X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro mam wizytę u ortopedy o 11:30 i dowiem się w końcu czy mogę rodzić naturalnie mam ogromne nadzieje, że tak właśnie będzie jednak gdzieś z tyłu głowy jest obawa, że cc będzie konieczne...

abiolek, Alma84, K@sia lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka0407 moje serdeczne gratulacje :)

Dziewczyny trzymam kciuki, zeby u Was ruszylo ;) Ja za tydzien KTG ;) nastawilam sie juz na 14 :) innej daty nie przyjmuje ;)

PS. Tak to napisalam, a jest 1.29 i jakis skurczyk mnie tu meczy... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 01:31

Anulka0407 lubi tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Grstulacje :)
    U mnie dziś tp. Jadę na zakupy do Wroclawia na pizzę z mężem i córka i nie będę czekać i leżeć ;) miłego dnia dziewczyny

Katalonia, abiolek, Anulka0407 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sobotnio :-) dzis pelnia aa trzeba dxialac jak ja juz chce urodzic :-)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Larysa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Do sprzedania mam oryginalny laktator elektryczny MEDELA typ: mini elektric zakupiony za 331zł 68gr. Użyty tylko kilka razy więc praktycznie nowy i w 100% sprawny.

Do tego sprzedam też 3 nowe butelki Medeli do tego laktatora w komplecie zakupione za 28zł 90gr.

Posiadam jeszcze 2 nieużywane smoczki Medeli pasujące idealnie do butelek zakupione za 19zł 90gr. Kosz całego zestawu w sklepie to 380zł 48gr.

Sprzedam całość za 300 zł dokładając gratis:
    * 10 wkładek laktacyjnych
    * 2 nakładki silikonowe na sutki
    * żel na popękane brodawki MALTAN (prawie cała tubka).
    Piszcie na priva.

zrz6i09kmg998aky.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia jest już z nami. Cesarka odbyła się 25.10.2017 roku zgodnie z planem. Olivia przyszła na świat o godzinie 10:52 i jej waga wynosiła 3750 g. 26 października byłyśmy już w domu. Pozdrawiamy :)

Katalonia, Biedroneczka83, Kaczuszka86, Alma84, agagaga, K@sia, Sunshine_111, wichrowe_wzgórza, Jooozefka, KasiaHaBe, zuzik88, Anulka0407 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Niepokorna :) zdrówka dla Was

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA gratulacje :)

A ja dzisiaj mam podejrzane objawy... Nie wiem, co z tego wyniknie... Od rana delikatne skurcze, dość częste, ale nie sprawdzałam co ile, bo aż tak mnie nie niepokoiły. Koło 14 zaraz po wizycie w wc, położyłam się na poobiedni odpoczynek i miałam wrażenie że popuściłam (może bardziej "wypływ" jak przy okresie) i faktycznie miałam majtki do zmiany :-/ Od tamtej pory mam wkładkę i jakoś wielce mokra nie jest, ale za to miałam śluz z nitkami krwi. Jak myślicie, coś z tego się rozkręci, czy fałszywy alarm?

NIEPOKORNA, K@sia lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaZ ja tez od rana dziwnie sie czuje a te nitki krwi to moze byc rozwieranie szyjki kciuki

Niepokorna gratulacje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 39+0 dzisiaj tydzień po ściągnięciu szwu a po Ktg ani widu ani slychu porodu. Skurczy zero, szyjka 2 cm i wysoko. Coś ten mój syn wcale nie spieszy się na spotkanie z mamą :)

K@sia lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3

Wysłany: 4 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis chyba oprócz sexu to jeszcze masaz brodawek uskutecznie bo działa i faktycznie skurcze wywołuje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• K@sia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj nachodzilam, spacer długi Ostrów Tumski zaliczony, pizza, kawka, lody i zakupy. Wieczorem sexy masaż brodawek i jutro chce rodzic ;)
    Gratulacje Niepokorna:)

Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f934303c39a.jpg

Witajcie :) Tu kwietniówka 2017 :) Wykonuje metryczki, podziękowania, pamiątki na wszystkie okazje :) Przedstawiam jedną z moich prac .. po więcej info zapraszam priv ;) pozdrawiam

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna - gratulacje!

Niestety chyba stoję przed jednym z najtrudniejszych wyborów w życiu... Ortopeda namawia mnie na cc bo spojenie mi się rozeszło i jest ryzyko, że podczas porodu rozejdzie się jeszcze bardziej i kazał mi się z tym liczyć... Mam podjąć z ginekologiem decyzje co do zakończenia ciąży. Jeden ginekolog zaleca mi cc a drugi mimo wszystko psn. Nie wiem już sama co robić tak bardzo chciałam rodzić sn ale się boję.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Niepokorna - gratulacje!

Niestety chyba stoję przed jednym z najtrudniejszych wyborów w życiu... Ortopeda namawia mnie na cc bo spojenie mi się rozeszło i jest ryzyko, że podczas porodu rozejdzie się jeszcze bardziej i kazał mi się z tym liczyć... Mam podjąć z ginekologiem decyzje co do zakończenia ciąży. Jeden ginekolog zaleca mi cc a drugi mimo wszystko psn. Nie wiem już sama co robić tak bardzo chciałam rodzić sn ale się boję.

Zuza rozumiem Cię doskonale ale jeśli istnieje jakiekolwiek ryzyko to bym decydowała się na cc. Ja bym tak zrobiła ale to moje zdanie

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę porozmawiać z mężem i się z tym przespać. Jestem świadoma tego, że może coś pójść nie tak podczas porodu ale też może być dobrze... a cc to też poważna sprawa w końcu operacja... Muszę się zastanowić co będzie dla nas najlepsze.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA gratulacje :)

U mnie cisza :D do 14 jeszcze 10 dni :D

Zuza2323 nie wiem co gorsze czy ryzyko czy cesarka... mnie tez pobolewa spojenie, ale ze względu na strach przed cesarka chyba wole nic nie wiedzieć czy się rozchodzi czy nie :P jestem dobrej myśli, powodzenia w podjęciu odpowiedniej decyzji.

KasiaZ jak to czop czy coś w tym stylu to już bliżej niż dalej :P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, super :) Kawał babeczki z Olivii :)

U mnie dziś 40+0. Pojechałam z rana na ktg, byłam o 7, trwało 50 minut. Zleciało, ale potem aż ponad 2 godziny czekałam na lekarza. Wyszło fajnie, bo trafiłam na dyżur mojego gina :) Badanie było wybitnie bolesne, mimo że on jest raczej delikatny, no ale to już taki etap. Mało nie padłam na tym fotelu ;] Szyjka 2cm i zamknięta... Młoda podrosła, wyszło 3260, powiedział że super jak na 1 poród. Zapomniałam z wrażenia zapytać o obwód łepetyny, a w karcie tego nie ma.
    Zdecydowanie zaleca seks jako wywoływacz :P ale jakoś po wrażeniach zsamego badania się odechciewa :D
    Muszę się jakoś i dziecia zaktywizować, bo jak nie pójdzie przez 8 dni, to po 11.11 mogą już chcieć kłaść mnie na oddział, co zdecydowanie mniej mi pasuje ;] Ostatnia rzecz jakiej chcę to oksytocyna.
    Następne ktg za 3, ew. 4 dni.

abiolek, Katalonia lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez bola badania teraz I jak przypomne sobie te podczas porodu to mam dreszcze
    Ja biore sie za masaz brodawek a co tam hehe tez chce jutro rodzic

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też unikam CC jak ognia, ale chyba już bym wolała cesarkę niż rehabilitacje po rozejsciu spojenia przy porodzie :-(

Przy córce miałam podana oksytocynę i w ogóle na mnie nie zadziałała.

Ja pojechałam jednak na kontrolę, bo bałam się że wody się sączą, ale okazało się że pęcherz jest na szczęście cały, wód dużo ale rozwarcie na 3 cm (wczoraj na wizycie był tylko centymetr). Jestem w domu ale wszyscy się śmieją że urodzę jutro i córce i bratu zrobię prezent urodzinowy ;-) Znowu by była różnica wieku równe 10 lat :-D

abiolek lubi tę wiadomość

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ