X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeszcze ok.stopy dostają akurat do tego elementu co jest na oparciu.
    Ja pytalam w sklepie co potem z nogami to mi powiedzieli że dzieci lubią krzyżową jak po turecku.... No nie wiem sama

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zobaczę jeszcze do drugich urodzin. Jak będzie mu ciasno to zmienię na przodem do kierunku jazdy

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Ja zobaczę jeszcze do drugich urodzin. Jak będzie mu ciasno to zmienię na przodem do kierunku jazdy
    My już przy zmianie z nosidełka jeździmy tylko przodem do kierunku jazdy. Może to mniej bezpieczne, ale nie wyobrażam sobie inaczej. Szczególnie jak jeździmy same, a praktycznie codziennie gdzieś jeździmy.

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez codziennie jeżdżę ale mam lusterko inwezystko widzę a Bartek przyzwyczajony ale już się denerwuje i kopie w fotel, nóżki podkurczone ;/

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nigdy przodem nie siedziala więc nie wie jak to jest ;)
    Też mamy lusterko do podglądu

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas rozłożyło w piatek - całą trójkę..z tym, że Filip dziś już wygląda na zdrowego a my wciąż umieramy. Generalnie weekend był ciekawy.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    A nas rozłożyło w piatek - całą trójkę..z tym, że Filip dziś już wygląda na zdrowego a my wciąż umieramy. Generalnie weekend był ciekawy.
    Dużo zdrówka dla Was!!!

Yerenia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia zdrówka! A my znowu przełożyliśmy szczepienie... tym razem mamy jelitowke....

Yerenia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia współczuję :(

Jutro mąż idzie z Fifim do lekarza, bo zaczął kaszleć niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 15:03

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Madzialenka84, zazdroszczę wyjazdu :) czyli relacje z mężem wróciły na dobre tory? Super. Taki wyjazd dobrze Wam zrobi :)
    My Ulkę dziś zawieźliśmy do męża siostry, i jutro odbieramy. Mam tyle misji do zrobienia, ale najchętniej bym leżała na kanapie i o 20.00 poszła spać.... Ostatnio jestem wykończona... Ulka przechodzi sama siebie. Na palcu zabaw dzieci siedzą grzecznie w piaskownicy, a ta musi wszędzie wejść, podnieść każdy kamień, wszystko dotknąć... w domu to samo... i ostatnio jej ulubione słowo to NIE!!! sprawdzałam na skokirozwojowe.pl i zbliża się kumulacja... :(

Co do relacji z mezem to bywa roznie, wlasnie dlatego potrzebny nam ten wyjazd tylko we dwoje, zeby pobyc ze soba,porozmawiac.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej ciagnie sie problem z jedzeniem, nawet to co lubila juz jej nie odpowiada i nawet nie che probowac nic nowego. A proponujemy rozne rzeczy,owoce, warzywa, miesko,jajecznica, a on jak widzi cokolwiek na talerzu to sie krzywi, i nie chce nawet sprobowac, wziac do buzi, od razu jest blee.
    Jedyne co lubi jesc to kaszka z rana-robimy domowa owsianke, kaszke manne, jaglana najczesciej dodajemy zoltko lub cale jajko, zeby chociaz to przemycic. Ale jak dzis zrobilam i jajko bylo dla niej wyczuwalne to plula. Potem zje jakiegos owoca-lubi banany, jadka kiedys tez awokado, a ostanio nie chce.Na obiad nie ma mowy o zjedzeniu zupki, warzywa w kawalku nawet nie sprobuje, najlepiej jej smakuje makaron (moze byc z maselkiem, olejem kokosowym), ale jak by byl polany sosem lub umaczany zupka to juz nie, ewentualnie popije rosol. Na kolacje ewentualnie zje omleta, ale tez nie zawsze(wczoraj probowalam przemycic jej miesko i marchewke w nim), ale tez nie za bardzo chciala, ewentualnie zje bulke drozdzowa. Jogurtow nie (a kiedys lubila), sera nie, wedliny nie, chleba nie.Po prostu zalamka.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka84, taki wyjazd na pewno dobrze Wam zrobi. Trzymam kciuki ;) co do jedzenia to ja na razie nie narzekam. Czasem się martwię że ma za duży apetyt. Ale fakt; czasem to co jej smakuje rano, to wieczorem jest blee. Czasami zje mięso z apetytem. A czasami przez tydzień nie ruszy. Z rybami też ciężko. Ale owoce i warzywa je super. Uwielbia ryż z jabłkiem i cynamonem. Teraz od tygodnia nie podajemy jej nabiału, bo takie palmy na udach jej wychodzą. Ale jakoś nie widzę poprawy...

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka to tak jak moja Ola ;) tylko ze już moja ma6 lat a dalej nic nie je:( jak jej próbuje przemówić ze nie będzie miała siły do zabawy itp to w ogóle mnie nie słucha a jak ja prosiłam żeby spróbowała serka czy coś mlecznego to ma odruch wymiotny. Ale robiłam jej wyniki i ma wszystko w normie.
    Natomiast mój Bartek je wszystko! Nie lubi tylko właśnie banana, ryżu i pomidorków, ale sos pomidorowy już tak

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia, dla Was też dużo zdrowia!!! My dziś byliśmy na ostatnich obowiązkowych szczepieniach. 3 wkłucia.... Więc ryk był straszny. Ostatnio po meningo miała temperaturę, więc już mam profilaktycznie przygotowany termometr. Gdybyśmy nie robili dodatkowych szczepień to był by spokój do 6 roku życia. A tak mamy jeszcze 1x ospę, i 3x meningokoki....

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie byłam zmierzyć temperaturę. 38.8C jakoś miałam takie przeczucie... Dostała Nurofen. Mam nadzieję że na tym się skończy. Tyle szczepień za nami, a dopiero 2 ostatnie z jakim kolwiek objawem...

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma mój tez miał po meningo temperaturę, szczepienie mamy przeniesione na za tydzień jak będzie zdrowy i profilaktycznie dam mu na wieczór nurofen żeby spał spokojnie

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzielenka, napewno wyjazd dobrze Wam zrobi! :)

Po szczepianiach też była ostatnio temperatura, ale nasza lekarka mówi żeby tylko paracetamol podawać, nie nuforen...a u nas paracetamol nie działał, więc chociaż mu na noc wtedy dawałam.

Na szczęście z jedzeniem nie ma problemów na razie, w sumie Filip wszystko lubi ;) Bardziej ma fazy, że je coś na okragło przez tydzień, potem się przerzuca na inną rzecz. Odmawia tylko jak jest chory, zazwyczaj obiadu.

Byli u lekarza i na szczęście jest osłuchowo czysty, to tylko przeziębienie. Nas najbardziej martwiły takie nagłe płacze, jak by Go coś zabolało bardzo. A to od zębów może być, bo mu się przebiły jakieś tam koniuszki czwórek górnych, ale dopóki nie wylezą całe to tak będzie. Ja to całe ząbkowanie będę wspominać jako koszmar, ciekawe jak będzie przy piątkach

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lek też mówiła że po meningo B tylko pedicetamol. U nas profilaktycznie zaraz po szczepienie na meningo B dostała pedicetamol. Natomiast jak szczepilismy na meningo ACWY to gorączki już nie miała.
    U nas z zębami w miarę ok, swedza ja bo pcha palce do ust. Czekamy od dłuższego czasu czwórki.
    Madzialenka ja tak z jedzeniem miałam do tej pory, naszykowalam a ta nie będzie jeść. Dopiero teraz ruszyła jak chyba cyca nie ma przez 8h. I widzę że jak poje cyca to zaraz chce coś konkretnego. Mięso zaczęła jeść bo przedtem co wyczula to pluła. Teraz zje okolo pół szklanki gęstej zupy i to dla nas duzo.
    Dawkę duphastonu wzięłam i czekam na @
    Ostatnio mierzylam jej stopę i ma 13.2-13.5cm a wasze dzieci jaki maja nr buta?

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmiar buta 23 obecnie

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmiar buta 21

mhsv3e5eau6hps3u.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ