X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice będziesz na bieżąco zamykać :D super że się doczekałas! :)

Lena właśnie się zastanawiam i ja miałam raz sytuację (z teściową) kategorycznie zabroniła mi oglądać horrorów bo stwierdziła że w ciąży NIE MOŻNA oglądać takich rzeczy! Łaaaa!!!!
    I że nie mogę być strachliwa ani nikt mnie nie może wystraszyć bo dziecko może mieć potem taki tik jakby się czegoś bało. Trzymajcie mnie.

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina to super!! Gratulacje! Dasz radę wszystko ogarnąć :)

Ja będę odliczać miesiąc od urodzin taty (połowy października) :) mam nadzieję że na spokojnie pójdziemy w 39 tyg :D

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina ja miałam tak samo,że jak się dowiedziałam że synek będzie szybciej to spanikowałam ale jednocześnie się spiełam tak,że zostało mi tylko spakowanie toreb.Robię to od wczoraj.Siebie spakowałam ale malucha jakoś nie umiem mimo tych wszystkich list w necie.Nie wiem najbardziej ile ubranek wziąć.W szpitalu w którym będę rodzić nic nie dają i wszystko muszę mieć i dla siebie i dla synka.Pakuję się w dwie torby plus podręczny kuferek- kosmetyczka.
    Nie mam jeszcze kupionych wielu rzeczy ( laktator,szczoteczka do włosów malucha,zapasu pampersów, oliwki,wkładek laktacyjnych itp) wystarczy jedna wizyta w Rossmanie) .Mąż dokupi w razie co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 20:43

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:44

zxc, _polin lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat z wygladem brzucha sie sprawdziło: przy dziewczynce brzuch rozlewal się na boki i wogole bylam pelniejsza wszędzie. A przy chlopcach rzeczywiście wszyscy mi mówią ze nie tyje tylko mi brzuszek do przodu rośnie.
    Coś w tym jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 21:19

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic się nie sprawdza.Jem niewiele.Będzie chłopiec a brzuch raczej na boki i jem głównie słodkie.
    Pecha to chyba będziemy mieć wszystkie bo szykujemy wyprawkę a ja podwójnie bo mam chrzestną wybraną ;)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane mamusie. Bylam dzisiaj prywatnie. Lekarz tez wybralby leczenie ale bliscy mi je odradzaja I doradzaja mi go wyrwac ,bo I tak jest okrutnie popsuty I nie fajny.
    Ale ide jutro do jednego lekarza na nfz ,u ktorego juz bylam I lubie Go bo ma do mnie idealne podejscie jako dla pacjentki z fobia I chce sie go poradzic co robic. Poki co wzielam apap wyplukalam zeby szalwia I ide spac.

Dzieki za mile slowa I przepraszam ze tylko tak o sobie :/

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłych snów i dobrego rozwiązania sprawy z zębem :)

U nas chrzestni wybrani jeszcze zanim w ogóle w ciąży byłam :D to nasi swiadkowie z wesela a jeszcze lepiej bo rodzeństwo :D także myślę, że będzie oki :)

A brzuszek się jednak nie sprawdza :) bo nie idzie mi na boki i jem na zmianę słodkie i słone i kwaśne :D

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo posłuchaj opinii fachowca :-) lepiej walczyć o zęba niż tak po prostu się go pozbyć :-)

Ja z przesądów słyszałam że usg szkodzi dziecku... Że dziecko się czuje jakby przejechał nad nim pociąg i że w ogóle usg zbyt częste jest be ;-) no i jeszcze ze jak się ma zgagę w ciąży to dziecko będzie miało bujną czuprynę.
    Najgorzej że moja teściowa w to wierzy.....

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina to już niedługo... Wszystkie trzymamy kciuki :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picolina współczuję cesarski :( ale na pewno wszystko pójdzie dobrze :) dacie radę!

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    A z takich rzeczy, które nie wiem czy przesądy czy coś w tym jest to, że:
    - przy dziewczynkach ciągnie do słodkiego a przy chłopcach do słonego
    - przy dziewczynkach się tyje na boki a przy chłopcach jest tylko "piłeczka"
    - duphaston u chłopców powoduje homoseksualizm
    No u nas ma być dziewczynka, a mnie ciągnie do słodkiego... i do słonego :D. Zazwyczaj do jednego po drugim, a czasem nawet do obu na raz - słone serki i twarożki jem z owocami np. A ostatnio za mną chodzi czekolada karmelowa z solonymi orzechami :P.

AKUxp2.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    MłodaDamo posłuchaj opinii fachowca :-) lepiej walczyć o zęba niż tak po prostu się go pozbyć :-)

Ja z przesądów słyszałam że usg szkodzi dziecku... Że dziecko się czuje jakby przejechał nad nim pociąg i że w ogóle usg zbyt częste jest be ;-) no i jeszcze ze jak się ma zgagę w ciąży to dziecko będzie miało bujną czuprynę.
    Najgorzej że moja teściowa w to wierzy.....

Ja w poprzedniej ciazy mialam mega zgage a synek urodzil sie ledwo z meszkiem na glowie ;) wiec pozdro dla tesciowej hehe

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina wow to już niedługo :-)

Mnie też ciagnie do slodkiego;-)
    Mam nadzieję że przez ten duphaston jednak wnuków kiedys się doczekam;-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• małamama Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picolina trzymamy mocno kciuki za szczęśliwe tak bliskie rozwiązanie :-)

Przesądów jest mase u mnie bardzo powszechne jest np. zeby nie przechodzić pod sznurkami bo dziecko będzie owinięte pępowiną, albo nie szyć nic w ciąży bo sie dziecku zaszywa rozum i będzie niemądre. Jak sie czegoś wystraszymy albo oparzymy i tam gdzie sie złapie to w tym miejscu będzie miało dziecko znamię. Nie wiem czy to prawda, aczkolwiek moja mama twierdzi że cos w tym jest bo i przy mnie jak i przy mojej siostrze sie sprawdziło i mamy znamiona.
    Duzo by można wymieniać. ale innym razem teraz pora spania, tak więć dobrej nocki życzę :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem czy to prawda, że w ciąży z chłopce wychodzi na wierzch pępek a przy dziewczynce ponoć nie. I dużo ludzi tak rozpoznaje płeć. Możecie sprawdzić u siebie :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem chyba nie wierzę zbytnio w te głupoty :D chociaż babcia mi z obrączki zobaczyła czy będzie dziewczynka czy chłopczyk i jak z Mężem sprawdziliśmy to faktycznie potem się potwierdziło :D

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z obrączki sprawdzić płeć :-D
    Ja się dowiedziałam że nie można wiązanych kardiganów używać bo się dziecko pępowiną owinie.
    No i jeszcze te głupoty że ser pleśniowy nawet ten z mleka pasteryzowanego może być niebezpieczny w ciąży (listerioza, toksoplazmoza).

Brzuch mam do przodu nie na boki i będę miała córkę...

A i jeszcze jeden konik! Że nie można spać na prawym boku ani na plecach bo się udusi dziecko... Tylko na lewym. Sama w to uwierzyłam bo położna w szpitalu mi takich głupot nawkładała do głowy... Potem pytam się swojej lekarki ale ona wykluczyła taką możliwość ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksztalt brzucha u mnie sie sprawdzil. Z corka mialam na boki teraz do przodu. Co do zgagi to z corka mialam okropna a wloski miala takie krociutkie. Teraz zobaczymy bo tez mnie meczy.
    Z corka jadlam duzo slodkiego a teraz bardziej kwasne rzeczy mnie ciagna.
    Co do znamion to moja mama musiala sie za tylek zlapac bo mam na posladku.

Najbardziej mnie wkurzaja teksty babci mojego meza. Jak bylam w pierwszej ciazy to straszyla mnie komputerem, ze jakies dziecko bez raczek sie urodzilo bo mama duzo przed komputerem siedziala. A teraz uslyszalam tekst o plycie indukcyjnej ze jest bardzo szkodliwa. Wkurza mnie takie gadanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 23:46

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego też ludzie nie wymyślą :D

Z obrączka było tak że przełożyła nitkę i zrobiła jakby wahadełko :) no i trzymała i czekała aż się zacznie ruszać. Jak robi kółeczko to dziewczynka a jak się rusza na boki to chłopczyk :) ale też nie wiem ile w tym prawdy, akurat u nas wypadło dobrze :)

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ