X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe gratuluję! Trochę przypomina mi mój drugi poród, też się darłam gdzie mąż i czy zdąży 🤣 dużo zdrowia ❤️

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Wichrowe!!! Ale szybka akcja, super. Ciekawe jak starsza zareaguje na młodą 😉 bo u nas różnie to bywa. 80% jest ok, ale czasami to się o małego boje 😂

Majorka, a jak u Ciebie? Bo ostatnio nie odpisałaś. Mdłości Cię męczą? Jakieś przeczucia co do płci masz? 😎

Majorka lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, że pytasz ☺️ przez chwilę myślałam, że mdłości odpuściły ale jednak wciąż są chociaż w mniejszym natężeniu i uderzają zazwyczaj wieczorem. Czuję się strasznie osłabiona 🙄
    W sobotę córka ma 7 urodziny i już zaczynam przygotowania ☺️ bigos już dzisiaj zaczęłam gotować żeby na sobotę był pyszny do tego będzie jeszcze tarta ze szpinakiem i łososiem, tort truskawkowy, sałatka, jajka na twardo, tortillki, śledziki, gyros, kabanosy, ogoreczki i pieczywo czosnkowe z serem 😃 córka moja wybierała co chce zjeść więc ja jej to będę przyrządzać (no i gościom 😃) dodałam od siebie tylko śledziki.. wybaczcie ciężarnej 🤣 czuję zapach z kuchni i ślinka cieknie, ale najszybciej będzie dobry w piątek 😭
    Co do przeczuć to raz tak raz tak 🤣 szczerze to nie mam pojęcia...
    Edit: a bym zapomniała.. i rolada bezowa z malinami! 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 18:35

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe - gratuluję!! A poród expres - super 😁

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka, aż zgłodniałam czytając Twojego posta 😊😊😊 udanej imprezy 😉

201711152165.png

202006124562.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łał, to niezła impreza będzie :D Masz siłę kobieto ;)

Alma, siostra zachwycona cały czas, wszystko chce robić przy niej, muszę młodą chronić przed tą miłością, bo by ją zadusiła :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    łał, to niezła impreza będzie :D Masz siłę kobieto ;)

Alma, siostra zachwycona cały czas, wszystko chce robić przy niej, muszę młodą chronić przed tą miłością, bo by ją zadusiła :D
    Oj nie wiem sama czy mam siłę 🤣 zawsze robię przyjęcia to i teraz 🤷 nie mogę córki zawieść 😉
    Jakie słodkie 😍 moja też się bardzo cieszyła jak została starszą siostrą ☺️ oby tak dalej

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Oj nie wiem sama czy mam siłę 🤣 zawsze robię przyjęcia to i teraz 🤷 nie mogę córki zawieść 😉
    Jakie słodkie 😍 moja też się bardzo cieszyła jak została starszą siostrą ☺️ oby tak dalej
    Jak impreza się udało? Już wiesz jaka płeć? 😎

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik, jak u Ciebie? Już po operacji? Wszystko ok?

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Jak impreza się udało? Już wiesz jaka płeć? 😎
    Wszystko super :) każdy zachwycał się moją kawą mrożoną, wszyscy najedzeni i zadowoleni :) córka była zachwycona, młodsza też skorzystała na jej prezentach 😃
    Płeć prawdopodobnie dziewczynka :)

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Wszystko super :) każdy zachwycał się moją kawą mrożoną, wszyscy najedzeni i zadowoleni :) córka była zachwycona, młodsza też skorzystała na jej prezentach 😃
    Płeć prawdopodobnie dziewczynka :)

Gratulacje! Ale będziesz mieć wesoło z trzema córkami :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka84, a co u Was? :) Dawno się nie odzywałaś.

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem bardzo ciekawa co u Was słychać i jak dzieci?

Moja zapisana do przedszkola ale zobaczymy jak to będzie, już nie chodzi o to czy chce czy nie ale czy przedszkole wystartuje i będzie działać.

Moja biega, skacze, nawet podczas jedzenia ciężko jej usiedzieć.
    Pielucha tylko na noc, na drzemki w dzień już nie, ale siku przed obowiązkowe.
    3 latki to już fajne dzieci.... moja już mi powiedziała ze jestem brzydka i widać było po oczach że ma ogromną radość z tego heheh

napiszcie co u Was

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, moja mi mówi, że mam dużą pupę :D

U nas ogólnie ok, nadal zachwyt nad młodszą siostrą, ale muszę mocno uważać, żeby jej krzywdy nie robiła ;P Emocje buzują, są nocne pobudki, trochę histerii, ale wydaje mi się, że wszystko w granicach normy.
    Chce iść do przedszkola, tak że fajnie, chociaż nie wiem czy ogarnia tę ideę tak naprawdę :) Niestety nie będzie możliwa tradycyjna adaptacja z rodzicem, więc najpierw pewnie na placu zabaw, jak pogoda dopisze, no i może na początku dam ją na godzinkę, potem dwie, itd. Będę stopniowo wydłużać pobyt. I tak nie będzie chodziła na pewno na 8h, skoro ja mam macierzyński, myślę że 9-14.30 będzie spoko.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, moja mi mówi, że mam dużą pupę :D

U nas ogólnie ok, nadal zachwyt nad młodszą siostrą, ale muszę mocno uważać, żeby jej krzywdy nie robiła ;P Emocje buzują, są nocne pobudki, trochę histerii, ale wydaje mi się, że wszystko w granicach normy.
    Chce iść do przedszkola, tak że fajnie, chociaż nie wiem czy ogarnia tę ideę tak naprawdę :) Niestety nie będzie możliwa tradycyjna adaptacja z rodzicem, więc najpierw pewnie na placu zabaw, jak pogoda dopisze, no i może na początku dam ją na godzinkę, potem dwie, itd. Będę stopniowo wydłużać pobyt. I tak nie będzie chodziła na pewno na 8h, skoro ja mam macierzyński, myślę że 9-14.30 będzie spoko.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wywiadówce. W szkole też totalnie wszystko stanęło na głowie. Mierzenie temperatury na wejściu. Dziecko po szkole chodzi w maseczce, w sali już nie. Przerw na holu nie ma, dzieci jedzą w klasie nawet obiad. Jejku jakie to przykre, nie będzie uroczystego rozpoczęcia roku i możliwe, że nawet pasowania na ucznia na co czeka moja córka. Jest tak mi smutno strasznie, jeszcze jej tego nie powiedziałam.

W brzuchu mieszka Alicja 😊 Ewa mówi na nią La albo A-la więc imię wybraliśmy mega proste dla naszej niespełna 3 letniej dziewczyny 😃 szybciej mówiła bobo :)

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas też czekanie na przedszkole. W czwartek mieliśmy integracje, 1h na placu zabaw. Wiec 1 września na głęboką wodę do przedszkola od 8 do 15.30. Rodzic nie może wejść nawet do szatni. Zostawia dziecko przy furtce... :( więc trochę to przykre. No ale zobaczymy. Ja przeszło 2 tyg temu wkurzyłam się i schowałam pieluchy. W dzień jest ok. Choć czasem wpadka się zdarzy. Ale sama idzie do toalety, raz siada na nakładce, raz na nocniku. Nie mogę iść z nią. Sama. Dopiero jak skończy to woła :) Gorzej z nocą... bo prawie codziennie zmieniam pościel. I nie wiem czy na noc wrócić do pieluch, czy przeczekać jeszcze.
    Co do samego przedszkola to bardzo się cieszę że idzie, bo brakuje jej kontaktu z dziećmi. Ale trochę się też boję. No i psychicznie się nastawiam, że może się okazać że 2-3 tyg i zamkną... A zależy mi żeby czas do jej powrotu poświecić Adasiowi. Bo jak siedzimy razem to bywa ciężko :)

Juto mamy chrzciny. I jak nazłość pogoda się zepsuła :/

Katalonia, jeszcze karmisz piersią?
    Wichrowe, jak radzisz sobie z dziewczynami? Jak w ogóle młodsza ma na imię? :)
    Majorka, jak znosisz ciążę?
    Kaczorka, Ala idzie do przedszkola, czy zostaje z Wami w domu?
    Flara, nic się nie chwalisz maluszkiem??? Jak u Was?
    Zuzik, Madzialenka84, dajcie znać co u Was?

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ale mnie tu nie było długo!

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH "NOWYCH MAM" :) i mocno ściskam całe forum :)

U nas jutro przedszkole, więc zobaczymy jak to będzie. Trochę stresu mam, ale Filip na razie bardzo się cieszy, chce iść.

Co do pieluch, to Filip w dzień już nie nosi, nawet na drzemki, woła albo sam idzie do łazienki (i wtedy nikt nie może wejść). Także cieszę się, że się udało ten temat załatwić przed przedszkolem.
    A w nocy mu zakładam pieluszkę, bo niestety by było całe łóżko przesikane. Próbowałam bez, ale się poddałam, bo nie wyrabiałam z praniem co chwilę pościeli ;)
    Na razie z tym nie walczę, przyjdzie jeszcze czas.

Natomiast mamy problem z piciem wody w nocy, bo potrfi wypić naprawdę sporo. Nie wiem jak sobie z tym poradzić - budzi się częściej niż niemowlak ;) A jak u Was z piciem w nocy?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Yerenia, zapomniałam spytać co u Ciebie, przepraszam :(

Moja dziś też poszła. Siedzę w domu jak na szpilkach. A przed przedszkolem kolejka na 25min :)

U nas z pieluchą spoko. Na noc od 2 tyg też już nie zakładałam, ale tak jak mówisz prawie codziennie zmiana pościeli. Ale jej to nie przeszkadzało i spała w tym mokrym, i chyba się trochę przeziębiła, więc już wróciliśmy do pieluch na noc. Musi się jednak nauczyć, przespać noce z suchą pieluchą.

Ulka ma przy łóżku kubek 360', i jak ma chęć to sama sobie w nocy pije. Raz więcej, raz mnie. Ale kubek musi stać :)

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Yerenia, zapomniałam spytać co u Ciebie, przepraszam :(

Moja dziś też poszła. Siedzę w domu jak na szpilkach. A przed przedszkolem kolejka na 25min :)

U nas z pieluchą spoko. Na noc od 2 tyg też już nie zakładałam, ale tak jak mówisz prawie codziennie zmiana pościeli. Ale jej to nie przeszkadzało i spała w tym mokrym, i chyba się trochę przeziębiła, więc już wróciliśmy do pieluch na noc. Musi się jednak nauczyć, przespać noce z suchą pieluchą.

Ulka ma przy łóżku kubek 360', i jak ma chęć to sama sobie w nocy pije. Raz więcej, raz mnie. Ale kubek musi stać :)

201711152165.png

202006124562.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ