X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My mamy nosidło z allegro- solidna podróbka ergobaby na szerokim panelu, nawet ciut za szerokim więc poczekam aż mały będzie siedział i zacznę go nosić :)

Co do spacerów to wychodzimy po 14 bo muszę córkę z przedszkola odbierać, ale siedzimy gdzieś w cieniu później bo w słońcu nie da rady, a mój to za bardzo nie chce spać w takim cieple, dużo lepiej w domu śpi więc pierwsze dwie drzemki w domu zaliczamy, a ostatnią na dworze ale kiepsko wtedy śpi....

Klaudia cieszę się , że parówka smakowała, ja dawałam młodemu ale pluł nią tylko bo nie potrafi poradzić sobie z grudkami w jedzeniu :)

Mój dzisiaj od rana marudny :/ a co do nocek to dalej pozostawiają wiele do życzenia, ale jakoś dajemy radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie czy któreś z listopadowych dzieci jeszcze nie siedzi? czy tylko mój taki leń? bo z tego co czytam to wasze dzieci dużo do przodu od mojego...

• _polin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co prawda z października w końcu, ale mały siedzi w siadzie tzw skośnym podpartym :-) dzisiaj rehabilitantka powiedziała nam, że rozwija się książkowo. Na siad jest czas do końca 9 miesiąca, więc spokojnie. Próby siadu powinny nastąpić w 8 miesiącu. Ale jak Cię coś niepokoi to zawsze warto skonsultować się z jakimś fizjoterapeutą. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 13:50

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mój nie siedzi :-) tzn.jeszcze do tej pory sam nie usiadł,bo to różnica ;-)
    Za to raczkuje :-)

My spacerujemy o każdej porze dnia,rano,popo i wieczorem. Min.2razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 15:22

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUBY moja starsza a nie siedzi i nie raczkuje tylko pełza na dzień dzisiejszy.Posadze ją to utrzyma równowage chwile i za chwile leci we wszystkie strony nic sie nie broniac rekami.Ma brak odruchu obronnego ;/ lipnie bedziemy musiały cwiczyc,rehabilitowac sie

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jako tako nie niepokoi mnie nic tylko córka jak miała 6 msc to siedziała już stabilnie dlatego spodziewałam się , że już młody też będzie siedział :)

Młodadama niekoniecznie rehabilitować mówią, że jak zaskoczy to potem wszystko na raz idzie :D mój też lata we wszystkie strony, dobrze mu wychodzi przemieszczanie się na plecach do tyłu :P stara się też pełzać ale szybko się denerwuje w tej pozycji :/

• RinaC Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mój mały też jeszcze nie siedzi - raczkuje, staje przy meblach a siedzenie chyba za nudne :p

Bylyscie z dzieciaczkami na basenie? Chciałbym zabrać młodego ale boję się jak to będzie wyglądać

17u920mmbyd1a8aj.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodadama czy ja wiem czy to już powód do rehabilitacji na tym etapie chyba nie... mam nadzieję :)

My wczoraj byliśmy nad jeziorem myslalam ze po pół godzinie wrócimy do domu ale małemu tak się spodobalotaki był grzeczny że byliśmy cały dzień :) byłam w pozytywnym szoku :)
    Dziś za to maruda jak nie wiem mam nadzieję że się nie przeziebil nad tym jeziorem :( . Narazie prócz marudzenia nie widzę zadnych symptomów obstawiam znowu ząbki . Póki co wyszły dwa ale teraz chyba góra daje się we znaki.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze spacerami powiem wam szczerze że ost w ogóle nie chodzilismy jak bylo ponad 30 stopni spał w domu a tak to cały dzień na dworze w cieniu i w basenie. Nie chcialam bo męczyć tymi spacerami bo raczej denerwuje się w wózku jak ma siedzieć i jeszcze te upały choć ja bardzo chętnie przebywam na słońcu ;).

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    RUBY moja starsza a nie siedzi i nie raczkuje tylko pełza na dzień dzisiejszy.Posadze ją to utrzyma równowage chwile i za chwile leci we wszystkie strony nic sie nie broniac rekami.Ma brak odruchu obronnego ;/ lipnie bedziemy musiały cwiczyc,rehabilitowac sie
    A jesteście pod opieka ośrodka rehabilitacyjnego? My ostatnio byliśmy na kontroli w ośrodku z dziewczynami i tez doktorka miała zastrzeżenia co do siedzenia Tosi. Powiedziała, ze jak na ten wiek (7,5 miesiąca wtedy) to ma bardzo słaby siad, mimo ze Tosia potrafiła juz wtedy sama usiąść. No i mamy przepisane rehabilitacje. Oczywiście termin dopiero na polowe lipca ;/ ale na szczęście widać juz sporo poprawę u Tosi bo bardzo ładnie i stabilnie juz siedzi. A tez właśnie był problem z tym, ze nie potrafi utrzymać równowagi i nie broni sie i doktorce sie to bardzo nie podobało. Ale widzę, ze twoja córka jest teraz w tym samym wieku co moje wtedy na kontroli wiec moze u was tez z czasem zaskoczy, u nas sie udało bez rehabilitacji :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko ma czas usiasc do 10ms :-) nie przesadzajmy ;-)

_polin, klauuudia, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak często wymieniacie niekapki/butelki? My uzywamy już 2ms, kupilam nowy ustnik, ale nie wiem czy butelke też zmienic??

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja nie zmienialam ani butelek jedynie smoczki na większe ale tak żeby całkiem zmienić to nawet o tym nie myslalam póki co... szczerze powiedziawszy. Jak już będą zuzyte czy przebarwione czy nie wiem to chyba wtedy... czy się powinno jakoś jakos systematycznie zmieniac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 18:20

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem, ale dziś taka myśl mi przeszła czy nie wymienic. Ja,wyparzam co ok 3dni, tak to myje tylko, nie wiem czy ten plastik się jakoś zuzywa...

Dziś zaliczylismy basen:-) woda trochę zimna i Młody się krzywil haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 20:37

_polin lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale podobało mu sie ogolnie??? :)
    Nikolas tak się chluptal w jeziorze fajnie jak to wzielam na glebsza wodę to rak fajnie chcial plywac zabka się usmielismy :)

Teraz mały ma temp 38 ząbki dają się we znaki poza tym u nas jakaś masakra na zewnątrz 35 stopni duchota jak nie wiem a w mieszkaniu 30. Mały śpi rozebrany ubiorę go później jak trochę spadnie ta temp. Masakra jakaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 20:57

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja podobnie jak Klaudia też nie zmieniam, co więcej butelki z aventu mam jeszcze po córce i dokupiłam tylko smoczki nowe do nich ...zmieniam tylko te smoczki uspokajające na większe no a zbutelek to my tylko ten smoczek do kaszek używamy i sporadycznie smoczek numer 2 bo mój młody jak wiesz mleka nie pije - tylko na noc z kleikiem i czasem właśnie w nocy samo mleko- ale bardzo rzadko...

Mnie też się wydaje, że 7,5 msc na rehabilitacje to trochę przesada zwłaszcza , że jako tako już siadała...

Klaudia skoro mały jest zadowolony to nie ma potrzeby go targać do wózka, w końcu siedzi na powietrzu w cieniu więc super wypas ;) na kocyku więcej zdziała niż siedząc w wózku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziecko ma czas usiasc do 10ms :-) nie przesadzajmy ;-)

Nam pediatra mówiła, ze do 9go miesiąca. Ile ludzi tyle opinii jak widać. My jesteśmy pod kontrola neurologa i ośrodka rehabilitacji i uważam, ze skoro specjaliści twierdzą, ze nie do końca jest "ok" to im ufam w końcu znają sie na tym lepiej niż ja czy "interenty".

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się coś przypomina że czytałam na apce na telefon moje dziecko że trzeba zmienić jak się zrobia porzadne zarysowania. No czyli jak butelka jest już zniszczona wcześniej wydaje mi się że nie ma takiej potrzeby...

Ruby też tak sądzę a w wózku się denerwujechce stawać wychodzić i to niebezpieczne jakby nie było a tak w cieniu i może wywijac moja mała wiercidupka minuty nie umie spokojnie wysiedziec...

A że smoczkami uspokajaczami to też małemu większy kupiłam ale wogole go nie chce przyzwyczail się do tego malutkiego a miał taki naprawdę mini mini jak był taki malutki jeszcze ( boże a teraz już taki chlop) ale nie przejmuje się bo raczej rzadko kiedy Wogole ma ten smoczek w buzi zazwyczaj na 10 minut jak zasypia czasem nawet bez a później i tak wypluwa więc mu nie zaszkodzi.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki w sumie już jakiś czas nie zmieniałam, ale też się nad tym ostatnio zastanawiałam :-) za to smoczki do butelek zmieniam bardzo często, bo mały pije z kreseczki i nam często pękają - nie wiem czy przegryza, bo zdarza mu się gryźć, czy takie liche.

U nas dzisiaj deszczyk jak narazie, zobaczymy jak reszta dnia...

Kurczę też mnie ten basen korci, ale w mojej mieścinie się nie nadaje. Musimy poszukać gdzieś dalej. Kaś, a Wy byliście sami, czy chodzicie na jakieś zajęcia z instruktorem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 09:09

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na basenie byliśmy sami :-) zwykły,miejski,w końcu otworzyli,Młody się popluskal, dzieci sporo, poznal na kocyku nowych kolegów :-) ogolnie wypad na plus.

Dziś córka skończyła 1klasę :-) z wyróżnieniem to i nagroda musi być. Zaraz idziemy na lody i pizzę.

Wracajac jeszcze do tego siadania, ja sama jestem wczesniakiem z 36tc, usiadlam sama mając 11ms, nikt mnie nie rehabilitowal i mam się dobrze :-)
    A ile lekarzy tyle zalecen i opinii ;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ