Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
Prowadziłam na Belly kalendarz ciąży, ale jakoś na wątek nie zaglądałam.
Teraz widzę, że listopadówki mają tu całkiem pokaźną ilość stron więc chętnie się przyłączę
W skrócie o Nas - Filipek urodził się 2.11, czyli dziś kończy 5 tygodni
Miałam cc ze względu na ułożenie pośladkowe, plan był na 7.11. Mój Mały Krupek jednak postanowił wyjść wcześniej i 1.11 zaczęła się akcja porodowa. Można więc powiedzieć, że poczułam trochę i poród naturalny i wiem co to cesarka Szybko doszłam do siebie, 3 dnia już byliśmy w domu
Miałam spory problem z kp, więc jesteśmy już na butli..Mały je Nutramigen, niestety prawdopodobnie ma alergię Testowaliśmy w sumie 7 różnych mlek Tylko po Nutra jest ok.
Też musieliśmy powtarzać test z bibułki na TSH (ja mam niedoczynność) - na szczęście wynik był już prawidłowy. Zuza91 głowa do góry! Być może poziom hormonu się jeszcze stabilizuje.
Na kolki mamy Sab Simplex, tak jak widzę większość z Was nam pomaga bardzo, bączki aż fruwają
sonia86 - Biogaję też daję, na przemian z Dicoflorem.
Rurki Windi też czasem stosujemy, jak widzę że Mały stęka i nie może wydusić kupy.
Pozdrawiamy wszystkie MamyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:03
sonia86, Kaczorka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Po domu body i pajacyk, body na krótki albo na długi rękaw w zależności od grubości pajacyka, a do spania też bodziaki na krótki rękaw i cienki pajacyk. A ta biogaje mogę podawać jeśli stosuje Sab simplex? żeby nie było tego wszystkiego za dużo..3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Moja na noc ma tylko body z długim rękawem. A w dzień to różnie. Czasami sam pajac, a czasami body na długi rękaw i spodenki/półśpiochy lub śpiochy.
Luśka dzisiaj ma dzień pierdziocha. Bączy już od nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 15:02
-
Czarnulka, tak się cieszę, że jest do przodu! Jesteś najwcześniejszą listopadówką Chłopcy niesamowicie podobni
Ja po domu dawałam body i pajaca, teraz przeszłam na pajaca, bo młoda zrobiła się pulpetem i chyba jej gorąco
Do snu nakrywam rożkiem grubszym albo wkładam w śpiworek i cienki koc narzucam.czarnulka24 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
U nas niby tez 22 stopnie i też przeszłam na pajaca - ale ostatnio Młody zaczął mi się wybudzać w nocy co chwilę. Mnie wczoraj było mega zimno, aż zasnąć nie mogłam i się zaczęłam zastanawiać czy Jemu nie jest zimno po prostu? Chyba wrócę do body + pajac i zobaczymy.
-
sonia86 wrote:Dziewczyny a czy któraś stosuje biogaje? To probiotyk w kropelkach, podobno też pomaga przy kolkach. Kilka razy zdarzył nam się napad kolki i stosuje Sab simplex, który pomaga, ale dalej zdarza się że mały pręży się i stęka przy gazach i kupce. Czy wasze dzieci tez są tak ruchliwe? Mój rzadko kiedy spokojnie leży, rączki albo nóżki ciągle w ruchu, jak śpi to pojękuje, rozkopuje się, takie małe adhd34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Yerenia wrote:Ja kupowałam przez stronę sabsimplex.org34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Mój się pręży przy bączkach i kupce. Sab simplex mam od znajomej z niemiec i stosuje 5-6 kropli przed prawie każdym karmieniem.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Katalonia wrote:Wasze dzieci tez sie preza i poplakuja na bączki czy tylko puszczają?
Te wszystkie kropelki stosujecie bo lekarz stwierdził kolke i przepisał czy same podajecie np na takie prezenie i bączki?
Pręży się, popłakuje i czerwienie nawet Nic nie daję, bo jak już pisałam, to tylko dyschezja.
Od urodzenia przybrała dokładnie 1200g-między 6.11 a 6.12
Ania, Sabsimplex ma większe stężenie. Substancja ta sama co espumisan, ale mocniejsze.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
ania1985 wrote:Dzieku za informacje. A jak z daekowaniem? Bo mi pani doktor powiedziala, ze espumisan ma podawqc 2 razy dziennie po 5 kropelek. Powiedziala ze te niemieckie to niby taki sam skład wiec moge podawac i ten ale nie powiedziala w jakich dawkach.
Dawkowanie wg wskazań od lekarza - 15 kropelek przed każdym karmieniem. Stwierdzona kolka i wzdęcia. Napewno problemem było też złe mleko, teraz na Nutra być może nie byłoby już objawów