X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia cudo po prostu, piękny. :-)
    Ja mam właśnie miękkie dwa i jeden usztywniany, ale wkład mi jakos śmierdzi bo jest z włókna kokosowego. Wietrze go i materac też. Materaca nic nie czuć, a ten wkład jednak trocha tak. Kupiłam za tanie pieniądze i teraz żałuje. Ale jakoś to przetrwamy.

Mi do kupna zostało niewiele chyba ze po narodzinach sie okaże co innego :-) Jeszcze biustonosze do karmienia, laktator jak będzie potrzebny, woreczki na pokarm, pojemnik na smoczek bo kupiłam bez. i do kupie chyba pieluchy flanelowe bo mam mało, a do wycierania po kąpieli sa super. A jeszcze w aptece tą eneme bo sie przekonałam, i octenisept do pępuszka z gazikami jałowymi. Tak wymieniam i coraz więcej mi przybywa :-D
    Brzuszysko mam coraz cięższe zaczynają mnie plecy pobolewać lekko. Jeszcze dzis przychodzą znajomi do nas, mamy robić ognisko za domem i kociołek. NIe wiem jak to przetrwamy.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten rożek usztywniany kupilam z wkladem z pianki :-)

Do pępka zwykly spirytus :-) octanisept to tylko moda taka,zalecenia poloznych a w reslu pepek po tym smierdzi i źle się goi:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie pewnie usztywniany rożek. Ja na razie dziewczyny mam tylko kilka rzeczy.Wózek ,przewijak,ręczniki ,tetry i pampersy....ciężko jest.I finansowo i ogólnie ze mną teraz...

Zdecydowałam,że wyrwę tą jedynke...trudno nie wiem jak będę gryźć ,bo drugiej nie mam.Obok tej chorej jedynki mam krzywą dwójke ehh ale nie mam wyjścia ,bo kanałowe leczenie drogie jest a do tego nie wiem jak to w ciąży .Ten zab już taki słaby jest,że chyba lepiej go wyrwać i coś wstawić po porodzie implant czy cholera wie co ;( może na raty wezmę ehh ciągle płacze tak się boje być bez tego zęba :(. Mąż wraca o 16 i jedziemy ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:58

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja kupie pewnie usztywniany rożek. Ja na razie dziewczyny mam tylko kilka rzeczy.Wózek ,przewijak,ręczniki ,tetry i pampersy....ciężko jest.I finansowo i ogólnie ze mną teraz...

Zdecydowałam,że wyrwę tą jedynke...trudno nie wiem jak będę gryźć ,bo drugiej nie mam.Obok tej chorej jedynki mam krzywą dwójke ehh ale nie mam wyjścia ,bo kanałowe leczenie drogie jest a do tego nie wiem jak to w ciąży .Ten zab już taki słaby jest,że chyba lepiej go wyrwać i coś wstawić po porodzie implant czy cholera wie co ;( może na raty wezmę ehh ciągle płacze tak się boje być bez tego zęba :(. Mąż wraca o 16 i jedziemy ;(

Moze znajdz dobrego dentyste i ueatujesz zeba. Warto sprobowac. Ja poszlam do dentystki co ma dobre opinie i w gabinecie gdzie przyjmuje prywatnie robi tez na nfz. No i na nfz leczylam kanalowo za darmo. Ale to juz twoj wybor. Na pewno nie ma co odwlekac wizyty.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama ale dowiedz się jeszcze o to leczenie kanałowe! Moja dentystka jest na NFZ i jest tak wspaniała że cieszę się że na nią trafiłam. Zanim wylądowałam w szpitalu (f32.1) to w ogóle nie dbałam o zęby. Wyszłam ze szpitala i w miarę upływu czasu zrobiłam wszystkie zęby za darmo u niej. Dowiedz się bo jeśli jest możliwość darmowego leczenia kanalowego to szkoda z tego nie skorzystać!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 16:07

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama tutaj masz link http://m.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/niezbednik-pacjenta/stomatolog-za-darmo-sprawdz-ktore-zeby-mozesz-leczyc-w-ramach-nfz_38311.html

Jeśli to jest jedynka to nie musisz nic za nią płacić nawet jeśli w ciąży nie jesteś ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to kanałowe leczenie jest za darmo wszędzie tylko jak sie chce lepsze plomby to sie dopłaca na własną ręke. W ciąży też na pewni jest za darmo i znieczulenie i w ogóle. Nie wyrywaj tylko ratuj jak sie da. Z reszta implanty sie wstawia świeżo po wyrwaniu z tego co wiem bo w miejsce starego się wkręca sztuczny, i to dopiero kosztuje. Lek ile sie da, najwyżej jak ci sie ułamie to wtedy będziesz myśleć. A z czasem na pewnoi jakieś pieniążki skombinujesz to będziesz myśleć nad implantem.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze musimy zamówić fotelik, staniki do karmienia, klapki i coś do prania.
    Kosmetyki i duperelki też już mamy.
    Ja niestety ruchy czuje rzadko. A na stojąco to już w ogóle. Tylko jak leżę lub siedzę może 2 -3 razy dziennie.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti a czemu tak rzadko? Całą ciążę tak masz? Spokojne dziecię...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak całą ciążę. Czasem tylko "widzę" kopniaki a teraz częściej takie obracanie. I od niedawna czuje czkawki.
    Dziecko bardzo spokojne to prawda. Mam nadzieje ze to tylko kwestia temperamentu. ..

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że to taki temperament. Dzieci są naprawdę różne a Ty masz takie spokojne dziecię. Dużo pracujesz i dużo czasu też nie ma Cię w domu. Czasami nawet się człowiek nie skupia na tych ruchach a one ciągle są, tylko inaczej odczuwamy.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze mi mdlosci powrocily. Dzisiaj rano na czczo wymiotowalam a tak to mnie mdli caly dzien.

Mi brakuje smoczkow, laktatora, kosmetykow, cieplej czapki, skarpetek, fotelika i jeszcze musze zobaczyc jak z ubrankami. Pajacow mam duzo szczegolnie 62. Moze dokupie jeszcze stelaz do wanienki ale to juz nie jedt niezbedne. Jak kapalismy corke to wanienke dawalismy na dwa krzesla.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu się poryczałam... Eh! Cholerne hormony!!!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :*

My chyba wanienke będziemy na stół dawać :) już nawet nie mam miejsca na żaden stelaż :) łóżeczko stoi złożone i jestem zachwycona! Pokoik coraz bardziej nabiera gotowości :D

Ach ja też jeszcze mam kilka rzeczy do kupienia ale to dopiero za jakieś 2 tyg :)

Wiecie co.. zapomniałam o zajęciach w szkole rodzenia. Zawsze były w czwartek i byłam tak mocno przekonana że będą jutro. I Mąż mnie uświadomił że Jemu się wydawało że we wtorek ale skoro ja twierdzę inaczej to pewnie lepiej pamiętam. No i się okazało że się pomyliłam, po fakcie mi się przypomniało że jednej nie pasował czw i były wczoraj. Jestem zła na siebie.. bo coraz więcej rzeczy zapominam :( mam nadzieję że po ciąży wszystko wróci do normy.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:44

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem płacząca i bezproduktywna ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:44

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę z katarem wrrrrr:(

Kompletuje wyprawkę z łóżka,nie mam sił na bieganie po sklepach:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• picollina Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozkow to ja mam takie z ktorych wyjmuje sie wklad i jest miekki wiec nie ma problemu.
    Do peluszka tez wole uzywac spirytus, rozciencza sie go z wodą i trzyma w wyparzonym sloiczku i tyle.
    Ruchy tez czuje inaczej, jakby mniej i slabiej ale bylam dzis na wizycie i to zupelnie normalne na tym etapie. Dzidzius po prostu ma coraz ciasniej. ALE okazało sie ze jednak bede październikowa mamą!!!
    Czeka mnie planowa cesarka i tak za 3 tyg ide na ostatnia wizyte po czym dostaje skierowanie do szpitala. Wyglada na to ze na wszystkich św. będziemy juz w domu. Troche spanikowalam bo caly czas wydawalo mi się ze 5 tyg to sporo czasu, a jak zostało 3,5 to wydaje sie juz tak zaraz!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 20:13

Wirginia, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wracaj do zdrowia szybko!

kas50 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ