Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalonia wrote:Dziewczyny macie jakieś buciki niechodki do gondoli? Na spacery mam takie szmaciane ala skarpetki ale do kościoła to pasuje coś jej założyć na te stopki, nie?
-
Katalonia wrote:Dziewczyny macie jakieś buciki niechodki do gondoli? Na spacery mam takie szmaciane ala skarpetki ale do kościoła to pasuje coś jej założyć na te stopki, nie?
chyba troche chłodno jeszcze na takie szmaciane butki??? swoją drogą na niechodki też...
-
K@sia wrote:A czemu nie dajesz doustnie małej ?
Głównie dlatego, że nie bardzo tolerowała tę witaminę doustnie, niezależnie od formy. A dwa - i tak jeśli matka bierze większą dawkę, to nie ma konieczności.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Z badań wynika, że takie dawki wychodzą dziecku na poziomie standardowej suplementacji doustnej. Lekarka zresztą też powiedziała, że spoko. Na młodej już nie chcę eksperymentować.
K@sia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Madziula wrote:chyba troche chłodno jeszcze na takie szmaciane butki??? swoją drogą na niechodki też...
To nie jest tak że leży w gondoli tylko w niechodkach mam gondole zasuwana takim watowanym przykryciem.
Jak jest poniżej +5 st to zakładam spiworek zimowy i czapkę z polarem a jal powyżej to kurteczka dwie czapki bawełniane i na śpiochy spodnie polarowe plus niechodki. Gondole zasuwam lub nie. Jak jest +10 stopni to uważam że jest za ciepło na śpiwór. U nas było już +16st.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia jak będzie tak ciepło to ja zamiast śpiwora planuje założyć ewentualnie grubsze skarpetki i przykryć kocykiem. Widziałam tez ładne tenisoweczki dla niemowląt z f&f ale to jak już będzie na tule ciepło ze nie trzeba będzie przykrywać. A do nauki chodzenia to najlepiej dla dziecka na boso
Katalonia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja podaje dodatkowo wiatmine D3 dziecku, a sama koncze swoje witaminy prenatalne.
Ja szczepienia rozkladam.Na razie szczepilismy na zoltaczke B 2 dawki oraz pneumokiki i rotawirysy i osobno na Polio.Jakos mnie przeraza ta szczepionka kombinowana.
Ola na razie jeszcze sie nie turla, ale ladnie siedzi z malym podparciem i sie 'rozgadala'.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
A co do goraczkowania przy zabkowaniu, to wlasnie wczoraj przeczytalam w ksiazce, ze to nie ma zwiazku z zabkowanie - faktycznie kiedys tak uwazano, ale wedlug najnowszych badan to goraczka nie powinna byc powiazana z zabkowaniem.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Też tak czytałam, ale ostatnio każdą opinię traktuję z przymrużeniem oka co chwilę ktoś robi badania, które przeczą poprzednim itp. Wg mnie kazde dziecko jest inne i każde przechodzi zabkowanie na swój sposób.
Rowniez czytałam, że zabkowanie nie powinno boleć i to tylko wymysł rodziców...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 09:04
Katalonia lubi tę wiadomość
-
K@sia wrote:A tak w ogóle to ja młodego już do spacerówki przeniosłam. Mam regulacje nawet na całkiem płasko a Bartus jaki zadowolony, wreszcie świat widzi
K@sia czytasz w moich myślach:) miałam właśnie pytać kto już się przesiadł z gondoli ja już zamierzam zamienić -
Ja na spacerówkę jeszcze się nie przesiadam . Norbert lubi w gondoli na spacer a tak to "do miasta " czy na zakupy muszę pakować go do auta i w foteliku
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert