X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza u mnie tak samo bylo za pierszym razem, pozniej juz nic sie nie dzialo. Tyle, ze bylam spokojniejsza, bo po wizycie u gina i dostalismy przyzwolenie. Najlepiej tez sie wybierz.

Maly dal popalic o 2.30 dopiero zasnal.. o 6 sie obudzil i tak slodko sie usmiechal i gaworzy ze jak to nie kochac ;)

Wirginia, zxc, klauuudia, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:35

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są na recepty i kosztują fortunę.. dobrze że jest ten 1000 dla kobiety niepracującej bo z tego kupujemy szczepionki teraz :)

zxc lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:36

• _polin Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla naszej nfzowskiej Pani doktor kolki to też normalna rzecz. Poszliśmy prywatnie i dostaliśmy receptę na Debridat ale odstawiliśmy bo mam wrażenie, że nie pomaga więc po co dziecko faszerować. Podajemy Biogaię i Espumisan.

A u nas znowu nie bardzo chcieli rozmawiać o szczepionkach na NFZ - w naszej przychodni na tapecie jest 6w1 - infanrix hexa. Powiedziałabym wręcz, że muszą coś z tego mieć. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 11:39

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin,u nas dokładnie to samo,nacisk na 6w1 i też mam takie wrażenie ,że im się to opłaca w jakiś sposób.

My szczepienie przekładamy bo mały lekko przeziębiony.Mąż coś przywlókł z pracy,starszy syn też kicha,tylko ja się jeszcze trzymam,ciekawe jak długo.

Jak to tam u was przygotowania do świąt? U mnie wszystko w polu.Narazie tylko sernik upiekłam.Akurat synuś zasnął na 2 godz ale na kanapie w salonie,więc ja z miksowaniem ciasta przeniosłam się na pralkę do łazienki żeby go nie obudzić. ;)

_polin lubi tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przygotowalam wczoraj cala wigilie po tym ginekologu ale maz zajal sie Nikolasem tak to bym chyba nie dala rady, zostalo tylko upiec ryby jutro no i pewnie jakas salatke i pieczen na swieta, ale to jutro dzisiaj juz nic nie robie.

Bylismy dzisiaj znowu u pediatry juz tam mnie Maja za jakas kretynke ale tak sie zdenerwowalam bo przez te wrastajace paznokcie malemu tak jakby popekaly paluszki i zrobily sie Pecherze do tego to zaczerwienienie gdzie niegdzie zolte tak jakby ropa podeszlo a ten lekarz tak spojrzal powiedzial mi ze przeciez mi mowil zeby duzo moczyc eehh a ja mu mowie ze to wyglada coraz gorzej malego to boli denerwuje sie no to zapisal jakas masc antybakteryjna i kazal moczyc tym razem w rumianku no to dobra odwrocilam sie do malego za chwile do nich z powrotem a pielegniarka robila glupia mine do lekarza ale sie beznadziejnie poczulam ...
    Tak jakby i na Cholere ona tutaj przychodzila z tym dzieckiem... Bylam taka zla ... Kurcze a przeciez kazdy by spanikowal troche ze sie dziecku wrzynaja te paznokcie i jakas ropa zwlaszcza ze wczesniej tej ropy i pecherzy nie bylo tylko opuchniete i czerwone ( tylko eeehh ) a za chwile zapalenie albo niewiadomo co...

A Kas sie cos nie odzywa a mieli tez ten Problem jakos nioe moge jej zlapac :( a jestem ciekawa jak to u nich wyglada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 17:20

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka ja ostatnio z tego samego powodu mielilam mieso w lazience hehe :) bedzie sie milo wspominac takie Historie :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia dziękuję!!!! :-* :-* :-* szybko przyszedł!!! Jestem taka szczęśliwa :-) :-* <3

klauuudia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia jestem i mam nadzieję że znajdę jakoś trochę czasu żeby tu zaglądać. Ale moja krupcia w koło czymś zajmuje mamę i nie mam czasu.

My szczepić będziemy też 6w1 i pani doktor też polecała że są poprostu bezpieczniejsze. Ale decyzja należy do nas.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Klauuudia dziękuję!!!! :-* :-* :-* szybko przyszedł!!! Jestem taka szczęśliwa :-) :-* <3

ooo to szybciutko :)
    ciesze sie bardzo mowilam ze te zwykle Ida duzo szybciej jak polecone ;)
    To teraz wyprobuj czy dobry jest wogole... Mam nadzieje, ze bedzie CI sluzyl :) i przepraszam za wyglad tej paczki i listu na kolanie hehe ale sie spieszylam zeby szybko wszystko ogarnac czyli jak to zwykle jest :)

Aaa i mam nadzieje ze bodik bedzie dobry kupilam go kiedys dla Nikolasa ale pozniej stwierdzilam ze ta kokardka taka malo meska haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 17:17

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coraz mniej czasu, na dodatek nic nie mam zrobione sprzątać będziemy jutro do reszty, ugotowałam zupę, ryby jutro, tak mnie dziś kręgosłup bolał na wysokości wkłucia znieczulenia że aż płakałam. Ból rozchodzil się na boki aż na brzuch nachodzilo nie umiem opisać ale świństwo okropne. Na szczęście Ibuprom pomógł a od jutra zaczynam kurację czopkami, wywołuje okres, a potem antykoncepcja. Masakra ale mi się trafilo na święta ale chociaż Mąż będzie w domku jakbym sie źle czuła.

Dziewczyny przyszedł dziś prezent dla Nadii, lezaczek bujaczek! :D rewelacyjny! Spała w nim 2h :) sama się uspokoiła i zasnęła :D spróbuje ja ta znowu włożyć i coś porobić :)

• _polin Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia jaki macie lezaczek?

Ja o przygotowaniach wiele nie powiem, bo z mezem na zmiane sprzatamy dopiero dzisiaj. Podziwiam kobiety gotujace - ja nie zrobilam NIC, tzn mam w planach zrobic rolade z łososia ale to szybka robota. Swieta spedzamy u jednych i drugich rodziców wiec z glodu nie umrzemy :-P

Wirginia lubi tę wiadomość

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam dzis sie jakos zebrac i isc na przedswiateczne zakupy. Ludzi w sklepach niesamowite ilosci. W kolejkach przy kasach stalam dluzej niz robilam zakupy. Ciezko lata sie w deszczu po miescie z katarem i goraczka :/. Pozniej posprzatalam w domu praktycznie na blysk. Misja wiec zakonczona sukcesem. Dzis przychodza tescie na kawe bo wyjezdzaja na swieta. na wigilie idziemy do moich rodzicow, przygotuje tylko jakies salatki.
    Kompletnie nie czuje tych swiat, my wszyscy czujemy sie okropnie, Kalinka okropnie kicha i kaszle. Ciezko sie cieszyc. Prezent od meza dostalam juz dzis. Mam nadzieje ze jutro bedzie dobry dzien pomimo wszystko :)

Wirginia, ja tez mam takie bole kregoslupa w miejscu znieczulenia. Czasem lapia gdy jestem schylona a nieraz tak po prostu. I sa bardzo nieprzyjemne :/

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jestem :-)
    U nas problem się zmniejsza,tzn.paznokieć rosnie i wybija się ponad skórkę,ta opuchlizna zmniejsza się,zaczerwienienia nie ma już praktycznie. Cały czas kilka razy dziennie tą wódką to przemywam
    Jak pecherze to niedobrze i ropa,dobrze że lekarz masc zapisał :-)
    Reakcja się nie przejmuj,lepiej tak niż coś zaniedbac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 20:07

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze na allegro jakiś zamówiliśmy, jakoś ponad stówkę kosztował a nie chcieliśmy żadnego droższego bo się bałam że będzie kicha, wiem każdym razie jest już do 18 kg i można z niego później zrobić krzesełko :)

Mysza super że ogarnelas mimo choroby, życzę Wam radości z jutra :* a te bole mnie wzięły same od siebie.. okropne :( nawet nie umiałam małej podnieść... Pewnie te czopki też mi na to pomogą ale mam nadzieję że nie będę już na przeciwbólowych cały czas?! Uroki.

Klaudia bardzo dobrze że poszlas bo my też chodzimy z każdą głupota. Lepiej iść niż później żałować że nie byłam. Tak samo wczoraj nam mówiła że jak coś nas zaniepokoi po szczepieniu to od razu do lekarza.

Właśnie opluskalam Nadię, zdążyłam bo już czuję że Ibuprom przestaje działać więc na tyle z moich prac dzisiaj. Jeszcze pranie włączę i chyba koniec.

Ja myślę że nieważne co ugotujemy i czy posprzatamy czy też nie święta u każdej z nas będą wyjątkowe bo z takim Malenstwem to nie ma innej opcji :D

klauuudia, Scorpiolenka, Lena19938 lubią tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia dziękuję jeszcze raz! Jest o niebo lepszy od tego badziewia co miałam. Mleko ściągnęłam bardzo szybko. Teraz w lodówce czeka na noc. Gdyby nie to że muszę się zajmować małą to bym jeszcze sciągała ;-) mam jeszcze dwie takie same butelki ;-)
    Body są śliczne, dziękuję... Ode mnie przesyłka przyjdzie pewnie po nowym roku...
    Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie ciesze :* :* :* , ze moglam jakos pomoc <3
    To sciagaj sciagaj jak najwiecej :)

Lena19938, maggda lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia, wysłałam Ci e mail ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzinnych Świąt dziewczyny!!!:-)

Lena19938, Scorpiolenka, Wirginia, małamama, _polin lubią tę wiadomość

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ