X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Holibka! A czemu to USG prenatalne tak rozłożone na 2dni?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 13:44

• coccolino Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czy przyjmujecie jod?
    A jeśli tak to w postaci witamin (jeden ze składników) czy zupełnie jako osobne tabletki? W jakiej dawce?

Mi jod zalecił endokrynolog. Biorę w zestawie witamin dla kobiet w ciąży. Tak się złożyło, że na święta jadę nad polskie morze, więc w naturalnej postaci też trochę przyjmę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 07:56

3jgx3e3kvup8iows.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czy przyjmujecie jod?
    A jeśli tak to w postaci witamin (jeden ze składników) czy zupełnie jako osobne tabletki? W jakiej dawce?

Ja biorę z witaminami - Femibion 1 :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jod biorę z witaminami, natomiast wiem że mojej bratowej endo zalecił branie jodu osobno bo ona takiego kompleksowego zestawu witamin nie bierze.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba mam jod w zestawie witamin.

Invis ja mam po prostu 2 oddzielne usg, jedno NFZ jedno prywatne ;)

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja też chyba mam jod w zestawie witamin.

Invis ja mam po prostu 2 oddzielne usg, jedno NFZ jedno prywatne ;)

Ahaaa ale czy i jedno i drugie badanie jest prenatalne? Bo tak wpisalam na liście ale jak coś to poprawię :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UlaFalka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czy przyjmujecie jod?

Ja biorę w zestawie witamin - Femibion Natal 1. Fajny zestaw, bo jest tam dobrze przyswajalny kwas foliowy, jod, witamina C, witakina D i inne potrzebne składniki :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sporo z Was pisało o koszu Mojżesza. Czytałam, że super się sprawdza i w dodatku zastępuje też kołyskę plus łatwo go można przenosić. Wygląda jednak na droższą inwestycję ;) Ale jestem w stanie ponieść ten koszt - najwyżej kupię używany.

Jakich dokładnie koszy używacie? O jakiej długości i na ile miesięcy starczyły Waszym dzidziusiom? Ja myślałam o koszu Mamas&Papas, takim o wewnętrznej długości coś koło 100cm, bo pewnie starczy na dłużej, niż mniejsze.

Dajcie znać, jakie Wy macie doświadczenia z koszami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:19

klz9hdgefsr87l0p.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jod w zestawie witamin. Ale jak w zestawie witamin bym nie miała to bym brała osobno :)

Femibion Natal 1 jest faktycznie fajny pod względem kwasu foliowego i pod względem ceny. Mi się w nim jednak kilka rzeczy nie podoba, dlatego biorę coś innego. No i z tego co widziałam w necie to Femibion Natal 1 nie ma witaminy D3. Femibion Classic ma witaminę D3. Niech któraś sprawdzi skład tych witamin, jeśli macie kupione :> Tak czy siak Femibion Classic ma tylko 400 jm witaminy D3, więc i tak warto by było dosuplementować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:49

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pregne plus, zawiera jod, ginekolog i endokrynolog twierdza ze te witaminy są ok.

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja mam jod w zestawie witamin. Ale jak w zestawie witamin bym nie miała to bym brała osobno :)

Femibion Natal 1 jest faktycznie fajny pod względem kwasu foliowego i pod względem ceny. Mi się w nim jednak kilka rzeczy nie podoba, dlatego biorę coś innego. No i z tego co widziałam w necie to Femibion Natal 1 nie ma witaminy D3. Femibion Classic ma witaminę D3. Niech któraś sprawdzi skład tych witamin, jeśli macie kupione :> Tak czy siak Femibion Classic ma tylko 400 jm witaminy D3, więc i tak warto by było dosuplementować.

Antonna Femibion 1 owszem ma wit. D3. Nie wiem czy to ktoś inny czy Ty już o tym wcześniej nie pisałaś? I odpisywalam że mam właśnie w ręku opakowanie i ma wit. D3 :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:18

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Antonna Femibion 1 owszem ma wit. D3. Nie wiem czy to ktoś inny czy Ty już o tym wcześniej nie pisałaś? I odpisywalam że mam właśnie w ręku opakowanie i ma wit. D3 :)

Tak ja o tym pisałam, ale musiałam przegapić Twoją odpowiedź. Może jest jakaś nowa wersja, bo gdzie nie szukałam to na ulotkach nie ma. Internet kłamie ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/034c42391552.jpg

Wrzucam fotkę ze składem Femibion, które mam w domu :)
    A już niedługo trzeba będzie Femibion 2 brać ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/034c42391552.jpg

Wrzucam fotkę ze składem Femibion, które mam w domu :)
    A już niedługo trzeba będzie Femibion 2 brać ;)

No właśnie, u mnie to ostatnie opakowanie 1 i później już 2 :D orientujecie się czy w Femibionie 2 kwas foliowy też jest w formie metylowanej?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a3cfa81cb43.jpg

A ja kupiłam Femibion 2 dni temu i nie ma witaminy D3! Zdjęcie powyżejj. Pewnie ulepszali skład i trzeba sprawdzać w aptece, czy ma się ten nowy, czy jeszcze stary....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:23

klz9hdgefsr87l0p.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A ja kupiłam Femibion 2 dni temu i nie ma witaminy D3! Zdjęcie powyżejj. Pewnie ulepszali skład i trzeba sprawdzać w aptece, czy ma się ten nowy, czy jeszcze stary....

Pewnie tak było, bo tak jak pisałam, w Internetach tylko ulotkę bez D3 widziałam :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości sprawdziłam czy może jest data zredagowania ulotki, ale nie ma.
    A te z wit.D mają na przodzie po prawej stronie zaznaczoną informację, że "zawiera witaminę D".
    Może faktycznie to jakiś świeży wypust i nie wszystkie apteki już mają nową wersję.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, sporo z Was pisało o koszu Mojżesza. Czytałam, że super się sprawdza i w dodatku zastępuje też kołyskę plus łatwo go można przenosić. Wygląda jednak na droższą inwestycję ;) Ale jestem w stanie ponieść ten koszt - najwyżej kupię używany.

Jakich dokładnie koszy używacie? O jakiej długości i na ile miesięcy starczyły Waszym dzidziusiom? Ja myślałam o koszu Mamas&Papas, takim o wewnętrznej długości coś koło 100cm, bo pewnie starczy na dłużej, niż mniejsze.

Dajcie znać, jakie Wy macie doświadczenia z koszami :)

Zuza my uzywalusmy kosz mojzesza. Wieczorem odpale kompa to wrzuce ci fotke i opisze jak to u nas dzialalo:-)

😇😁😇😇😁
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: