Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Hej dziewczyny.
Czy przyjmujecie jod?
A jeśli tak to w postaci witamin (jeden ze składników) czy zupełnie jako osobne tabletki? W jakiej dawce?
Mi jod zalecił endokrynolog. Biorę w zestawie witamin dla kobiet w ciąży. Tak się złożyło, że na święta jadę nad polskie morze, więc w naturalnej postaci też trochę przyjmęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 07:56
-
UlaFalka wrote:Hej dziewczyny.
Czy przyjmujecie jod?
A jeśli tak to w postaci witamin (jeden ze składników) czy zupełnie jako osobne tabletki? W jakiej dawce?
Ja biorę w zestawie witamin - Femibion Natal 1. Fajny zestaw, bo jest tam dobrze przyswajalny kwas foliowy, jod, witamina C, witakina D i inne potrzebne składniki -
Dziewczyny, sporo z Was pisało o koszu Mojżesza. Czytałam, że super się sprawdza i w dodatku zastępuje też kołyskę plus łatwo go można przenosić. Wygląda jednak na droższą inwestycję Ale jestem w stanie ponieść ten koszt - najwyżej kupię używany.
Jakich dokładnie koszy używacie? O jakiej długości i na ile miesięcy starczyły Waszym dzidziusiom? Ja myślałam o koszu Mamas&Papas, takim o wewnętrznej długości coś koło 100cm, bo pewnie starczy na dłużej, niż mniejsze.
Dajcie znać, jakie Wy macie doświadczenia z koszamiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:19
-
Ja mam jod w zestawie witamin. Ale jak w zestawie witamin bym nie miała to bym brała osobno
Femibion Natal 1 jest faktycznie fajny pod względem kwasu foliowego i pod względem ceny. Mi się w nim jednak kilka rzeczy nie podoba, dlatego biorę coś innego. No i z tego co widziałam w necie to Femibion Natal 1 nie ma witaminy D3. Femibion Classic ma witaminę D3. Niech któraś sprawdzi skład tych witamin, jeśli macie kupione :> Tak czy siak Femibion Classic ma tylko 400 jm witaminy D3, więc i tak warto by było dosuplementować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 09:49
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Ja mam jod w zestawie witamin. Ale jak w zestawie witamin bym nie miała to bym brała osobno
Femibion Natal 1 jest faktycznie fajny pod względem kwasu foliowego i pod względem ceny. Mi się w nim jednak kilka rzeczy nie podoba, dlatego biorę coś innego. No i z tego co widziałam w necie to Femibion Natal 1 nie ma witaminy D3. Femibion Classic ma witaminę D3. Niech któraś sprawdzi skład tych witamin, jeśli macie kupione :> Tak czy siak Femibion Classic ma tylko 400 jm witaminy D3, więc i tak warto by było dosuplementować.
Antonna Femibion 1 owszem ma wit. D3. Nie wiem czy to ktoś inny czy Ty już o tym wcześniej nie pisałaś? I odpisywalam że mam właśnie w ręku opakowanie i ma wit. D3
-
Invis wrote:Antonna Femibion 1 owszem ma wit. D3. Nie wiem czy to ktoś inny czy Ty już o tym wcześniej nie pisałaś? I odpisywalam że mam właśnie w ręku opakowanie i ma wit. D3
Tak ja o tym pisałam, ale musiałam przegapić Twoją odpowiedź. Może jest jakaś nowa wersja, bo gdzie nie szukałam to na ulotkach nie ma. Internet kłamie
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Kaczorka wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/034c42391552.jpg
Wrzucam fotkę ze składem Femibion, które mam w domu
A już niedługo trzeba będzie Femibion 2 brać
No właśnie, u mnie to ostatnie opakowanie 1 i później już 2 orientujecie się czy w Femibionie 2 kwas foliowy też jest w formie metylowanej?
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a3cfa81cb43.jpg
A ja kupiłam Femibion 2 dni temu i nie ma witaminy D3! Zdjęcie powyżejj. Pewnie ulepszali skład i trzeba sprawdzać w aptece, czy ma się ten nowy, czy jeszcze stary....Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:23
-
Zuza91 wrote:A ja kupiłam Femibion 2 dni temu i nie ma witaminy D3! Zdjęcie powyżejj. Pewnie ulepszali skład i trzeba sprawdzać w aptece, czy ma się ten nowy, czy jeszcze stary....
Pewnie tak było, bo tak jak pisałam, w Internetach tylko ulotkę bez D3 widziałam👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Z ciekawości sprawdziłam czy może jest data zredagowania ulotki, ale nie ma.
A te z wit.D mają na przodzie po prawej stronie zaznaczoną informację, że "zawiera witaminę D".
Może faktycznie to jakiś świeży wypust i nie wszystkie apteki już mają nową wersję. -
Zuza91 wrote:Dziewczyny, sporo z Was pisało o koszu Mojżesza. Czytałam, że super się sprawdza i w dodatku zastępuje też kołyskę plus łatwo go można przenosić. Wygląda jednak na droższą inwestycję Ale jestem w stanie ponieść ten koszt - najwyżej kupię używany.
Jakich dokładnie koszy używacie? O jakiej długości i na ile miesięcy starczyły Waszym dzidziusiom? Ja myślałam o koszu Mamas&Papas, takim o wewnętrznej długości coś koło 100cm, bo pewnie starczy na dłużej, niż mniejsze.
Dajcie znać, jakie Wy macie doświadczenia z koszami
Zuza my uzywalusmy kosz mojzesza. Wieczorem odpale kompa to wrzuce ci fotke i opisze jak to u nas dzialalo:-)😇😁😇😇😁