Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza u mnie tak samo bylo za pierszym razem, pozniej juz nic sie nie dzialo. Tyle, ze bylam spokojniejsza, bo po wizycie u gina i dostalismy przyzwolenie. Najlepiej tez sie wybierz.
Maly dal popalic o 2.30 dopiero zasnal.. o 6 sie obudzil i tak slodko sie usmiechal i gaworzy ze jak to nie kochacWirginia, zxc, klauuudia, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dla naszej nfzowskiej Pani doktor kolki to też normalna rzecz. Poszliśmy prywatnie i dostaliśmy receptę na Debridat ale odstawiliśmy bo mam wrażenie, że nie pomaga więc po co dziecko faszerować. Podajemy Biogaię i Espumisan.
A u nas znowu nie bardzo chcieli rozmawiać o szczepionkach na NFZ - w naszej przychodni na tapecie jest 6w1 - infanrix hexa. Powiedziałabym wręcz, że muszą coś z tego mieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 11:39
-
Polin,u nas dokładnie to samo,nacisk na 6w1 i też mam takie wrażenie ,że im się to opłaca w jakiś sposób.
My szczepienie przekładamy bo mały lekko przeziębiony.Mąż coś przywlókł z pracy,starszy syn też kicha,tylko ja się jeszcze trzymam,ciekawe jak długo.
Jak to tam u was przygotowania do świąt? U mnie wszystko w polu.Narazie tylko sernik upiekłam.Akurat synuś zasnął na 2 godz ale na kanapie w salonie,więc ja z miksowaniem ciasta przeniosłam się na pralkę do łazienki żeby go nie obudzić._polin lubi tę wiadomość
-
ja przygotowalam wczoraj cala wigilie po tym ginekologu ale maz zajal sie Nikolasem tak to bym chyba nie dala rady, zostalo tylko upiec ryby jutro no i pewnie jakas salatke i pieczen na swieta, ale to jutro dzisiaj juz nic nie robie.
Bylismy dzisiaj znowu u pediatry juz tam mnie Maja za jakas kretynke ale tak sie zdenerwowalam bo przez te wrastajace paznokcie malemu tak jakby popekaly paluszki i zrobily sie Pecherze do tego to zaczerwienienie gdzie niegdzie zolte tak jakby ropa podeszlo a ten lekarz tak spojrzal powiedzial mi ze przeciez mi mowil zeby duzo moczyc eehh a ja mu mowie ze to wyglada coraz gorzej malego to boli denerwuje sie no to zapisal jakas masc antybakteryjna i kazal moczyc tym razem w rumianku no to dobra odwrocilam sie do malego za chwile do nich z powrotem a pielegniarka robila glupia mine do lekarza ale sie beznadziejnie poczulam ...
Tak jakby i na Cholere ona tutaj przychodzila z tym dzieckiem... Bylam taka zla ... Kurcze a przeciez kazdy by spanikowal troche ze sie dziecku wrzynaja te paznokcie i jakas ropa zwlaszcza ze wczesniej tej ropy i pecherzy nie bylo tylko opuchniete i czerwone ( tylko eeehh ) a za chwile zapalenie albo niewiadomo co...
A Kas sie cos nie odzywa a mieli tez ten Problem jakos nioe moge jej zlapaca jestem ciekawa jak to u nich wyglada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 17:20
-
Wirginia jestem i mam nadzieję że znajdę jakoś trochę czasu żeby tu zaglądać. Ale moja krupcia w koło czymś zajmuje mamę i nie mam czasu.
My szczepić będziemy też 6w1 i pani doktor też polecała że są poprostu bezpieczniejsze. Ale decyzja należy do nas.Wirginia lubi tę wiadomość
-
Lena19938 wrote:Klauuudia dziękuję!!!! :-* :-* :-* szybko przyszedł!!! Jestem taka szczęśliwa
:-*
ooo to szybciutko
ciesze sie bardzo mowilam ze te zwykle Ida duzo szybciej jak polecone
To teraz wyprobuj czy dobry jest wogole... Mam nadzieje, ze bedzie CI sluzyli przepraszam za wyglad tej paczki i listu na kolanie hehe ale sie spieszylam zeby szybko wszystko ogarnac czyli jak to zwykle jest
Aaa i mam nadzieje ze bodik bedzie dobry kupilam go kiedys dla Nikolasa ale pozniej stwierdzilam ze ta kokardka taka malo meska hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 17:17
-
Ja też coraz mniej czasu, na dodatek nic nie mam zrobione sprzątać będziemy jutro do reszty, ugotowałam zupę, ryby jutro, tak mnie dziś kręgosłup bolał na wysokości wkłucia znieczulenia że aż płakałam. Ból rozchodzil się na boki aż na brzuch nachodzilo nie umiem opisać ale świństwo okropne. Na szczęście Ibuprom pomógł a od jutra zaczynam kurację czopkami, wywołuje okres, a potem antykoncepcja. Masakra ale mi się trafilo na święta ale chociaż Mąż będzie w domku jakbym sie źle czuła.
Dziewczyny przyszedł dziś prezent dla Nadii, lezaczek bujaczek!rewelacyjny! Spała w nim 2h
sama się uspokoiła i zasnęła
spróbuje ja ta znowu włożyć i coś porobić
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Wirginia jaki macie lezaczek?
Ja o przygotowaniach wiele nie powiem, bo z mezem na zmiane sprzatamy dopiero dzisiaj. Podziwiam kobiety gotujace - ja nie zrobilam NIC, tzn mam w planach zrobic rolade z łososia ale to szybka robota. Swieta spedzamy u jednych i drugich rodziców wiec z glodu nie umrzemy
Wirginia lubi tę wiadomość
-
Ja musialam dzis sie jakos zebrac i isc na przedswiateczne zakupy. Ludzi w sklepach niesamowite ilosci. W kolejkach przy kasach stalam dluzej niz robilam zakupy. Ciezko lata sie w deszczu po miescie z katarem i goraczka
. Pozniej posprzatalam w domu praktycznie na blysk. Misja wiec zakonczona sukcesem. Dzis przychodza tescie na kawe bo wyjezdzaja na swieta. na wigilie idziemy do moich rodzicow, przygotuje tylko jakies salatki.
Kompletnie nie czuje tych swiat, my wszyscy czujemy sie okropnie, Kalinka okropnie kicha i kaszle. Ciezko sie cieszyc. Prezent od meza dostalam juz dzis. Mam nadzieje ze jutro bedzie dobry dzien pomimo wszystko
Wirginia, ja tez mam takie bole kregoslupa w miejscu znieczulenia. Czasem lapia gdy jestem schylona a nieraz tak po prostu. I sa bardzo nieprzyjemne -
Klaudia jestem
U nas problem się zmniejsza,tzn.paznokieć rosnie i wybija się ponad skórkę,ta opuchlizna zmniejsza się,zaczerwienienia nie ma już praktycznie. Cały czas kilka razy dziennie tą wódką to przemywam
Jak pecherze to niedobrze i ropa,dobrze że lekarz masc zapisał
Reakcja się nie przejmuj,lepiej tak niż coś zaniedbac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 20:07
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Kurcze na allegro jakiś zamówiliśmy, jakoś ponad stówkę kosztował a nie chcieliśmy żadnego droższego bo się bałam że będzie kicha, wiem każdym razie jest już do 18 kg i można z niego później zrobić krzesełko
Mysza super że ogarnelas mimo choroby, życzę Wam radości z jutra :* a te bole mnie wzięły same od siebie.. okropnenawet nie umiałam małej podnieść... Pewnie te czopki też mi na to pomogą ale mam nadzieję że nie będę już na przeciwbólowych cały czas?! Uroki.
Klaudia bardzo dobrze że poszlas bo my też chodzimy z każdą głupota. Lepiej iść niż później żałować że nie byłam. Tak samo wczoraj nam mówiła że jak coś nas zaniepokoi po szczepieniu to od razu do lekarza.
Właśnie opluskalam Nadię, zdążyłam bo już czuję że Ibuprom przestaje działać więc na tyle z moich prac dzisiaj. Jeszcze pranie włączę i chyba koniec.
Ja myślę że nieważne co ugotujemy i czy posprzatamy czy też nie święta u każdej z nas będą wyjątkowe bo z takim Malenstwem to nie ma innej opcjiklauuudia, Scorpiolenka, Lena19938 lubią tę wiadomość
-
Klauuudia dziękuję jeszcze raz! Jest o niebo lepszy od tego badziewia co miałam. Mleko ściągnęłam bardzo szybko. Teraz w lodówce czeka na noc. Gdyby nie to że muszę się zajmować małą to bym jeszcze sciągała
mam jeszcze dwie takie same butelki
Body są śliczne, dziękuję... Ode mnie przesyłka przyjdzie pewnie po nowym roku...
Jeszcze raz bardzo Ci dziękujęklauuudia lubi tę wiadomość