X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, dziękuje :)

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

• Mayes Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka slyszalam co sie stalo. Trzymaj sie Kochana. Musi byc dobrze. Trzymam kciuki za Twoje malenstwa :* <3

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnijcie mi na na jakiej stronie kupowałyście poduszki?

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, musi być dobrze! Leż odpoczywaj !

Udanej majówki wszystkim, choć pogoda nie rozpieszcza

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka czekamy na wiesci i mocno,mocno trzymam kciuki zebyscie to przetrwali! :*

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:

supermami.pl

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Wydaje mi się ze dziewczyny pisały o supermami

• Scarlet Debiutantka

Wysłany: 1 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 2 ciąży ok 10 tc miałam ogromnego krwiaka . Pamiętam jaki horror przeżyłam tyle co wróciła z wizyty u gina weszłam do domu nagle poczułam ból brzucha jak na okres wóczas chlusneło ze mnie mnóstwo krwi .Zamarłam nie mogłam tego krwotoku powstrzymać.Pojechałam do szpitala ,pamiętam że zaden z lekarzy nie dawał mi nadzieji na donoszenie. Jeszcze ze 2 tygodnie krwawiłam dostałam nakaz leczenia, ale wówczas przy 2 latku było to nie realne. Krwiąk się powolutku wchłaniał i ok 28 tc nie buło po nim śladu . Synuś urodził się w 39 tc zdrowy
    W tej ciązy ok 8 tc również zaczęłam krwawić ale krwiaka nie mam nie wiadomo jaka była przyczyna.
    Także z tym krwawieniem bywa różnie co nie oznacza ze ciązy nie donosimy .
    Jedyne co to pamiętajcie że przy krwiakach test Papa wychodzi nie miarodajny i wówczas należy sobie go darować celem nie potrzebnego stresu. Mnie on wyszedł źle pomimo rewelacyjnego Usg, nikt mnie nie poinformował zeby nie zwracać na niego uwagi tyle co się napłakałam to moje.Dopiero mądry genetyk wszystko mi wytłumaczył .

Scarlet
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Mnie dobijaja migreny, ma je srednio raz nn tydzien, najczesciej w dzien wolny, w sobote.Taki bol najpierw z jednej strony glowy, przechodzi na tyl i srodek i pozniej na drua strone i tak caly dzien, bez Apapu sie nie obedzie, ale musze lyknac ze 2 -3 tabletki w ciagu calego dnia, na szczescie po tym przechodzi, ale dzien jest wyjety z zyciorysu.

Do tego mam ostatnio wysoki puls.Wczoraj w dzien mialam 120, potem wieczorem okolo 100, przed spaniem i dzis rano kolo 90. Niby kobirty maja wysoki puls w ciazy, ale,ze az tak.Czy wy tez macie wysoki puls?

Przed ciaza bylam u kardiologa, bo tez mialam podwyzszony puls, ale po badaniach ekg, echu serca stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku.

Podejrzewam jeszcze, ze ten wysoki puls moze byc zwiekszona dawka Euthyroxu, bo ostatnio moja endo zwiekszyla mi z 137 na 150.

Moj test NIPT, ktory robilam wykrywa nastepujace wady:

Trisomia 21 (Down syndrome)
    T18 Edwards Syndrome
    T13 Patau syndrome

Zespol Turnera
    trisomia chromosomu X
    Zespol Kinefeltera
    Zespol XYY

oraz płeć.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tętno ok, ciśnienie jak zawsze raczej niskie, a czuję się beznadziejnie :( jakby mi serce mialo wyskoczyć. Do tego zero energii, totalny zamuł :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 2. ciazy tez dokuczal mi wysoki puls przez cala ciaze do 110. nikt sie tym nie przejmowal, ale zle sie przez to czulam. w pozostalych ciazach puls do 90

• meelia Nowa

Wysłany: 1 maja 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy. :)
    Jestem nowa zarówno na tej stronie jak i cała sytuacja dla mnie dosyć nowa- pierwsza ciąża. Dlatego przyłączam się do was, termin na 26.11 :)

Sunshine_111, agagaga, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

• Holibka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A gdzie kupowałaś?
    W sklepach eko, ze zdrową żywnościach, tzw. benedyktyńskich, zielarskich i najprościej - na necie ;)

Madzialenka ja mam od ok. 2 tygodni takie uczucie jakby mi się mózg w głowie nie mieścił, wczoraj w końcu dopadła mnie migrena i jeszcze rano trzymała. Pomógł dopiero Apap.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 17:58

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się ostatnio czuję jakbym w ogóle mózg gdzieś zgubiła.. Nie miałam ręcznika w łazience, więc poszłam po niego do pokoju. Wróciłam do łazienki bez ręcznika.. albo rozmawiam z kimś o czymś, ktoś na moment przerwie a ja już nie jestem w stanie sobie przypomnieć o czym mówiłam 3 sekundy temu.
    I z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej!

Ale za to namówiłam dziś męża na małą sesję zdjęciową, żeby brzuszek sfotografować :)
    Faktycznie czas tak szybko mija, że trzeba łapać takie chwile :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pytaniem do tych, które mają detektory tętna.
    Wasze maluszki też zrobiły się takie ruchwile?
    Tak jak na początku mogłam szukać w konkretnym miejscu serduszka, tak teraz muszę jeździć od prawa do lewa na linii włosów łonowych (tam gdzie są lub powinny być), bo maluszek ucieka.
    Chwilę słyszę serduszko, po czym muszę szukać na nowo.
    Cieszę się, że za pierwszym razem udało mi się nagrać bicie, bo teraz to bym miała uchwycone tylko kilka sekund bicia i trzaskie gdy je znowu szukam :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Ja z pytaniem do tych, które mają detektory tętna.
    Wasze maluszki też zrobiły się takie ruchwile?
    Tak jak na początku mogłam szukać w konkretnym miejscu serduszka, tak teraz muszę jeździć od prawa do lewa na linii włosów łonowych (tam gdzie są lub powinny być), bo maluszek ucieka.
    Chwilę słyszę serduszko, po czym muszę szukać na nowo.
    Cieszę się, że za pierwszym razem udało mi się nagrać bicie, bo teraz to bym miała uchwycone tylko kilka sekund bicia i trzaskie gdy je znowu szukam :D

Ja tętna słucham krótko jeśli już, więc ciężko powiedzieć. Poki co, to dzieciątko znajduję mniej więcej w tym samym miejscu zawsze :)

Jak często używacie detektora?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie wieczorem i też na chwilkę, maksymalnie minutę jak już znajdę serduszko, ale od trzech dni tak mi ucieka, że łapię bicie na kilka sekund (2-3) i znów cisza.
    Więc o nagraniu konkretnego bicia serca nie ma mowy.
    Widocznie mam ruchliwe dziecię :D

Czarnulka a co tam u Ciebie?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja to się ostatnio czuję jakbym w ogóle mózg gdzieś zgubiła.. Nie miałam ręcznika w łazience, więc poszłam po niego do pokoju. Wróciłam do łazienki bez ręcznika.. albo rozmawiam z kimś o czymś, ktoś na moment przerwie a ja już nie jestem w stanie sobie przypomnieć o czym mówiłam 3 sekundy temu.
    I z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej!

Ale za to namówiłam dziś męża na małą sesję zdjęciową, żeby brzuszek sfotografować :)
    Faktycznie czas tak szybko mija, że trzeba łapać takie chwile :)

Kaczorka, znam to! Przedwczoraj wyrzuciłam skarpetki do kosza na śmieci zamiast do kosza na bieliznę ;-)

Kaczorka lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam detektora mniej więcej raz na tydzień :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Codziennie wieczorem i też na chwilkę, maksymalnie minutę jak już znajdę serduszko, ale od trzech dni tak mi ucieka, że łapię bicie na kilka sekund (2-3) i znów cisza.
    Więc o nagraniu konkretnego bicia serca nie ma mowy.
    Widocznie mam ruchliwe dziecię :D

Czarnulka a co tam u Ciebie?

A nic ciekawego. Dziś już mniej krwawilam i jutro mają zrobić usg. Strasznie boje . Mam nadzieje że maluchy ciągle żyją ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ