Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, szpital jak z horroru
. Omijaj szerokim łukiem go, Lena, bo szkoda zdrowia
.
Posti, też nie, bo się nie wygnę przez brzuch za bardzo (chyba już wyglądam, jakby mi się obniżył do porodu...), a że wzrok mam taki sobie, bo trochę mi wada skacze w ciąży, to muszę mieć stopę blisko, żeby widzieć, co tnę. Szkieł nie będę zmieniać, bo przy astygmatyzmie to kosztuje sporo, a po ciąży (najpóźniej po karmieniu) albo wada wróci do poprzednich wartości, albo jeszcze jakoś się zmieni pewnie, więc wolę wtedy sobie wzrok przebadać i w jedne szkła zainwestować. Jakbym w ciąży szkła zmieniała, to pewnie by się nie skończyło na jednych, bo widzę, że raz jest lepiej, raz gorzej z ostrością teraz.
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Polin, może po prostu się trochę powiększył jeszcze?
Ja mam wrażenie, że mój rośnie w zastraszającym tempie teraz... I ostatnio miałam już problem z założeniem sznurowanych butów, chyba będę musiała się z nimi na jakiś czas pożegnać i używać tylko jakichś na suwak albo wsuwanych, bo inaczej będę musiała zaczynać szykowanie do wyjścia pół godziny wcześniej
.
Lena19938, _polin lubią tę wiadomość
-
Mozliwe, ze i tak jest
a ze ja w ogole mialam brzuch jakos tak dosyc nisko to polozenie nogi na kolanie albo schylenie jest juz niemozliwe, bo juz nawet nie tyle co uciska a boli. Moja bratowa rodzi na dniach - ona to dopiero ma brzuchol, podobno jak siada to musi sobie podtrzymywac bo jej po prostu lezy na nogach. Brzucholki sa rozne
-
No ja się czasami zastanawiam jak to jest że mała jest drobna a mi brzucho wyskoczył taki ze szok. W 12 tygodniu potrafił wyglądać na 5 albo 6 miesiąc. No ale zaparcia, wzdęcia itp itd robią swoje. Waga też przez to duża. O skarpetkach i samodzielnej higienie paznokci zapomniałam już dawno.
A Ty Kagura kupiłaś już jakieś spodnie ciążowe? -
Małamama, ja chciała taki kupić, ale mąż powiedział, że nie chce takich rzeczy dziecku podawać, to się nie upierałam - on za termometr płacił, to niech mu będzie
.
Lena, w końcu nie zdążyłam, bo tego samego dnia mama mi kupiła olbrzymie leginsy i sobie z nich zrobiłam spodnie domowe. A że teraz mało wychodzę, to może wystarczą. Kaloryfery już u nas grzeją, to zawsze można przeprać i wysuszyć szybko
.
Posti, zazdroszczę. U mnie za duża wada - i tak zawsze w którąś stronę będę miała niedopasowane szkła.
-
Polin, mam to samo z brzuchem. Do listopada chyba będzie wisiał do kolan
. Są takie momenty, że chce mi się płakać, bo prawie nic mi nie wolno robić, a jak wolno, to i tak nie dam rady, bo brzuch nie pozwala. Szkoda, że nie da się troszkę tego brzusia podciągnąć
.
Za to chyba potrzebowałam po prostu trochę odpoczynku, bo (na razie) mała dzisiaj trochę spokojniejsza. Dobrze, że nie pobiegłam do tego lekarza dzisiaj, bo znowu byłoby to samo pewnie.
A jutro mam pielęgnację noworodka na zajęciach i mam przynieść śpioszki, tylko nie wiem, czy mam takie małe, bo jakoś tak wolałam kupować spodenki albo po prostu pajacyki. Ale nie będę przecież dla lalki specjalnie ubranek dokupować - biorę, co mam. Ważne, żebym to umiała założyć.
-
No mi się wada powiększyła w ciąży. Teraz mam -3,5 w każdym oku. Za miesiąc idę do okulisty zbadać dno oka. Wiem że szkieł przy porodzie mieć nie mogę. Szkoda bo nie jestem przyzwyczajona do okularów. Ostatnio też zmieniłam soczewki bo te które do tej pory używałam są jakieś dziwne... Obraz się rozmazuje i w ogóle szkoda gadać.
-
Są dobre soczewki toryczne dla osób z astygmatyzmem ale to jest jednak bardzo wysoki koszt. Jeśli chodzi o soczewki to można je odpowiednio dobrać u optometrysty. Wszystkiego można się też nauczyć ale rzeczywiście u niektórych osób jest ten strach przed ciałem obcym w oku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:27
-
Ja w ciążowe ubrania ubierałam się już pod koniec maja.....jednak to prawda że w kolejnych ciążach brzuch szybciej widać:-)a teraz ludzie pytają kiedy poród każdy przekonany że to za chwilę i sama nie wiem czy się tym martwić
Lena19938 lubi tę wiadomość
-
Mi juz wszyscy mowia od tygodnia ,ze mam brzuch nisko . I ja to zauwazylam ale ja tam nie panikuje
w pazdzierniku nie rodze ! Hehehe
no I faktycznie ciazy ten brzuch ani siedziec ani chodzic najlepiej tylko lezec . Paznokci to ja juz z 3 tygodnie nie potrafie malowac jak czlowiek a o goleniu sie o jeju ani nie mowie juz sie zastanawiam jak to zrobie przed wizyta
Ja kurcze mialam miec wizyte w piatek ale chyba na wtorek przeloze ,bo badan nie zrobilam sierota a w tym tygodniu nie dam radyno ale trudno .
Wczoraj mialam do kitu dzien. Za duzo sie napchalam nanosilam I wieczorem normalnie jak chodzilam to mnie wszystko w dole bolalo . Ale dzis juz lepiej. Maz wczoraj mnie wkurzaldo tego ma nadgodziny wiec sama z lobuzem jestem a lobuz chce szalec na dworze a matka ssapana najlepiej by ciagle lezala I spala ehh