X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jeszcze sam sobie naprawia auto :-D kiedyś jak czyścił filtr egr to sobie tak ręce poparzył że w święta musiałam na pogotowie go zawieźć. I jeszcze filmiki robi z tych napraw i najgorsze jest to że zawsze mu jakieś drobne części zostają ;-) Faceci!!!

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lena to ja to też znam,jednym z zawodów mojego męża jest mechanik samochodowy i choć nigdy w tym zawodzie nie pracował (pracuje jako logistyk w znanej sieci handlowej),zawsze sam się bierze za naprawy.

Lena19938 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorow to ja mam ręczny TT. Przy córce użyty raz;-) ona była antybutelkowa,więc moim zdaniem nie warto przeplacac,choć ten ok.100zł kosztował,więc i tak wydatek był,tańsze chyba z Canpola czy Lovi są :-)

Dobranoc :-)

zxc lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka mój też jest logistykiem w jednej ze szczecińskich firm no i dużo jeździ po Polsce i Europie dodatkowo... A mechanika to jego zamiłowanie. Nie wszystko zrobi ale stara się jak najwięcej samodzielnie... Jak się dowiedział że będzie Ola a nie Olek to był lekko zawiedziony ;-) ciekawe dlaczego?

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie ma sensu kupowac laktatora przed porodem. Moze dzidzius bedzie dobrze ssal i nie bedzie potrzeby odciagania. Moje maluchy byly antybutelkowe i nawet jak mysialam odciagnac pokarm to i tak nie chcialy go pic z butelki. A co ciekawe wode, sok czy herbatke pily chetnie z butelki ale mleko juz tylko z cucusia

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:45

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo

Ja dzis mam wizyte ale pewnie nie wiele sie dowiem ,bo wizyta bez usg. Badan w sumie tez nie zeobilam sierota musze jakas scieme puscic hehehe . Dowiem sie jak tam szyjka ,co ze spojeniem bo zaczelo dokuczac ,ze ciezko skarpetki zalozyc ,bo pobolewa no I glownie zalezy mi na sprawdzeniu ulozenia malucha . Trzymajcie kciuki zeby byla juz glowkowo I zeby spojenie nie grozilo mi cc .

Ząb po fleczerze nie boli wreszcie ale na bank bede musiala kilka krotnie do mozliwosci leczenia chodzic to wymieniac tylko czy ten lekarz bedzie mnie tak przyjmowal ,bo normalnie to dwa miesiace sie czeka na wizyte. Chyba , ze prywatnie.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się zmartwilam tymi antybutelkowimi dziecmi. Po 6 tygodniu wracam na uczelnie w trybie niestacjonarnym, pewnie będę musiała raz na dwa tygodnie na 8 h pojechać. Ciekawe co moje dziecko będzie w tym czasie jadło. Nie wyobrażam sobie tatusia siedzącego bite 8 h na korytarzu z dzieckiem...

Mlodadamo- powodzenia na wizycie. Oby zęby się uspokoiły
    Eunice- robiłam w 2 i 3 trymestrze tylko jedno. Igm

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami udaje sie pogodzic karmienie piersia i butelka. Wtedy lepiej zainwestiwac np w aventa natural. Jednak wszystko zalezy od dziecka.

zxc lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciezka noc. Co chwile pobodka bo nos zatkany, gardlo wyschniete. Na dodatek stluklam termometr szklany. Maz dzis stwierdzil ze sie boi mnie sama w domu zostawiac zebym sobie krzywdy nie zrobila bo jakas niezdarna jestem ostatnio. Powiedzialam ze to normalne ze w ciazy cos tlucze.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita- dzieki;) smoczek i dwie butelki już mam z aventa. Już wydam 100 zł na laktator. Mam nadzieję, że się uda.

Dzisiaj też u nas było suche powietrze. Ale spało nam się dobrze. Czasem zdarza się gorszy dzień.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:45

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Miałam nie pisać dziś ale napiszę... Tylko że postaram się ograniczyć ;-)
    Noc miałam też bardzo ciężką. Obudziłam się o 1:30 i od tego czasu już tylko sufit. Zasnelam nad ranem ale tylko po to by obudzić się parę minut po 9:00.
    Czuję się źle psychicznie i to bardzo. Boję się że to cholerstwo znowu mnie dopada. Jak to pisze to płaczę. Wszystko mnie w tej chwili przerasta.
    Przepraszam że marudze znowu

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziecmi roznie jest z jedzeniem. Moha corka w tamtym roku lubila truskawki a w tym nawet ugryzc nie chciala. Nigdy nie zmuszam na sile jedzenia ale czasami trzeba zabawic, przeduskutowac temat by cos zjadla. Trafil nam sie niejadek. Oczywiscie slodkie to by zjadla ale bez przesady. Nie jestem zwolenniczka aby dziecko jadlo same slodkosci. Licze na to ze chociaz syn bedzie mial lepszy apetyt.

U mnie w domu jadlo sie wszystko. Dlatego nie mam problemu zeby czegos nie zjes. Czy sprobowac jak nigdy nie jadlam danej rzeczy. Maz tez nie jest jakis grymasny chociaz pewnych rzeczy nie zje ale jego bracia czy Ojciec to juz grymasza steasznie. Mnie by chyba trafilo jakbym miala takiego meza vo mu musze nawet zupke przecedzac aby czasem cos w niej nie plywalo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena pisz ile chcesz. Moze do psychologa jakiegos sie wybierz. Na pewno jest Ci ciezko bo duzo czasu przebywasz sama. Sprobuj sobie jakos czas zorganizowac abys nie myslala za duzo. Wiem ze latwo sie mowi ale musisz byc silna dla swojej coreczki. Poczatki sa trudne w macierzynstwie to tym bardziej musisz sie wzmocnic teraz.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do lozeczka to spokojnie zdarzysz. Dopiero pazdziernik bedzie a Ty masz termin na 19 listopad (dzien po mnie). Przeciez chorowac rodzina nie bedzie caly miesiac.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie nic zrobić. Czuję się strasznie. Psycholog w poniedziałek na szczęście. A do psychiatry już zapisana.
    Mam nadzieję że to nie ta cholerna depresja a tylko hormony. Nie chcę przez to piekło jeszcze raz przechodzić. Może to tylko narzekanie baby w ciąży.

Boję się o małą. Na szczęście dzisiaj wizyta. Muszę się jakoś ogarnąć

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny już nie marudze i nie zaśmiecam forum.
    Trzymajcie się wszystkie ciepło :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena do psychologa marsz! Musisz być pod stałą opieką bo masz większe predyspozycje do depresji poporodowej.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam wizytę na 8.30 rano nie mogłam znaleźć badań i książeczki ciąży. Byłam przekonana ze zostawiłam w pracy wiec szybko w samochód i do biura. Nie ma. Pojechałam do lekarza. Nie dałam za wygraną i znowu do domu szukać dalej. Znalazłam. I spowrotem do pracy bo miałam być na 10. Przejechałam dziś z 50 km. I jeszcze zdazylam z psem wyjść :)
    Słyszałam dziś serduszko dzidzi. Lekarz pobrał wymaz gbs. Szyjka bardzo krótka ale zamknięta. Wiec jeszcze tydzień popracuje. :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ