Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wichrowe_wzgórza wrote:To u mnie wizyta na NFZ 40-45 minut. Spokojnie, bez pośpiechu... Wszystko zależy od lekarza.
Wczoraj byłam u endokrynologa na NFZ, byłam dopiero na 19, ale przyszłam ok 17, licząc że weźmie mnie wcześniej i....wziął
Bo ciążą, bo "żebym po nocy nie łaziła" 
To masz jakieś szczęście
bo ja już u kilku lekarzy na NFZ byłam w tym moim zakichanym mieście i zawsze było ekspresowo. A o kolejkach już nie wspomnę!! Do mojej byłej ginekolog już w listopadzie zapisy były na maj. A u tej obecnej to na początku kwietnia zapisywali na koniec czerwca.
Męczą Was jeszcze bóle piersi? U mnie od kilku dni sutki są tak bolące jak jeszcze do tej pory nie były. -
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam czuć ruchy ok. 20 tyg, teraz w ubiegłym tyg czulam, ale już sama nie wiem czy to maluch bo ostatnio jakaś cisza jest:/ na wszystko przyjdzie czasantonna wrote:Ja tez chce czuc juz ruchy! Poki co dziecko nie daje mi zadnych sygnalow :>
później pzez brzuch z maluchem można się pobawic
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są

ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud
-
Ja mam przeczucie na dziewczynkę zresztą u nas w rodzinie i mojej i mojego to same laleczki się rodzą także w totka nie mam szczęścia to i tu nie będę miała hehehe.
Zabobony też na dziewczynkę wskazują a chiński kalendarz na chłopca także się śmieje że będzie babichlop:p -
jak będziesz czuła ruchy dziecka, nie będzie Ci potrzebny detektorPani Moł wrote:Teeeż chceeeę! Próbuję tam namacać coś i nie umiem, czasem mnie coś załaskocze, ale nie interpretuję jeszcze tego jako dzidziowe ruchy.
Nawet przeszło mi przez myśl kupienie detektora tętna, ale nie wiem, czy nie oczadzieję i nie będę non stop sprawdzać serca.
IZA92 moje kontakty z mężem też pozostawiają wiele do życzenia. Może taki czas, a kolejne że faceci są naprawdę z innej planety. Dla nich 5 min. wymiany zdań to już rozmowa, kiedy my oczekujemy czegoś więcej.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są

-
W poprzedniej ciąży czulam dziewczynkę i była dziewczynka.Niestety ja straciliśmy
teraz każdy gadał że dziewczyna i mnie nakręcali a tu psikus i chyba będzie chłopak

25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert
-
Detektor jest już teraz bez sensu bo zaraz będą ruchy
choć ja w poprzedniej to i w 20 tc nie byłam pewna czy to dziecko czy flaki

25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert
-
Aasienkaa wrote:jak będziesz czuła ruchy dziecka, nie będzie Ci potrzebny detektor

A ponoć potem jest tak, że jak dziecko zacznie kopać to czekamy na te kopniaki, a dziecko może mieć jakiś śpiący dzień i nie dawać żadnych znaków i wtedy detektor jak znalazł
wichrowe_wzgórza, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Aasienkaa wrote:jak będziesz czuła ruchy dziecka, nie będzie Ci potrzebny detektor

IZA92 moje kontakty z mężem też pozostawiają wiele do życzenia. Może taki czas, a kolejne że faceci są naprawdę z innej planety. Dla nich 5 min. wymiany zdań to już rozmowa, kiedy my oczekujemy czegoś więcej.
HAHHAHA u nas odwrotnie. Mąż ma taki "kobiecy" umysł i wszystko jest do przegadania, do "porozmawiajmy", a ja dostaję od razu cholery, bo 3 konkrety, 4 zdania i sprawa jest wg mnie załatwiona
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kaczuszka86 wrote:Detektor jest już teraz bez sensu bo zaraz będą ruchy
choć ja w poprzedniej to i w 20 tc nie byłam pewna czy to dziecko czy flaki 
Ooo, ja cały czas używam
nie codziennie, ale na te 5 sekund lubię przytknąć, czy ok.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wtedy wcinasz batona,kładziesz sie spokojnie na lewym boku..możesz czasem nawet zastukać delikatnie w brzuch dziecko się uaktywnia - poważnie( taka zabawa)antonna wrote:A ponoć potem jest tak, że jak dziecko zacznie kopać to czekamy na te kopniaki, a dziecko może mieć jakiś śpiący dzień i nie dawać żadnych znaków i wtedy detektor jak znalazł

nie ma bata, że jak wszystko ok to dziecko się budzi po dawce glukozy i dostaniesz znak od niego:) później i tak będziemy liczyć ruchy i jak mało to i tak gonimy do gina. ale ja broń Boże nikomu nie bronię detektora upować i używać
na zdrowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 11:03
antonna, moremi lubią tę wiadomość
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są

-
dziewczyny a zapyatm o to ile przytyłyści od początku ciąży? Bo jak weszłam na jeden wątek to aż się przeraziłam. Większość piszących albo ok. 15-20 tyg chudnie, albo stoi z wagą w miejscu, są takie co w 24 tyg. mają na plusie 2 kg. Jak to u Was wygląda, bo ja w tym momencie mam ok. 5 kg ma plusie a jakaś opasła nie jestem.córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są

-
Ja mam detektor którego nie używam bo więcej stresu miałam przez niego niż pożytku. Były momenty że złapać tętna nie mogłam i panika poszłam do lekarza i powiedziała że mam go wyrzucić bo stres mi nie potrzebny a z detektory to różnie bywa i później panika jest. Także mój zabiorę do sklepu i moze ktoś się skusi:p
-
Aasienkaa wrote:dziewczyny a zapyatm o to ile przytyłyści od początku ciąży? Bo jak weszłam na jeden wątek to aż się przeraziłam. Większość piszących albo ok. 15-20 tyg chudnie, albo stoi z wagą w miejscu, są takie co w 24 tyg. mają na plusie 2 kg. Jak to u Was wygląda, bo ja w tym momencie mam ok. 5 kg ma plusie a jakaś opasła nie jestem.
W 6 tyg. mam wpisany pierwszy pomiar wagi i od tego czasu przybyło mi 2,4 kg. -
Aasienkaa wrote:dziewczyny a zapyatm o to ile przytyłyści od początku ciąży? Bo jak weszłam na jeden wątek to aż się przeraziłam. Większość piszących albo ok. 15-20 tyg chudnie, albo stoi z wagą w miejscu, są takie co w 24 tyg. mają na plusie 2 kg. Jak to u Was wygląda, bo ja w tym momencie mam ok. 5 kg ma plusie a jakaś opasła nie jestem.
Ja mam 4 na minusie...ale ja jestem otyła...i nie wymiotowałam a jedynie nie wszystko mogę zjeść...w sumie to od 2 tygodni żyję kefirem i maślanką
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014