X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane♡♡♡♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    dziewczyny tak czytam Wasze posty i zastanowilo mnie jednoczy jest tu jakas dziewczyna ktora jest w ciazy ot tak?tzn zaszla bez zadnych problemow ,nie musi brac dupka luteiny,nie mial poronien itp czy tez gin przepisuja luteine zawsze??

My z mężem jak zaczęliśmy się starać druga ciążę udało się z pierwszym razem, poprzednia ciąża przebiegała idealnie, nie biorę luteiny jedynie kwas foliowy, poronien też nigdy na szczęście nie miałam. Luteiny nie powinno się przepisywać bezpodstawnie czy na.wszelkie wypadek. Tak myślę i tak mówi moja gin.

• aher Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    dziewczyny tak czytam Wasze posty i zastanowilo mnie jednoczy jest tu jakas dziewczyna ktora jest w ciazy ot tak?tzn zaszla bez zadnych problemow ,nie musi brac dupka luteiny,nie mial poronien itp czy tez gin przepisuja luteine zawsze??

Ja :) Nie biorę nic poza kwasem foliowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:55

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka ja tez :) co prawda o pierwsza ciążę staraliśmy sie dlugo ale udalo się naturalnie, przebieg ciąży książkowy a ta to dosłownie od tak w drugim cyklu co bylo dla nas wielkim zaskoczeniem :) duphaston bralam lata temu na uregulowanie miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:43

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściary:)) całe szczęście że istnieją jeszcze takie osoby:))

Karolka14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ile macie lat?:) i skąd jesteście?

• aher Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciążę udało mi się zajść od razu, w pierwszym cyklu. Teraz staraliśmy się kilka miesięcy, nie wiem dlaczego, może wpływ miały na to hormony bo niedawno też zakończyłam swoje długie karmienie piersią. W sumie wyszło na dobre, bo w grudniu wyczułam u siebie guzek w piersi i jak usunęłam go w styczniu to udało się zajść od razu :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Nie wiem co myśleć; ( w dniu spodziewanej miesiączki miałam betę 40.3 po 2dniach mam 101..."niby"w normie ale czuje że powinno być wyżej:(((

Bardzo ładny przyrost :)
    Spokojnie możesz czekać do wizyty bez zbędnej paniki :) Wzystko jest ok!

magdaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi ♡dziękuję

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajla wrote:
    Ja od dziś jestem na l4, pierworodna daje mi w kość ostatnio zorbila się rannym ptaszkiem i wstaje już o 6 :)
    Moje zachcianki przechodza już wszystko, wczoraj grzybki marynowane przegryzalam pomarańcza :D

Super!
    Jakiś powód zwolnienia, czy raczej tak na wszelki wypadek?
    Sama zastanawiam się jak podejść do tematu zwolnienia... Myśle i myśle i dalej nie wiem ;)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Szczęściary:)) całe szczęście że istnieją jeszcze takie osoby:))

Dokładnie szczęściary!

magdaa, Karolka14 lubią tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Mamusie ile macie lat?:) i skąd jesteście?

Ja mam 34 lata
    Jestem z Warszawy.
    A Ty Magdo?

magdaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi ja zaraz skończę 31lat i jestem spod Poznania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22lata i jestem z okolic łodzi

magdaa lubi tę wiadomość

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajla wrote:
    My z mężem jak zaczęliśmy się starać druga ciążę udało się z pierwszym razem, poprzednia ciąża przebiegała idealnie, nie biorę luteiny jedynie kwas foliowy, poronien też nigdy na szczęście nie miałam. Luteiny nie powinno się przepisywać bezpodstawnie czy na.wszelkie wypadek. Tak myślę i tak mówi moja gin.
    W pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym miesiacu staran w ta tak samo ,tez tylko biore kwas foliowy :-)a pytalam o te dupki i inne takie bo jak czytam posty czesto sie to przewija i myslalam ze w Polsce lekarze to przepisuja w razie W :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Ellasi ja zaraz skończę 31lat i jestem spod Poznania.
    Ja mam 37 obecnie mieszkam w Belgii ,w Polsce mieszkam kolo Wrzesni :-)

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Super!
    Jakiś powód zwolnienia, czy raczej tak na wszelki wypadek?
    Sama zastanawiam się jak podejść do tematu zwolnienia... Myśle i myśle i dalej nie wiem ;)
    Mam jeszcze córkę więc wolę spędzić z nią czas a po drugie kończyła mi się umowa w pracy której by mi nie przedłużono więc poszłam na zwolnienie

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajla wrote:
    Mam jeszcze córkę więc wolę spędzić z nią czas a po drugie kończyła mi się umowa w pracy której by mi nie przedłużono więc poszłam na zwolnienie
    i dobrze trzeba sobie jakos radzic :-)i tylko same korzysci z tego beda a co myslicie o tym programie 500+?na dziecko

7u22s65gmika7d3f.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:32

magdaa lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    i dobrze trzeba sobie jakos radzic :-)i tylko same korzysci z tego beda a co myslicie o tym programie 500+?na dziecko

Ten program nie dla mnie. Miało być na każde dziecko a będzie na drugie.
    Dotyczy mnie to tylko w zakresie składania się na 500 zł z moich podatków ;)

Ciekawa jestem jak długo potrwa ten program? Bo jakoś słabo widzę go w dłuższej perspektywie tak szczerze mówiąc.

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ