilam tylko termometr w smoczku, żeby sobie leżał gdyby był potrzebny. I ogladalam ubranka do chrztu, bo też był plan żeby w Boże Narodzenie zrobić imprezę. A po zastanowieniu się nad tym wolala bym, jednak na wiosne. Bo i ciepłej już będzie i dziecko większe i ja w lepszym stanie. I tak już sama nie wiem. Też będziemy mieć ponad 20 gości i w tym małe dzieci, które mogą być chore, z resztą na wiosnę też. Już zglupialam.

Ile dziecko powinno na tym etapie przybierać na wadze?

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Asiątko Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki czy wy też już macie dość tych ciągłych pytań długo jeszcze...ile do końca. ..To kiedy się Pani wysypie. ..masakra wprawdzie to moja 3 dziecko ale teraz wybitnie mam dość. Nie wiem jak wy ale ja nie mogę się już doczekać tego listopada ciąża ciągnie mi sie jak krew z nosa.

Wikusia -24.04.2006(10lat)
    Ignacy-15.11.2010( 6lat)
    Aniłek*-16.06.2015(12tyd)
    Nowe szczęście-27.11.2016( 13t04d)
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo! Wszyscy wokoło pytaja na kiedy termin. Juz mi sie nie chce odpowiadać bo każdy jak uslyszy ze za 6 tygodni to zdziwiony bo myślą ze to już lada dzień. Tak, mam serdecznie dość! Co to zreszta kogo obchodzi kiedy, toz to sprawa moja i dzieciątka!

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie pytają za często bo nie bywam dużo w śród ludzi ale jak ktoś znajomy dzwoni do teściowej to zawsze wypytuja jak się czuje i czy już? Powiem wam, że im bliżej tym mam więcej pytań. Takich może banalnych np. Jak stosować tantum rosa w szpitalu, gdzie i w czym mam sobie to przygotować.? Może dotrwam do szkoły rodzenia i tam się czegoś nowego dowiem. Chciała bym już być po wszystkim.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po prenatalnych.
    Moja księżniczka ani duża ani mała.
    W 31+2 tc. waży 1553 g. Ma długie nogi ;-) małą główkę i najważniejsze że jest zdrowa...
    Akceleracje już nie występowały co bardzo mnie ucieszyło. Narządy w porządku. Nie ma sie do czego przyczepić :-)

Potem jeszcze szkoła rodzenia i tym sposobem dopiero dotarłyśmy z tatusiem do domu...

To teraz trzymamy kciuki za dziewczyny przed którymi są jeszcze badania :-*

Wirginia daj znać! Trzymamy kciuki

Scorpiolenka, _polin, zxc, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rowno w 31 tc było 1760g i główka duza jak w 32+2.
    Co do świat to marze o spedzeniu ich tylko we 3. Podejrzewam że będziemy zmęczone jak nigdy w życiu i nie będziemy chciały nigdzie wychodzić. I jeszcze dziecko ciągnąć po rodzinie. Bez sensu. Ale zobaczymy jak wyjdzie :)
    A co do diety karmiącej podczas świat. Moja polozna odradza siadać do stołu. Zupełnie nic nam nie będzie wolno ze stołu wigilijnego. A w 1 miesiącu karmienia nawet ryby.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to super że wszystko ok! :) Nasza trochę mniejsza. Ale pewnie nadgoni :D

Dam znać jutro wieczorem, ale mam nadzieję że też będzie dobrze. Mała się strasznie wierci, aż mnie boli cały brzuszek, chyba mało miejsca ma. To niech brzuch rośnie, nie mam nic przeciwko :D

Mnie pytają czasem jakieś babki w sklepie czy sąsiedzi, ale zawsze słysze ze brzuszek mały :)

kataloza, Lena19938 lubią tę wiadomość

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też po proszę o kciuki bo jutro wizyta a ja ostatnio czuję jakiś dziwny niepokój. :(
    Mam poza tym jakiś gorszy czas wszystko mnie wkurza,wszystko leci mi z rąk a dziś popsułam korek click-clak w brodziku,stłukłam dwa kubki i popsułam klapki które kupiłam do szpitala.Idę spać,może już nic nie zbroję.

Lena19938, _polin, Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    To ja też po proszę o kciuki bo jutro wizyta a ja ostatnio czuję jakiś dziwny niepokój. :(
    Mam poza tym jakiś gorszy czas wszystko mnie wkurza,wszystko leci mi z rąk a dziś popsułam korek click-clak w brodziku,stłukłam dwa kubki i popsułam klapki które kupiłam do szpitala.Idę spać,może już nic nie zbroję.

Będę 3mać kciuki.......dawno nie widziałąm Ciebie na 30-stkach:-)Na kiedy masz termin?? Bo na 30-stkach jestem jedyną listopadówką na liście a widzę że Ty też raczej listopad:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 06:20

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wrote:
    Lena to super że wszystko ok! :) Nasza trochę mniejsza. Ale pewnie nadgoni :D

Dam znać jutro wieczorem, ale mam nadzieję że też będzie dobrze. Mała się strasznie wierci, aż mnie boli cały brzuszek, chyba mało miejsca ma. To niech brzuch rośnie, nie mam nic przeciwko :D

Mnie pytają czasem jakieś babki w sklepie czy sąsiedzi, ale zawsze słysze ze brzuszek mały :)

U mnie mówią raz że ogromny drugi raz że mały ......zawsze będzie za duży albo za mały dla ludzi.....znajoma szła do porodu to miała taki brzuszek jak ja w 6 miesiącu urodziła synka 3200 :-) także chyba o niczym to nie świadczy:)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza termin mam na 05.11 z OM,a z ostatniego USG na 25.10.
    Podczytuję Was czasem na 30 -kach ale tak jakoś się nie odzywam.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, ze mam maly brzuchol ale na szkole rodzenia wyglada na najwiekszy :-)
    Malamama teraz dzieciaczki powinny nam przybierac ok 200g/tydzien.

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wczoraj na szkole rodzenia dowiedziałam się już ostatecznie od położnej że w zs w każdym szpitalu wychodzi się po 48 godzinach bez względu na to czy był to poród sn czy cc.
    No i trudno. Na pewno nie pojadę gdzie indziej bo te szpitale mają najwyższy stopień referencyjności.
    Poza tym wczoraj rozmawiałyśmy o laktacji i o zachowaniu noworodka. Położna powiedziała że mamy które będą miały cc mogą zacząć pić herbatki na laktacje już od 36 tygodnia ciąży, ale ogólnie poleciła to wszystkim mamom bo nigdy nie wiadomo jaki poród nas czeka...

Co do trzymania kciuków to Scorpiolenka oczywiście trzymam no i oczywiście pamiętam o Tobie Wirginia.

Wirginia wygląda na to że razem będziemy miały kruszynki... Ale nic to. Najważniejsze żeby były zdrowe. Małe ma być piękne i zdrowe ;-)

Co do brzuszka to już chyba przestałam się przejmować że ludzie mówią że duży. W koncu jestem w ciąży :-) Wiem natomiast ze moja waga stoi w miejscu od jakiegoś czasu a kruszynka rośnie. Już jestem spokojniejsza.

Co do chrzcin to też chciałam w święta zrobić ale wszystko zależy od tego jaka będzie ta zima. Ewentualnie zastanawiamy się czy nie zrobić ich blisko urodzin mojego P. Zobaczymy...

Miłego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 07:53

Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:42

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ