Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 2 ciąży ok 10 tc miałam ogromnego krwiaka . Pamiętam jaki horror przeżyłam tyle co wróciła z wizyty u gina weszłam do domu nagle poczułam ból brzucha jak na okres wóczas chlusneło ze mnie mnóstwo krwi .Zamarłam nie mogłam tego krwotoku powstrzymać.Pojechałam do szpitala ,pamiętam że zaden z lekarzy nie dawał mi nadzieji na donoszenie. Jeszcze ze 2 tygodnie krwawiłam dostałam nakaz leczenia, ale wówczas przy 2 latku było to nie realne. Krwiąk się powolutku wchłaniał i ok 28 tc nie buło po nim śladu . Synuś urodził się w 39 tc zdrowy
W tej ciązy ok 8 tc również zaczęłam krwawić ale krwiaka nie mam nie wiadomo jaka była przyczyna.
Także z tym krwawieniem bywa różnie co nie oznacza ze ciązy nie donosimy .
Jedyne co to pamiętajcie że przy krwiakach test Papa wychodzi nie miarodajny i wówczas należy sobie go darować celem nie potrzebnego stresu. Mnie on wyszedł źle pomimo rewelacyjnego Usg, nikt mnie nie poinformował zeby nie zwracać na niego uwagi tyle co się napłakałam to moje.Dopiero mądry genetyk wszystko mi wytłumaczył .Scarlet -
Czesc dziewczyny,
Mnie dobijaja migreny, ma je srednio raz nn tydzien, najczesciej w dzien wolny, w sobote.Taki bol najpierw z jednej strony glowy, przechodzi na tyl i srodek i pozniej na drua strone i tak caly dzien, bez Apapu sie nie obedzie, ale musze lyknac ze 2 -3 tabletki w ciagu calego dnia, na szczescie po tym przechodzi, ale dzien jest wyjety z zyciorysu.
Do tego mam ostatnio wysoki puls.Wczoraj w dzien mialam 120, potem wieczorem okolo 100, przed spaniem i dzis rano kolo 90. Niby kobirty maja wysoki puls w ciazy, ale,ze az tak.Czy wy tez macie wysoki puls?
Przed ciaza bylam u kardiologa, bo tez mialam podwyzszony puls, ale po badaniach ekg, echu serca stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku.
Podejrzewam jeszcze, ze ten wysoki puls moze byc zwiekszona dawka Euthyroxu, bo ostatnio moja endo zwiekszyla mi z 137 na 150.
Moj test NIPT, ktory robilam wykrywa nastepujace wady:
Trisomia 21 (Down syndrome)
T18 Edwards Syndrome
T13 Patau syndrome
Zespol Turnera
trisomia chromosomu X
Zespol Kinefeltera
Zespol XYY
oraz płeć.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
wichrowe_wzgórza wrote:A gdzie kupowałaś?
Madzialenka ja mam od ok. 2 tygodni takie uczucie jakby mi się mózg w głowie nie mieścił, wczoraj w końcu dopadła mnie migrena i jeszcze rano trzymała. Pomógł dopiero Apap.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 17:58
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Ja to się ostatnio czuję jakbym w ogóle mózg gdzieś zgubiła.. Nie miałam ręcznika w łazience, więc poszłam po niego do pokoju. Wróciłam do łazienki bez ręcznika.. albo rozmawiam z kimś o czymś, ktoś na moment przerwie a ja już nie jestem w stanie sobie przypomnieć o czym mówiłam 3 sekundy temu.
I z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej!
Ale za to namówiłam dziś męża na małą sesję zdjęciową, żeby brzuszek sfotografować
Faktycznie czas tak szybko mija, że trzeba łapać takie chwile -
Ja z pytaniem do tych, które mają detektory tętna.
Wasze maluszki też zrobiły się takie ruchwile?
Tak jak na początku mogłam szukać w konkretnym miejscu serduszka, tak teraz muszę jeździć od prawa do lewa na linii włosów łonowych (tam gdzie są lub powinny być), bo maluszek ucieka.
Chwilę słyszę serduszko, po czym muszę szukać na nowo.
Cieszę się, że za pierwszym razem udało mi się nagrać bicie, bo teraz to bym miała uchwycone tylko kilka sekund bicia i trzaskie gdy je znowu szukam -
IZA92 wrote:Ja z pytaniem do tych, które mają detektory tętna.
Wasze maluszki też zrobiły się takie ruchwile?
Tak jak na początku mogłam szukać w konkretnym miejscu serduszka, tak teraz muszę jeździć od prawa do lewa na linii włosów łonowych (tam gdzie są lub powinny być), bo maluszek ucieka.
Chwilę słyszę serduszko, po czym muszę szukać na nowo.
Cieszę się, że za pierwszym razem udało mi się nagrać bicie, bo teraz to bym miała uchwycone tylko kilka sekund bicia i trzaskie gdy je znowu szukam
Ja tętna słucham krótko jeśli już, więc ciężko powiedzieć. Poki co, to dzieciątko znajduję mniej więcej w tym samym miejscu zawsze
Jak często używacie detektora?
-
Codziennie wieczorem i też na chwilkę, maksymalnie minutę jak już znajdę serduszko, ale od trzech dni tak mi ucieka, że łapię bicie na kilka sekund (2-3) i znów cisza.
Więc o nagraniu konkretnego bicia serca nie ma mowy.
Widocznie mam ruchliwe dziecię
Czarnulka a co tam u Ciebie?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Ja to się ostatnio czuję jakbym w ogóle mózg gdzieś zgubiła.. Nie miałam ręcznika w łazience, więc poszłam po niego do pokoju. Wróciłam do łazienki bez ręcznika.. albo rozmawiam z kimś o czymś, ktoś na moment przerwie a ja już nie jestem w stanie sobie przypomnieć o czym mówiłam 3 sekundy temu.
I z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej!
Ale za to namówiłam dziś męża na małą sesję zdjęciową, żeby brzuszek sfotografować
Faktycznie czas tak szybko mija, że trzeba łapać takie chwile
Kaczorka, znam to! Przedwczoraj wyrzuciłam skarpetki do kosza na śmieci zamiast do kosza na bieliznęKaczorka lubi tę wiadomość
-
IZA92 wrote:Codziennie wieczorem i też na chwilkę, maksymalnie minutę jak już znajdę serduszko, ale od trzech dni tak mi ucieka, że łapię bicie na kilka sekund (2-3) i znów cisza.
Więc o nagraniu konkretnego bicia serca nie ma mowy.
Widocznie mam ruchliwe dziecię
Czarnulka a co tam u Ciebie?
A nic ciekawego. Dziś już mniej krwawilam i jutro mają zrobić usg. Strasznie boje . Mam nadzieje że maluchy ciągle żyją ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity