X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam z lekarzem i na wszystko jest sposób ;-)

Zaraz właśnie idę na spacer. Tylko ja tak nie lubię słońca za dużo... Znaczy słońce lubię tylko że szybko się męczę jak go za dużo.

Ja mam wszystko u teściowej i muszę to przywieźć teraz. Łóżeczko jeszcze nie pomalowane bo mąż cały czas pracuje. No ale wózek już przyszedł. Musimy go tylko odebrać. Sama jestem ciekawa jak się będzie prezentował. Teraz jedziemy na weekend do teściów to wszystko ruszy.

Małamama mi się też poród śnił ale w 26 tygodniu... Mnie też to zastanawia ale póki co wiem że będę musiała jakoś urodzić i staram się nie panikować żeby nie zwariować.
    Narazie myślę tylko o tym żeby ją już przytulić i żeby był listopad ;-)

Kagura, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita może oni nie chcieli przesadzać z tymi opioidami. Morfina to może ostateczność... No ale jak boli to może trzeba temu jakoś zapobiegać i podawać takie leki.
    A jak zniosłaś pionizację? Jak to w ogóle jest?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionizacja okropna. Dobrze ze byl maz i tesciowa. Bylam blada jak sciana i slabo mi sie robilo. Potem juz bylo lepiej, staralam sie chodzic wyprostowana. Mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dopadlo mnie przeziebienie. Pije herbate z imbirem cytryna miodem. Biore rutinoscorbin i wapno. Pewnie na kolacje czosnek. Nebulizacje robimy corce to pewnie sie przylacze. Mam nadzieje ze przejdzie szybko.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mogę sobie tylko wyobrazić. Mój tata miał operacje przepukliny pachwinowej też oczywiście zzo itp itd. Widziałam jak się męczył. CC to jednak poważna operacja. Co prawda unika się tych bóli porodowych, chyba że po nieudanym sn przechodzą na cc to już w ogóle tragedia. Koleżanka chodziła po cc zagięta bo się bała o tą bliznę. Potem pewnie jakoś trzeba dbać o tą bliznę prawda? A jak z karmieniem piersią?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, właśnie podobno powinno się prostować, chociaż to pewnie łatwo powiedzieć. W każdym razie podobno dużo lepiej się znosi planowane CC, więc musimy być dobrej myśli :). A blizny po prostu nie należy moczyć przez pierwsze dni i przemywać octaniseptem.

AKUxp2.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doswiadczylam sn a potem skonczylo sie cc. Dlatego teraz jednak zdecydowalam sie na cc bo nie chce takiej powtorki, no i to moje spojenie. Po cc trzeba wladnie chodzic wyprostowanym. Co do karmienia piersia to u mnie byla skomplikowana sytuacja. Nie mialam corki przy sobie, musialam sciagac pokarm. Jednak mialam tylko wiadomo ze laktator nie dziala jak dziecko. Przez 3 miesiace corka dostawala moje mleko potem juz odpuscilam bo to byla walka o kazda krople. Mysle ze tu nie mialo wplywu cc tylko wlasnie sposob karmienia, stres.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizne psika sie octaniseptem, trzeba wietrzyc i tyle. Ja mam ladna mala kreseczke.
    Po cc najgorsze jest kichanie, kaszlenie i smianie sie. Napinaja sie miesnie to sprawia bol i ma sie odczucie rwania.
    Kupilam sobie niedawno ksiazke o cc w biedronce za 8 zl. Fajnie jest wszystko opisane. Miedzy innymi jak wstawac. Dobrze jest przylozyc sobie poduszke do brzucha jak sie chodzi wyprostowanym. W ksiazce tez opisane sa cwiczenie jakie i kiedy mozna wykonywac po cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 14:51

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyscie! :) Ale już wszystko przeczytałam :)

Też się boję cc, ale jakoś to będzie. Tyle kobiet przeżyło to my też damy radę przecież :)
    Później ta ranę smaruje sie jakimś kremem (moja mama ma sprawdzony cepan chyba) i może się zdarzyć że w ogóle nie będzie blizny :) no i od razu trzeba chodzić prosto bez żadnego schylania. Mąż kupi mi pas pooperacyjny, który bardzo pomaga więc jestem pozytywnie nastawiona do tego wszystkiego :)
    Bardziej się martwię że będę miała planowaną operację na 39 tydzień a zacznie się coś wcześniej dziać!

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo szkoda że nie zwróciłam uwagi na tą książkę. Może jeszcze będą :)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na blizny bardzo dobre sa kremy na bazie silikonu. Moze sa drozszd ale skuteczniejsze.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapamiętam :) potem będę czegoś szukać. Już się zastanawiałam nad czymś na rozstępy czy uda się je jakoś rozjaśnić.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:45

_polin, Lena19938, Kagura lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer nie do końca udany bo mała zaczęła się bardzo kręcić i musiałam wrócić bo już mi się tak brzuch zaczął napinać.
    CC czy sn... Oba sposoby są związane z jakimś bólem. Ja nie wiem co mnie czeka.
    Wiem tylko że jeszcze nie wszystko jest ogarnięte i muszę to jakoś zmienić.
    Teraz mała daje po żebrach

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za miłe przyjęcie :) Ja też mam obawy, moje pierwsze dziecko , wyczekane tyle lat jeszcze wymarzona córka , pojęcia nie mam o niczym nigdy nie zmienialam pampersa nie mialam do czynienia z malutkimi dziećmi, ale dam radę bo nie mam wyjścia ;) czasami bo różnych przejściach patrzy się już na wiele rzeczy z pokorą :) co do pieluszek ja na początek kupiłam pamper premium care potem będę z czasem przechodzić na inne tańsze będę patrzeć jak zachowuje się skóra małej po zmianie

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka wśród nas są już szczęśliwe mamusie które już raz przeszły przez to, ale większość też spodziewa się pierwszego dziecka. Myślę że instynkt który w nas jest będzie nam podpowiadał co mamy zrobić i jak to zrobić...

Ja właśnie nie chciałam pampersów bo ponoć nie są takie dobre... Ale może coś się zmieniło

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kokardka :)

Ja mam na razie jedno małe opakowanie dada do szpitala i Mąż będzie mi dowozil :) nie kupuje chyba więcej, no może jeszcze jedno takie małe bo obawiam się właśnie uczulenia. Ja sama mam skórę skłonną do uczuleń, oby tego po mnie nie odziedziczyła :D mama mi opowiadała że ja jako dziecko chodziłam tylko w oryginalnych Pampersach bo po tańszych miałam wysypkę. A np z kosmetyków pasuje mi tylko ziaja. Po innych mam jakieś kropki albo liszaje. Tragedia. Dlatego myślałam o tej ziaji dla Małej ale chyba kupię coś w rossmanie :)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skórę też bardzo wrażliwą. Dla mnie najlepsze są kosmetyki La Roche Posay. Tylko strasznie drogie... Ale czasem uda się trafić na promocję. Też chcę Dada kupić tą najmniejszą paczuszkę.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów czy kosmetyków to jestem zdania, że nie ma co przyzwyczajać do niby najlepszych a na pewno droższych bo czasem się okazuje, że później nie można dziecka przestawić na inne np tańsze. Bo zaraz jakieś uczulenia czy inne objawy.

Co do strachu bycia matką to nie boję się tego, że dziecko do szkoły się spóźni czy będzie miało plamę na ubraniu przed wyjściem. Ja się boję takich wypadków, że nie dopilnuje i się dziecko np, oparzy, albo spadnie że schodów, albo wiadomo jak na wsi że gdzieś wejdzie a są na gospodarstwie różne maszyny. Takich rzeczy się boję, że przez moją nieuwagę czy bezmyślność dziecku się coś stanie.

W niedalekiej okolicy chyba dwa lata temu dwójka dzieci bodajrze 4 i 6 lat jak dobrze pamietam, na wsi, bawiły się w chowanego na własnym podwórku. Schowały się przed tata w maszynie do balowania słomy. Ojciec jechał w pole i zgniutl własne dzieci bo nie miał pojęcia, że mogły tam wejść. Oczywiście jak zobaczył to się powiesił, a matka została sama w załamaniu.

Powiem Wam, że takich sytuacji boję się bardziej niż obowiązków domowych połączonych z obowiązkami związanymi z dziećmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 17:16

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde straszna historia aż ciarki przechodzą..

Moja siostra oparzyla się kawą jak byla mała ale to był ułamek sekundy czasem po prostu się nie da dobiec albo zareagować.

A dużo krzywdy też sami sobie narobilismy jako dzieci ale to już inna bajka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 17:22

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ