Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro mam wizytę u ortopedy o 11:30 i dowiem się w końcu czy mogę rodzić naturalnie mam ogromne nadzieje, że tak właśnie będzie jednak gdzieś z tyłu głowy jest obawa, że cc będzie konieczne...
abiolek, Alma84, K@sia lubią tę wiadomość
-
Anulka0407 moje serdeczne gratulacje
Dziewczyny trzymam kciuki, zeby u Was ruszyloJa za tydzien KTG
nastawilam sie juz na 14
innej daty nie przyjmuje
PS. Tak to napisalam, a jest 1.29 i jakis skurczyk mnie tu meczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 01:31
Anulka0407 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) Do sprzedania mam oryginalny laktator elektryczny MEDELA typ: mini elektric zakupiony za 331zł 68gr. Użyty tylko kilka razy więc praktycznie nowy i w 100% sprawny.
Do tego sprzedam też 3 nowe butelki Medeli do tego laktatora w komplecie zakupione za 28zł 90gr.
Posiadam jeszcze 2 nieużywane smoczki Medeli pasujące idealnie do butelek zakupione za 19zł 90gr. Kosz całego zestawu w sklepie to 380zł 48gr.
Sprzedam całość za 300 zł dokładając gratis:
* 10 wkładek laktacyjnych
* 2 nakładki silikonowe na sutki
* żel na popękane brodawki MALTAN (prawie cała tubka).
Piszcie na priva. -
Olivia jest już z nami. Cesarka odbyła się 25.10.2017 roku zgodnie z planem. Olivia przyszła na świat o godzinie 10:52 i jej waga wynosiła 3750 g. 26 października byłyśmy już w domu. Pozdrawiamy
Katalonia, Biedroneczka83, Kaczuszka86, Alma84, agagaga, K@sia, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, KasiaHaBe, zuzik88, Anulka0407 lubią tę wiadomość
-
NIEPOKORNA gratulacje
A ja dzisiaj mam podejrzane objawy... Nie wiem, co z tego wyniknie... Od rana delikatne skurcze, dość częste, ale nie sprawdzałam co ile, bo aż tak mnie nie niepokoiły. Koło 14 zaraz po wizycie w wc, położyłam się na poobiedni odpoczynek i miałam wrażenie że popuściłam (może bardziej "wypływ" jak przy okresie) i faktycznie miałam majtki do zmianyOd tamtej pory mam wkładkę i jakoś wielce mokra nie jest, ale za to miałam śluz z nitkami krwi. Jak myślicie, coś z tego się rozkręci, czy fałszywy alarm?
NIEPOKORNA, K@sia lubią tę wiadomość
-
A u mnie 39+0 dzisiaj tydzień po ściągnięciu szwu a po Ktg ani widu ani slychu porodu. Skurczy zero, szyjka 2 cm i wysoko. Coś ten mój syn wcale nie spieszy się na spotkanie z mamą
K@sia lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Niepokorna - gratulacje!
Niestety chyba stoję przed jednym z najtrudniejszych wyborów w życiu... Ortopeda namawia mnie na cc bo spojenie mi się rozeszło i jest ryzyko, że podczas porodu rozejdzie się jeszcze bardziej i kazał mi się z tym liczyć... Mam podjąć z ginekologiem decyzje co do zakończenia ciąży. Jeden ginekolog zaleca mi cc a drugi mimo wszystko psn. Nie wiem już sama co robić tak bardzo chciałam rodzić sn ale się boję.NIEPOKORNA lubi tę wiadomość
-
Zuza2323 wrote:Niepokorna - gratulacje!
Niestety chyba stoję przed jednym z najtrudniejszych wyborów w życiu... Ortopeda namawia mnie na cc bo spojenie mi się rozeszło i jest ryzyko, że podczas porodu rozejdzie się jeszcze bardziej i kazał mi się z tym liczyć... Mam podjąć z ginekologiem decyzje co do zakończenia ciąży. Jeden ginekolog zaleca mi cc a drugi mimo wszystko psn. Nie wiem już sama co robić tak bardzo chciałam rodzić sn ale się boję.
Zuza rozumiem Cię doskonale ale jeśli istnieje jakiekolwiek ryzyko to bym decydowała się na cc. Ja bym tak zrobiła ale to moje zdanie
-
NIEPOKORNA gratulacje
U mnie ciszado 14 jeszcze 10 dni
Zuza2323 nie wiem co gorsze czy ryzyko czy cesarka... mnie tez pobolewa spojenie, ale ze względu na strach przed cesarka chyba wole nic nie wiedzieć czy się rozchodzi czy niejestem dobrej myśli, powodzenia w podjęciu odpowiedniej decyzji.
KasiaZ jak to czop czy coś w tym stylu to już bliżej niż dalej
-
Niepokorna, super
Kawał babeczki z Olivii
U mnie dziś 40+0. Pojechałam z rana na ktg, byłam o 7, trwało 50 minut. Zleciało, ale potem aż ponad 2 godziny czekałam na lekarza. Wyszło fajnie, bo trafiłam na dyżur mojego ginaBadanie było wybitnie bolesne, mimo że on jest raczej delikatny, no ale to już taki etap. Mało nie padłam na tym fotelu ;] Szyjka 2cm i zamknięta... Młoda podrosła, wyszło 3260, powiedział że super jak na 1 poród. Zapomniałam z wrażenia zapytać o obwód łepetyny, a w karcie tego nie ma.
Zdecydowanie zaleca seks jako wywoływaczale jakoś po wrażeniach zsamego badania się odechciewa
Muszę się jakoś i dziecia zaktywizować, bo jak nie pójdzie przez 8 dni, to po 11.11 mogą już chcieć kłaść mnie na oddział, co zdecydowanie mniej mi pasuje ;] Ostatnia rzecz jakiej chcę to oksytocyna.
Następne ktg za 3, ew. 4 dni.abiolek, Katalonia lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Też unikam CC jak ognia, ale chyba już bym wolała cesarkę niż rehabilitacje po rozejsciu spojenia przy porodzie
Przy córce miałam podana oksytocynę i w ogóle na mnie nie zadziałała.
Ja pojechałam jednak na kontrolę, bo bałam się że wody się sączą, ale okazało się że pęcherz jest na szczęście cały, wód dużo ale rozwarcie na 3 cm (wczoraj na wizycie był tylko centymetr). Jestem w domu ale wszyscy się śmieją że urodzę jutro i córce i bratu zrobię prezent urodzinowyZnowu by była różnica wieku równe 10 lat
abiolek lubi tę wiadomość