SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny ja wciąż leżę w szpitalu. Dziś do południa juz mniej krwawilam a siadlam zjeść obiad bo lekarz pozwolił i znów zaczęłam mega krwawic a w szpitalu dają tylko magnez, luteine, nospe no i mam brać nadal clexane i acard

Dbaj o siebie kochana :*

czarnulka24 lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, trzymam mocno mocno kciuki, żeby było wszystko dobrze i żebyście wszyscy szybciutko do domu wrócili! :) Może jak siadłaś to wylało się z Ciebie to co wcześniej nakapało i się uzbierało...

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka kciuki cały czas bardzo bardzo mocno chyba wszystkie tu trzymamy!

Invis ja jestem zdrowa, mąż chory :P

Jak mija Wam niedziela? U mnie leżakowanie, rosołek, a teraz wcinam suchary ;]

Odnośnie smarowania - używam olejku ze słodkich migdałów i bardzo polecam, bo:
    1. nie pachnie
    2. bardzo dobrze nawilża
    3. szybko się wchłania i nie jest tlusty

age.png

age.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam :) czy ma ktoś wykupiony abonament na Belly? I mógłby mi posiedzieć co jest napisane przy serduszkach na koniec 11 tygodnia i początku 12(2 obok siebie) oraz następne, Ok tydzien później.

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was z tym smarowaniem 2 razy dziennie. Ja zawsze miałam z tym problem.., ale czas chyba powoli się za to zabrać :)

• kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka współczuję i łącze się w bólu :( ja też jestem w szpitalu, dostałam krwotoku w aquaparku na Litwie i przyjechaliśmy do najbliższego szpitala czyli do Augustowa. Lekarz nie znalazł przyczyny krwawienia, dostałam zastrzyki rozkurczowe i zostaje na obserwacji :( Czarnulka czekamy na wieści.

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooj dziewczyny, bardzo wam wspolczuje , ale na pewno wszystko bedzie dobrze!!!

Mi sie tez nie chcialo smarowac, do 8 mca bylo super, a potem popekalam jak nie wiem.. dlatego teraz uwazam, ze trzeba sie trochę wysilic i zadbac o siebie bo poza byciem mamami jestesmy tez kobietami i tak zmienione cialo bardzo doluje

1z65b14.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, kciuki zaciśnięte. Lez i odpoczywaj.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Czarnulka kciuki cały czas bardzo bardzo mocno chyba wszystkie tu trzymamy!

Invis ja jestem zdrowa, mąż chory :P

Jak mija Wam niedziela? U mnie leżakowanie, rosołek, a teraz wcinam suchary ;]

Odnośnie smarowania - używam olejku ze słodkich migdałów i bardzo polecam, bo:
    1. nie pachnie
    2. bardzo dobrze nawilża
    3. szybko się wchłania i nie jest tlusty

A gdzie kupowałaś?

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Pytanko mam :) czy ma ktoś wykupiony abonament na Belly? I mógłby mi posiedzieć co jest napisane przy serduszkach na koniec 11 tygodnia i początku 12(2 obok siebie) oraz następne, Ok tydzien później.

jak klikniesz w zakładkę kalendarz to wyświetlą ci się początki tych informacji, domyślisz się co jest dalej....to nie są jakieś rewelacyjne info dla których warto wykupić abonament (ja nie mam, u mnie wyświetlają się te początki info)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rozstępy kupiłam elancyl ale lekarz powiedział, żebym jeszcze z miesiąc poczekała ze stosowaniem. Więc na razie mam taki zwykły nawilżający lipikar, babka w superpharmie mi poleciła, ze jakiś super naturalny i faktycznie super nawilża. Więc mam nadzieję, że przez ten miesiąc mi się jakieś straszne rozstępy nie porobią. Tez podobno to kwestia genów...

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra Es wrote:
    Ooj dziewczyny, bardzo wam wspolczuje , ale na pewno wszystko bedzie dobrze!!!

Mi sie tez nie chcialo smarowac, do 8 mca bylo super, a potem popekalam jak nie wiem.. dlatego teraz uwazam, ze trzeba sie trochę wysilic i zadbac o siebie bo poza byciem mamami jestesmy tez kobietami i tak zmienione cialo bardzo doluje

Ja sie smarowalam od jakigos 5tego i nic kompletnie to nie dalo :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, jak klikam na te serduszka to mi tylko pisze, ze informacje na koncie premiom. No chyba ze ma kompie inaczej to widać

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdyby jutro krwawienie ciut przeszło to zrobią usg i zobaczą co się dzieje :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Sandra Es Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!! Wszystko bedzie dobrze!!!! Trzymamy kciuki i modlimy sie za Ciebie i Twoje malenstwa!!! Kazdy dzien jest coraz lepszy. Dziecinki staja sie coraz wieksze i bezpieczniejsze. Odpoczywaj i mysl pozytywnie. Sciskamy mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 22:14

1z65b14.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:

Na koniec 11 tygodnia jest napisane: "Mija okres największego zagrożenia utraty ciąży."
    Na początku 12 tygodnia: "Od dziś możesz już wykonać badanie przezierności karkowej (NT) z oceną ryzyka statystycznego wad genetycznych (trisomii 21, 13, 18). "

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wszystkie kochane, które zmagają się z problemami. głowa do góry na pewno wszystko się wyjaśni i będzie ok. Dla pocieszenia moja koleżanka Iza krwawiła cała ciążę w sumie za każym razem diagnza była inna, a to łozysko przodujące, a to macica ddwurożna a na koniec chyba, że były dwa łozyska i jedno dziecko i w styczniu urodziła zdrową córkę. Leżała długo bo co wstała co krwawiła ale jak widzicie krwawienia nie przeszkadzaja w donoszeniu
    Tak więc zaciskam kciuki razem z całą resztą <3

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też krwawiła co chwilę w ciąży, musiała leżeć a to i tak nie pomagało, wylądowała kilkakrotnie w szpitalu. Urodziła 18 lutego, w 31 tygodniu ciąży i od kilku dni ma Maluszka już przy sobie ;) Więc ani krwawienie, ani wczesny poród nie muszą zwiastować najgorszego.

Czarnulka życzę Ci najlepszego, a więc aby krwawienia ustały całkowicie, żeby maluszki rozwijały się prawidłowo i żebyś ciążę donosiła ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka <3
    Kasiula <3

trzymajcie się dziewczyny i bądźcie dobrej myśli...serduchem i modlitwą z Wami <3

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, Kasiula bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ