Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalonia wrote:Moja szybko polubiła. Pierwsza to płacz bo woda była za gorącą tak myślę ale teraz już załapałam temp jaka lubi. Tata trzyma jej główkę i za rączkę a ja myje. Nie lubi balsamowania.
Za tydzień będę musiała już sama kąpać.
U nas też tatuś trzyma główkę i za rączkę, a ja myję
My nie kąpiemy codziennie.
Teraz mam problem z ropiejącym okiem, miał któryś z maluchów? -
nick nieaktualny
-
KasiaZ wrote:U nas też tatuś trzyma główkę i za rączkę, a ja myję
My nie kąpiemy codziennie.
Teraz mam problem z ropiejącym okiem, miał któryś z maluchów?KasiaZ lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
My kapiemy co 2 dzien. Ale zaczniemy za niedlugo codziennie zeby byla wieczorem kapiel cycus i spac mi ismena nie chce spac przy piersi tylko smoka chce strasznie mi sie denerwuje jak chce sobie tylko ciumkac a tam jej leci i musi wypluwac mala wyrasta juz praktycznie z rozmiaru 62 i pomyslec, ze jak sie urodzila to 54 miala za duzy.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Kąpałam 2 razy w tygodniu, teraz zrobię co 3dni już. Na codziennie dla mnie za wcześnie, żeby malucha taką wodą traktować. A na skórę daję olej migdałowy.
Ja stosowałam olejek migdałowy na masaż krocza i teraz też używam do pielęgnacji młodego
sonia86 to też zacznę robić mu masaż.
Madziula ja panikuję, bo mąż i starsze dzieciaki przeziębione, tylko ja się trzymam i boję się, że młody mógł coś od nich złapać, ale jak ropiejące oczka się zdarzają, to mi lepiej -
Katalonia wrote:Kapiecie dzieci codziennie? Nam zalecił w szpitalu na zmianę kąpiel i mycie na sucho. Zastanawiam się czy nie kąpać jej codziennie jak polubiła. Wydaje mi się też że lepiej śpi.
Nam powiedziała i położna, i pediatra, żeby najcześciej kąpać co dwa dni, bo ma bardzo ładną skórę i nie ma jej co myć za często. Kąpiemy ją co 3 dni, czasem co 2, jak widać, że jest taka potrzeba. A tak to codziennie przemywamy oczka, buźkę, szyjkę i pupkę wraz z okolicami
Ale za to moi znajomi myją dziecko od urodzenia codziennie i też jest wszystko OK, dobrze wtedy stosować emolientowe emulsje do kąpieli. My używaliśmy emolium, ale 2 pediatrów nam poleciło Oilatum i przeszlismy na Oilatum :]Katalonia lubi tę wiadomość
-
Madziula wrote:Kasia to bardzo dużo przybiera Oliwia miała suchą skórkę najgorzej na dole brzuszka, ale smarujemy emolium i jest juz wszystko ok. u nas jeszcze pępek sie trzyma...przy życiu mnie trzyma bo sie boje ze tam się cos jej zrobi, bo taka krwia podchodzi lekko. Czyścicie go tam w środku? jak odpadnie to juz normalnie myjecie?
czy jak przychodził do was lekarz/połozna to wazyła dzieci? mieli swoja wagę?
U nas jak pępek odpadł to jeszcze z 3 dni wychodziła z niego taka jakby maź - położna kazała raz dziennie przemywać Octaniseptem i wszystko teraz ładnie wygląda -
Dziewczyny zastanawiam się nad szczepienie na pneumokoki. Szczepicie w ramach NFZ Synflorixem czy odpłatnie prevenarem 13? U mnie w przychodni jedna dawka prevenaru 265zl. Im więcej czytam na temat tych szczepionek to nie wiem co wybrać musze dać odp do przychodni, żeby ewentualnie zamówili.
-
zuzik88 wrote:Dziewczyny zastanawiam się nad szczepienie na pneumokoki. Szczepicie w ramach NFZ Synflorixem czy odpłatnie prevenarem 13? U mnie w przychodni jedna dawka prevenaru 265zl. Im więcej czytam na temat tych szczepionek to nie wiem co wybrać musze dać odp do przychodni, żeby ewentualnie zamówili.
-
zuzik88 wrote:Dziewczyny zastanawiam się nad szczepienie na pneumokoki. Szczepicie w ramach NFZ Synflorixem czy odpłatnie prevenarem 13? U mnie w przychodni jedna dawka prevenaru 265zl. Im więcej czytam na temat tych szczepionek to nie wiem co wybrać musze dać odp do przychodni, żeby ewentualnie zamówili.
Ja rownież szczepie ta z NFZ. Pediatra nam doradził zamiast kupowania tej 13 zakup szczepionki na meningokoki, ale jeszcze sie nie zdecydowalam -
A miały dzieci zabieg Credego w szpitalu? Po tym bardzo często oczy ropieją.
Jakbym miała wybierać, to kupiłabym pneumo, bo ta darmowa jest psu na budę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 22:52
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023