X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin serio??? Brak słów... Pewnie przekroczyło o 1 zł i już nie dadzą bo o tą 1 zł za bogata jesteś.... Kurde szok!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia ja też właśnie czekam i w moim wypadku do poniedziałku to ty też pewnie tyle możesz czekać jak ciąża przebiega prawidłowo. Ale takie czekanie jest przekichane wszyscy wydzwaniaja czy już a tu dupa. Jedno jest pewne że nas to nie minie :-)

Zxc super sprawa jak się tak układa wszystko, dzięki takim wpisom już mam lepsze nastawienie. Wiadomo że dużo zależy od dziecka jakie jest, ale da się, da sie :-)

Polin jak to nici z becikowego, przecież to chyba wszystkim przysługuje to czemu niby Wam nie????

kicia 123 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe przysługuje od dochodów, nie mogą przekroczyć pewnej kwoty przypadajacej na osobę w rodzinie biorąc pod uwagę już nowonarodzone dziecko.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki meldujemy się jak samopoczucie!
    :-*

Ja jestem już coraz bardziej niedołężna... No ledwo chodzę. Ból więzadła mam po prawej stronie. Promieniuje do uda i pachwiny.
    Znowu się dusić zaczęłam jak tylko się położyłam. Śpimy sobie z mężem i nagle wstaje bo nie mogę złapać tchu.
    Oleńka już nieźle naciska na wszystko. Może tak naprawdę ma ok 4 kg i dlatego tak ;-)
    Ciąża jest już stanem męczącym ;-) fajnie że to małe stworzenie tak słodko kręci się w brzuszku, ale niecierpliwość jest już taka męcząca... ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama telefonów też mam dość mój brat dzwoni dwa razy dziennie i pyta ja już nie mogę, to z pracy, to córka bo w tygodniu szkolnym jest u mojej mamy, znajomi, sklepowe, nauczycielki syna w szkole poprostu szał
    podobno mój gin mówił ze w poniedziałek mam się stawić na patologie( ale go nie ma bo jest na urlopie w ciepłych krajach ) bezsensu kłaść mnie nie będą ewentualnie codziennie będę na ktg jeździć, będę prosić bo Zosia rusza się bardzo dobrze może jutro zrobią mi usg i przepływy
    Waga Zochy 2 listopada to 2750 g a teraz to nie wiem

małamama lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe należy się jeżeli nie przekroczysz 1960 zł na osobę netto wiem bo pracuje przy tym

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia u nas 4.11 waga 2600-2700 więc bardzo podobnie... teraz ok 3000. Dziewczyny chyba ogólnie są mniejsze.

kicia 123, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj bylismy na pierwszej wizycie u pediatry. Wiktorek przybral od najnizej wagi 900g, mam zmniejszyc ilosc mm, ale nie wiem czy to technicznie bedzie do zrobienia, bo jest marudny jak sobie nie poje. Lekarz tlumaczyl, ze jak je za duzo to to nie trawi mu sie dobrze i w kupce sa takie zwiazki ktore podrazniaja skore. Dodatkowo przez to moze miec kolki i ulewania.

Ogolnie nie martwcie sie, ze nic nie zrobicie przy dziecku. Da sie wszystko czasem tylko sie zdarzy gorszy dzien. Moj wczoraj spal tylko przez poludnie, a tak to marudzil, a dzisiaj juz grzeczne dziecko, a mama nadrabia obowiazki domowe.

Lena19938 lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przepływy dobre jak na razie dlatego mogę czekać do poniedziałku. Mała już mniej przybiera, ale to chyba przez to, że ostatnio mniej jem i same niezdrowe rzeczy. Do 38 tyg nie miałam rozstępów na brzuchu a teraz mam ich tyle że szok, i na udach mi się zrobiły, nosz myślałam że już mnie nie dopadną inne tylko te z początku ciąży na piersiach i boczkach. Jak się oglądam w lustrze to tragedia normalnie. Ale jakoś to trzeba będzie już po porodzie niwelować.

Lena Ciebie bolą więzadła, a mnie w plecach z tyłu jak są takie dołeczki to po prawej stronie mnie tak strasznie kluje, że nogą ciężko ruszyć. Ale już niedługo i mam nadzieje będzie nam lżej chociaż troszkę ;-)

To ja becikowe dostanę raczej :-) wiem że w niektórych miastach można dostać tak jakby dodatkowe pieniądze. W Krakowie tak chyba jest.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama mnie też często biodra bolą. Ale to jeszcze przed ciążą miałam kiedy za mocno przesadzałam z wysiłkiem fizycznym.

A rozstępami się nie przejmuj kochana. Znikną. Będą potem takie perłowe. To znak ciąży. Nie wszystkie kobiety mają z nimi przyjemność, ale jest dużo kobiet którym zostają na pamiątkę. Ja mam stare po okresie dojrzewania. Hormony szalały a ja tyłam. Potem studia, praca i stałam się chudziutka.
    Prążki mam na brzuchu. Ale nic to. Znikną a my znowu będziemy mogły cieszyć się figurą i fajnym ciałem.
    Ciąża jest dla mnie takim czasem kiedy mam szansę zastanowić się nad tym co robiłam źle w życiu i powoli to zmieniam. Zaczęło się od tego że musiałam zacząć jeść normalnie. Przedtem jedzenie nie było mi potrzebne. Teraz nie jestem już sama.
    Kobieta dojrzewa nawet w moim wieku ;-) a może dojrzewa całe życie?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że całe życie Lena :) i każda sytuacja czy pojawienie się dziecka czy coś innego daje mega doświadczenia. Pospalismy 3h! Wstajemy i będziemy robić kąpiel :) trzymajcie kciuki!
    Rozstępy od razu po porodzie zaczynają sie trochę zmieniać nie martwcie się :)
    A waga też leci, ciążę skończyłam na 65 albo 66 a dziś już było 58 kg. Jeszcze jestem spuchnięta na nogach i brzuch także jeszcze cos spadnie za jakiś czas.

Wyobraźcie sobie że Mąż dostał że szpitala tylko tydzień opieki na mnie! Dziady jedne...

Lena19938, manda21, małamama lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zerwać ze starym życiem.

Olka no kiedy Ty w końcu się urodzisz? :-D

małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Ale jestem maruda i przesadzam. U mnie jest w porzadku. Od 12.30 ogladam tv. Dwa obiady ugotowane. Wykapana. Dziecko zawsze zasypia przy karmieniu. Czego chcieć więcej; ) Musimy łapać światło, żeby zoltaczka się nie nasilila. Bo szpital będzie. Mloda w salonie na wersalce spi, firanka odsłonięta. Niech łapie. Szkoda, że slonca nie ma
    Powodzenia dziewczyny!
    Jaki mieliscie poziom bilirubiny na wyjsciu ze szpitala? Macie jeszcze jakieś objawy zoltaczki?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia może gin mu wystawi lub lekarz pierwszego kontaktu, mi gin powiedział ze nie ma problemu gdyby nie chciał lekarz pierwszego kontaktu to wystawi
    u mnie rozstępy z pierwszej ciąży zostały więc żyję z nimi w symbiozie już kupę lat po synu zostało kilka nowych teraz nie mam nowych na razie jeszcze
    jeżeli chodzi o becikowe to dochody za 2015 rok się bierze pod uwagę, jeżeli status społeczny się obniżył to trzeba złożyć oświadczenie o utracie dochodów

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia a jak jest z 500+? Za który rok dochody i chyba wtedy też to oświadczenie o utracie dochodów jest potrzebne? Mąż dwa tygodnie temu dostał wypowiedzenie.

Suszy mnie jak diabli... A jak się opiję na noc to latam 5 razy do WC w nocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 21:14

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobnie jak z becikowym i tam piszesz o utracie dochodów też rok 2015 jeżeli na pierwsze dziecko ale kryterium jest niższe bo 600 na osobę w rodzinie jak coś to piszcie a jak będę miała wątpiliwości to do kolegi z pracy zadzwonię bo my nie tylko tym się zajmujemy ogólnie opieką społeczną ale jestem księgową
    pomyłka 800 zł lub 1200 zł przy niepełnosprawności
    w przypadku dzieci dorosłych bierzemy ich do przeliczenia dochodu również

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 21:22

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o utracie mówi punkt 7,3 wniosku

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Becikowe należy się jeżeli nie przekroczysz 1960 zł na osobę netto wiem bo pracuje przy tym

1922 :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Kicia a jak jest z 500+? Za który rok dochody i chyba wtedy też to oświadczenie o utracie dochodów jest potrzebne? Mąż dwa tygodnie temu dostał wypowiedzenie.

Suszy mnie jak diabli... A jak się opiję na noc to latam 5 razy do WC w nocy...

Lena dochód z 2014 r. Ale utrate dochodu się uwzględnia.
    I próg jest 800 zł na osobę.

Ja dziś byłam po wnioski więc się dowiadywałam.

Jak dochód będziecie mieć max 674 zł na osobę to jeszcze możesz złożyć o rodzinne (95 zl) i do rodzinnego też jest tysiąc becikowego :)

A te becikowe "dla kazdego" to próg 1922 na os.

Więc w najlepszej sytuacji możesz lacznie dostać 2 tysiące jednorazowo i 595 zł co miesiąc :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 500 dochód za 2014
    A do rodzinnego za 2015 :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ