Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalonia wrote:Dziewczyny jak się nazywała ta Wit d3 po której dzieciaczki lepiej się czuły? O smaku/ zapachu anyzu, wichrowe to używała?
Bratanek płacze, pręży się, to chyba jeszcze nie kołki, jest z 16.01 -
Alma A po usg z listopada robilas cos nietypowego np jakieś ćwiczenia czy tylko ta miesiączka się wydarzyła? Serio dziwne to. Może to pomyłka. Czemu nie zrobiła usg, nie rozumiem że nic się nie zmieniło. W listopadzie nie było, teraz jest a na odwrót to nie?Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Nic nie typowego nie robiłam, ani żadnych ćwiczeń nic z tych rzeczy. Jedyne co to dźwigam 11kg Ulki ale pytałam i to nie od tego. Jedyne co to to że dostałam okres pierwszy w grudniu. Z tego co czytałam to po pierwszej miesiączce mogą takie zmiany się ujawnić. W sensie że była możne jakaś szczelinka, i w trakcie coś tam "wpłynęło" i się tam gromadzi i rozpycha. Dlatego mam przyjść po kolejnym okresie żeby oceniła w która stronę to idzie.
Jezu... ja tak się strasznie bałam cesarki, to była zawsze moja najgorsza wizja. no ale po 8h na porodówce już nie było wyjścia... Nie rozumiem dziewczyn które z własnej woli się decydują na cc. -
Ja mam Devikap. Ale w sumie to po nim jakoś lepiej nie było, po prostu nie dawałam witD tylko sama suplementowałam u siebie póki młoda była na kp tylko. I jest to jak najbardziej dobre rozwiązanie, konsultowałam z niejednym lekarzem Bo niektórzy próbowali mi wmawiać, że to zły pomysł, hehe. Teraz dostaje 2 razy w tygodniu 500, czyli sporo mniej niż w standardzie, ale takie mamy zalecenia Dla niej byłoby za dużo. Co ciekawe,ja mialam skrajnie niski poziom wit D, ale jak suplementuję to się czuję beznadziejnie. Nie wszystko dla wszystkich
Magda, jak Cię czytam to doceniam polską opiekę medyczną ;P
Alma, ale historia z tą blizną Przykro mi, domyślam się Twojego i rozczarowania i stresu9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Alma, bardzo przykra wiadomośc!
Tez się zawsze bałam cesarki, ale czasem życie decyduje za nas... zobaczymy co Ci powiedzą na kolejnym USG, może nie będzie aż tak źle? A czy wchodzi w ogóle w grę kolejna operacja czy nie bierzesz tego pod uwagę?
U nas wreszcie wyszły dwie dolne czwórki, czyli połowa zębów za nami! -
Alma nie ma tego złego! Poczekasz dłużej a rana się ładnie wygoi. Ja miałam dwie cesarki i między dzieciakami 4,5 roku różnicy i jest ekstra! Córka się bawi z Bartkiem a jak ja jestem zajęta to uważa na niego a w razie w to mnie woła.
U nas okazało się ze Bartek ma AZS i już się leczymy, muszę ograniczyć mu nabiał bo jadł stanowczo za dużo.... jajka, twarożki, kasze na mleku...
Wichrowe Ty nie dawalas swojej nabiału, może podpowiesz jakieś dania ciekawe? Bo teraz je głównie brokuła - hit u nas nawet nauczył się mówić „brokułki” do tego ziemniak i marchewka. Mięso zje ale nie jest to hit. Za to uwielbia kiełbasę sucha krakowska jak ja widzi to się aż trzęsie stawia pierwsze kroczki samodzielnie
-
Kasia jajka to chyba ok są bo to nie nabiał. Ja daje często jajka w formie jajecznicy lub na twardo. Czasem zje czasem nie. U nas też miała takie suche placki, największy nad pepkiem. Wróciłam do loveli, z nabiału to ser żółty ale trochę i odstawiłam cytrusy tj mandarynki. Zresztą jak karmię piersia to po co pakować w nią jogurty naturalne czy krowie mleko. U nas dobrze wchodzą makarony np ze szpinakiem, pierogi, leniwe.
Wczoraj szczepilismy na meningokoki. 12kg i 86cm.Pierworodna 2017
Katalonia , jajka tez kazała odstawić bo to alergen i w sumie niewiadomo teraz co wywołało AZS. Po miesiącu będę stopniowo i po kolei wprowadzać żebym wiedziała co go uczula.
A z nowości to mamy ospę w domu... córka przyniosła z przedszkola tylko czekać jak młodego wysypie...
-
My też bez nabaiłu - tzn. jogurt je, ser żółty czy taki kanapkowy serek też.
Mleko krowie nadal nie, musieliśmy wrócić do Nutramigenu, bo Go obsypało po innym modyfikowanym...
Tak jak Katalonia odstawiliśmy cytrusy i widzę, że teraz nie ma wysypek.
My na II dawce ospy byliśmy we wtorek i już druga noc z mega marudzeniem, wybudza się co pół godziny i popłakuje. Nie wiem czy to od szczepienia czy od trójek, bo mu idą dolne - prawie się już przebiły. Paracetamol nic w ogóle nie pomaga w nocy, a ibupromu nie można podawać po tej szczepionce - no i tak się męczy na razie
Waga 10,8kg i 81cm. Wreszcie jest 50 centyl!
K@sia to współczuję ospy! czyli nie szczepiłaś Bartka na to? ja już mam dość tych szczepień, co jedno to gorsza reakcja
-
Yerenia nie szczepilam. Córki tez nie szczepilam na ospę. Nie wiem w sumie czemu... ale jak to się mówi już za późno. Może Bartek nie zachoruje bo go teraz więcej karmie piersią żeby miał przeciwciała ale nie wiem czy go to uchroni. Mam bite dwa tygodnie w domu z dziećmi. Jak w więzieniu
-
Ze szczepieniem na ospę jest tak, że możesz nawet jutro zaszczepić i wtedy Mały łagodnie to przejdzie i nie będzie postaci pełnoobjawowej. To chyba jest do 72h po kontakcie z wirusem i skuteczność wynosi 90%. Zawsze można dopytać lekarza co sądzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:31
-
Hej dziewczyny,
U nas na szczescie na razie zadnych alergii nie ma, je wszystko, mleko krowie (ale w posilku np z kaszka czy domowym budyniem (moja mama jej to gotuje taki budyn na zoltku, mleku i chyba mące , mandarynki itd. Ale z butelki wypije tylko modyfikowane, dajemy jej do picia rano i na wieczor.
U nas infekacja (przeziebienie i rozpoczynajaca sie infekcja uchu) przeszla bez antybiotyku, dawalam tylko Zyrtec kilka dni.
A ja w koncu zeszlam do wagi sprzed ciazy (chociaz i tak mam sporo nadwage), ale od nowego roku wzielam sie za diete (typu paleo)i schudlam okolo 5kg.Yerenia, Alma84, Katalonia lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Hej Dziewczyny, pytanie skierowane do mam dziewczynek. Czy podcinacie córkom włosy? Ja moje tylko grzywkę, jak zaczyna jej spadać na oczy. Co chwilę ktoś mi sugeruję żeby iść do fryzjera, bo potem będą mocniejsze i gęstsze włosy. Ale ta teoria chyba jest już nie aktualna... Szczerze to czekam tak długo aż będzie miała dłuższe włoski żeby robić jej kiteczki więc nie chce jej ścinać "na chłopca". Ale może rzeczywiście coś w tym jest. Jak Wy robicie?
-
nick nieaktualny
-
Tez mi sie wydaje, ze to mit jak sie podetnie wlosy to lepiej beda rosly. U nas nie ma co podcinac, bo dopiero po roczku jej zaczely rosnac, ale dalej za krotki i rzadkie na jakiekolwiek gumki czy spinki.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Ja podcielam grzywke i tak na około żeby wyrównać. Teraz ma takie że zakrywaja szyję. Mi się wydaje że podcinanie wyrównuje włosy i to optycznie sprawia że ma bardziej geste.
Ja to będę podcinac grzywke i tył aż się wszystkie zrównania bo tam gdzie głową leży to ma najkrótsze
Dzisiaj mam gina ciekawe co mi powie. Ja nadal bez @.Pierworodna 2017
K@sia, chyba jakoś specjalnie ciekawie jej nie gotuję Na śniadanie zwykle je owsiankę lub coś takiego płatko-kaszopodobnego z owocami - banan, pieczone jabłko, suszone owoce, rodzynki, daję czasem dodatkowo owoce z tubki lub słoika.
Obiady to wszelkiego rodzaju zupy. Mrożę jej bulion/rosół i potem tworzę. Zawsze są tam kawałki warzyw do gryzienia, nawet jeśli to zupa krem np. z brokułów, kukurydzy, groszku zielonego. Ponieważ młoda preferuje gęste, to zagęszczam wszelkimi kaszami, ryżem, kaszką manną lub orkiszową razową, zawsze daję sporo pietruszki i lub koperku.
Zdarza się też makaron z sosem warzywnym. Albo mięsne/rybne pieczone pulpety (w planie są też gotowane w rosole), z kaszą i warzywem do łapki. Uwielbia kiszoną kapustę i ogórki kiszone.
Niestety nie chce jeść kanapek, chleb tylko suchy ;> Posmaruję czymkolwiek, to nie chce ;]
Włosy jej rosną, ale ma takie...pióra Na razie nic nie tnę.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Tak, jeszcze karmię. Po szczepieniu na meningo to w większości tylko cycu bo brak apetytu. Ale ogólnie jak chce to już potrafi zjeść zupy. Z rana to nie głodna dopiero koło południa.
Myślę że coś się zmieni jak wrócę do pracy, ta przerwa 7h już powinna coś wnieść.
A probujecie coś z nocnikami?
Ja wyczytałam że najlepiej pomiędzy 20 a 30 m-cem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 15:28
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024