Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj podałam 0,5ml espumisanu - to była najlepsza doba jak dotąd!
Dzisiaj spróbuję nie podać i zobaczymy jaka będzie kolejna doba.
Jasne, pewnie to tylko dyschezja - ale moja Wika tak się męczyła że nie mogła spać i widać było wielkie cierpienie przy każdej próbie puszczenia bączka więc wolę ulżyć jeśli mogę choć nie jestem zadowolona z tej ingerencji w jej organizm ..
(BTW po cholerę te aromaty w preparatach dla tak małych dzieci - spróbowałam kropelki - okropny bananowy ulep... cukier od pierwszych tygodni życia..) -
Używam zielonych pampersow, bo te premium care mi śmierdziały chlorem. Pupa ładna, ale smaruje po kupę bephantenem extra baby.
Na kolki stosuje Bobotic i jest poprawa, ale chyba kupie te rurki windi, bo czasem się tak męczy, że aż cały czerwony jest i baka nie ma:( -
nick nieaktualnyJa używam pampersa zielone,
Ze starszą testowałam wszystkie i w sumie używałam najpierw dada a później pampersy bo sama najbardziej chłonne. A lidlowskie to dla mnie najgorsze bo jak córka miała jakoś z pół roku to za każdym razem były przesikane, kupka wypływała.. Mało chłonne jednym słowem -
Ja stosowałam i zielone i białe Pampersa, ale ostatecznie zostaniemy przy zielonych, bo białe mam wrażenie, że przesiąkały i czuć było mocz.. mimo, że w dotyku są przyjemniejsze.
My odparzeń nie mamy, ale profilaktycznie stosuję od czasu do czasu krem z Babydream. -
Hej dziewczyny. My tez używamy espumisanu bo koj młody także się pręży i szybko się budzil spał po 30 min i płacz, pierś tylko uspakajała ale tak się nie da żyć ! Także wprowadzilam espumisan i jest lepiej.
Ja używam tez zielonych pampersow są wg mnie najlepsze. My odparzeń w ogóle noe mamy wiec ani razu nie smarowałam pupki.
Czarnulka cudownie ze u chłopców co taz lepiej. Są bardzo podobni do siebie
Widzę ze to chyba taki czas dla naszych maluchów z tymi baczkami i prężeniem ponoć po 3mc wszystko wróci do normy
Mój synek przybiera 400g tygodniowo także dużo. Ale cały czas się karmimy a mleka mam dużo. Jak karmie to z drugiej piersi mam taki wyciek ze muszę przykładać dużo chusteczek tez tak macie? Mój tak w ogóle mocno ciągnie ze aż się krztusi przy pierwszych pociagnieciach. Je około 10 min ale ciągnie jak odkurzacz.
Mojemu łuszczy się skóra na buźce, szczególnie na czole. Tez tak macie?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Kasia to bardzo dużo przybiera Oliwia miała suchą skórkę najgorzej na dole brzuszka, ale smarujemy emolium i jest juz wszystko ok. u nas jeszcze pępek sie trzyma...przy życiu mnie trzyma bo sie boje ze tam się cos jej zrobi, bo taka krwia podchodzi lekko. Czyścicie go tam w środku? jak odpadnie to juz normalnie myjecie?
czy jak przychodził do was lekarz/połozna to wazyła dzieci? mieli swoja wagę?
-
U nas na łuszczenie się skóry pomogła kąpiel w emolium. Teraz już nic się nie łuszczy. Przeszło po 3 czy 4 kąpielach. Dodatkowo, smarowałam tym emolium w ciągu dnia (brzuch i nóżki).
Kikut już odpadł, normalnie go w środku myliśmy tak jak radziła położna Dociskałam jak Kaczorka
Bephatnenem też smarujemy przy każdej zmianie pieluchy.
Acha i położna miała swoją wagęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 18:49
-
Ja zakładam jej różne. Lidl, Biedra, Rossmann... Tylko pampersów jakoś nie, za dużo słyszałam że uczulają i się zniechęciłam. Smaruję zadek bepanthenem extra, czasem zasypują mąką kartoflaną, czasem zasypką ze zwykłym składem. Myję tylko wacikami z wodą, chusteczek nie używam. Jak się już odparzyła, to sudocrem i mąka. Na wszelki wypadek kupiłam Dermosan i maść pięciornikową Ziaji (to samo co Tormental - nie tormential!!),ale jeszcze nie stosowałam.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
My też wg zaleceń ze szpitala co drugi dzień, ale zaczniemy codziennie, żeby małemu weszło w krew że po kąpieli cyc i spanie.
Katalonia lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....