X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy się przeterminuje ciążę to jest takie napięcie.... Już człowiek się nie może doczekać po prostu. A kiedy jeszcze żadnych oznak nie ma to już w ogóle. A jeszcze kiedy dziecko jest mniejsze to się zachodzi w głowę czy aby na pewno termin jest dobrze obliczone i czy czasem to nie powinno być np za miesiąc. No ale nie ma takiej możliwości.
    Olcia nie chce wyjść i tyle. A Ty się kobieto stresujesz. Widocznie nie jej czas. Zrobi nam niespodziankę moja mała słodka córa!

Wirginia, gama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Ruby :) pewnie już po.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena na pewno będzie mega niespodzianka! :) Wiem że się martwisz i niepokoisz bo widziałam w szpitalu Kobietki co były już właśnie w 41 tyg. Też się denerwowaly bo nic się nie działo. I próbowały różnych cudów. A później jedna wyszła jeszcze szybciej niż ja a jedna leżała ze mną na sali :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia tak jak pisałam Olcia się zdecyduje dzień przed wywołaniem jeszcze ;-) no wtedy to będę się śmiała już naprawdę :-D
    Człowiek się doczekać nie może. To trochę męczy takie czekanie, no ale ile trzeba to poczekam...

A z innej beczki to powiem wam że się wkurzyłam... Zadzwoniłam do kadr i mówię że zgłaszam się że już przeterminowana jestem i chciałam do zgłosić do macierzyńskiego. A one mówią że spokojnie jeszcze miesiąc mogłabym mieć zwolnienie!!! I wtedy dostaje jeszcze 100% wynagrodzenia i że ZUS się wcale nie czepia. Ja jej mówię że lekarz mi je chce wypisać bo tylko do dnia porodu bo nędzne miała problem z ZUS. Teraz już do lekarza rodzinnego się nie dostanę... Kurde ck mam iść do psychiatry? Cholera jasna... Napiszę pismo ze od 20.11 na urlop macierzyński przechodzę i tyle... Eh. Beznadzieja.

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry. Lekarka zadowolona ,bo ladnie mala przybrala. Po wypisie 2920g a dzis 3200g takze sluzy mleczko mimo ulewania drobnego po karmieniach. No I fajnie ,ze przybiera a pije moje mleko z butelki . Lekarka probowala mnie nakusic bym probowala przystawiac jeszcze bym nie rezygnowala z podawania piersi....coz moze sprobuje ale nie teraz moze za kilka dni.
    Musimy walczyc z katarkiem choc juz coraz lzejszy no I pielegnowac sucha schodzaca skorke.

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie karmię piersią ale nie wiem jak długo to będzie. W domu ok ale jak wiem że mam się męczyć u kogoś to aż mnie ściska...

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia czemu u kogoś masz się męczyć. Idziesz do innego pokoju tam gdzie nikt nie będzie przeszkadzał. Zawsze też można zapytać gdzie można w spokoju nakarmić. Ja nie wyobrażam sobie będąc w gościach że przy wszystkich karmię. Dla mnie to jest zbyt intymna sytuacja.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie właśnie też. Wiadomo u kogoś jeszcze można iść do innego pokoju ale gdzieś w sklepie czy u lekarza odpada.. a w piątek mamy wyjazd i dalej nie wiem co zrobię :D

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    Ja nie daje smoczka. Na razie nie ma potrzeby.

Jak długo jedzą wasze dzieci. Mój Nikos teraz je tylko z jednej piersi i to często 10 minut i po jedzeniu. Widzę że pierś miękka, oon łyka i najedzony ale zawsze są obawy czy to mu wystarcza.
    W nocy przerwa nawet 4 godzinna. Także nie jest źle.
    U nas je 10-20minut i przerwy 2,3h.max.

Też jem głównie ciastka maslane i ostatnio paluszki;-)
    My stosujemy tą magiczną rurkę na gazy i kupki. Pomaga.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak dotlenić malucha :) spacer o 12 i śpi już 4 godz. :)
    A mi już się nudzić zaczyna,pranie zrobione,posprzątane i nawet drzemkę zaliczyłam.

A jak tam na porodowym froncie?

Ja nie mam problemu z tym gdzie karmię.Robię to tak,że nikt nie widzi.Zakładam rozpinananą bluzkę,zakrywam się od góry pieluszką, przystawiam małego i dopiero wyjmuję pierś tak,że nikt nie widzi bo mały zasłania główką i się nie przejmuję,byle synek się najadł.Ostatnio karmiłam na szpitalnym korytarzu.Nie widzę w tym nic złego.
    Mój Adaś to głodomorek najpierw potrafi godzinę siedzieć przy cycku,potem jeszcze butelka,odbicie i schodzi nam na karmieniu ok 2 godz.I też ma często czkawkę po odbiciu ale daje mu popić trochę z piersi i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 16:12

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące.... Ja na przykład w takich wypadkach zamierzam używać czegoś takiego:

99de7a5088211587med.png

Myślę że przyda się nawet kiedy okres karmienia minie. Jest to zrozumiałe że kobiety się stresują bo jest to taka dość intymna sytuacja między mama a dzieckiem, ale też coś naturalnego. Myślę że to dobry ciuszek.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamamo kochana czekam na wieści :-*

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a jak tam u Was przytulanki z mężem? Ja dam sobie rękę uciąć, że u mnie to właśnie pobudziło :)

Ja w przyszłym tygodniu mam wizytę kontrolną u gina i nie mogę się doczekać na zgodę na przytulanki. Już zupełnie dobrze czuję się tam po porodzie a i mąż jakiś taki inny jest po porodzie - w pozytywnym sensie :P

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja musze chyba swojego namowic na male co nieco ;) moze cos ruszy wtedy. Ciekawi mnie czy mam zwiekszone rozwarcie? Jutro od 13 lekarz to sie dowiem

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas całkiem dobrze... Jest fajnie a nawet lepiej ;-) Serduszkowanie jest w porządku!
    A dziś jeszcze pobiegałam trochę po mieście, nawet autobusem sobie pojeździłam... A moja mała się kręci :-) w czwartek ktg następne o 8:30.
    Zrobiłam sobie prenalen bo coś tam mi na gardle siedzi.

maggda, _polin, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to ja też oczekuję jutro relacji i zameldowania się :-) a może będziesz następna???
    Ciekawe jak Ruby i Małamama... Już tulą swoje słodkie maleństwa :-) na pewno!

maggda lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie namowic na pukanie to nie tak latwo bo sie boi strasznie ze otwarta mam szyjke i ze moze udezac o glowke Agatki gluptas jeden :) :P

Lena19938, _polin, Wirginia lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jazne ze bede dawala znac.
    Szczerze jakos nie wierze ze szybciej urodze

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia rozwaliłaś system ;-) siedzę i się rechocze :-D na pukanie :-D ah te chłopy nasze kochane ;-) czasami są tacy zabawni ;-)
    A ciekawe jak Zuzia przyjmie małą Agatkę :)

maggda lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upps chlaplo mi sie :P zawsze staram sie ladniej pisac ;)
    Przynajmniej moglam jakos cie rozbawic ;)

O Zuzie to sie nie martwie bo ona uwielbia dzieci nawet na spacerze zatrzyma wozek z dzieckiem aby zobaczyc ;) a na swieta chcemy jej kupic taka lalke jak dziecko aby sie zajmowala nia a ja Agatka

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ