X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj podałam 0,5ml espumisanu - to była najlepsza doba jak dotąd!
    Dzisiaj spróbuję nie podać i zobaczymy jaka będzie kolejna doba.

Jasne, pewnie to tylko dyschezja - ale moja Wika tak się męczyła że nie mogła spać i widać było wielkie cierpienie przy każdej próbie puszczenia bączka więc wolę ulżyć jeśli mogę choć nie jestem zadowolona z tej ingerencji w jej organizm ..
    (BTW po cholerę te aromaty w preparatach dla tak małych dzieci - spróbowałam kropelki - okropny bananowy ulep... cukier od pierwszych tygodni życia..)

h84fhdgewip6e90o.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie używacie pieluchy? Ja po poprzednich dzieciach mam uraz do zielonych pampersów, bo odparzały dupki dzieciakom i teraz jadę na lidlowskich lub biedronkowych i jest super, dupka piękna ;)

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam zielonych pampersow, bo te premium care mi śmierdziały chlorem. Pupa ładna, ale smaruje po kupę bephantenem extra baby.
    Na kolki stosuje Bobotic i jest poprawa, ale chyba kupie te rurki windi, bo czasem się tak męczy, że aż cały czerwony jest i baka nie ma:(

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:16

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:16

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy i zielonych i białych - teraz już rozmiar 2.
    Na szczęście Mały dobrze znosi oba rodzaje :) do pupy też u nas jest Bephanten Extra Baby.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam pampersa zielone,
    Ze starszą testowałam wszystkie i w sumie używałam najpierw dada a później pampersy bo sama najbardziej chłonne. A lidlowskie to dla mnie najgorsze bo jak córka miała jakoś z pół roku to za każdym razem były przesikane, kupka wypływała.. Mało chłonne jednym słowem

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam i zielone i białe Pampersa, ale ostatecznie zostaniemy przy zielonych, bo białe mam wrażenie, że przesiąkały i czuć było mocz.. mimo, że w dotyku są przyjemniejsze.

My odparzeń nie mamy, ale profilaktycznie stosuję od czasu do czasu krem z Babydream.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My tez używamy espumisanu bo koj młody także się pręży i szybko się budzil spał po 30 min i płacz, pierś tylko uspakajała ale tak się nie da żyć ! Także wprowadzilam espumisan i jest lepiej.
    Ja używam tez zielonych pampersow są wg mnie najlepsze. My odparzeń w ogóle noe mamy wiec ani razu nie smarowałam pupki.
    Czarnulka cudownie ze u chłopców co taz lepiej. Są bardzo podobni do siebie :)
    Widzę ze to chyba taki czas dla naszych maluchów z tymi baczkami i prężeniem ponoć po 3mc wszystko wróci do normy :)
    Mój synek przybiera 400g tygodniowo także dużo. Ale cały czas się karmimy a mleka mam dużo. Jak karmie to z drugiej piersi mam taki wyciek ze muszę przykładać dużo chusteczek tez tak macie? Mój tak w ogóle mocno ciągnie ze aż się krztusi przy pierwszych pociagnieciach. Je około 10 min ale ciągnie jak odkurzacz.
    Mojemu łuszczy się skóra na buźce, szczególnie na czole. Tez tak macie?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:17

Pierworodna 2017

• Madziula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to bardzo dużo przybiera :) Oliwia miała suchą skórkę najgorzej na dole brzuszka, ale smarujemy emolium i jest juz wszystko ok. :) u nas jeszcze pępek sie trzyma...przy życiu mnie trzyma bo sie boje ze tam się cos jej zrobi, bo taka krwia podchodzi lekko. Czyścicie go tam w środku? jak odpadnie to juz normalnie myjecie?
    czy jak przychodził do was lekarz/połozna to wazyła dzieci? mieli swoja wagę?

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula - ja się bałam dotknąć kikuta :p Ale położna mi pokazała, żeby normalnie gazik ze spirytusem przyłożyć i nawet lekko docisnąć. I nie bać się wytrzeć. A krew to normalny objaw.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na łuszczenie się skóry pomogła kąpiel w emolium. Teraz już nic się nie łuszczy. Przeszło po 3 czy 4 kąpielach. Dodatkowo, smarowałam tym emolium w ciągu dnia (brzuch i nóżki).

Kikut już odpadł, normalnie go w środku myliśmy tak jak radziła położna :) Dociskałam jak Kaczorka :)

Bephatnenem też smarujemy przy każdej zmianie pieluchy.

Acha i położna miała swoją wagę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 18:49

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jakość pampersów się poprawiła przez te lata, które nie używałam ;)

U mnie też położna miała swoją wagę.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam jej różne. Lidl, Biedra, Rossmann... Tylko pampersów jakoś nie, za dużo słyszałam że uczulają i się zniechęciłam. Smaruję zadek bepanthenem extra, czasem zasypują mąką kartoflaną, czasem zasypką ze zwykłym składem. Myję tylko wacikami z wodą, chusteczek nie używam. Jak się już odparzyła, to sudocrem i mąka. Na wszelki wypadek kupiłam Dermosan i maść pięciornikową Ziaji (to samo co Tormental - nie tormential!!),ale jeszcze nie stosowałam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:17

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:15

Pierworodna 2017

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wg zaleceń ze szpitala co drugi dzień, ale zaczniemy codziennie, żeby małemu weszło w krew że po kąpieli cyc i spanie.

Katalonia lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co 2 dni kąpiemy

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy swój rytuał i to sie sprawdza po dwóch córach kapanie pielegnacja mlesio i spać :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ