X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z bratem jak byli mali mieli dużo takich przygód, teraz się z tego śmieją jak np. pomalowali się lakierem cali na biało, matka ich mylą w rozpuszczalniku i włosy na zero bo nikt nie zauważył że się tak ładnie bawili :-D albo szwagier zawisł na płocie na przyrodzeniu i dobrze że ktoś go znalazł i zdjal bo nie wiadomo co by było, później nie mógł oddać moczu też matka się strachu najadla. Takich sytuacji może być masę i ja się ich obawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 17:31

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nic gorszego niż stracić dziecko... Nic gorszego.
    Ale to nie jest wina rodziców. Chyba że mają gdzieś swoje dzieci... Ale najczęściej nie mamy na to wpływu jak będzie.
    Też boję się takich sytuacji. Od tej pory człowiek już zawsze będzie się martwił o swoje dziecko. Już nic nie będzie takie jak przedtem. To piękne ale też okrutne

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:45

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin wow waga spora,ale na tym etapie weź pod uwagę błąd pomiaru;-) może nie będzie taki duży :-)

Ja chusteczki mam Dada sensitive,na razie 2opakowania,bo nie wiadomo czy nie uczuli. Tak samo pieluchy trzeba wyprobowac.
    Dziś przyszla paczka z apteki,ogromne pudło,przez to przeziębienie nie mam sil tego nawet rozpakowac. Może jutro będzie lepiej.

_polin lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice myślę że nie ma takiej możliwości :-D biologiem nie jestem ale wydaje mi się to absurdalne :-D powiedz mężowi że kochanego a do tego jędrnego ciałka nigdy za wiele ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o publicznym ale dyskretnym karmieniu piersią?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice podobno jak się urodziłam to zaczęły pojawiać się w sklepach Pampersy :D także trochę szczęścia rodzice mieli! Ale właśnie było to oszczędne ubieranie tego cuda bo bylo drogie :D

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w szkole rodzenia fajnie Położna skwitowała mówiąc zeby nie kupować dużo na początek bo nie wiemy jaką "królewską dupcie" urodzimy i co spasuje :D

małamama lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wracaj do zdrowia, odpoczywaj i wygrzewania brzuszek:-)

Eunice z tym masłem kokosowym czy innymi kosmetykami to na pewno od nich nie przytyjesz hehe ale teoria męża bardzo ciekawa swoją drogą :-D

Ja osobiście raczej nie mam nic przeciwko karmieniu, tylko żeby robić to jakoś tak przyzwoicie nie wywalac tych cycorow nie wiadomo jak i mieć wszystko gdzieś. Tak bardziej dyskretnie, ze smakiem, że tak to ujmę. Niestety żyjemy w takim kraju, że nie jest on zbytnio przystosowany, a i ludzie są zacofanie i bezczelni i potrafią zwrócić uwagę czy wyprosić z lokalu itd.

kas50 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam inne obawy - boję się po prostu zmian w życiu - z beztroskiego robienia co chcemy na pełne odpowiedzialności i obowiązku. Ale to chyba jak zawsze strach przed nieznanym. Zresztą to są obawy chwilowe, dzidzia była planowana świadomie - jestem pewna, że po urodzeniu mi to minie. Ogólnie uważam, że każda matka jest najlepsza dla swojego dziecka :)

Co do wagi mojej kluski - wszyscy ogólnie się cieszą :) nie to, że ja nie, ale liczę trochę na ten błąd pomiaru.

Eunice ja jestem biologiem :P ale nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie. Na logikę tylko bym powiedziała, że to się aż w takim stopniu nie wchłania, żeby się gdzieś odkładać. A jeśli już to olej kokosowy jest mieszanką zdrowych kwasów tłuszczowych i nie odłoży się w postaci tkanki tłuszczowej :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was kupiła albo ma zamiar kupić jakiś tani laktator na Gemini? Jak tak to jaki model jeśli mogę wiedzieć?

wlasnie się zastanawiam też czy jak trzeba będzie to kupić na miejscu droższy czy czekać na przesyłkę i kupić taniej.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama myślę że bym poszukała w jakiś hurtowniach. Ale w zasadzie Gemini ma naprawdę dobre ceny. A do porodu jest jeszcze trochę czasu. Chyba że chcesz po porodzie go kupić

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten powinien być dobry i jest w dobrej cenie

http://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-reczny-basic.html

Chyba że chcesz elektryczny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 19:00

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ten właśnie kupię :) ale w sklepie dziecięcym bo widzę że cenowo wyjdzie na to samo bo jeszcze przesyłka :) a jak coś się popsuje to będę miała łatwiej i szybciej do wymiany czy reklamacji :)

• małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po porodzie dopiero bym kupowała i ręczny na pewno nie elektryczny. Widziałam ten w auchan-ie i cenowo z przesyłką wychodzi bardzo podobnie. I nie wiem co robić. Może jeszcze poszukam w sklepach w okolicy.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio porownywalam ceny u sprzedawcy na allegro i gemini. Butelki aventa wyszly mi taniej na allegro. Laktatory tez sa tansze. Trzeba porownywac.
    Ja caly czas zastanawiam sie na laktatorem. Sama juz zglupialam. Mysle ze wybiore lovi bo zapasowe elemnty sa tanie. Medela i avent maja drogie. A jak sie wyrobia zaworki to juz nie ma dobrego ssania.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy będzie potrzebny czy wogole będę karmić. Moja siostra miała problem z brodawkami i nie karmiła. Ja też mogę mieć tak mi się wydaje. Więc jak wydam pieniądze na elektryczny a za chwilę się okaże że nie będę korzystać to mi szkoda tyle kasy wydac. A za taki tańszy to nie bedzie mi tak żal wydac:-)

Teść dziś jedzie do Niemiec ponoć na 5 tyd. To będę miała trochę większy spokój w domu:-) jutro wyjazd na naszą działkę już mi się humor poprawia. Mała fika w brzuszku, pogoda ma być ładna, to tylko żeby noc spokojnie przespać i będzie git:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupie na pewno tylko mysle czy reczny czy elektryczny. Elektryczny to uzywany na gwarancji. Z lovi mozna dokupuc zapasowe czesci za 18 zl zestaw. Ten zakup zostawiam na sam koniec.

Czuje ze corka mi katar sprzedala. Tylko ze ona dwa dni i koniec a ja pewnie bede sie meczyc.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak nie pojadę do teściów bo tam cały dom choruje... Zaczynam się denerwować! Nie mamy łóżeczka, ciuszków, wanienki itp itd... Wszystko u teściowej. Poza tym się zdenerwuje jak mąż zacznie się skupiać nie na pomalowaniu łóżeczka tylko na wymianie hamulców w aucie... Jestem kłębkiem nerwów. Tam jest 12 chorujacych osób w tym dzieci. Zwariuje! Wszystko na ostatnią chwilę...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jeszcze masz troszkę czasu. Łóżeczko warto pomalować wcześniej bo później jednak trochę je czuć przez kilka dni. My z mężem zrobiliśmy sobie taki stolik przewijak i też malowałam niby lakier dla dzieci specjalny,cale zawsze coś zalatuje. Niedługo bo niedługo ale na ostatnią chwilę to nie fajnie taki zapach w domu. A nie ma Ci kto podwieźć tak na szybko tych rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 20:24

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ