SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze maluchy lubią kąpiele?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:15

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:16

Pierworodna 2017

• Madziula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 19, później jem kolację mała ssie idziemy spać. czasem szybciej czasem później

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja szybko polubiła. Pierwsza to płacz bo woda była za gorącą tak myślę ale teraz już załapałam temp jaka lubi. Tata trzyma jej główkę i za rączkę a ja myje. Nie lubi balsamowania.
    Za tydzień będę musiała już sama kąpać.

U nas też tatuś trzyma główkę i za rączkę, a ja myję ;)
    My nie kąpiemy codziennie.

Teraz mam problem z ropiejącym okiem, miał któryś z maluchów?

• Madziula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój co chwilę inne problemy :P masakra... My nie mieliśmy takiego problemu i na razie nie mamy

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje najpóźniej o 19ej bo moja 4latka o 19 idzie spać więc staram się w podobnym czasie wszystko robić.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpałam 2 razy w tygodniu, teraz zrobię co 3dni już. Na codziennie dla mnie za wcześnie, żeby malucha taką wodą traktować. A na skórę daję olej migdałowy.

KasiaZ lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ wrote:
    U nas też tatuś trzyma główkę i za rączkę, a ja myję ;)
    My nie kąpiemy codziennie.

Teraz mam problem z ropiejącym okiem, miał któryś z maluchów?
    My mamy problem z ropiejacym oczkiem praktycznie od drugiej albo trzeciej doby po urodzeniu. W szpitalu zalecali przemywać Aqua pro iniectione, ale nie pomaga, jak byliśmy na kontroli u pediatry to na moją prośbę dała receptę na krople do oczu, zaleciła masowanie kanalika łzowego i powiedziała żeby się nie martwić bo to nic groźnego.

KasiaZ lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kapiemy co 2 dzien. Ale zaczniemy za niedlugo codziennie zeby byla wieczorem kapiel cycus i spac ;) mi ismena nie chce spac przy piersi tylko smoka chce strasznie mi sie denerwuje jak chce sobie tylko ciumkac a tam jej leci i musi wypluwac ;) mala wyrasta juz praktycznie z rozmiaru 62 i pomyslec, ze jak sie urodzila to 54 miala za duzy.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Kąpałam 2 razy w tygodniu, teraz zrobię co 3dni już. Na codziennie dla mnie za wcześnie, żeby malucha taką wodą traktować. A na skórę daję olej migdałowy.

Ja stosowałam olejek migdałowy na masaż krocza i teraz też używam do pielęgnacji młodego :)

sonia86 to też zacznę robić mu masaż.

Madziula ja panikuję, bo mąż i starsze dzieciaki przeziębione, tylko ja się trzymam i boję się, że młody mógł coś od nich złapać, ale jak ropiejące oczka się zdarzają, to mi lepiej ;)

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:16

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Te które z Was muszą kąpać same, macie jakieś leżaczki czy jedną ręką trzymajcie główkę a drugą myjecie?

Ja polecam wanienke Skip Hop.
    Rewelacja, i zero stresu. Dziecko leży, a Ty masz obie ręce wolne ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ile wasze dzieci przybrały na wadze?

Nasza Ola przybrała w tydzień 250 g, teraz mija kolejny tydzień i też prawie tyle samo :)

Katalonia lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Kapiecie dzieci codziennie? Nam zalecił w szpitalu na zmianę kąpiel i mycie na sucho. Zastanawiam się czy nie kąpać jej codziennie jak polubiła. Wydaje mi się też że lepiej śpi.

Nam powiedziała i położna, i pediatra, żeby najcześciej kąpać co dwa dni, bo ma bardzo ładną skórę i nie ma jej co myć za często. Kąpiemy ją co 3 dni, czasem co 2, jak widać, że jest taka potrzeba. A tak to codziennie przemywamy oczka, buźkę, szyjkę i pupkę wraz z okolicami ;)

Ale za to moi znajomi myją dziecko od urodzenia codziennie i też jest wszystko OK, dobrze wtedy stosować emolientowe emulsje do kąpieli. My używaliśmy emolium, ale 2 pediatrów nam poleciło Oilatum i przeszlismy na Oilatum :]

Katalonia lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Kasia to bardzo dużo przybiera :) Oliwia miała suchą skórkę najgorzej na dole brzuszka, ale smarujemy emolium i jest juz wszystko ok. :) u nas jeszcze pępek sie trzyma...przy życiu mnie trzyma bo sie boje ze tam się cos jej zrobi, bo taka krwia podchodzi lekko. Czyścicie go tam w środku? jak odpadnie to juz normalnie myjecie?
    czy jak przychodził do was lekarz/połozna to wazyła dzieci? mieli swoja wagę?

U nas jak pępek odpadł to jeszcze z 3 dni wychodziła z niego taka jakby maź - położna kazała raz dziennie przemywać Octaniseptem i wszystko teraz ładnie wygląda :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się nad szczepienie na pneumokoki. Szczepicie w ramach NFZ Synflorixem czy odpłatnie prevenarem 13? U mnie w przychodni jedna dawka prevenaru 265zl. Im więcej czytam na temat tych szczepionek to nie wiem co wybrać:( musze dać odp do przychodni, żeby ewentualnie zamówili.

relg3e5eqby9gulb.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    Dziewczyny zastanawiam się nad szczepienie na pneumokoki. Szczepicie w ramach NFZ Synflorixem czy odpłatnie prevenarem 13? U mnie w przychodni jedna dawka prevenaru 265zl. Im więcej czytam na temat tych szczepionek to nie wiem co wybrać:( musze dać odp do przychodni, żeby ewentualnie zamówili.
    Ja szczepie ta na NFZ

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:

Ja rownież szczepie ta z NFZ. Pediatra nam doradził zamiast kupowania tej 13 zakup szczepionki na meningokoki, ale jeszcze sie nie zdecydowalam

atdci09kde76ba3r.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miały dzieci zabieg Credego w szpitalu? Po tym bardzo często oczy ropieją.

Jakbym miała wybierać, to kupiłabym pneumo, bo ta darmowa jest psu na budę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 22:52

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ