X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy się przeterminuje ciążę to jest takie napięcie.... Już człowiek się nie może doczekać po prostu. A kiedy jeszcze żadnych oznak nie ma to już w ogóle. A jeszcze kiedy dziecko jest mniejsze to się zachodzi w głowę czy aby na pewno termin jest dobrze obliczone i czy czasem to nie powinno być np za miesiąc. No ale nie ma takiej możliwości.
    Olcia nie chce wyjść i tyle. A Ty się kobieto stresujesz. Widocznie nie jej czas. Zrobi nam niespodziankę moja mała słodka córa!

Wirginia, gama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Ruby :) pewnie już po.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena na pewno będzie mega niespodzianka! :) Wiem że się martwisz i niepokoisz bo widziałam w szpitalu Kobietki co były już właśnie w 41 tyg. Też się denerwowaly bo nic się nie działo. I próbowały różnych cudów. A później jedna wyszła jeszcze szybciej niż ja a jedna leżała ze mną na sali :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia tak jak pisałam Olcia się zdecyduje dzień przed wywołaniem jeszcze ;-) no wtedy to będę się śmiała już naprawdę :-D
    Człowiek się doczekać nie może. To trochę męczy takie czekanie, no ale ile trzeba to poczekam...

A z innej beczki to powiem wam że się wkurzyłam... Zadzwoniłam do kadr i mówię że zgłaszam się że już przeterminowana jestem i chciałam do zgłosić do macierzyńskiego. A one mówią że spokojnie jeszcze miesiąc mogłabym mieć zwolnienie!!! I wtedy dostaje jeszcze 100% wynagrodzenia i że ZUS się wcale nie czepia. Ja jej mówię że lekarz mi je chce wypisać bo tylko do dnia porodu bo nędzne miała problem z ZUS. Teraz już do lekarza rodzinnego się nie dostanę... Kurde ck mam iść do psychiatry? Cholera jasna... Napiszę pismo ze od 20.11 na urlop macierzyński przechodzę i tyle... Eh. Beznadzieja.

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry. Lekarka zadowolona ,bo ladnie mala przybrala. Po wypisie 2920g a dzis 3200g takze sluzy mleczko mimo ulewania drobnego po karmieniach. No I fajnie ,ze przybiera a pije moje mleko z butelki . Lekarka probowala mnie nakusic bym probowala przystawiac jeszcze bym nie rezygnowala z podawania piersi....coz moze sprobuje ale nie teraz moze za kilka dni.
    Musimy walczyc z katarkiem choc juz coraz lzejszy no I pielegnowac sucha schodzaca skorke.

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie karmię piersią ale nie wiem jak długo to będzie. W domu ok ale jak wiem że mam się męczyć u kogoś to aż mnie ściska...

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia czemu u kogoś masz się męczyć. Idziesz do innego pokoju tam gdzie nikt nie będzie przeszkadzał. Zawsze też można zapytać gdzie można w spokoju nakarmić. Ja nie wyobrażam sobie będąc w gościach że przy wszystkich karmię. Dla mnie to jest zbyt intymna sytuacja.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie właśnie też. Wiadomo u kogoś jeszcze można iść do innego pokoju ale gdzieś w sklepie czy u lekarza odpada.. a w piątek mamy wyjazd i dalej nie wiem co zrobię :D

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja nie daje smoczka. Na razie nie ma potrzeby.

Jak długo jedzą wasze dzieci. Mój Nikos teraz je tylko z jednej piersi i to często 10 minut i po jedzeniu. Widzę że pierś miękka, oon łyka i najedzony ale zawsze są obawy czy to mu wystarcza.
    W nocy przerwa nawet 4 godzinna. Także nie jest źle.
    U nas je 10-20minut i przerwy 2,3h.max.

Też jem głównie ciastka maslane i ostatnio paluszki;-)
    My stosujemy tą magiczną rurkę na gazy i kupki. Pomaga.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak dotlenić malucha :) spacer o 12 i śpi już 4 godz. :)
    A mi już się nudzić zaczyna,pranie zrobione,posprzątane i nawet drzemkę zaliczyłam.

A jak tam na porodowym froncie?

Ja nie mam problemu z tym gdzie karmię.Robię to tak,że nikt nie widzi.Zakładam rozpinananą bluzkę,zakrywam się od góry pieluszką, przystawiam małego i dopiero wyjmuję pierś tak,że nikt nie widzi bo mały zasłania główką i się nie przejmuję,byle synek się najadł.Ostatnio karmiłam na szpitalnym korytarzu.Nie widzę w tym nic złego.
    Mój Adaś to głodomorek najpierw potrafi godzinę siedzieć przy cycku,potem jeszcze butelka,odbicie i schodzi nam na karmieniu ok 2 godz.I też ma często czkawkę po odbiciu ale daje mu popić trochę z piersi i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:12

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące.... Ja na przykład w takich wypadkach zamierzam używać czegoś takiego:

99de7a5088211587med.png

Myślę że przyda się nawet kiedy okres karmienia minie. Jest to zrozumiałe że kobiety się stresują bo jest to taka dość intymna sytuacja między mama a dzieckiem, ale też coś naturalnego. Myślę że to dobry ciuszek.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamamo kochana czekam na wieści :-*

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a jak tam u Was przytulanki z mężem? Ja dam sobie rękę uciąć, że u mnie to właśnie pobudziło :)

Ja w przyszłym tygodniu mam wizytę kontrolną u gina i nie mogę się doczekać na zgodę na przytulanki. Już zupełnie dobrze czuję się tam po porodzie a i mąż jakiś taki inny jest po porodzie - w pozytywnym sensie :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja musze chyba swojego namowic na male co nieco ;) moze cos ruszy wtedy. Ciekawi mnie czy mam zwiekszone rozwarcie? Jutro od 13 lekarz to sie dowiem

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas całkiem dobrze... Jest fajnie a nawet lepiej ;-) Serduszkowanie jest w porządku!
    A dziś jeszcze pobiegałam trochę po mieście, nawet autobusem sobie pojeździłam... A moja mała się kręci :-) w czwartek ktg następne o 8:30.
    Zrobiłam sobie prenalen bo coś tam mi na gardle siedzi.

maggda, _polin, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to ja też oczekuję jutro relacji i zameldowania się :-) a może będziesz następna???
    Ciekawe jak Ruby i Małamama... Już tulą swoje słodkie maleństwa :-) na pewno!

maggda lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie namowic na pukanie to nie tak latwo bo sie boi strasznie ze otwarta mam szyjke i ze moze udezac o glowke Agatki gluptas jeden :) :P

Lena19938, _polin, Wirginia lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jazne ze bede dawala znac.
    Szczerze jakos nie wierze ze szybciej urodze

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia rozwaliłaś system ;-) siedzę i się rechocze :-D na pukanie :-D ah te chłopy nasze kochane ;-) czasami są tacy zabawni ;-)
    A ciekawe jak Zuzia przyjmie małą Agatkę :)

maggda lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upps chlaplo mi sie :P zawsze staram sie ladniej pisac ;)
    Przynajmniej moglam jakos cie rozbawic ;)

O Zuzie to sie nie martwie bo ona uwielbia dzieci nawet na spacerze zatrzyma wozek z dzieckiem aby zobaczyc ;) a na swieta chcemy jej kupic taka lalke jak dziecko aby sie zajmowala nia a ja Agatka

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ