Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wichrowe_wzgórza wrote:To u mnie wizyta na NFZ 40-45 minut. Spokojnie, bez pośpiechu... Wszystko zależy od lekarza.
Wczoraj byłam u endokrynologa na NFZ, byłam dopiero na 19, ale przyszłam ok 17, licząc że weźmie mnie wcześniej i....wziąłBo ciążą, bo "żebym po nocy nie łaziła"
To masz jakieś szczęściebo ja już u kilku lekarzy na NFZ byłam w tym moim zakichanym mieście i zawsze było ekspresowo. A o kolejkach już nie wspomnę!! Do mojej byłej ginekolog już w listopadzie zapisy były na maj. A u tej obecnej to na początku kwietnia zapisywali na koniec czerwca.
Męczą Was jeszcze bóle piersi? U mnie od kilku dni sutki są tak bolące jak jeszcze do tej pory nie były. -
antonna wrote:Ja tez chce czuc juz ruchy! Poki co dziecko nie daje mi zadnych sygnalow :>
później pzez brzuch z maluchem można się pobawic
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
Ja mam przeczucie na dziewczynkę zresztą u nas w rodzinie i mojej i mojego to same laleczki się rodzą także w totka nie mam szczęścia to i tu nie będę miała hehehe.
Zabobony też na dziewczynkę wskazują a chiński kalendarz na chłopca także się śmieje że będzie babichlop:p -
Pani Moł wrote:Teeeż chceeeę! Próbuję tam namacać coś i nie umiem, czasem mnie coś załaskocze, ale nie interpretuję jeszcze tego jako dzidziowe ruchy.
Nawet przeszło mi przez myśl kupienie detektora tętna, ale nie wiem, czy nie oczadzieję i nie będę non stop sprawdzać serca.
IZA92 moje kontakty z mężem też pozostawiają wiele do życzenia. Może taki czas, a kolejne że faceci są naprawdę z innej planety. Dla nich 5 min. wymiany zdań to już rozmowa, kiedy my oczekujemy czegoś więcej.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
W poprzedniej ciąży czulam dziewczynkę i była dziewczynka.Niestety ja straciliśmy
teraz każdy gadał że dziewczyna i mnie nakręcali a tu psikus i chyba będzie chłopak
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Detektor jest już teraz bez sensu bo zaraz będą ruchy
choć ja w poprzedniej to i w 20 tc nie byłam pewna czy to dziecko czy flaki
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Aasienkaa wrote:jak będziesz czuła ruchy dziecka, nie będzie Ci potrzebny detektor
A ponoć potem jest tak, że jak dziecko zacznie kopać to czekamy na te kopniaki, a dziecko może mieć jakiś śpiący dzień i nie dawać żadnych znaków i wtedy detektor jak znalazłwichrowe_wzgórza, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Aasienkaa wrote:jak będziesz czuła ruchy dziecka, nie będzie Ci potrzebny detektor
IZA92 moje kontakty z mężem też pozostawiają wiele do życzenia. Może taki czas, a kolejne że faceci są naprawdę z innej planety. Dla nich 5 min. wymiany zdań to już rozmowa, kiedy my oczekujemy czegoś więcej.
HAHHAHA u nas odwrotnie. Mąż ma taki "kobiecy" umysł i wszystko jest do przegadania, do "porozmawiajmy", a ja dostaję od razu cholery, bo 3 konkrety, 4 zdania i sprawa jest wg mnie załatwiona9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczuszka86 wrote:Detektor jest już teraz bez sensu bo zaraz będą ruchy
choć ja w poprzedniej to i w 20 tc nie byłam pewna czy to dziecko czy flaki
Ooo, ja cały czas używamnie codziennie, ale na te 5 sekund lubię przytknąć, czy ok.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
antonna wrote:A ponoć potem jest tak, że jak dziecko zacznie kopać to czekamy na te kopniaki, a dziecko może mieć jakiś śpiący dzień i nie dawać żadnych znaków i wtedy detektor jak znalazł
nie ma bata, że jak wszystko ok to dziecko się budzi po dawce glukozy i dostaniesz znak od niego:) później i tak będziemy liczyć ruchy i jak mało to i tak gonimy do gina. ale ja broń Boże nikomu nie bronię detektora upować i używać
na zdrowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 11:03
antonna, moremi lubią tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
dziewczyny a zapyatm o to ile przytyłyści od początku ciąży? Bo jak weszłam na jeden wątek to aż się przeraziłam. Większość piszących albo ok. 15-20 tyg chudnie, albo stoi z wagą w miejscu, są takie co w 24 tyg. mają na plusie 2 kg. Jak to u Was wygląda, bo ja w tym momencie mam ok. 5 kg ma plusie a jakaś opasła nie jestem.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Ja mam detektor którego nie używam bo więcej stresu miałam przez niego niż pożytku. Były momenty że złapać tętna nie mogłam i panika poszłam do lekarza i powiedziała że mam go wyrzucić bo stres mi nie potrzebny a z detektory to różnie bywa i później panika jest. Także mój zabiorę do sklepu i moze ktoś się skusi:p
-
Aasienkaa wrote:dziewczyny a zapyatm o to ile przytyłyści od początku ciąży? Bo jak weszłam na jeden wątek to aż się przeraziłam. Większość piszących albo ok. 15-20 tyg chudnie, albo stoi z wagą w miejscu, są takie co w 24 tyg. mają na plusie 2 kg. Jak to u Was wygląda, bo ja w tym momencie mam ok. 5 kg ma plusie a jakaś opasła nie jestem.
W 6 tyg. mam wpisany pierwszy pomiar wagi i od tego czasu przybyło mi 2,4 kg. -
Aasienkaa wrote:dziewczyny a zapyatm o to ile przytyłyści od początku ciąży? Bo jak weszłam na jeden wątek to aż się przeraziłam. Większość piszących albo ok. 15-20 tyg chudnie, albo stoi z wagą w miejscu, są takie co w 24 tyg. mają na plusie 2 kg. Jak to u Was wygląda, bo ja w tym momencie mam ok. 5 kg ma plusie a jakaś opasła nie jestem.
Ja mam 4 na minusie...ale ja jestem otyła...i nie wymiotowałam a jedynie nie wszystko mogę zjeść...w sumie to od 2 tygodni żyję kefirem i maślanką
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014