Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolajla wrote:Mam jeszcze córkę więc wolę spędzić z nią czas a po drugie kończyła mi się umowa w pracy której by mi nie przedłużono więc poszłam na zwolnienie
W takiej sytuacji to faktycznie nie miałaś nad czym się zastanawiać. Tylko L4 i relaks
Ja mam nieco inną sytuację... Praca stała, fajna, ale stresująca.
Weekend minął leniwie i bez objawów, czy innych nieprzyjemnych akcji. A dziś po pracy jednak czuję że w brzuchu mnie nieco ciągnie... Nie wiem czy to ma związek z pracą czy nie -
Ellasi wrote:Ten program nie dla mnie. Miało być na każde dziecko a będzie na drugie.
Dotyczy mnie to tylko w zakresie składania się na 500 zł z moich podatków
Ciekawa jestem jak długo potrwa ten program? Bo jakoś słabo widzę go w dłuższej perspektywie tak szczerze mówiąc. -
magdaa wrote:Mamusie ile macie lat? i skąd jesteście?
Ellasi, magdaa lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
tomania2806 wrote:nie nadrobię was mnie dopadly mdłości poranne popołudniowe oraz wieczorne do tego zgaga, jeżeli chodzi o seks to na razie u nas zero dla dobra dziecka, byłam dziś u endo powiedział ze mam bardzo dobre wyniki przepisał mi jod 200 i dalej mam brac eurotyrox a jutro wizyta u gin o 18.15Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Karolka14 wrote:Mysle ze rzad Pis-u bedzie tak dlugo placil az Polska stanie sie bankrutem :-(i tak mysle ze ten pomysl jest do bani,bardziej racjonalne byloby podwyszenie pensji minimalnej.W Belgii min pensja to cos ok 1300 euro a ceny sa bardzo podobne do tych w Polsce czasami mnie to zadziwia,tutaj na pierwsze dziecko jest 100 euro na drugie juz 220 i analogicznie na kazde kolejne po 100 euro wiecej.
Coś w tym jest... Może być tak że jak zobaczą dno w kasie program się zakończy.
Ja jestem zwolennikiem umożliwienia rodzicom podjęcia aktywności zawodowej poprzez tworzenie żłobków i przedszkoli. Samo 500 zł nic nie da, bo to dawanie kasy za nic, to pogłębianie wyuczonej bezradności- bo wygodnie dostać 500 zł za darmo, ale w dłuższej perspektywie tworzymy ludzi zupełnie nieprzystosowanych do realiów rynku pracy, długotrwałe bezrobotnych i w dodatku z przekonaniem że im się coś za darmo należy.
Będą też tacy kombinatorzy którzy sami poproszą pracodawcę o obniżenie wynagrodzenia na umówię o prace o np. 200 zł bo dzięki temu dostaną 500 albo 1000 zł z programu- paranoja!
Najgorsze jest to że cześć z tych pieniędzy trafi do rodzin które z pewnością na dzieci tego nie wydadzą a obawiam się że nad racjonalizacją wydawania tych pieniędzy nie będzie nikt panował.Karolka14, Jolcia1985, michasia-K lubią tę wiadomość
-
Sówka_83 wrote:Dziewcxyny gratuluję ładnych przyrostów
Ha leze w łóżku, cos jakby mnie w pachwinach ciągnie i jakby choroba mnie brała Martwię sie trochę.
Ja tez dziś jakaś niewyraźna jestem... Brzuch mnie pobolewa i mam dreszcze jak na początku choroby
Mam ochotę na gorącą kąpiel ale w ciązy to zabronione -
Ellasi wrote:Ja tez dziś jakaś niewyraźna jestem... Brzuch mnie pobolewa i mam dreszcze jak na początku choroby
Mam ochotę na gorącą kąpiel ale w ciązy to zabronione [/QUOTE
Taki czas widocznie dla nas nastał, trzeba odpoczywać
Dobrze, że głowa mi opuściła.
-
Cześć dziewczyny.
Ja już po drugim usg. Bąbelki ładnie urosły i wygląda na to, że wszystko będzie dobrze.
Pożegnałam się ze swoją kliniką od ICSI i już zapisałam się do lekarza, u którego chcę rodzić.
Jestem dzisiaj taka szczęśliwa
Poprosiłam panią w aptece, aby sprzedała mi jakieś tabletki na mdłości. I dała mi imbir lekarski solgara - jak zobaczyłam cenę 80zł, to mało nie zemdlałam
No i je kupiłam ale aż nie chce mi się wierzyć, że mi coś pomogą. Ktoś je brał?Ellasi, pabelka88, magdaa, Paula 44, Scorpiolenka, Jolcia1985 lubią tę wiadomość
-
rudi wrote:Cześć dziewczyny.
Ja już po drugim usg. Bąbelki ładnie urosły i wygląda na to, że wszystko będzie dobrze.
Pożegnałam się ze swoją kliniką od ICSI i już zapisałam się do lekarza, u którego chcę rodzić.
Jestem dzisiaj taka szczęśliwa
Poprosiłam panią w aptece, aby sprzedała mi jakieś tabletki na mdłości. I dała mi imbir lekarski solgara - jak zobaczyłam cenę 80zł, to mało nie zemdlałam
No i je kupiłam ale aż nie chce mi się wierzyć, że mi coś pomogą. Ktoś je brał?
Rudi,
Super! Bardzo dobre wieści. Pięknie się tydzień zaczyna.
Ja jutro idę do gin- jestem bardzo ciekawa jak tam się sprawy mają.rudi lubi tę wiadomość
-
Karolka14 wrote:Ja mam 37 obecnie mieszkam w Belgii ,w Polsce mieszkam kolo Wrzesni
Ja mam 27 lat, mieszkam w Kaliszu Karolka Września to też znane mi okolice, mieszkałam tam przez dwa lata . No i tam zaszłam w pierwszą ciążę. Miło wspominam ten czasWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 19:26
magdaa, Karolka14 lubią tę wiadomość