X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh te nasze kruszynki... takie malenkie ale za to z charakterkiem☺

Lena ja rowniez mam nadzieje ze Cie ta temperatura w koncu pusci i wiecej nie bedzie rosla...

• picollina Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam pecha! Ide sobie dziś na wizyte po 3tyg. a tu kartka ze gina nie ma caly ten tydzień i podane gdzie sie udać jakby co. No to myślę sobie ide do przychodni do szpitala bo tam mialam najblizej na NFZ. Gdyby nie zwolnienie do dziś to nigdzie bym nie poszla. No ale co przecież do pracy nie wroce 2 tyg przed terminem! A tam kolejka jak diabli, no ale przyjęła mnie a jaka była nieprzyjemna! Jak uslyszala że dzis skończyłam 38 tc to chciala mnie juz kłaść do szpitala! Wpadła w panikę ze po 2 cc i na co ja chcę czekać. A ja choćby na to żeby wyleczyć kaszel bo nie chce cierpiec dodatkowo kaszlac z pocietym brzuchem. Oczywiście kładla mi swoje racje i dala skierowanie do szpitala na pon. Nie wiem co robić, chyba i tak w pon. odwiedze mojego gin. Nie chce do niego dzwonic bo wiem ze ma chora zone i coz mi moze pomóc. Chcialabym zeby do tego czasu cos zaczelo sie dziac zebym byla pewna ze maluch jest gotowy. A! I w ogóle dzidzi nie sprawdza więc nie wiem kompletnie nic. Jestem po prostu wściekła!!!

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałaś pecha :( mógł ktoś zadzwonić że wizyty odwołane czy cokolwiek.. przecież mają nr tel na pewno do każdej pacjentki. Skoro bobas nie wychodzi i nie ma żadnych strasznych objawów to myślę że można spokojnie donosić ciążę do końca nie? Jacyś dziwni lekarze czasem stają na naszych drogach...

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Witam się w 9 miesiącu ciąży xD Jak to ładnie brzmi:)
    Kurcze, wszyscy chcą doczekać terminu, a ja chyba jedna mam nadzieję urodzić przed:D

Wiem, że tydzień po terminie często biorą do szpitala i tam właściwie się zaczyna poród, a ja chciałabym tam przyjechać dopiero z regularnymi skurczami i wyjść jak najszybciej. W ogóle już chcę mieć z głowy to wszystko.
    Dla dziecka już chyba jest bez różnicy czy się urodzi dwa tygodnie przed terminem czy dwa tygodnie po, prawda?
    Ale co ja tam mogę planować, zbyt wiele tu nie zdziałam, akcja się zacznie kiedy się zacznie, nic nie zmienię:D A śmialiśmy się z mężem, że planujemy sobie na sobotę 12 listopada, bo będę miała zaliczone na studiach prezentacje, on nie będzie w pracy, a to będzie 39 tc xD Śmiesznie będzie jeśli tak się stanie, ale u mnie to zwykle jest odwrotnie niż planuję:P

Ja mam podobnie, jak Ty Eunice ;) Może u dziewczyn wynika to ze zbyt małej wagi obliczonej przez usg... U mnie raczej Tymuś nie będzie najmniejszą kruszynką ;p Choć naprawdę, pomiary z usg często różnią się od rzeczywistości. Jeśli ciąża jest już donoszona, to nie martwcie się, nic się nie stanie, gdy dzidzia urodzi się przed tym wyznaczonym terminem...

relg2n0apzfk2ghe.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce urodzić góra tydzień przed terminem. Wynika to z potrzeby odpoczynku i zrobienia 1000 rzeczy w domu :)

Ale chcieć sobie można. Tu decyduje nasza dzidzia :) niech wychodzi kiedy chce byle zdrowa! I oby tylko nie dzisiaj w nocy bo jeszcze nic nie spakowałam :)

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszym badaniu mam śluz podbarwiony krwią chyba to efekt masażu szyjki :( poza tym nic się nie dzieje.Jutro jadę na KTG to podpytam położną.

Gin zlecił mi też liczenie ruchów malucha metodą Cardiff ( liczenie do 10 ruchów płodu i zanotowanie godziny wystąpienia ostatniego 10 ruchu).Stosuje któraś z Was? Niby wytłumaczył mi jak i co.Od jutra muszę zacząć,zobaczymy jak to będzie wychodzić.

Paju lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczęliśmy 39 tydzień...

Jutro wizyta, ciekawe co się tam dzieje he he :)

kataloza, Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ktoś nie spi?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza no ja tez nie...od 3.....
    Juz mojego M obudziłam ,myslam ze dobry sex przyniesie za soba sen ..;) tak przyniósł ale jemu....eh

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty po prostu nie mozesz czy cos meczy?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura czytasz nas? Co u Ciebie?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 38 tyg :-) wczoraj jak się położylam spać miałam jakieś dziwne skurcze, dosyć bolesne tak, że nie wiedziałam jak się ułożyć, żeby nie bolało :-/ na szczęście przeszło, ale dzisiaj rano brzuch twardy a malutki bombarduje go od samego rana :-) ehhh za oknem taka pogoda, że aż się wstawać z łóżka nie chce. Brzydką mamy jesień w tym roku...

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Ruzia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda strasznie Ci współczuję. Mój tata zmarł 3 dni po tym jak zrobiłam test, niestety w ten sam dzień stracił kontakt ze światem, słabo nas poznawal. Ale powiedziałam mu ostatniej nocy przed śmiercią, choć nic już nie mówił, ale miał oczy otwarte i do tej pory nie wiem, czy zrozumiał... Nie byłam nawet wtedy pewna tej ciąży, bo kreska była tak blada że tylko pod światło widoczna. Ale myślę że ta ciąża pomogła mi i mojej rodzinie przetrwac najgorszy czas żałoby. Ehhh dziwnie ten świat jest skonstruowany, że ktoś nam tak bardzo bliski musi ustąpić miejsca kolejnej bliskiej małej osobce...

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpiolenka ja stosuję od 28 tygodnia ta metodę.

Paju trzymamy kciuki:-)

Ja dziś zwiedzam porodówke i oddział, ciekawa jestem jakie będę mieć wrażenia. Od wczoraj tak mnie bolą plecy na dole, że nogą nie mogę ruszać, a odwrócić się z boku na bok to koszmar. Spałam tak, jak bym wogole nie spała, cały czas mi się jakieś niedobre myśli czy sny nasowaly, jakiś taki niepokój. Chyba po tej wizycie, że to łożysko już się starzeje, nie daje mi to spokoju.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj super spało :) znow mnie uderzenia gorąca atakują. Nie chodzę za duzo to spokoj ze skurczami mam.
    My dzisiaj pielęgnacja noworodka :)
    Też powinnam liczyc ruchy taka metoda. Ale czuje, że jest więcej to różnie zaznaczam. Teraz od 3 dni nie mam regularnych ruchów. Ale 10 Jest na pewno.

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny! Dziś całą noc próbowałam zbić gorączkę a raczej stan podgorączkowy i w końcu nad ranem się udało. O gorączce u ciężarnych mówimy kiedy temperatura przekracza 38,5 jak się dziś doczytałam. Ale nadal twierdzę że nie ma to nic wspólnego z przeziębieniem... Nie mam żadnych objawów tylko ból głowy i karku. Myślę że to po tym upadku. W jakiś sposób organizm pozbywa się tego bólu i tak reaguje moje ciało. Limo zeszło już praktycznie, tylko policzek i obicia na czole bolą. Do wesela się zagoi...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo mi przykro że coś takiego Was spotkało ale grunt to mieć wsparcie w najbliższych. To prawda że wszystko w naturze musi mieć jakąś równowagę. Ktoś odchodzi na zawsze ale żyje w naszych wspomnieniach a potem rodzi się nowy człowiek.
    Jak to było w filmie 'umieranie jest częścią życia'. Tylko trzeba dbać o to żeby to w końcu zrozumieć...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    A mi się dzisiaj super spało :) znow mnie uderzenia gorąca atakują. Nie chodzę za duzo to spokoj ze skurczami mam.
    My dzisiaj pielęgnacja noworodka :)
    Też powinnam liczyc ruchy taka metoda. Ale czuje, że jest więcej to różnie zaznaczam. Teraz od 3 dni nie mam regularnych ruchów. Ale 10 Jest na pewno.
    Ja to w każdej godzinie mam 10ruchow,Mały rusza się i faluje non stop prawie,z polgodzinnymi przerwami na drzemkę;-) dopóki czuję ruchy to ich nie liczę.

Szyjka cały czas mnie kluje,zwlaszcza jak chodzę czy siedzę,być może rozwarcie postepuje,jeszcze tydzień i mogę rodzić :-)

Lena kuruj się :-) dobrze że goraczka zbita :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w szpitalu. Zdjeli mi pessar, rozwarcie sie robi. Na ktg skurcze, brzuch pobolewa coraz bardziej. Moja lekarka czeka na rozkrecenie akcji, drugi lekarz na ktg zaobserwowal ze tetno przy skurczach spada i ze jestem za waska by urodzic naturalnie. Boje sie, mala sie pcha a ja czuje ze nie dam rady, nawet polozne mowia ze bedzie malej ciasno. Nie mam sily juz. Umre ze strachu chyba :(. Trzymajcie kciuki.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ