X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, szpital jak z horroru :D. Omijaj szerokim łukiem go, Lena, bo szkoda zdrowia :P.

Posti, też nie, bo się nie wygnę przez brzuch za bardzo (chyba już wyglądam, jakby mi się obniżył do porodu...), a że wzrok mam taki sobie, bo trochę mi wada skacze w ciąży, to muszę mieć stopę blisko, żeby widzieć, co tnę :P. Szkieł nie będę zmieniać, bo przy astygmatyzmie to kosztuje sporo, a po ciąży (najpóźniej po karmieniu) albo wada wróci do poprzednich wartości, albo jeszcze jakoś się zmieni pewnie, więc wolę wtedy sobie wzrok przebadać i w jedne szkła zainwestować. Jakbym w ciąży szkła zmieniała, to pewnie by się nie skończyło na jednych, bo widzę, że raz jest lepiej, raz gorzej z ostrością teraz.

Lena19938 lubi tę wiadomość

AKUxp2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, może po prostu się trochę powiększył jeszcze? :P Ja mam wrażenie, że mój rośnie w zastraszającym tempie teraz... I ostatnio miałam już problem z założeniem sznurowanych butów, chyba będę musiała się z nimi na jakiś czas pożegnać i używać tylko jakichś na suwak albo wsuwanych, bo inaczej będę musiała zaczynać szykowanie do wyjścia pół godziny wcześniej :D.

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

AKUxp2.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe, ze i tak jest :-) a ze ja w ogole mialam brzuch jakos tak dosyc nisko to polozenie nogi na kolanie albo schylenie jest juz niemozliwe, bo juz nawet nie tyle co uciska a boli. Moja bratowa rodzi na dniach - ona to dopiero ma brzuchol, podobno jak siada to musi sobie podtrzymywac bo jej po prostu lezy na nogach. Brzucholki sa rozne :-)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem krótko wzroczna wada 1,5 i 1 do tego astygmatyzm. I przez całą ciążę nie użyłam ani razu okularów. Cudowne uzdrowienie. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 11:52

Kagura, Wirginia lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się czasami zastanawiam jak to jest że mała jest drobna a mi brzucho wyskoczył taki ze szok. W 12 tygodniu potrafił wyglądać na 5 albo 6 miesiąc. No ale zaparcia, wzdęcia itp itd robią swoje. Waga też przez to duża. O skarpetkach i samodzielnej higienie paznokci zapomniałam już dawno.
    A Ty Kagura kupiłaś już jakieś spodnie ciążowe?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie zastanawiałyście sie nad termometrem w smoczku? Jeśli chodzi o dzieci to bardzo wygodny moja bratowa używała i są bez rtęci.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama, ja chciała taki kupić, ale mąż powiedział, że nie chce takich rzeczy dziecku podawać, to się nie upierałam - on za termometr płacił, to niech mu będzie :P.
    Lena, w końcu nie zdążyłam, bo tego samego dnia mama mi kupiła olbrzymie leginsy i sobie z nich zrobiłam spodnie domowe :P. A że teraz mało wychodzę, to może wystarczą. Kaloryfery już u nas grzeją, to zawsze można przeprać i wysuszyć szybko :).
    Posti, zazdroszczę :). U mnie za duża wada - i tak zawsze w którąś stronę będę miała niedopasowane szkła.

AKUxp2.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, mam to samo z brzuchem. Do listopada chyba będzie wisiał do kolan :D. Są takie momenty, że chce mi się płakać, bo prawie nic mi nie wolno robić, a jak wolno, to i tak nie dam rady, bo brzuch nie pozwala. Szkoda, że nie da się troszkę tego brzusia podciągnąć :P.
    Za to chyba potrzebowałam po prostu trochę odpoczynku, bo (na razie) mała dzisiaj trochę spokojniejsza :). Dobrze, że nie pobiegłam do tego lekarza dzisiaj, bo znowu byłoby to samo pewnie.

A jutro mam pielęgnację noworodka na zajęciach i mam przynieść śpioszki, tylko nie wiem, czy mam takie małe, bo jakoś tak wolałam kupować spodenki albo po prostu pajacyki. Ale nie będę przecież dla lalki specjalnie ubranek dokupować - biorę, co mam. Ważne, żebym to umiała założyć :P.

AKUxp2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi się wada powiększyła w ciąży. Teraz mam -3,5 w każdym oku. Za miesiąc idę do okulisty zbadać dno oka. Wiem że szkieł przy porodzie mieć nie mogę. Szkoda bo nie jestem przyzwyczajona do okularów. Ostatnio też zmieniłam soczewki bo te które do tej pory używałam są jakieś dziwne... Obraz się rozmazuje i w ogóle szkoda gadać.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śmigam w okularach, bo jakoś nie mogę się przemóc, żeby sobie soczewki do oczu wsadzić... Ale u mnie wada duża: -10 i -8,5 i dość niski astygmatyzm, więc nawet nie wiem, czy by mi dobrze te soczewki dobrali.

AKUxp2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dobre soczewki toryczne dla osób z astygmatyzmem ale to jest jednak bardzo wysoki koszt. Jeśli chodzi o soczewki to można je odpowiednio dobrać u optometrysty. Wszystkiego można się też nauczyć ale rzeczywiście u niektórych osób jest ten strach przed ciałem obcym w oku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:27

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnie ciążowe musiałam kupić jeszcze przed wakacjami bo brzuch od początku duży.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti u mnie to samo. Od razu poleciałam do h&m i kupiłam legginsy. A z czasem na Zalando zamówiłam jeansy.
    Nie cierpię kiedy cokolwiek sprawia mi dyskomfort.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciążowe ubrania ubierałam się już pod koniec maja.....jednak to prawda że w kolejnych ciążach brzuch szybciej widać:-)a teraz ludzie pytają kiedy poród każdy przekonany że to za chwilę i sama nie wiem czy się tym martwić:-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 ciąża i brzuch tak duży ze wszyscy pytają czemu pracuje a nie na porodówce leżę.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już dzisiejsze wyniki i jak nie urok to sraczka. Morfologia mi się poprawiła to w moczu ketony, ślad białka, leukocyty 3-5, nieliczne nabłonki płaskie i pasma śluzu nieliczne :-/ w czwartek wizyta, więc jutro pójdę powtórzyć.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy brzuszek inny mi teraz sie robi z tygodnia na tydzien coraz to wiekszy :)
    Dziewczyny zaczelyscie juz ten masaz krocza?? Szczerze mowiac nie do konca wiem jak sie do tego zabrac :P :D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapisany ten filmik z masażem, ale pewnie są też inne :)

https://www.youtube.com/watch?v=K0QyYX07drM

klauuudia lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam olejek ze słodkich migdałów do tego masażu ale nie mogę się zabrać i podejrzewam ze nie będę tego robić :/

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz wszyscy mowia od tygodnia ,ze mam brzuch nisko . I ja to zauwazylam ale ja tam nie panikuje :) w pazdzierniku nie rodze ! Hehehe :) no I faktycznie ciazy ten brzuch ani siedziec ani chodzic najlepiej tylko lezec . Paznokci to ja juz z 3 tygodnie nie potrafie malowac jak czlowiek a o goleniu sie o jeju ani nie mowie juz sie zastanawiam jak to zrobie przed wizyta :/

Ja kurcze mialam miec wizyte w piatek ale chyba na wtorek przeloze ,bo badan nie zrobilam sierota a w tym tygodniu nie dam rady :( no ale trudno .

Wczoraj mialam do kitu dzien. Za duzo sie napchalam nanosilam I wieczorem normalnie jak chodzilam to mnie wszystko w dole bolalo . Ale dzis juz lepiej. Maz wczoraj mnie wkurzal :/ do tego ma nadgodziny wiec sama z lobuzem jestem a lobuz chce szalec na dworze a matka ssapana najlepiej by ciagle lezala I spala ehh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ