Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas parę nowych funkcji się pojawiło głównie związanych z odkrywaniem własnych rączek i coraz śmielsze uśmiechy i gaworzenie. To z tych dobrych. Bo doszła też większa marudność coraz głośniej okazywana i czeste karmienie nawet co godzinę i znów niedospane noce (tu wróciliśmy do schematu noworodka czyli co 3 h...)
-
K@sia wrote:A jak tam u Was teraz z kupkami? Bo mój przy każdej zmianie pieluszki ma kupkę nie jest ona za duża ale zawsze jest, bardzo rzadko jest same siku. Pytam, bo kiedyś ktoś pisał ze po 6tyg ilość kupek się zmniejsza
U nas od dwóch dni też wiecej kupek...a była przedtem jedna ba dzień. Wiąże to z tym ,że Młody zaczął więcej jeść - nawet co 2h w ciągu dnia w nocy śpi jak spał odpukac. -
nick nieaktualny
-
Hej, hej.
Ja cały czas wszystko czytam na bieżąco, ale nie zawsze mąż zostawi laptopa w domu, a z telefonu ciężko się piszę...
u nas wszystko ok. jutro mamy rota-wirusy, ciekawe jak zniesie.
moja kupę jedną na dzień to minimum. czasem idą dwie, jedna za drugą -
Katalonia wrote:Ja dostaje kasę tak jak zawsze z zakładu pracy. Nic się nie zmieniło. Nie wiedziałam że można czekać na macierzyński. Ja bym już dzwoniła wyjaśniać.
To zależy od tego ile pracowników zatrudnia dany zakład pracy. Jak poniżej tej liczby to zasiłek wypłaca ZUS, a jak powyżej- pracodawca i on się z ZUSEM rozlicza -
Franek od początku był dokarmiany butelka, bo miałam problem z laktacja. W szpitalu był nacisk żeby dokarmiać i jak ruszyła laktacja w domu to mnie odrzucił i nie da się przystawic do piersi. Stosowalismy bebilon Profutura, smak podobny do mojego mleka, ale kupki nie było 2 dni i przy tym kolki i ciągle parcie oraz prezenie. Przeszliśmy na zwykły bebilon i problemy minęły. Kupka codziennie rano:)
-
U nas kupki wciaz się normują. Była jedna duża rano, później raz na 2 dni. A teraz potrafi być co 3 dni ale kilka dziennie.
Dziewczyny a jak u Was z kąpielami? Nasza Mała lubi się kąpać ale ubieranie po to jest jakiś dramat- ryk jest 10 razy gorszy niż przy porodzie. A zakładanie czapki-jakby podszyta była kolcami.. -
nick nieaktualny
-
dianna wrote:U nas parę nowych funkcji się pojawiło głównie związanych z odkrywaniem własnych rączek i coraz śmielsze uśmiechy i gaworzenie. To z tych dobrych. Bo doszła też większa marudność coraz głośniej okazywana i czeste karmienie nawet co godzinę i znów niedospane noce (tu wróciliśmy do schematu noworodka czyli co 3 h...)
U nas pojawiło się gaworzenie i ślinienie, mało snu w ciągu dnia i tak jak u Ciebie - karmienie w dzień nawet co godzinę, a w nocy co 2-3 h... A było już tak pięknie Nowy schemat trwa już prawie 5 dni i boję się, że nie przejdzie!