Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ślubny mnie dzisiaj pocieszył.... Ty przecież możesz w grudniu urodzić, co nieeee?
mam pytanie, czy mozliwe jest aby dziecko urodzone w terminie (więc teoretycznie z wykształconym i dojrzałym przewodem pokarmowym) i karmione piersią miało kolki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 14:03
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
nick nieaktualny
-
Madziula wrote:Ja też Was czytam i co jakiś czas tam napisze. Nadal w 2w1'
ale też chyba czop mi odchodzi od kilku dni taka galaretka ale czysta bez krwi bez niczego. Przezroczysta, biało lekko żółtawa
2 tyg przed porodem zaczął wychodzić małymi porcjami.
-
No czytałam właśnie o tym skoku rozwojowym. Pierwszy pojawia się niby w 5 tygodniu. My zaraz skończymy 4, więc może to i to się zaczyna.
Oby szybko minęło1
K@sia - u mnie z sutkami dobrze. Po kilku dniach na jednym miałam mały strupek, ale ogólnie nie bolały mnie do tej pory.
Ja mam takie sterczące i mocno wystające i mała od początku nie miała problemu z łapaniem.
Ale za to wczoraj jak mi na koniec dziąsła na jednym zacisnęła to myślałam, że gwiazdy zobaczę :p
To tutaj więcej jest dziewczyn 2w1na tamtym forum większość już rozpakowana
-
Katalonia wrote:Mój ślubny mnie dzisiaj pocieszył.... Ty przecież możesz w grudniu urodzić, co nieeee?
mam pytanie, czy mozliwe jest aby dziecko urodzone w terminie (więc teoretycznie z wykształconym i dojrzałym przewodem pokarmowym) i karmione piersią miało kolki?
Pewnie - układ pokarmowy dopiero musi się nauczyć działać po porodzie, wcześniej nie musiał nic za bardzo robić. W mojej rodzinie są przypadki dzieci rodzonych i w terminie, i przed, i po i nie ma reguły na kolki. -
U mnie młody dobrze chwyta przy piciu, ale jak zaczyna ssać to masakra, ból jakby ktoś mi pokrzywami po sutkach jeździł
, ale chyba na początku tak jest aż się sutki przyzwyczają do karmienia. Mam nadzieję, że niedługo
Z tego co wiem, to "kolki" mogą być powikłaniem po szczepieniu. Koleżanka się z nimi męczyła i żadne sposoby na "normalne" kolki nie pomagały. -
abiolek wrote:Alma 3 kg to nie tak źle
ja w pierwszej ciąży na badaniach w 40ti2d byłam tez szczelnie pozamykana
a w 40ti5d urodziłam
Więc różnie to bywa...
Kaczorka a może jakiś skok rozwojowyCzytałaś o tym??
Ja to przerabiałam
Eljotka to oby tak zostało
Ja tak samo, w 40+0 nic, 2 dni pózniej ekspres porodabiolek lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katalonia wrote:Dzięki za odp Minionkowa.
Czyli mogę nie mieć szczęścia... Podobno kolki przechodzą koło 3 m-ca.
Plus KasiaZ ma rację, dociàżenie rozwijającego się malucha szczepieniami czesto utrudnia życie i powoduje problemy ze strony układu pokarmowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 17:35
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A ktoś jeszcze zauważyl czop z Was wcześniej i po jakim czasie był porod? wiem że u każdej inaczej ale wiecie jak objawów ciąży tak i teraz porodu się człowiek doszukuje.
Co do karmienia to mój syn miał problem z ciągnięciem jednej piersi bo sutek wklęsły był. poza tym bolało przez jakiś czas jak mały zasysał później się przyzwyczaiły i były jak wentyle
-
Biedroneczka83 wrote:U mnie czop zaczal schodzic dwavtyg, temu dzis caly dxien jeszcze wylatuje
U mnie jeszcze pod koniec doszły częstsze wizyty w wc, po dwa razy dziennie, nie całkiem luźno, ale szło lekko
Ja nie szczepiłam młodego, a jak Wy?Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
KasiaZ wrote:To już bliżej niż dalej
U mnie jeszcze pod koniec doszły częstsze wizyty w wc, po dwa razy dziennie, nie całkiem luźno, ale szło lekko
Ja nie szczepiłam młodego, a jak Wy?
Właśnie toaletę na coś grubszego też odwiedzan częściej i tak jak mówisz idzie lżej niż zwykle ale nie luźno całkiem. Może coś się kręcić zaczyna...