X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 2014
    masz rację

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 22:02

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi bo rzeczywiście ta utrata pracy nas trochę zaskoczyła. Spodziewaliśmy się wszystkiego ale nie tego. Swoją drogą to pracodawca wykazał się w niezłą charyzmą!

Jeszcze będę się orientować czy z naszym dochodem łapiemy się na 500+ uwzględniając utratę pracy jeszcze w tym roku. Boże nie spodziewałam się tego...

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny narzekam trochę ale powiem Wam że prześladuje mnie chęć ciągłego picia.... No nie mogę sobie poradzić z pragnieniem. Obojętnie czy jest to woda czy herbata czy kawa inka... A od dwóch miesięcy namiętnie pije ice tea brzoskwinia. Mogłabym pić to cały dzień. Wszystko fajnie tylko naprawdę problem pojawia się w nocy. Wstaje 5 razy w ciągu nocy i biegiem do WC.
    Teraz specjalnie nie pije a cały czas o tym myślę...
    Normalnie psychoza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 22:44

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to pij pij :) u mnie znowu położne w szpitalu mówiły mniej pić żeby nie bylo nawału pokarmu a dalej to samo, też mnie suszy :D

Kapiel już trochę lepiej przebiegła, potem długie karmienie, może wreszcie kruszynka więcej je i zacznie przybierać. Jutro się ważymy :) teraz śpi druga godzinę, Mąż umył podłogi, ja się wykapalam i czekamy na kolejne wstawanie a potem już się kładziemy :D

Jest tyle tych papierów i załatwiania że tracimy już powoli głowę! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 23:44

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja to pozałatwiam ...bez auta....sama całe dnie?? Nie mam pojęcia.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Jaki mieliscie poziom bilirubiny na wyjsciu ze szpitala? Macie jeszcze jakieś objawy zoltaczki?
    Rano sprawdzę i napiszę. Moje dziecię się popsuło: ( nie chce ssać piersi marudzi

kas50 lubi tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nadii nie mówili żeby była żółtaczka ale trochę takiego koloru ma i Położna mówi że ma żółtaczkę ale zaczyna schodzic od nóżek :)
    U mnie tez źle z karmieniem jestem wyczerpana chyba się poddam. Mąż jak mnie widzi to też już jest smutny. Po prostu mnie to męczy, nie czuję tego :(

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza a pomoc kogoś bliskiego? Mamy albo koleżanki? Kogoś kto ma auto... Najlepiej zadzwonić do urzędu dowiedzieć się co dokładnie jest potrzebne i wtedy pogadać z kimś kto mógłby Ci pomóc? Współczuję.... Albo tatuś niech się kurna poczuje do obowiązku? Może jakieś wsparcie będziesz miała?

kataloza lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Kataloza a pomoc kogoś bliskiego? Mamy albo koleżanki? Kogoś kto ma auto... Najlepiej zadzwonić do urzędu dowiedzieć się co dokładnie jest potrzebne i wtedy pogadać z kimś kto mógłby Ci pomóc? Współczuję.... Albo tatuś niech się kurna poczuje do obowiązku? Może jakieś wsparcie będziesz miała?
    Nie mam mamy na miejscu......siostra jest ale tez bez auta...mysle ze autobusem we dwie podjedziemy z parę razy.......dziewczyny bolą was stawy w dłoniach? Zwłaszcza nadgarstki? Jakiś kosmos tak mnie bolą......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza ponoć jest to normalne w ciąży... Takie dolegliwości mają też panie na poczcie od przybijania datowników.

A wtedy ktoś już zostanie z dzieckiem... Kurcze sytuacja ciężka. Ale poradzisz sobie! Ja trzymam kciuki mocno!!!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Kataloza ponoć jest to normalne w ciąży... Takie dolegliwości mają też panie na poczcie od przybijania datowników.

A wtedy ktoś już zostanie z dzieckiem... Kurcze sytuacja ciężka. Ale poradzisz sobie! Ja trzymam kciuki mocno!!!
    Dziś mam wizytę u lekarza to mu powiem o tych stawach ,mam nadzieję że to normalne bo już naczytałam się głupot .......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej siostra nie zostanie z Młodym......raczej zapakujemy się wszyscy do autobusu i pojedziemy razem:-) taką opcję bardziej widzę......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza nie czytaj za dużo! To minie na pewno... To się nazywa zespół cieśni nadgarstka. Panie w ciąży i panie na poczcie znają to. Tylko że te ostatnie to w ciągu paru lat się dorabiają takich problemów a u nas jak szybko jest tak szybko tego nie ma :-)

Albo taxi z fotelikiem dla maleńkiego. Opcja trochę droższa ale przy tej pogodzie lepsza... Chociaż hmm... I tak musiałabyś wózek że sobą brać... Może jednak ten autobus. A daleko masz do urzędów?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie na razie nie wyobrażam wyjścia z naszą kruszyna. Jedziemy jutro wyciągać szewki i załatwić urząd miasta i poprosiłam mamę żeby wpadła i była przy Małej :) nie dam rady odciągnąć mleka więc dostanie butelkę.. nie ma wyjścia :( chyba że uda mi się wstrzelic w godziny z karmieniem tak żeby spała 3h znowu :) jeszcze muszę zadzwonic żeby mi ktoś kupił spioszki na 52 albo 56 bo normalnie wszystko ma za duże!!

• PatJot Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie proszę, co konkretnie trzeba pozalatwiac w tych urzędach i w jakiej kolejności, bo kompletnie tego nie ogarniam :) Dziękuje z góry :)

uwo9rjjgyjncpzmn.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem rejestrację w USC ( jeśli małżeństwo ojciec może tylko jechać), MOPS becikowe,500+,rodzinne......tak mi się wydaje.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. chętnie bym napisała ale zajął się tym Mąż i ja kompletnie nie mam pojęcia co to wszystko było.. jestem Mu bardzo wdzięczna że sie tym zajął :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jak tam pragnienie? :)

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U notariusza jestem i to pragnienie jest i to spore. Cały czas suszy, w związku z tym zaraz musze się czegoś napić bo nie wytrzymam.... Ciąża ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy do pediatry na wizytę.

Wirginia czemu chcesz się poddac z kp?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ