X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie ;)
    Polin- ogromny maluszek. To juz tuż, tuż.

Lena- spokojnie zdrowie ważniejsze. Mąż wywiezie. Pomysl, że dba o wasze bezpieczeństwo, wymieniając klocki.

Jakieś fatum wisi nade mną. Zostaje mi się tylko śmiać. Zamówiłam na allegro łóżeczko i kolor mi się nie podoba. Za jasne. Przemalujemy. Miał być ładny orzech, a wyszedl kolor skorupki orzecha. Na zdjęciach ciemne było.
    Poczytam o laktatorach, bo chciałam avent kupić.

Lena19938, _polin lubią tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie za bardzo... Wszyscy chorują. A tutaj w Szczecinie nie ma nawet gdzie tego zrobić tak naprawdę. Wiem że jeszcze trochę czasu jest ale kurcze właśnie martwię się o to że będzie czuć. Wózek też chcę wywietrzyc bo też będzie zapach nowości. Już się cieszyłam że zacznę coś robić. Chociaż poprasować bym chciała i mieć spokojniejszą głowę, a tu nic. Chciałam żeby mąż sam pojechał ale on reż się boi że przywiezie wirusa. A tam ponoć jakiś straszny wirus jest... Sama nie wiem co mam robić a nie chce ryzykować

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pomalowaną komodę (która na początku wietrzyla się w piwnicy) i nową szafę od lipca w pokoju i dalej czuć obie te rzeczy. I każdy kto wchodzi do pokoju mówi że czuć nowością. Nie wiem jak długo to będzie.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc ja wiem że dba o nas. Ostatnio czujnik się cały czas świeci i trzeba te hamulce zrobić. Jeszcze szyba z tyłu się popsuła. Znalazłam mu części na allegro bo biedny zagorzały fan bmw szukał po nr seryjnych i nie mógł znaleźć ;-) tak naprawdę to jestem jego druga żoną bo tą pierwszą jest beemka ;-)... Dlatego boję się że się skupi na aucie, jeszcze zacznie je sprzątać i o łóżeczku już zapomni. Zabiłabym go chyba. Mamy zdążyć i już... Nie mogę się tak denerwować.

PS ja chyba jestem prowodyrem tego że się rozpisałyśmy ;-) jutro znowu cały dzień sama i obiecuję się nie odzywać bo trochę za dużo mnie tutaj. Ban musi być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 21:01

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia to mnie pocieszyłaś ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza żona beemka ;d dobre

Boję się w sumie malowania łóżeczka. A raczej szuflady. Szczebelki bez problemu.

Lena- pisz jak najwięcej. Ozywilas nam forum

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łóżeczko malowałam tą farbą : http://allegro.pl/farba-pastelowa-drewna-colorit-750-ml-sniezna-biel-i5800454719.html

Efekt super,schnie bardzo szybko,nic nie śmierdzi.Nakładałam dwie warstwy,wszystko zajęło mi jakieś dwa dni i gotowe.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, pisz pisz :)

Ach no mogłam nie mówić ale co będę ściemniać. Sama jestem zła że ciągle tam śmierdzi :(

Dzisiaj mi Mężuś okna pomyl i tak pięknie widać świat :D

• małamama Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy do wymiany czujnik w aucie koszt ponad 300zl niby nieduzo, ale ma się śmieje że ja jak mam wydac większa sumę na raz to wariuje. Ale już robię postępy:-) na szczęście mój ma jedną żonę i nie szaleje na punkcie auta. Marzy mu się za to motocykl.

Jak masz balkon to póki pogoda w miarę to może będziesz mogła wietrzyć na zewnątrz, ja tak ten przewijak wietrzylam kilka dni. Może coś pomoże. Też chciałam mieć łóżeczko pod kolor tego przewijają i mebli ale zwatpilam i mam takie jak dostaliśmy.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to Wam powiem jeszcze coś lepszego jak już tak o malowaniu. Mieliśmy do malowania futryny z drzwi wejściowych, super farba SZYBKOSCHNĄCA i? Do dziś drzwi się kleją a malowane było w zeszłym roku w październiku hahaha! :)

małamama lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię poznawać opinie na różne tematy. Dlatego tyle pytań zadaję związanych właśnie z ciążą i macierzyństwem.

No niestety faceci czasami tak mają że ten samochód to taki jakby członek rodziny jest ;-) ja też je lubię bo strasznie fajnie się prowadzi to auto ale bez przesady :-D nie jest najwygodniejsze i najprzestronniejsze dla rodziny ale on je uwielbia i tyle.

A łóżeczko niepomalowane spędza mi sen z powiek. Chyba kupię na szybko jakieś turystyczne bo jak będzie tak pachniało to trochę słabo... Przywiozę tylko materacyk i chyba będzie po sprawie. Już sama nie wiem.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż lubi swoje auto bo kupił nowe z salonu jeszcze za kawalera, wiecie jak to jest, długo oszczędzał i spełnił swoje marzenie kupując te autko :) no i było zabawnie bo auto jest z serii rodzinnej xD i się Jego rodzice śmiali że zaczął od auta, potem żona a teraz wreszcie dziecko :D
    Ale na szczęście najpierw ja (my) a później samochód :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 21:51

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera umyłam przed chwilą WC i nawdychałam się chloru... Teraz mam masakrę.
    Mój mąż jak wyszedł o 6.30 tak dopiero teraz go widzę i wiem że nawet nie pogadamy bo on tylko przytuli się do poduszki i zaraz śpi. Zwariuję!

Nie no oczywiście że najpierw rodzinka, ale autko to też taki mały członek rodziny dla niego ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zdążycie wszystko i naprawić i pomalować :) mamy jeszcze dużo czasu więc spokojnie ja wierzę że dacie radę! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 21:55

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w domu dwóch takich automaników.;)Mąż zaraził syna swoim samochodowym hobby.Pucują nasze auto,cos tam grzebią co sobotę kiedy mąż ma wolne.
    Razem mają hopla na tym punkcie,oglądają programy motoryzacyjne,jeżdżą na zloty,wystawy,rajdy i co gorsza rąbią ciągle na konsoli w jakieś samochodowe gry.Ja już się przyzwyczaiłam i nawet się cieszę bo przynajmniej mają świetny kontakt. :)

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jest mega zmęczony! Kurcze tyle godzin poza domem... Ale robi to wszystko dla Was :) później też będzie tyle pracował?

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzięki bo ja już mam stres:-* Nie wiem jak długo będę jeszcze w stanie robić cokolwiek przed porodem bo brzusio coraz większy i boli nadal z prawej strony a naprawdę nie ma kto mi w tym wszystkim pomóc. Dlatego też się tak boję o to wszystko i mam stresa.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie masz w domu wesoło, przynajmniej trochę czasu dla siebie jak oni zajmują się autem czy grami :)
    Najlepsze jest mycie auta, ja bym to zrobiła jak najszybciej a faceci lubią się z tym bawić :D woskowanie i te sprawy :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Kochana stres Ci w niczym nie pomoże :( spróbuj to jakoś zaplanować na za tydzień albo dwa :) to jeszcze bedzie tak akurat i wszystko zdążycie :)

No i już może minie ta epidemia z wirusem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:05

Lena19938, Neo84 lubią tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później trochę zwolni bo mała będzie ale wiem że za jakiś czas znowu tyle będzie pracował...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ