X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest młodsza o tydzien. Witamin nie brałam. Położna dotknęła brzuch i mowi, że więcej niż 4,2 Nie ma. Ale sporo.
    Jeżeli będzie cc to się poplacze. To już wiem skąd te +17 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 11:40

• manda21 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest ponad 2,5 kg to sie nie ma wogole co przejmowac bedzie lepiej rodzic. Moj babel mial miec 2900 i jak zaczela glowka wychodzic i mama z polozna popatrzyly na siebie i stwierdzily, ze bedzie ponad 3kg to sie przestraszylam ^^ Usg nie ma sie w ogole co sugerowac na sali jak 5 dziewczyn ze mna lezalo to zadnej sie nie zgadzalo..
    U mnie 5 dni po porodzie bylo 8kg na minusie, teraz nie mam wagi

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się :)
    Leżę już na patologii, bez Żadnych komplikacji ani pytań zostałam przyjęta o 8:15 na oddział :) od razu badanie-jest oki, głowa napiera, lekkie rozwarcie na cm chyba :) ale to bez znaczenia, jak nie będzie żadnych nagłych przypadkow to jutro rano jedziemy na położnictwo i na cięcie :) nie robili mi jeszcze usg wiec nie wiem jaka waga. Ale miałam krew brana i pierwsze ktg, Małej się chyba nie podobało, kopała mocno ale pielęgniarka mówi że bardzo ładny zapis, skurcze nawet 40% się malowały :) powiem Wam że najważniejsze że już tu jestem i działamy. Pielęgniarki bardzo miłe :) zobaczymy co bedzie za korytarzem jutro :D po południu będzie jeszcze wywiad z anestezjologiem :) no i liczę że jutro rano będzie po :) Mąż nie będzie mógł ze być na pooperacyjnej także zobaczymy się chyba dopiero w środę :( wieczorem będzie świętował urodzenie córeczki :D

zxc, aphrodita, kataloza, manda21, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja właśnie czuję pod żebrami i w czwartek synus wazyl 3600. To u mnie by się zagadzalo z tą teorią.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia a jak interpretacja badań na borelioze?

No właśnie lekarze badają dno macicy i mniej więcej wiedzą jak to powinno wyglądać wagowo u dziecka. Mam jednak nadzieję że mała ma więcej. W piątek wychodziło 2700 max.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że o to muszę się pytać już jutro na noworodkach. Ale ja i tak zapytam jeszcze anestezjologa :) pielęgniarka powiedziała że jej córka też ma taki wynik, tzn ten pierwszy co mam 72 ona ma 50. I też nie wie co dalej robić.

Ja nie wiem jaka będzie waga.. ale myślę że 2,5 będzie :) jestem dobrej myśli, na razie wszystko się układa, oby tak dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia i Lena- oddam Wam po pół kilo ;) dla małych. Nie wiem skad takie dorodne dziecko mam. Jeszcze dziewczynka. Myślałam, ze calkiem inaczej ulozna jest. Rączki i nóżki mi wypycha. A dupa po drugiej stronie.

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc ja chętnie przyjmę!! :) Wysylaj :D

zxc, Lena19938 lubią tę wiadomość

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podsyłam ciekawy artykuł o ciążach przenoszonych i dzieciach urodzonych kilka tyg wcześniej np w 37 tc.
    http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja wychodzi 2 tyg mniejsza zobaczymy ta Kruszynke już jutro :) ja myślę że to też jeszcze jakiś błąd pomiarów albo po prostu taka uroda :)

zxc lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia to odpoczywaj dziś ile się da a jutro do boju mamusiu, trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji :*

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia- nie masz stresa? Kurczę mnie to brzuch boli i nie wiem czy stres czy miesiaczkowy ból.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo! Oby było wszystko super :) dostałam na obiad zupę koperkowa i bigos z bułką także nie jest źle :D

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc bardzo dziwne ale w ogóle :) denerwuje się tylko jak Idę gadać z jakims lekarzem czy coś :) ale tak ogólnie pełen Luz :D i Mała fika :)

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia i tak trzymac ! :) ja przed cc tez sie nie balam, ani troche. Jak mnie szykowali juz rano to pomimo bolu i ogromnego zmeczenia sie smialam i zartowalam z moim mezem bo wiedzialam ze to juz za chwile i wszystko minie. To dalo mi niesamowitego powera, przyplywu sil. Jedyne co to juz na sali operacyjnej zaczelam sie okropnie trzasc az nad tym zapanowac nie moglam, musieli mnie mocno trzymac zeby sie dobrze w kregoslup wkuc. Ale to nie byl strach tylko jakies dziwne zjawisko :P. Pozniej to juz tylko modlilam sie w myslach zeby mala zaplakala jak ja wyjma i zeby wszystko z nia bylo dobrze. Nic innego sie nie liczylo :).
    Mysle ze Ty tez jutro nie bedziesz miec stresa tylko poczujesz euforie :)

Wirginia lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia jedz bo po cesarce obiadki dają juzniej apetyczne. W moim szpitalu grysik.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż masz wszystko ustalone. A ja będę czekać na informację ;) u mnie obiad też sympatyczny. U mnie położna z porodkowki przemiła. Mieszka w tej miejscowości co ja ;) A lekarki rezydentki też super. Minusy to łazienka na korytarzu i brak tv.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mam nadzieję że u mnie będzie tak samo jak piszesz :) jedynie cewnika się boję ale jak beda takie miłe położne jak tutaj to myślę że będzie szybko i bez kłopotu :) ja też będę tylko czekać az ja wyjma i powiedzą że zdrowa! :) Potem jakoś sama przeleze te godziny, pewnie zasne :) po cc będzie kleik chyba :D i mamy tv w sali :)

zxc lubi tę wiadomość

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wiesz już o której godzinie cc?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc bylam tak tym wszystkim zmeczona ze marzylam tylko o tym by spac. Niestety bol byl okropny i nie dostawalam lekow przeciwbolowych wiec lekko nie bylo. Ale u mnie na pooperacyjnej mogl byc maz, przyjechali tez moi rodzice i wszyscy ze mna siedzieli tuz po :). Nawet polozne krzesla im przyniosly. Najwidoczniej co szpital to inne zasady. Ale z minusow to obsluga okropna, pielegniarki i polozne najbardziej niemile jakie w zyciu spotkalam. Wylalam morze lez przez te kilka dni w szpitalu bo byly do mnie tak negatywnie nastawione i non stop mi docinaly :/. Takze dziewczyny cieszcie sie jak macie jakie sympatyczne panie obok, to wiele ulatwia. Nawet jesli warunki sa srednie czy jedzenie slabe :P.
    Ja nic nie jadlam przez 3 dni. Jak zaczelam rodzic,przed i po cesarce. Dopiero po 24h od cc dostalam kubek mleka, pozniej budyn i wieczorem suchy chleb.

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ