X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przecieralam octaniseptem raz dziennie po kapieli i odpadl w 15 dobie, ale ladnie nic sie nie dzialo.
    Chyba mam coraz mniej pokarmu :-(

Racja aphrodita, nawet jak chwile tata ponosi czy przypilnuje zeby mama sobie w tym czasie zjadla czy poszla pod prysznic. Moj maz jest czasrm szybciej niz ja przy lozeczku, ale jeszcze sie nie przelamal do zmiany pampersa.
    Tez zauwazylam, ze skora duzo jedrniesza, tylko ten brzuszek..

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zaczynałam z wagą 54 a teraz jest 58. Jeszcze trochę czuję łydki spuchnięte ale kostki już super :) no i wiadomo taki brzuszek po cc też jeszcze opuchnięty. Nie wiem kiedy można ćwiczyć ale jeszcze chyba nie a z resztą nie jest to najważniejsze :)

Byłyśmy u pani dr. Uspokoiła nas :) wszystko oki mam karmić tylko piersią i na żądanie. Waga się podniosła troszkę więc nie ma sie czym martwić. Źle jest jak spada ale u nas na razie ok. We wtorek kolejne ważenie i powiedziała że nawet może stać z wagą i zacząć tyć później. Więc daję sama pierś bo mleka dużo :) jest jeszcze trochę żółta ale dzieci karmione piersią są dłużej żółte. A pępek jeszcze mamy :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mąż robi wszystko. Razem kąpiemy Nadię :) tata trzyma w wanience a mama myje :) sama bym się bała na razie. W nocy jak mam karmić wstaje razem ze mną :) jest zmęczony ale dzielnie daje radę :) przewija w nocy, w dzień, naprawdę mam wielką pomoc. Jest super Tata :)

aphrodita, Lena19938 lubią tę wiadomość

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek tez pielęgnowany octeniseptem i wisi juz na ostatnim włosku... Nie mogę się doczekać aż odpadnie ;)

Wirginia dobrze, że maleństwo przybiera- choćby niewiele to zawsze coś. Mój mały przybrał w 10 dni 250g ale pani doktor nawet nie powiedziała czy to dużo czy nie wiec chyba jest ok.

Ja zaczynałam z 55 schudłam do 52,5 a skończyłam na 61. Teraz waga pokazuje 51- młody wszystko ze mnie wysysa...

Wirginia lubi tę wiadomość

17u920mmbyd1a8aj.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przed wizytą u lekarza odciągnęłam na szybko mleko. Z ciekawości odciągnęłam tak jak jest przy piersi. 25 min z lewej i jakieś 10 z prawej. Spokojnie 90 ml miałam. Mały zarlok zjadł wszystko. Ciekawe ile sam mi ściąga z piersi.

Muszę na noc jakus podkład dawać na prześcieradło. Budzę się i Mokra jestem. Pochylam się nad przewijakiem i dosłownie kapie że mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 10:56

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że macie takie wsparcie w facetach, ja też mam plan żeby od razu się wszystkiego uczył od początku, ale mój M się śmieje że popsuje Nine :-)

My dziś już po ktg niby wszystko dobrze, ale skurczy brak. Normalnie już się przyzwyczajam do myśli, że w poniedziałek oddział i wywołanie.
    Kicia to masz podobnie jak ja, cisza i spokój.

Lena19938, kicia 123 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam, że mój maluch dobił do 5 kg. Ostatnio ważył 4390 a już wyraźnie czuję różnicę jak go noszę.

Pępolek odpadł nam w 10 dobie i muszę Wam powiedzieć, że pępkiem zajmował się tylko mój mąż, bo ja się bałam go tak dokładnie wymywać, a to jest najważniejsze - nie bać się odchylać i dokładnie czyścić. Mój mąż robi dosłownie wszystko, też czasem jest pierwszy w nocy przy łóżeczku. Ale miał chrzest bojowy, bo został sam z małym jak ja byłam w szpitalu i był przez chwilę dla niego mamą.

Ja po porodzie ważyłam 7 kg mniej niż przed ciążą. Teraz już nadrabiam, bo nie karmię piersią, ale i tak wyglądam lepiej i wchodzę w rzeczy, w które przestałam się mieścić przed ciążą więc super. Na brzuch też nie narzekam, ale ja byłam na diecie cukrzycowej dlatego tak łaskawie ciąża się ze mną obeszła.

Dziewczyny my mamy termin szczepienia na przyszły tydzień, a ja nie mam zielonego pojęcia jak szczepić :( nie wiem po co tyle tych opcji - kiedyś była jedna i nie było problemu.

Lena19938 lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama ja to samo. Nic nie słychać nic nie widać. Dziś rano tylko ból brzuszka ale przeszedł szybko. Pewnie jelita jak zawsze... Coś te nasze dzieci uparcie są przy swoim i chcą siedzieć ile wlezie.

Ja pojutrze już będę przeterminowana. Na ktg lepiej pojechać rano czy wieczorem?

Mój mąż ma taką wprawę w obsłudze dzieci ze się nie boję o nic... Mam wrażenie że jeszcze mnie będzie uczył :-D ma sporo rodzeństwa i każde dziecko przeszło przez jego ręce ;-) potrafi wszystko. O to się naprawdę nie martwię...

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca wrote:
    Ile można chodzić z sączącymi się wodami? Poleciało mi trochę w nocy, nie byłam pewna czy to to, ale specjalna wkładka zabarwiła się lekko na niebiesko. Czyli raczej to. Ale ilość tych wód była minimalna, nic mnie nie boli, nie mam skurczy...
    Mi zaczely saczyc się nad ranem,od razu pojechalam na IP,dali antybiotyk a następnego dnia indukcja.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mojej lekarki nie będzie jutro bo akurat jest konferencja naukowa w Krakowie i akurat dopiero na poniedziałek będzie... Ale i tak spotkamy się 26.11. Jakoś chyba się będę mniej bała tego wywoływania kiedy będę wiedziała że ona gdzieś w pobliżu jest. Jestem po prostu już pogodzona z tym że będę musiała wygonić moją córkę z brzucha :-( to trochę do bani bo jeśli chce jeszcze posiedzieć trochę to czemu mam ją wyganiać?
    Tylko że to też dla jej dobra... Małamamo trzymam kciuki żeby u Ciebie samo się rozkręciło. A jeśli nie to życzę żeby szybko to wywoływanie poszło i w miarę znośnie :-*
    Kicia dużo siły :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 11:49

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mówiła że ważne że przybiera a na razie nie martwimy się tym ile. :) Także jestem spokojna i karmię tylko piersią bo mleko u mnie tak samo jak u Ciebie aphrodita! Mokra do kolan dosłownie. Ale wydaje mi się że Nadia nie wypija wszystkiego i bywa że podczas jednego karmienia przekladam ja dwa razy do każdej piersi bo chce ale się denerwuje. Nic no jakoś damy radę tylko czeka nas w piątek wyjazd na badanie słuchu i nie wiem co to będzie z karmieniem w miejscu publicznym... Juz jestem przerażona obym sie nie zablokowała.

• małamama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka na ktg chyba lepiej wieczorem bo dzidzia bardziej aktywna, a rano śpią ponoć maluchy. U mnie się sprawdza bo co dziennie rano ja musze budzić abo położna, tylko że ja muszę rano bo mój gin jest wtedy w szpitalu. I też trzymam kciuki żeby Twoja Ola się zmobilizowała:*
    Dziś trochę mnie brzuch pobolewa jak przy @ ale nie przeszkadza mi to w ogóle jak na razie. Jutro jesteśmy umówieni z architektem żeby dokonać ostatnich zmian w projekcie domu, to pewnie jak na złość nie pojadę bo może będę w szpitalu. A niech się dzieje co chce.

To trzymamy kciuki za następne rozwiązania bo jakos ostatnio się uspokoiło :-)

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama z tych aktywnych została nas garsteczka tylko! Zapewne zamknę listę listopadowych szczęść ;-) albo jeszcze w grudniu urodze. A ja wiedziałam że tak będzie i od 30 tygodnia wiedziałam że przeterminuje. Powód takich przypuszczeń jest prosty. Ani jednego skurczu nie odczuwam przez całą ciążę. Nie wiem nawet jak to jest mieć skurcz macicy! Czy ja jakaś wybrakowana jestem? Już sama nie wiem. Mam mega doła... :'(

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja tez mam dzisiaj dola niby mam to rozwarcie brzuch twardy i nic sie dalej nie dzieje :/ ale w nocy jak sie przekrecalam jak mnie cos pizglo na dole to do teraz mbie boli.
    Ach chcialabym juz przytulic Agatke <3

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a co Ci się tam dzieje? Mnie uda bolą, więzadła i czasem brzuch na górze ale nie ma nic co by mogło wskazywać na to że choćby za tydzień urodzę. To jest już tak denerwujące że szok! Mam wrażenie że w tej ciąży będę już cały czas. Dziewczyny piszą o karmieniu o przewijaniu o płaczu... A ja bym chciała ją już dotknąć, popatrzeć na nią... Już mam dość serdecznie :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 12:56

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy chcecie wygonic juz maluchy z brzuchow a ja tesknie za tym stanem i mi czasami smutno ze to juz po i nie zdazylam sie nacieszyc moja pileczka :P. Nie mam nawet jednego zdjecia w ciazy, od 24tc do 36tc lezalam w lozku plackiem, wstawalam tylko do wc, nawet jadlam na lezaco, wiec i zdjecia jak zrobic nie bylo. W 36tc stanelam na nogi, zaczelam normalnie funkcjonowac i tydzien pozniej urodzilam, nalatac sie z brzuszkiem nie bylo kiedy. Czesc znajomych nawet nie wiedziala ze ja w ciazy bylam :P.
    No a teraz tesknie za tymi kopniakami, za tym jak wyobrazalam sobie mala, jak czekalam na ten dzien kiedy sie pojawi na swiecie.... A tu dzis 4 tygodnie mijaja odkad Kalinka jest z nami ! Kiedy to zlecialo ? Teraz dzien laczy sie z noca wiec i czas szalenie ucieka.

_polin, Wirginia lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopniaczki są słodkie i fajne, lubię się bawić z małą. Tylko ta ociężałość, ból przy każdym kroku praktycznie i ta nieswiadomość co mnie czeka dobijają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 13:13

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam jak nawet siedziec nie moglam bo oddech bylo ciezko zlapac i zebra okropnie bolaly. Plus jeszcze fatalny bol spojenia i ten ciezar tam na dole ... Koncowka jest faktycznie ciezka i meczaca. W sumie to ciesze sie ze dosc szybko mnie zlapalo bo nie bylo czasu by sie stresowac, myslec czy czas odliczac. Tak to bym chyba oszalala z tej niepewnosci i z dnia na dzien bala sie bardziej. Najgorsze jest czekanie i ta swiadomosc ze sie nie wie kiedy to nastapi.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... To małe słodkie stworzonko kopie i jest takie fajne, ale 40 albo 41 tygodni to jest rzeczywiście spore obciążenie i ma się tego dość. Może jestem dziecinna ale jest już ciężko... A co mają powiedzieć Małamama albo Kicia?
    No i rzeczywiście jest ta niepewność kiedy to w końcu będzie. Czy mąż będzie w domu i czy zdążę... Aj. Marudna już jestem.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak sytuacja z bezdechami?

Lena juz niedlugo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 14:00

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ