X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • olkaaa Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja juz po. Pola przyszła na świat o 16:20, 3600, 57 cm. Rodziłam naturalnie ale wspomaganie gazem musiało być. Punktów 10.
    Darlam się strasznie, ale o bolu juz zapomniałam, krocze nacięte bo mała dwa razy pempowina obkrecona. Poza tym położne w szoku ze w 4h się udało ;))

Trzymam za Was kciuki! Sama musze się położyć bo nie mam siły :))

kicia 123, Scorpiolenka, Lena19938, zxc, manda21, małamama, Wirginia, maggda lubią tę wiadomość

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas u nas tylko witamina D, wit K podali małemu w szpitalu, jeśli się nie myle to w zastrzyku i juz mamy to z głowy:)

Olkaa gratulacje;) wreszcie kolejna mamusią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 22:14

kas50 lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama no przecież wiesz że wszystko się może zdarzyć :-) ja tak pisze ze w grudniu urodzę a tak naprawdę to się może rozkręcić za godzinę na przykład ;-)
    Ja sobie tak powiedziałam że może nie będzie tak strasznie bo moja gin będzie w szpitalu... No i przede wszystkim w końcu zobaczę swoje dziecko

zxc, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa gratuluję :-* dobra wiadomość!!!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa gratulacje :)

Ja też małemu podaję tylko Wit.D w kapsułkach.Wit.K nie jest już teraz zalecana.

My też nadal walczymy o kp.Karmimy się mieszanie ale coraz częściej udaje się mi zastąpić mm moim ściągniętym.Ja daje synkowi Bebiko HA i jak narazie jest ok,kupki prawidłowe,żadnych kolek.

Mamuśki a dopajacie wodą swoje maluszki przy karmieniu mieszanym?

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa gratulacje. Super, ze tak szybko :-)

Scorpiolenka nie zaleca sie teraz dokarmiania woda czy herbatkami. Jaka iloscia mm dokarmiacie sie w ciagu doby? Ja bym chciala jak najdluzej utrzymac laktacje, w sumie to karmienie sprawia mi przyjemnosc tylko przerazenie jak kolo polnocy maly nie chce jesc a mi udaje sie tylko15ml sciagnac. Chyba zmeczenie robi swoje, jak sie chwile przespie to pozniej pokarm jest, a jak nie ma nic to trzeba cos dac

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa gratulacje, duża dziewczynka i poród szybki, super :-)

No z tym laktatorem to już zaplanowane i jeszcze może nakładki w razie czego coś pomoga, zobaczymy jak będzie.

Spokojnej nocki życzę:*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:46

Lena19938 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje....:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice czyli w każdej chwili może się zacząć :-) to jest normalne że masz wątpliwości czy sobie dacie radę
    Kiedy mój mąż miał tą swoją główna pracę to też się bałam jak on będzie żył przy małym dziecku. Ale taka jest kolej rzeczy. Młodzi rodzice są na to skazani...

Ja mam jutro termin :-D buhahaha co najwyżej gdzieś za jakieś dwa tygodnie cokolwiek by się mogło zacząć ;-) cierpliwie czekam. Przyjaciółka to samo miała. Całą ciążę Luteinę brałam żeby Ola spokojnie dotrwała do końca a teraz będą mi podawać leki żeby zechciała wyjść ;-) to jest to :-D

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:42

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo ja mam dokładnie to samo.. idzie nam to karmienie ale chyba za mało zjada :( i ta nagonka jest straszna. Na szczęście Mąż jest wyrozumiały.

Dziś idziemy do lekarza i zobaczę jak się karmić.

Lena dzięki :* nasza Nadia to naprawdę okruszek :)

Eunice to normalne że Cię takie myśli dopadają. Nie jest łatwo a dobrze mieć Męża czy kogos do pomocy na początku.. ja bym sama nie dała rady i się pewnie załamała.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kąpiel wczoraj bez krzyku! :)

zxc lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice nie boj sie, ze nie pokochasz dziecka. Bedzie Twoje unikatowe, najpiekniejsze, najwspanialsze..
    Jak bedziesz karmic piersia to i tak bedziesz Ty wstawac, a moze Wam sie tak trafi, ze bedziecie miec spokojnego malucha i da sie w nocy wyspac.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    dalej nic się nie dzieje brzuch wysoko nawet nie drgnie w dół
    masakra

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • RinaC Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia u nas o dziwo, chyba pierwszy raz kąpiel tez spokojna ale zauważyłam, że po każdej kąpieli noc ciężka... Może maluch tak bardzo to przeżywa?

Dziewczyny nie martwcie się brzuchami - mój w ogóle nie opadł przed porodem...

Eunice na pewno pokochasz swojego szkraba, nawet jak będziesz niewyspana i zdenerwowana to jak maleństwo spojrzy na ciebie czy nieświadomie się uśmiechnie to będziesz najszczesliwsza na świecie.
    Mężem się nie denerwuj, przywyknie. Może na początku będzie trochę jak zombi ale na pewno sobie ppradzicie. Porozmawiajcie może o tym już teraz? Powiedz, że pierwsze dni na pewno będziesz zaabsorbowana dzieckiem ale będziesz go potrzebować, zeby psychicznie dać radę...

17u920mmbyd1a8aj.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile można chodzić z sączącymi się wodami? Poleciało mi trochę w nocy, nie byłam pewna czy to to, ale specjalna wkładka zabarwiła się lekko na niebiesko. Czyli raczej to. Ale ilość tych wód była minimalna, nic mnie nie boli, nie mam skurczy...

dqprj44jms8c8veb.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia czytałam że przy drugiej ciąży i następnej brzuch może się opuścić dopiero przed samym porodem :-)

Pytająca lepiej zgłosić się na IP. Weź tą wkładkę ze sobą i pokaż. Oni też Cię zbadają. Jeśli odczyn jest zielono-niebieski to na pewno jest to! Chyba że masz jakąś infekcję o której nie wiesz, ale raczej mało prawdopodobne!

Leć na IP i powodzenia!!! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 10:05

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 10 kg mniej :) zniknęły mi boczki, skóra tak jędrna na nogach. Mam wrażenie że celulit znika, w zasadzie to jest bardzo mały. Także jeszcze brzuszek został do splaszczenia.
    Wczoraj bylam ściągnąć szwy. W koncu wyszłam z domu. Pomalowalam się wyprostowalam włosy i od razu lepiej się poczułam.

Dziewczyny nie ma co się podlamywac i zastanawiac jak to będzie po. Każde dziecko jest inne, piersi mamy inne także może być naprawdę super. A nawet jak coś będzie nie tak to i tak dzieciątka są takie słodkie że się zapomina zaraz że dało nam nieźle popalić.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pamiętajcie że trzeba angażować mężów od razu w opieke. Nie ma że się boi. Powoli nauczy się wszystkiego. Mój mąż bez problemu opiekuje się dziećmi. Wieczorem jak już jest w domu to ja karmię ale on np. przewija czy też ponosi.

Dziewczyny jak tam pepki? Po ilu dniach poodpadaly waszym szkrabom?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ