X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc szkoda mi Ciebie bo się zamęczysz. Ja też niby samodzielna ale hormony swoje robią i kiedy już nie mam siły to zaczynam jęczeć! (swoją drogą to strasznie dziecinne ale co mam zrobić)
    Niemniej jednak wiem jak ważne jest to zaangażowanie i wsparcie. Ja znowu jestem uległa dość i tak na przykład pozwoliłam mężowi wybrać kolor wózka czy wszystkie rzeczy do łóżeczka... Żeby tylko miał ten wkład i radochę z przygotowań. Ale on mimo że tego czasu nie ma to poświęca każdą wolną chwilę na nas obydwie.
    Różni są faceci ale to nie znaczy że im nie zależy. Oni różnie do tego podchodzą. Ale z tymi felgami to rzeczywiście... Ja zmieniałam felgi ale było mi ciężko bo śruby są naprawdę mocno przykrecone. Teraz to bym pewnie na porodówce wylądowała... Mam nadzieję że uda Wam się dogadać bo nie możesz być ze wszystkim sama... :-*

Aneczka91 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawkę ja też sama ogarnęłam. Chyba w tydzień, wszystko przez internet. Oboje pracujemy wiec nie ma kiedy po sklepach jeździć.

Co do sroki pisałam o niej kilka razy :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wszyscy chorzy. Jak nie przeziębienie to zapalenie ucha. A wszyscy w jednym pomieszczeniu siedzimy. Martwię się że mnie też złapie :/

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę C bierz zapobiegawczo 100 mg nie powinno zaszkodzić

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie zwróciłam uwagi że pisałaś o sroce ;-) no ale stronka fajna

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna. Ostro jedzie np po sudocremie i ogólnie sporo ciekawych rzeczy się dowiedziałam. Min o płatkach mydlanych zamiast proszku. Tylko trzeba pamiętać aby rozpuścić je jeszcze przed praniem ;)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroke znam juz od dawna.

Eunice wspolczuje, maz musi zmienic swoje nastawienie. Chociaz z facetami roznie bywa. Moja kuzynka opowiadala mi o swojej znajomej co ma 1,5 roczne dziecko i jszcze teraz urodzilo sie kolejne. Zostaje sama z nimi, chodzi na zakupy obladowana gotuje a jak maz przychodzi z pracy to jeszcze mu pod nos daje jedzenie bo oczywiscie sam sobie nie nalozy. No masakra. Zakupy moglby robic po pracy. Nie wyobrazam sobie czegos takiego. Ale to chyba kwestia wychowania i na co sobie pozwolimy w malzenstwie na poczatku. Najgorsze chyba jest to jak jeszcze tatus wymiguje sie od zmiany pieluch i malo uczestniczy w opiece nad dzieckiem. U nas od poczatku maz byl zaangazowany w miare mozliwosci.

Posti77 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja platkow mydlanych uzywalam tylko do prania zabawek czy tez ubran naszych z membrana typu softshel. Nie przekonuja mnie do codziennego prania. Kwestia gustu.

Sudocrem i tak kupilam. Tylko ze u nas stosowany byl zawsze awaryjnie jak cos zaczelo sie dziac na codzien inny krem.

_polin lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje i wytrwałości dalej w związku :-*
    My też jutro mamy druga rocznicę, ale szampan się lał w sobotę wieczorem:-)

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc jestem sporo do tyłu ;-) nie mam fb nawet, wszyscy mnie pytają o mój profil i tylko zdziwienie że takowy nie istnieje. Tak naprawdę tylko tutaj lubię się udzielać i czytać mp.pl ;-) to teraz Srokę jeszcze będę czytać...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama dziękuję :-* ! Scorpiolenka też ma kolejną rocznicę pojutrze ;-) strasznie lubię wrzesień i bardzo chciałam ślubować we wrześniu :-) sukni ślubnej już chyba nigdy nie sprzedam ;-) sentymentalna jestem za bardzo...

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ruzia drukwanymi literami to moze skroty od twarda, zamknieta lub miekka, otwarta

Właśnie na żadne z tych mi to nie wygląda. Wg mnie to tam jest napisane "LEZENIE" czy coś w tym stylu, ale wątpię, żeby lekarz takie coś w karcie wpisał :D

Co do filmu Bridget Jones 3 byłam wczoraj i POLECAM! Dawno się tam nie upłakałam ze śmiechu, po prostu genialny i najlepsza z dotychczasowych części. Cała sala zanosiła się ze śmiechu, co raczej nieczęsto się zdarza w kinie ;)

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dyskusji o lewatywie moja ginekolog jest zdania, że to w sumie przyspiesza poród, bo puste jelita oklepują macicę :P już nie pamiętam co dokładnie o tym mówiła, ale sens był taki. Nie wiem ile w tym prawdy, ale każdy ma swoją teorię :)

To widzę, że sporo rocznic mamy w podobnym czasie. U nas w październiku mija 11 lat związku - małżeństwem jesteśmy dopiero od ponad roku - ale te 11 lat jest dla mnie jednak ważniejsze :)

My dostaliśmy sudocrem mini na szkole rodzenia, więc nie musiałam inwestować - oby się nie przydał. Ja w ogóle mam plan nie smarować pupki na co dzień niczym ale życie zweryfikuje.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna zrobiła nam test pieluch zmoczyla je wodą i uwierzcie wszystkie były mokre. Nawet przy częstej zmianie pieluch skóra dziecka ma kontakt z wilgocią. Wiec na pupie musi być bariera w postaci kremu żeby zabezpieczyć. Oczywiście nie musi być to sudocream ale np hipp czy linomag.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena moje suknie z obu dni wesela w szafie i nie dałam ich wynieść bo mąż stwierdził że tylko miejsce zajmują. I też raczej nigdy się ich nie pozbede. :-)

Co do lewatywy to jestem Zielona nigdy nie miałam nawet nie wiem czym ja samemu wykonać. Tyle tylko że chyba bym wolała zrobić w domu przed wyjazdem do szpitala. Tylko czy to jest całkiem bezpieczne? Albo ile to trwa. Nie mam pojęcia czy się decydować, ale pewnie dla spokoju psychicznego zaryzykuję.

Co do sudokremu jest stosowany od x lat i z doświadczenia wiem że jest bardzo skuteczny. I nie wierzę w źle opinie o nim. Z resztą sama już jestem w niego zaopatrzona.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruzia no to mnie jeszcze dodatkowo zmotywowałaś i pójdę na ten film z miłą chęcią :-) do składu jak widziałam dołącza też Patrick Dempsey więc też będzie ciekawie. No to się doczekać nie mogę.

Ja na pewno kupię Linomag. Sama go używam na moją wrażliwą skórę i jestem zadowolona. Sudocrem wysusza trochę. Myślę że jest sporo lepszych i tańszych produktów. Sroka poleca te z Rossmanna, Biedronki, Hipp. Ja byłam zainteresowana Ziajką ale Sroka nie zostawia na nich suchej nitki ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dosyć długo 8 lat :)
    Lena- gratuluję rocznicy

Zobaczymy jak u nas będzie z zaangażowaniem. Źle, że nie ma przykładu w kolegach i w domu rodzinnym. Zima przyjdzie to będzie w domu siedział ;) A znowu jestem naucza tak, że zawsze mogę liczyć na tatę.
    Mam taka nadzieje, że się nie będzie bał dziecka, bo tylko do czynienia z 2 latkami miał.
    Mojej winy też jest trochę, bo jestem całkowicie odmozdzona :D za dużo siedzenia w domu. Kazde zakupy mnie cieszą. Mam nadzieję, że po wizycie będę mogła normalnie funkcjonować.

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama raczej lewatywy sama sobie nie zrobisz. Najlepiej żeby mąż pomógł... Kladziesz się na boku i reszta już wiadomo ;-) ale ja na wszelki wypadek gdyby mąż miał opory kupię czopki. Albo glicerynowe albo te Eva qu. I jest to prawda że czopki i lewatywy wzmagają skurcze. Z tego powodu nie mogłam ich używać wcześniej. Ale przed porodem jak najbardziej!

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i czytam :) miałam szalony weekend dobrze że już po. Kolejny też się taki szykuje bo urodziny mam.

Lena gratulacje! :*

A ja właśnie chciałam ziaje kupić i do kąpieli i do smarowania i już sama nie wiem w co się zaopatrzyć. A już musze się powoli decydować :)

Sama bym się do kina wybrała :D ale ostatnio najlepiej siedzi mi się w domku :) będę dziś kończyć kolejny sweterek dla naszej Małej :)

A co do lewatywy to dam sobie w szpitalu zrobić ze względu na to że później tyle godz lezec.. a chodzę do wc raz albo 2 na dzień więc sobie tego nie wyobrażam po cc. Przecież do łóżka nie narobie :D
    Nie mam dobrych doświadczeń z tym związanych bo jak byłam mała i leżałam w szpitalach to ciągle mi robili.. ale bardziej się boję cewnika :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:29

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,u mnie tez szpital na kolkach Leon na antybiotyku , M tez chory mnie dziś w nocy zaczęło boleć gardło :/

W piątek byłam u gina z małą wszystko ok.waga 2kg no i ustawiona głową do wyjścia,mam sie oszczędzać bo szyjka miękka ..

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ