X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ja mam całą listę prezentów ;) ale nie narzucam nic, tylko jeśli ktoś zapyta wprost to ja mówię wprost co i jak mamy na oku. Cenowo to nie są drogie rzeczy, ale i tak każdy kupi co uważa ;)

Leukocyty mogą być od infekcji, jak najbardziej.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Alma ja mam całą listę prezentów ;) ale nie narzucam nic, tylko jeśli ktoś zapyta wprost to ja mówię wprost co i jak mamy na oku. Cenowo to nie są drogie rzeczy, ale i tak każdy kupi co uważa ;)

Leukocyty mogą być od infekcji, jak najbardziej.
    A jakie masz pomysły, jeśli można spytać? Bo mi w sumie przychodzi do głowy tylko basen kulkowy. Ale to parę osób by się musiało złożyć. A tak nie wiem co by się jej przydało. Nie znam się na "aktualnych zabawkach" ;) teraz ma sporo zabawek, a najlepsze to i tak pusta butelka, drewniana łyżka albo nasze klapki... :/

dianna lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, to niezły palant jak widział Was z dzieckiem i nie odpuścił :/

Ja o roku nie myślę. Na pewno nie zrobię żadnej super imprezy. Póki dziecko nie kapuje jeszcze pkazji, to nie widzę potrzeby ;) no i ogólnie nie kręcą mnie takie przyjęcia :D zrobię tort, dostanie prezent, i tyle ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Alma, to niezły palant jak widział Was z dzieckiem i nie odpuścił :/
    Jakiś młody koleś, pewnie zadzwonił do tatusia i tak mu doradził. Miał do tego prawo, ale spisanie oświadczenia dało by mu to samo, a tak tylko strata czasu, manadat, a najbardziej żal dziecka. Ale życie... Mam nauczkę na przyszłość ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:

Ja o roku nie myślę. Na pewno nie zrobię żadnej super imprezy. Póki dziecko nie kapuje jeszcze pkazji, to nie widzę potrzeby ;) no i ogólnie nie kręcą mnie takie przyjęcia :D zrobię tort, dostanie prezent, i tyle ;)

Przecież wiadomo, że to impreza dla rodziców a nie dla dzieci :P

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    A jakie masz pomysły, jeśli można spytać? Bo mi w sumie przychodzi do głowy tylko basen kulkowy. Ale to parę osób by się musiało złożyć. A tak nie wiem co by się jej przydało. Nie znam się na "aktualnych zabawkach" ;) teraz ma sporo zabawek, a najlepsze to i tak pusta butelka, drewniana łyżka albo nasze klapki... :/

Fifi ma po kokardkę zabawek zwykłych, grających, sensorycznych, klocków itp po dzieciach mojej Siostry, więc tu muszę mocno ingerować w prezenty - po prostu nie ma co tego powielać. Z typowych zabawek mam na liście przebijak - tego nie mamy.
    Poza tym:
    1. Konkretne książeczki do czytania
    2. Sanki drewniane z oparciem - w końcu idzie zima :) a my mamy długą górkę na naszej działce.
    3. Z droższych - namiocik tipi - Filip uwielbia takie schowki!
    4. W IKEA - łoś na biegunach - bardzo mu się takie bujanie podoba :)

A dla tych co lubią kupować mu ubrania (szwagierka :D ) podaję rozmiar i Ona się wyżywa ciuchowo :)

A jak ktoś jeszcze pyta i drąży to mówimy, że pieluchy są zawsze OK i naprawdę widzimy ulgę w oczach pytających hahaha.
    Bo to praktyczne i wiadomo że się ucieszymy ;)

A i tak wiadomo, że najlepsza jest drewniana łyżka i klapki :D

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie robimy dużej imprezy. Mąż ma urodziny 2 dni później ale się wycofał. W tym roku jej roczek ważniejszy a za rok ja mu urządzę 30stkę :D
    Także będzie tort, różaniec kieliszek czy banknot standardowo :) kolacja i tyle :) chociaż wydaje mi się, że jak dzieci zasną to i tak będzie popijawa z okazji urodzin tatusia :) a z prezentów myślałam o samochodziku pchaczu

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia, dzięki ;) sanki to jest super pomysł ;) :) ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lecę się podzielić: Filipek zrobił dziś dwa samodzielne pierwsze kroki !!! :) :) :)

A potem jak to powtórzył, idąc kawałeczek i rzucając się z wielkim uśmiechem w moje ramiona, to ryczałam jak bóbr :D

Alma84, wichrowe_wzgórza, Aniluap, Katalonia, dianna lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia super:) silny Twoj Filipek:)

Yerenia lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tam u mamaginekolog? Jak mały dzidziuś?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ja nic nie wiem, też chętnie bym się dowiedziała. Katalonia, jak się czujecie "na swoim mieszkaniu"? Bo o ile mnie pamięć nie myli, to pisałaś że się przeprwadziliście !)

201711152165.png

202006124562.png

Wysłany: 16 września 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Przecież wiadomo, że to impreza dla rodziców a nie dla dzieci :P
    Aha :D no to się wszystko zgadza, bo ja takich zapędów komplenie nie mam :D
    Moja matka już jej balony kupiła na tę okazję, a ja naprawdę nie mam zamiaru w ten sposób "ozdabiać" mieszkania ;]

Alma, jak mnie ktoś pyta o prezent to mówię, że książka. Sama sporo czytam i zależy mi,żeby młoda to załapała, a mam alergię na grająco-świecące zabawki. Unikamy ich, bo dźwięki są po prostu brzydkie i nienaturalne. Mąż teraz specjalnie kupił akustyczną gitarę, żeby dziecku pograć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 07:38

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 16 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Do przodu. Nawet dostał już ubranie ;]

Natomiast samo oglądanie mamyginekolog zaczyna mnie wnerwiać. Co chwilę widzi jakiś hejt, nawet w normalnych wypowowiedziach, tylko wtedy twierdzi że to hejt w białych rękawiczkach, gada że niby się nie przejmuje a poświęca jednak temu kupę czasu... Napiszesz cokolwiek krytycznego to banda jej "wyznawczyń" dosłownie zagryza - i wtedy na chamskie komentarze jakoś nie zwraca uwagi :/
    Zaczynam dochodzić do wniosku, że naprawdę rzadko popularność nie ma wpływu na człowieka ;]

Aniluap, Yerenia lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe zauważyłam to samo. Śledzę jej profil i cieszę się, że zaczęło wszystko się układać ale są chwile tylko dla rodziny, których ja bym światu nie pokazała. Na insta story ostatnio było tyle nagrań, że chyba pół dnia siedziała i nagrywała. Po ostatnich radach z biedronki typu, które awokado jest najlepsze przestałam ją oglądać :)

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam alergię już na mamaginekolg i Hafije... Wiem, że cele są szczytne, ale..
    Tutaj zakończę wypowiedź ;)

wichrowe_wzgórza, Aniluap, Katalonia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Aha :D no to się wszystko zgadza, bo ja takich zapędów komplenie nie mam :D
    Moja matka już jej balony kupiła na tę okazję, a ja naprawdę nie mam zamiaru w ten sposób "ozdabiać" mieszkania ;]

Alma, jak mnie ktoś pyta o prezent to mówię, że książka. Sama sporo czytam i zależy mi,żeby młoda to załapała, a mam alergię na grająco-świecące zabawki. Unikamy ich, bo dźwięki są po prostu brzydkie i nienaturalne. Mąż teraz specjalnie kupił akustyczną gitarę, żeby dziecku pograć :D

Ach te balony! Hahaha mnie też to nie kreci ;) bardziej impreza jako spotkanie rodzinne, okazja do pogadania, zrobienia zdjęć ( tu mam świra, bo po prostu uwielbiam piękne kadry, mąż robi cudne zdjęcia bo się tym interesuje).

U nas urodziny i imieniny bardzo się celebruje, w mojej rodzinie ta są bardzo ważne okazje i super spotkania :) to bym chciała u Filipa zaszczepić :) no i taka pierwsza okazja, bo Dziecka nie chrzcilismy, więc dla mnie to ważne żeby było miło i rodzinnie :)

Też mam alergię na grające zabawki, też mąż gra Filipkowi na gitarze :D

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu miałam okres. Od 3 dni nie karmię piersią.. Znowu okres... :/

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie jedziemy w Bieszczady.
    Mala śpi.
    Z mamaginekolog i hafiji trochę przeżuje reszte wypluje. To praca, $$$.
    Na mieszkaniu dobrze, lepiej organizacyjnie. Myslalam że bardziej będę przezywac przeprowadzke.Do dziadków jeździmy na spacery codziennie. Teraz mąż na tacierzynski więc odpoczywam, bierze mala na spacery A ja nawet kawę przed tv wypije. Plecy mnie mniej bolą.
    Roczek no trzeba zrobić, tylko myślę jakby się tu nie narobić, więc pewnie lokal. U mnie w domu rodzinnym nie było urodzin, imienin, spt niedzielnych. Może powinnam to zmienić...

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Tydzień temu miałam okres. Od 3 dni nie karmię piersią.. Znowu okres... :/

Wow, ale płodność! Hahaha
    Wszystko się reguluje.
    U mnie nadal brak

Aniluap lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ